Elbúcsúztunk Zoliéktól – sok sikert Moszkvában!

zolibucsu1Tudósító: Klész Imre
Forrás: hirado.hu

Felkészültek a magyarok az Eurovíziós Dalversenyre, jövő héten el is indulnak Moszkvába, hogy 42 ország között bemutassák produkciójukat. Ádok Zoli és csapata két hónapja szinte minden nap próbált, a végleges koreográfiát, fellépő ruháikat azonban meglepetésnek szánják. A Magyar Televízió április 29-én köszönt el fellépőitől a budapesti Orosz Kulturális Központban.

Energiára, szerencsére és töretlen optimizmusra lesz szükségetek Moszkvában – mondta Várkonyi Attila, a Magyar Televízió szórakoztató főszerkesztőségének vezetője, amikor az MTV jelképes útravalóit átnyújtotta Ádok Zolinak, három táncosának, Béli Titanillának, Karsai Zitának, Papp Timinek, valamint a két háttérénekesnek, Heincz Gábor Bigának és a karibi születésű Kasai Jnoffinnak, aki egyben a dal angol nyelvű szövegének a szerzője is.

A vendégek legnagyobb meglepetésére a csapat egyedi stílusban, unplugged-koncertszerűen adta elő a magyar versenydalt. A Dance With Me először és valószínűleg utoljára hangzott el ebben a formában, Kasai zongora és Biga akusztikus gitár kíséretével. Bár az előadók itt sem árultak el részleteket koreográfiájukról és ruháikról, annyit elmondtak, Magyarország eddigi leglátványosabb produkcióját készülnek színpadra vinni május 14-én, Moszkvában. A búcsúztató orosz partin fellépett Szulák Andrea is, akit 1993-ban, első magyar indulóként nevezett az MTV az Eurovíziós Dalversenyre. Andi az I will survive című dalt énekelte el kissé izgulós utódjának.

Az Eurovíziós Dalverseny ma is százmilliókat szögez a képernyő elé. 53 éves múltjával nemcsak a világ legrégebb óta sugárzott televíziós produkciója, de kétségtelenül a legnagyobb és legnézettebb tévés show-műsora is – idézte fel Gundel Takács Gábor, a dalverseny kommentátora az öreg kontinens fiatal zenerajongóit évről évre lázba hozó viadal hagyományait. Ez A Verseny, amelynek az elmúlt fél évszázadban ezernél is több slágert köszönhet Európa és a világ. Az idén 42 ország közszolgálati televíziója küld versenyzőt, és 47 ország közvetíti a május 16-i döntőt.

Comments

10 hozzászólás a(z) “Elbúcsúztunk Zoliéktól – sok sikert Moszkvában!” bejegyzéshez

 1. Matheus avatar
  Matheus

  áááá én már nem birom. végig fogom szenvedni ezt a 1-1,5 hetet… Sok sikert kívánok én is a magyar kis csapatnak!:-) és jó eredménnyel fognak majd hazatérni Zoliék!!!!

 2. Sanya avatar
  Sanya

  Én is átadtam személyesen kívánságom Zolinak!!!Hajrá Zoli:)
  Jól sikerült a búcsúztató…

 3. Erzsi avatar
  Erzsi

  Szerintem Zoli nagyon aranyos volt. Egyik oldalról komoly felnőttként pontosan tudja, mekkora lehetőség ez neki, hogy ennyi ember előtt megmutathatja magát. Másrészről egy kisfiú lelkesedésével beszél a nagy titokban tartott produkcióról. (Pedig az is érthető lenne, ha már halálosan unnák, ennyi próba után.)Nagy meglepetésnek szánják. Reméljük úgy lesz. Az orosz kulturális attasé azzal búcsúztatta „kéz és lábtörést”. Szerintem ne fessük az ördögöt a falra. Kalappal!

 4. Gabesz avatar
  Gabesz

  Sok Sikert!!

 5. boti avatar

  Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee….
  Nekem azt küldték email-ban hogy Május 5.-én mennyek ferihegyre!!!!!!!!!

 6. Gabesz avatar
  Gabesz

  Nyugi még nem ment el…:D ez amolyan hivatalos dolog volt:)

 7. zaffarano avatar

  Boti, nem arról volt szó, hogy ezt a dolgot itt fogjuk megtárgyalni…

 8. zolitt avatar
  zolitt

  jaaaj!!! nem szabad sok sikert kívánni!!!! BABONA! 😛 :/ én egy hatalmas kalappal kívánok Zolinak! Jó lesz nagyon!!! mégegyszer egy jó nagy kalappal! 😀

 9. Patrik avatar
  Patrik

  Nem május 14-én lépnek a színpadra??

  Én is végig fogom szenvedni ezt a másfél hetet. Most szerdán kisérettségi, aztánvalóhéten 14-én meg előrehozott nagy érettségi 🙂

 10. zaffarano avatar

  Igazad van Patrik, ez elírás a hirado.hu-n, én pedig nem vettem észre. Máris javítom!