Naptár

2009. április
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió az m2-n: Írország

irelandTudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Írország idén a Black Daisy nevű pop/rock lánybanda és a fiatal énekesnő, Sinéad Mulvey fog indulni a versenyen. Ígéretük szerint meg fogják rengetni az Olimpiai Aréna falait az „Et Cetera” című dalukkal. A 21 éves Sinéad karrierje 13 éves korában kezdődött, amikor több száz lány közül őt választották ki Cinderella szerepére a Dublin Pantomimben. Felébredt benne a szenvedély a táncolás és éneklés iránt, folyamatosan a színpadon volt, több ír tévéműsorban is megjelent. Nagyon közel került 2005-ben ahhoz, hogy kimenjen az Eurovízióra, de most nagyon izgatott, hogy Black Daisy-vel elnyerték mind a közönség, mind pedig a zsűri kegyeit a nemzeti döntőn az „Et Cetera” című dallal.

– Eurovízió rajongó vagyok azóta, mióta az eszemet tudom. Egy álom valóra válása az, hogy Írországot képviselhetem a versenyen, és alig várom, hogy megrengessük a moszkvai aréna falait az Et Ceterával!

A Black Daisy egy dublini, csak lányokból álló pop/rock együttes. A 26 éves LA Halvey (a Lesley-Ann név rövidítése) Limerickből énekes és basszusgitáros, a 21 éves Nicki Billings Wicklowból gitáros, Asta Mileriene, aki eredetileg Alytus. Litvániából jött és a dobszekció vezetője. Asta az AIRIJA (Írország litván nyelven) nevű együttesben kezdett el dobolni, majd 2001-ben Írországba költözött, ahol a NOJUS nevű litvánokból álló dublini együttesben folytatta karrierjét. A Black Daisy egy vidámságot kedvelő együttes, akikre a 80-as évek nagy slágerei hatással vannak, és persze a jó öreg Rock’n’Roll! A lányok saját maguk írják dalaikat és általában saját kezűleg készítik elő a terepet a koncertekhez. Ők az egyetlen profi lánybanda Írországban. Tervezik, hogy fertőzően fülbemászó dalaikkal körbeutazzák a Földet, és ezt az utat Moszkvában fogják elkezdeni. Nagyon örülnek, hogy Sinéad Mulvey-jel mehetnek ki a versenyre, és ígérik, hogy az írek idén büszkék lesznek, amikor látni fogják őket Európa kedvenc televíziós showjában.

7 hozzászólás Eurovízió az m2-n: Írország

 • Bálint

  Sztem jó ez a dal, én szívesen látnám a döntőben, de nem hiszem h bekerül

 • zolitt

  szerintem meg be fog kerülni! ez az egyik kedvencem!!! és úgy gondolom h. majd az elődöntő estéjén fogjuk hallani az Írek nevét is!

 • Zsolesz

  ha lesz aki szavaz rá Magyarországró is, akkor javulnak az esélyei! Az elődöntőkben, majdnem minden rajtunk mulik!

 • Gabesz

  Jó szám de szerintem szűk az a réteg aki ezt a csajos rockkot annyira szereti hogy szavazzon rá

 • Gabesz

  Jut eszembe Nagy Britannia küldhetné Jade helyett őt:http://www.youtube.com/watch?v=9lp0IWv8QZY&feature=related
  xD engem kiráz a hideg tőle

 • Erzsi

  Hát, azt nem állítanám, hogy egy nagyformátumú produkció, amely méltó az ír eurovíziós hagyományokhoz, de legalább nem pulyka. Az ember tudjon örülni a kis dolgoknak is.

 • Csengettyű

  Nekem nagyon bejött! Sajnos a döntőbe nem jutott be 🙁 én 2 szavazatot adtam le rá. Amúgy olvastam a YouTube-on kommenteket ezzel a dallal kapcsolatban, és valaki úgy gondolja, hogy azért nem jutott be a döntőbe, mert a második elődöntőben nagyon erős volt a mezőny. Valaki meg olyat is írt, hogy meg kell köszönni Dustinnak (igen, a tavalyi, a műpulyka volt Dustin), mert nélküle az írek nem ébredtek volna fel és most valami gáz produkciót küldtek volna az Eurovízióra.