Eurovízió az M2-n: Franciaország

franceTudósító: Szücs Zoltán
Forrás: eurovision.tv

Patricia Kaas csak nyolc éves volt, amikor énekelni kezdett. Szerencsére azóta sem hagyta abba, és erőteljes hangjának köszönhetően mára már a legjobb és legismertebb francia előadók sorát erősíti. Aki nem hiszi, járjon utána a tényeknek: Patricia Kaas lemezeit világszerte több, mint 16 millióan vásárolták meg. Már több, mint 47 országban koncertezett, Európán belül és kívül is. Eljutott többek között Kínába, az Egyesült Államokba, és bejárta szinte egész Ázsiát is.

Éppen Európában turnézott „Kabaret” című műsorával, amit rengetegen tekintettek meg, ezért a francia köztévé, a France 3 úgy döntött, ő képviselheti majd az országot az 54. Eurovíziós Dalfesztiválon, májusban, Moszkvában, „Et S’il Fallait Le Faire” című balladájával. A dalt Fred Blondin, szövegét Anse Lazio szerezte, és a Sebastian Tellier által kissé megtört hagyománynak megfelelően franciául adja majd elő. 2008 decemberében megkapta az egyik legrangosabb orosz díjat, és ezzel az elismerést, hogy közös nevezőre juttatta az orosz és a francia kulturális életet.

Franciaország a NégyNagy országok egyike, így ezt a versenydalt az Eurovízió döntőjében láthatjuk először, május 16-án, illetve ma este 20:55-kor az m2 Híradó után.

Comments

12 hozzászólás a(z) “Eurovízió az M2-n: Franciaország” bejegyzéshez

 1. tilla77 avatar
  tilla77

  Imádom. De azt is tudom, hogy ez az igazi francia zene nem fog sokaknak tetszeni, de az a lényeg, hogy nekem nagyon bejön. Bízom azért abban is, hogy nagyobb siker lesz, mint a tavalyi…mondjuk azon túllépni nem lesz nehéz. Hajrá Patricia!

 2. zoom avatar
  zoom

  a dal szerintem is frenetikus 🙂

 3. Zsolesz avatar
  Zsolesz

  A tavalyi eredményük, nagyon jónak számit, mivel bekerültek a TOP 2O-ba! És a franciáknak ez már 2OO4 óta nem sikerült! Szerintem szép dal, végre egy kis francia kultura!!! Egyébként nekem a francia dalok általában tetszenek! a 2OO6os nem tetszett a többi az elmult évekből igen! Remélem a zsüri, adja majd nekik a pontot! Birnám a hirt Paris 2O1O!!! Az lenne az igazi KINDER SUPRIZE!!!

 4. Sanya avatar
  Sanya

  Lagymatag,nem tetszik,nem is fog:)ha nem lenne döntős Franciao. tuti nem kerülne döntőbe.

 5. boti avatar

  Szerintem átlagos nem rossz de annyira nem is kiemelkedő!
  Ja és a bátyám megkapja a magáét! 😉

 6. Erzsi avatar
  Erzsi

  Én is imádom. Tilla szerint „nem fog sokaknak tetszeni”. Ennek ellentmondani látszik, hogy az escnation szavazások stabilan tartja top 10-es helyét. Vagyis a rajongóknak tetszik. Egy zsűrinek meg pláne. Szerintem. Szóval, lehet hogy fog még meglepetést okozni. Kíváncsi vagyok a klippre.
  Boti, meg ne verd!

 7. boti avatar

  Nem verem meg de kapott a fejére egy kettő ilyesmit: miért más néven írtál? Hogy tudsz ekkora marhaságot írni?????

 8. boti avatar

  Dal igen de amikor látom hogy 12 pontot kap akkor mindíg franciátol kap meg amikor megnézem hogy országonként mutatja hény pontot kkap akkor franciaországtól is 12 ponto kap és azt leveszen már csak 13. az escnation-i szavazáson 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

 9. Gabesz avatar
  Gabesz

  Ez nekem túl lassu elalszok nem jó!!!!

 10. Bálint avatar
  Bálint

  Az ilyen depressziós, refrén nélküli, sehova se tartó dalok nekem nem jönnek be… nem szeretném hallani májusig XD

 11. Zoey avatar
  Zoey

  Én nagy francia fan vagyok, de nem ESC terén. Beszélem is, így különösen tetszenek a francia nyelvű dalok, de ez nem jön be, hiába egy világhírű énekesnő. Nekem a 2005-ös tetszett, az izraeli énekesnővel. Ortal: Chacun pense a toi … azt hiszem ez volt a címe. 2007-es elment, bár elég nagy ökörség volt, a tavalyi kiakasztott, a 4 közül ez a második vagy harmadik.

 12. zolitt avatar
  zolitt

  sziasztok! kepzeljetek! 😀 kint vagyok nemetorszägban Meersburgban gyakorlaton, es a multheten penteken szabis voltam! este 8 körül gondoltam indulok ki a lidlbe 😀 veszek vmi kajät! na hät nem ertem el odäig!!!! de egyältalän nem baj! ahogy megyek, lätom nagy kordonok, e mondom mi van itt!? elmentem nezem, hät PATRICIA KAAS koncert volt! sajna csak kivülröl lättam a häromnegyedet, de azutcso 4-5 nel elkezdtek a biztonsägiörök bontani a kordont, es elindult mindenki befele! hät mentem en is! hihetetlen az a nö!!! olyan tapsokat kapott hogy libabörös volt vegeig a kezem! az eurovizios dala volt az utcso!de voltak ilyen gyorsabb dalok is azokat vegigtancolta! vääääää hihetetlen jo volt! 😀 örülök nagyon!