Eurovízió az m2-n: Írország

irelandTudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Írország idén a Black Daisy nevű pop/rock lánybanda és a fiatal énekesnő, Sinéad Mulvey fog indulni a versenyen. Ígéretük szerint meg fogják rengetni az Olimpiai Aréna falait az “Et Cetera” című dalukkal. A 21 éves Sinéad karrierje 13 éves korában kezdődött, amikor több száz lány közül őt választották ki Cinderella szerepére a Dublin Pantomimben. Felébredt benne a szenvedély a táncolás és éneklés iránt, folyamatosan a színpadon volt, több ír tévéműsorban is megjelent. Nagyon közel került 2005-ben ahhoz, hogy kimenjen az Eurovízióra, de most nagyon izgatott, hogy Black Daisy-vel elnyerték mind a közönség, mind pedig a zsűri kegyeit a nemzeti döntőn az “Et Cetera” című dallal.

– Eurovízió rajongó vagyok azóta, mióta az eszemet tudom. Egy álom valóra válása az, hogy Írországot képviselhetem a versenyen, és alig várom, hogy megrengessük a moszkvai aréna falait az Et Ceterával!

A Black Daisy egy dublini, csak lányokból álló pop/rock együttes. A 26 éves LA Halvey (a Lesley-Ann név rövidítése) Limerickből énekes és basszusgitáros, a 21 éves Nicki Billings Wicklowból gitáros, Asta Mileriene, aki eredetileg Alytus. Litvániából jött és a dobszekció vezetője. Asta az AIRIJA (Írország litván nyelven) nevű együttesben kezdett el dobolni, majd 2001-ben Írországba költözött, ahol a NOJUS nevű litvánokból álló dublini együttesben folytatta karrierjét. A Black Daisy egy vidámságot kedvelő együttes, akikre a 80-as évek nagy slágerei hatással vannak, és persze a jó öreg Rock’n’Roll! A lányok saját maguk írják dalaikat és általában saját kezűleg készítik elő a terepet a koncertekhez. Ők az egyetlen profi lánybanda Írországban. Tervezik, hogy fertőzően fülbemászó dalaikkal körbeutazzák a Földet, és ezt az utat Moszkvában fogják elkezdeni. Nagyon örülnek, hogy Sinéad Mulvey-jel mehetnek ki a versenyre, és ígérik, hogy az írek idén büszkék lesznek, amikor látni fogják őket Európa kedvenc televíziós showjában.

7 Comments

szerintem meg be fog kerülni! ez az egyik kedvencem!!! és úgy gondolom h. majd az elődöntő estéjén fogjuk hallani az Írek nevét is!

ha lesz aki szavaz rá Magyarországró is, akkor javulnak az esélyei! Az elődöntőkben, majdnem minden rajtunk mulik!

Hát, azt nem állítanám, hogy egy nagyformátumú produkció, amely méltó az ír eurovíziós hagyományokhoz, de legalább nem pulyka. Az ember tudjon örülni a kis dolgoknak is.

Nekem nagyon bejött! Sajnos a döntőbe nem jutott be 🙁 én 2 szavazatot adtam le rá. Amúgy olvastam a YouTube-on kommenteket ezzel a dallal kapcsolatban, és valaki úgy gondolja, hogy azért nem jutott be a döntőbe, mert a második elődöntőben nagyon erős volt a mezőny. Valaki meg olyat is írt, hogy meg kell köszönni Dustinnak (igen, a tavalyi, a műpulyka volt Dustin), mert nélküle az írek nem ébredtek volna fel és most valami gáz produkciót küldtek volna az Eurovízióra.

Comments are closed.