EDC 2009: a portugálok bejelentették részvételüket

edcTudósízó: Klész Imre
Forrás: RTP – oikotimes.com

Portugália részt fog venni a következő Eurovíziós Táncversenyen, amit szeptemberben fognak megrendezni Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban. A portugál RTP köztelevízió belső zsűri segítségével fogja kiválasztani a győztes párt azok közül, akik a “Dança Comigo” (Megatánchoz hasonló műsor) című műsorban is versenyeztek már egymással.

Az ország a kezdetektől részt vesz a versenyen, 2007-ben Sónia Araújo televíziós műsorvezető, és Ricardo Silva versenytáncos szerepelt, 12 ország közül az 5. helyezést érték el. A következő évben Raquel Tavares énekes és João Tiago profi táncos volt a résztvevő, ők a 8. helyet érték el 14 résztvevő ország közül. Információink szerint a Magyar Televízió nem tervezi részvételét az Eurovíziós Táncversenyen.

9 Comments

Én olvastam a wikipédián(tudom nem lehet mindent elhinni) hogy a magyar televizió érdeklődik a fiatal táncosok versenyén való részvétel iránt, amelyet idén Osloban rendeznek, és szintén euroviziós esemény! Bár úgy lenne, akkor az MTV bekapcsolódna máshova is! Valamint utána néztem, hogy az MTVnek nem a dalverseny az egyedüli euroviziós érdekeltsége, hiszen részt vett már a fiatal muzsikusok versenyén is, és 2OOOben bejutott a döntőbe! Szóval hajrá MTV, várjuk a jobbnál jobb döntéseket, az eurovizióval kapcsolatban! Nem csak a dalversennyel, hanem a többi eseménnyel kapcsolatban is!

Pedig ha részt vennénk a táncversenyen az adna egy nagy nézettséget nekik arra az estére, és hát táncban is nagyon jók vagyunk 😉
A táncos műsorok mindig beválnak itthon, érdemes lenne részt venni.

Szóval a hülye gép csak a bátyám nevét jegyzi szóval tavaly a vb.-n lettem 8. ruslanara.
És pont kiev-ben voltunk a párommal. (táncos párommal)

Nagyon jó lenne ha itt is indulnánk, de egy valamit nem értek hogy lehet Azerbajdzsánban a verseny ha a lengyelek nyerték a tavalyit? Ez nekem kicsit érthetetlen!

Az eddigi két versenyt – függetlenül attól, hogy ki nyert – a BBC rendezte. A mostani versenyre pedig lehetett pályázni, és Azerbajdzsán lett a nyerő. A junior versenynél vezették be ezt a pályázati lehetőséget, ott idén hmm… azt hiszem Kijevben lesz a verseny.

😀 nekem az jutott a cikkről eszembe, hogy a Dança Comigo nem csak a verseny, hanem 2007-es dalversenyen a portugál induló dalának címe is 😀

Comments are closed.