Magyar Nemzeti Döntő 2009: Lengyel elismerés Tompos Kátyának

tompos-katayaTudósító: Klész Imre
Forrás: dziennik-eurowizyjny.blog.pl
Eredeti kiadás: 2009.04.11. 15:31
Frissítve: két kategóriában szerepel Ádok Zoli

Most kaptuk a hírt, hogy a lengyel Eurovízió rajongók 5. alkalommal rendezték meg a Klemz Awards nevű versenyt, ahol 281-en szavaztak különböző kategóriákban, mint például a 2009-es Eurovízió legjobb énekesei vagy a legjobb dalai, és több kategóriának szavazása csak később fog lezárulni, vagy később hirdetnek eredményt. A “Legjobb nemzeti döntős dal” kategóriában, vagyis a nemzetközi versenyre ki nem jutott dalok közül Tompos Kátya “Magányos Csónak” című dala bizonyult a legjobbnak. A kategória top 5 eredménye:

1. Magányos Csónak (K. Tompos) 26,3%
2. Someday (H. Bjork) 23,1%
3. Amante de la Luna (Melody) 18,5%
4. I wish I could pretend (K. Zaharova) 18,5%
5. Fantastic Girl (Gunesh) 13,6%

Kátya dala igaz, hogy nem fog megmérettetni a moszkvai versenyen, de már így is nagy népszerűségre tett szert a külföldiek körében. A mai napig sokan sajnálják, hogy nem ez a dal fogja Magyarországot képviselni az Eurovízión. Ádok Zoli két kategóriában is küzd a győzelemért, a “Legjobb dance fellépő” és a “Mister Eurovision 2009” kategóriába került be, ezek eredményei hamarosan nyilvánosak lesznek.

A lengyel rajongói oldal szerkesztői gratulációjukat küldik a magyaroknak.

Friss:

további eredmények

Klemz Awards – Best dance song 2009
1. Lose control  26,7%
2. This is our night  24,2%
3. Just get out of my life  19,6%
4. The Balkan Girls 17,8%
5. Dance with me  11,7%

Klemz Awards – Mister Eurovision 2009
1. Sakis Rouvas – 45,9%
2. Adok Zoli – 24,1%
3. Sasha Son – 14,2%
4. Niels Brinck – 11,8%
5. Intars Busulis – 4%

23 Comments

Remélem ez valahogy Kátyához is eljut!!! És talán gondolkodik egy kicsit, mit is hagyott ki!!!! Vagy mit hagyott ki vele a magyar könnyűzene, illetve szinészvilág!!! Nem tudom kinek a döntése volt a visszalépés, de kár volt ezért a dalért! Hajrá ZOLI!!!

Jó azért gondoljatok bele…lengyelekkel jóban vagyunk meg kb 2 hétig ugy volt hogy ez a dal képvisel minket szal elég sok emberhez eljutott.Ezeket leszámítva természetesen gratulálok és szomorú vagyok hogy nem ő megy idén. De Hajrá Zoli:)

A Danubius rádió egy f…,már bocsánat,de Ádok Zoli Tánclépés számát kritizálták,hogy nem eurovízióra való.Mit értenek ők az eurovízióhoz…..

So, if you like Hungary, please vote for Hungary in the second semi-final of the Eurovision Song Contest 2009! We love Poland also, and Lidia’s song is awsome! I hope, that Hungary and Poland will be in the Final together! Greetings from Serbia!!!

I don`t speak English 😀
I wanna winners second semi final Poland and Hungary.
Hungary gets points from Poland always.

Thanks Poland! You’re very nice nation. I hope, Poland will give 12 points to Hungary.(to Ádok Zoli) 🙂

Szerintem, meg jó hogy kihagyta, mert röhej..ezen aztán végképp nem kopik a magyarságunk, annyira hatodrangú esemény lett szerintem. Kátya meg már rég bizonyította a tehetségét, bírom, hogy csak most fedezik fel…

Szú, nem tudom hogy a bptv kívánságműsora hanyad rangú esemény nálad, ha nem hatodrangú. Vagy azt sem, hogy mi nálad az elsőrangú. Csak hogy tudjak mihez viszonyítani…

igényes műsor alatt pedig konkrétan azt értem, amin azért a nagy átlag jól szórakozik, de mivel ilyen manapság a tévében kikopott, a színházba meg borsosak az árak, marad az, hogy legalább az Eurovízió- féléket elkerülöm:)
ennyi…

egyetértek Sú-val, nem volt vmi színvonalas ez a fesztivál… de ha a közízlés számára megfelelt, ám legyen.

Comments are closed.