Eurovízió az M2-n: Oroszország

russiaTudósító: Szücs Zoltán
Forrás: eurovision.tv

Nagy meglepetésünkre Oroszországot egy kijevi, ukrán lány egy ukrán nyelvű dallal fogja képviselni. A 22 éves Anastasia Prihodko ”Mamo” című dala egy lányról szól, aki elveszítette édesanyját. A számot az orosz közönség és zsűri csaknem 1000 dalból választotta legméltóbbnak az egykori szovjet tagállam képviseletére.

 

Anastasia 1987. április 21-én született az ukrán fővárosban, Kijevben. A lány nagyon független, 15 éves kora óta ő keresi a pénzét. Az éneklés a szenvedélye, de emellett több hobbija is van: a sakk, a lovaglás, a divat és ezen belül a fekete ruhák megszállott rajongója. Az okos, barátságos és kedves lánynak ritka mély hangja van. A kijevi zeneakadémián szerzett diplomát, a népi ének karon. Mielőtt az énekesi pályát választotta, több hangszer fortélyait is elsajátította: jól játszik gitáron, zongorán és furulyán is. Legjelentősebb nemzetközi fesztiválon való fellépése Bulgáriában volt, ahol egy rangos rendezvényen harmadik helyen végzett. 2006 júliusában mutatkozott be a nagyközönség előtt: a Star factory című show játékosaként mindenkit levett lábáról a hangjával, és győzni is tudott a több fordulós versenyen. Mint az 54. Eurovíziós Dalfesztivál sok résztvevőjéről, róla is elmondhatjuk, hogy neves sztárokkal énekelt már közösen: egy közülük a híres, orosz előadó, Valeriy Meladze, akivel a Bezotvetno című számot adták elő közösen. A moszkvai dalversenyen automatikus döntős, hiszen tavaly is egy orosz, Dima Bilan lett a befutó. A ”Mamo” című dallal idén Anastasia igyekszik megszerezni Oroszország 2009-es győzelmét is. A döntőben tizedikként elhangzó szám szerzője Konstantin Meladzé, aki a szövegért is felelős volt Diana Golde-val.

Comments

15 hozzászólás a(z) “Eurovízió az M2-n: Oroszország” bejegyzéshez

 1. Gabesz avatar
  Gabesz

  Nekem az elején nem tetszett de most már nagyon!! Bár a végén az a vergődés nem kéne sztem:D

 2. dano89 avatar
  dano89

  Sztem borzasztó ez a dal! Nyerni biztos nem fognak! 😀 Szörnyű! 😀

 3. hben92 avatar
  hben92

  Nekem meg már elsőre tetszett, én a 8.-12. helyre tippelek az idén nekik.

 4. Miyazaki avatar

  Én is így voltam vele, elsőre csak röhögtem rajta, de aztán tetszeni kezdett! 😉

 5. Erzsi avatar
  Erzsi

  Nem igaz, hogy nem tudtak hozzá egy normális klipet csinálni. Tudom, hogy nem annyira szar ez a dal, mint amennyire elutasítom, (sőt) de ha meglátom ezt a nemzeti döntős nagyhalált, képtelen vagyok jól fejlett cinizmusomat visszafogni. Nem volt egy jóízlésű rendező, aki elmondja neki, hogy a kevesebb néha több?

 6. rocknish avatar
  rocknish

  Erzsi: van a dalnak klipje, méghozzá nagyon is igényes, szerintem. Sőt, a klip jobban sikerült, mint maga a dal!

 7. Gabesz avatar
  Gabesz

  Igen nem értem miért nem a klippet adták le ez a nemzeti döntős tényleg gáz a nő hülyén van kisminkelve és a végén egyszerüen borzasztó a hangja remélem jobban is el tudja énekelni (a klippes hangminőséget követelem minimum:)

 8. Erzsi avatar
  Erzsi

  Na, azt a jobban sikerült klipet szeretném, hátha máshogy látnám a világot.

 9. Gabesz avatar
  Gabesz

  http://www.youtube.com/watch?v=NysYfNmstQk tessék csak neked megkerestem 🙂

 10. Erzsi avatar
  Erzsi

  Gabesz, könnyekig meg vagyok hatva. Köszönöm. Ez tényleg igazi klip, a képek tobzódása. Csak ennek meg az az érzésem semmi köze a dalhoz. De még mindig jobb, mint a nemzeti döntős szenvedés.

 11. Sanya avatar
  Sanya

  Szerintem is top10be lesz az orosz dal.Annyira azért nem rossz.

 12. Robek avatar
  Robek

  Annyira nem rossz, csak számomra elviselhetetlen. Inkább százszor a Cipela mint ez…. Annyire mesterkélt az a szenvedése a színpadon, hoyg már az énekről elvonja a figyelmet.

 13. SzZ94 avatar
  SzZ94

  Nekem a részlet alapján az egyik kedvencem, az automatikus döntősök közül abszolút ez viszi a pálmát! Nagyon jó a hangja a nőcinek…

 14. Bogesz avatar
  Bogesz

  Szerintem tényleg hülyén volt sminkelve, mert idősebbnek látszódott 22-nél de a dal nagyon jó volt!!!
  A végén meg sztem azért drámázta el annyira mert végülis egy szomorú dal, hiszen egy lányról szól aki elvesztette az anyját… Én megértettem.