Naptár

2009. április
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Elbúcsúztunk Zoliéktól – sok sikert Moszkvában!

zolibucsu1Tudósító: Klész Imre
Forrás: hirado.hu

Felkészültek a magyarok az Eurovíziós Dalversenyre, jövő héten el is indulnak Moszkvába, hogy 42 ország között bemutassák produkciójukat. Ádok Zoli és csapata két hónapja szinte minden nap próbált, a végleges koreográfiát, fellépő ruháikat azonban meglepetésnek szánják. A Magyar Televízió április 29-én köszönt el fellépőitől a budapesti Orosz Kulturális Központban.

Energiára, szerencsére és töretlen optimizmusra lesz szükségetek Moszkvában – mondta Várkonyi Attila, a Magyar Televízió szórakoztató főszerkesztőségének vezetője, amikor az MTV jelképes útravalóit átnyújtotta Ádok Zolinak, három táncosának, Béli Titanillának, Karsai Zitának, Papp Timinek, valamint a két háttérénekesnek, Heincz Gábor Bigának és a karibi születésű Kasai Jnoffinnak, aki egyben a dal angol nyelvű szövegének a szerzője is.

A vendégek legnagyobb meglepetésére a csapat egyedi stílusban, unplugged-koncertszerűen adta elő a magyar versenydalt. A Dance With Me először és valószínűleg utoljára hangzott el ebben a formában, Kasai zongora és Biga akusztikus gitár kíséretével. Bár az előadók itt sem árultak el részleteket koreográfiájukról és ruháikról, annyit elmondtak, Magyarország eddigi leglátványosabb produkcióját készülnek színpadra vinni május 14-én, Moszkvában. A búcsúztató orosz partin fellépett Szulák Andrea is, akit 1993-ban, első magyar indulóként nevezett az MTV az Eurovíziós Dalversenyre. Andi az I will survive című dalt énekelte el kissé izgulós utódjának.

Az Eurovíziós Dalverseny ma is százmilliókat szögez a képernyő elé. 53 éves múltjával nemcsak a világ legrégebb óta sugárzott televíziós produkciója, de kétségtelenül a legnagyobb és legnézettebb tévés show-műsora is – idézte fel Gundel Takács Gábor, a dalverseny kommentátora az öreg kontinens fiatal zenerajongóit évről évre lázba hozó viadal hagyományait. Ez A Verseny, amelynek az elmúlt fél évszázadban ezernél is több slágert köszönhet Európa és a világ. Az idén 42 ország közszolgálati televíziója küld versenyzőt, és 47 ország közvetíti a május 16-i döntőt.

10 hozzászólás Elbúcsúztunk Zoliéktól – sok sikert Moszkvában!