Eurovízió az m2-n: Finnország

finlandTudósító: Szücs Zoltán
Forrás: eurovision.tv

A finn nemzeti döntő a Waldo’s people fölényes győzelmével zárult, és az együttes már készen is áll Moszkva meghódítására is. Ehhez a dinamikus, vidám, jól táncolható dalukra is szükség van, aminek “Lose control” a címe. A számot A. Lehtonen és Karima szerezte, szövegét az együttes frontembere, Waldo, és A. Lehtonen, Karima, illetve A. Kratz Gutå írta.

A dalt Finnországban gyakran hallhatjuk a rádiókban, a Miskó Iho által rendezett klippet rengetegen nézik meg a youtube.com-on is: a cikk írásának időpontjában volt olyan videó, amire több, mint 850000-en kattintottak a legnépszerűbb videókat bemutató oldalon. A banda a 90-es évek tánczenéjének legjelentősebb finn képviselője. Waldo, azaz Marko Reijonen már több mint egy évtizede a műfaj legkedveltebb művésze és gyártója hazájában. A stílusban négy aranylemezt készített. Ezek közül némelyik az együttes közreműködésével, de akad olyan is, ami az énekes szóló karrierjének köszönhetően jött létre. A Waldo’s people-lel közös dalaik közül a legismertebbek az “I Dream”, az “1000 Ways” és a “U Drive Me Crazy” (ez egész Skandináviában és Kanadában is népszerűvé vált), saját dalai közül pedig a “Feel So Good”, az “It´s About Time” és a “Move Your Body”. Rengeteget dolgozott együtt a finn születésű, svéd zenei producerrel, Ari Lehtonennel is, így az idei versenydal készítésénél is. A tavaly kiadott “Back again” című daluk elérte a letöltési listák és a slágerlisták első helyét. Az együttes legújabb albuma februárban jelent meg, energikus és slágergyanús dalokkal, a címe “Paranoid” lett. Az itt helyet kapó “Lose control”-lal indulnak májusban Moszkvába, az Eurovíziós Dalfesztiválra. A dalról és a megmérettetésről Waldo a következőket mondta: “Jó érzés megmutatni, hogy a finn könnyűzene nem csak a rockból és a metálból áll. A mi számunk, a Lose control az életről szól. Vannak pillanatok, amikor úgy érezzük, nem számít, mit csinálnunk, dolgaink nem akarnak sínre kerülni. A dalunk is ezzel foglalkozik, és arra ösztönöz, hogy sose adjunk fel az élet megmérettetéseit.”

9 Comments

Kicsit furcsa érzéseim vannak a dallal kapcsolatban, tetszik is, meg nem is, prögös is, meg jó is, meg énekelhető is, ugyanakkor láttam már ilyen dallal bukni nagyot. Lehet, hogy túl sokat várnak ettől a daltól…én max top10re szavazok. Annyira nem érzem benne az átütő erőt, hogy megfogjon, hogy igen, ez meg fogja nyerni. Bocs.

Nyerni szerintem sem fog, de ahhoz hogy egy jót szórakozzunk, egy látványos produkcióhoz pont elég, és ezért jó az Eurovizió!

A szinpadi látvány biztos jó lesz,de az énekesek hangjával gondok lesznek,mivel a nemzeti döntőn sem volt tökéletes az ének.Lehet bekerülnek a fináléba de top10be már szerintem nem fog beleférni.

És mi lesz az a fantasztikus színpadkép? Hasonló a klipphez? Félholt ember énekel, miközben lángra lobban a színpad mögötte? ÁÁÁáááá, szerintem még a döntőbe sem fog bejutni. NO! Ennek inkább van egy kis Modern Talking hangzása (szo-szo) , vagy inkább ABBA 2009-ben!

ABBA? Komolyan? Akkor látatlanban megvan az idei kedvenc:) Az egyébként még be is jöhet nekik, kihasználva a Mamma mia sikerét.

Tacom, ne örülj. Nincs ebben semmi ABBA. És tényleg vidám egy produkció lesz, ha olyan lesz, mint a klipp: a depresszióba zuhant hajléktalan mégis meggondolja magát az utolsó percben.

HAH HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA, EZ JÓ VOLT MÁR KÖNNYEZEK! De tényleg a csaj bőg és észre sem veszi hogya a másik már énekel! Na mindeggy attól még tetszik!

Hát nem tom láttátok ti élőben?? ha nem nézzétek meg az borzasztó rossz a fickó nem tud énekelni a nőnek is rossz hangja van élőben..kár pedig tetszik

Comments are closed.