Naptár

2009. április
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió az M2-n: Németország

germanyTudósító: Szücs Zoltán
Forrás: eurovision.tv

Alex Christensen neve közel sem ismeretlen a zeneiparban, hiszen DJ, producer, BMI és ECHO díjas zeneszerző. Tehetségét májusban az egész világnak megmutathatja majd, hiszen formációja, az „Alex swings Oscar sings!” Moszkvába utazik.

Alex Christiensen-re 1991-ben figyelt fel a világ: a „Das Boot” című dal feldolgozásával megindította Németországban a techno-őrületet. A szám kitűnően szerepelt a slágerlistákon is: több, mint 22 ország slágerlistáján egyből az élre tört, Németországban pedig 13 hétig ott is maradt. Az U96 nevű együttessel Alex több, mint 15 millió lemezt adott el világszerte. A Cyberman című filmnek is készített dalokat. Dolgozott együtt olyan nemzetközi hírű lemezlovas-ikonokkal, mint Sven Väth, Westbam vagy Moby. Produceri közreműködésével számos világhírű együttes és énekes lemeze jött létre, az ő nevéhez köthető például a Right Said Fred, Marky Mark, Jose Carreras, Paul Anka, Tom Jones, Michael Bolton, az N’Sync, a U96, az ATC, Sarah Brightman, Natasha Thomas, a Rollergirl, Yvonne Catterfeld, Fady Maalouf és Udo Lindenberg albuma is. A BROSIS együttessel megnyertek egy német zenei show-műsort (a Popstars című tehetségkutató német változata). A formáció egy kislemezt is készített, Around the World címmel, amit két nap alatt csaknem 800000-en vásároltak meg, az eladási listákon még Kylie Minogue-ot is maga mögé utasította. Hamarosan megjelent az ötödik listavezető kislemeze, a Du hast den schönsten Arsch der Welt, majd új korongja, az Euphorie is megjelent. Paul Anka új albumának gyártásvezetője volt. Ezt a lemezt, a „Rock Swins”-et a legrangosabb zenei elismerésre, Grammy-díjra is jelölték. A sikerre való tekintettel kezdett el a swing zenével foglalkozni, és ehhez kellett egy jó énekes is, akire Oscar személyében talált rá. A fiatal énekes öt testvérével együtt, Dél-Kaliforniában élt, majd 24 évesen mindent gyermekkori emléket maga mögött hagyva New Yorkba költözött, hogy álmait valóra váltva ismert énekes lehessen. Egy hónap múlva ehhez egy lépéssel közelebb is került: megismerkedett egy híres menedzserrel, aki egyben koreográfus is. Ő segített Oscar-nak, hogy megmutathatta énekesi és előadóművészi tehetségét is a világ több pontján, így Bolognában, Rotterdamban, Bécsben, Szöulban, Pekingben, Tajvanban, Szingapúrban, Hong Kong-ban, Berlinben, Kölnben és Münchenben. Remek lehetőség lesz számára az 54. Eurovíziós Dalfesztivál, hogy „Miss Kiss Kiss Bang” című dalával igazán ismertté váljon.

Németország a NégyNagy országok egyike, így az Alex swings, Oscar sings! május 16-án, a döntőben 17.-ként lép majd színpadra.

18 hozzászólás Eurovízió az M2-n: Németország

  • Gabesz

    Nekem ugy ahogy tetszik de ugyanaz lesz mint 2007ben nekem az is tetszett de sehol se volt a tavalyiról ne beszéljük…az valahonnan ismerős volt de nem néztem utánna ( nekem plágium gyanus volt és még csak nem is jó)

  • Bálint

    Sztem nem rossz, de nem tudom elképzelni a TOP10-ben

  • Robek

    Fijúúúk! Mi az, hogy nem rossz?! Ez a dal frenetikus! Szuppppper! Persze nem olyan jó mint Rybak dala, de nálam második! Sajnos a döntőben valahol a 20. helyen fog végezni, és ha igazam lesz akkor nagyon szomorú leszek…A 6 hónapos gyermekem végig táncolta (segítségemmel) a dalt! 🙂 Ez a második ami nagyon tetszett neki. Az első a DORA09-en az a sambarumbachacha dal volt… Ezzel a dallal nekem egy gondom van: Miért kell köldökig kigombolkodni???

  • Erzsi

    Jaj, Robi de egy srófra jár az agyunk. Azt akartam írni: nagyon jó, csak gombolja be az ingét. Aztán nem küldtem el, gondoltam mégis inkább a lényegről kéne eszmét cserélni.

  • Sanya

    Szerintem is jó dal,azt h az inge meddig van kigombolva vagy meddig lesz tök mindegy.Sakisé meddig lesz kigombolva?-találóskérdés.

  • Erzsi

    Istenem, ne add … (És hátraszaltót se ugorjon, ha nem muszáj. Köszönöm.)

  • Sanya

    Jaj Erzsi,te nem csíped Sakist úgy veszem észre.Hagy csinálja csak:)

  • Zoey

    Ez a dal nagyon jó volt!!! És a klip is! Utoljára a Texas Lighting dala tetszett Germany-ból

  • Erzsi

    Sanya, neked e görögök a bocibocitarkát is előadhatnák fésűre tekert selyempapíron, arra is vevő lennél. Én azóta nem szeretem őket, mióta ilyen nagyon sikeresek. Vagyis egyikünk sem mérvadó. De ez a hír a németekről szól: a németekkel azóta szimpatizálok, mióta ennyire szerencsétlenek. A Texas Lightningot imádtam, Roger Cicero-t talán még jobban. A No Angels dala rémesen kommersz és az előadás szánalmasan gyenge volt, de akkor is szeretem. És ezt most megint …

  • Gabesz

    A görögök eggyettlen jó dala a 2006os!!! De az nagyon…szerintem az az egyik legjobb ESC dal

  • Bálint

    Sztem a 2005-ös a legjobb:)

  • Sanya

    Hm Erzsi,azért annyira nem,de nem tehetek arról,hogy görög fan lettem-ez van.Az,hogy évek óta sikeresek a görögök mindezt annak köszönhetik,hogy olyan előadókat küldtek eurovízióra akik miatt nem kellett,hogy szégyenkezzenek.

  • Erzsi

    2005-ös görög? Ez itt a német dal dicséretének helye! Tessenek az uraknak átfáradni a másik hírbe! Legalább ezt a kis odafigyelést ne vegyük el a németektől. A versenyen úgysem értékeli majd őket a kutya sem.

  • Erzsi

    Közhely, Sanya. Én Csézy miatt sem szégyenkeztem, emelt fővel vállalom előkelő utolsó helyünket. Kalomira szőke nős primitívségébe belepirultam. Nem minden a jó helyezés. De nem akarlak eltántorítani, mindenkinek megvannak a „szíve csücskei”.

  • Gabesz

    Erzsi igazad van!!:)mindenben egyetértek veled

  • Sanya

    Igen Erzsi,én elfogult vagyok a görögökkel és leszek is,nem csupán az eurovízió miatt hanem mint az ország is nagy kedvenc:)

  • Erzsi

    Oké Sanya, közös nevezőre juthatunk a feta sajtos görög salátában, Melina Mercouri-ban, Vangelisben. Sakist még szoknom kell.

  • Künge

    A németeknek annyi tehetségük van, aki nézte a Superstar-t, láthatta. Miért nem közülük küldenek valakit?