Eurovízió az M2-n: Oroszország

russiaTudósító: Szücs Zoltán
Forrás: eurovision.tv

Nagy meglepetésünkre Oroszországot egy kijevi, ukrán lány egy ukrán nyelvű dallal fogja képviselni. A 22 éves Anastasia Prihodko ”Mamo” című dala egy lányról szól, aki elveszítette édesanyját. A számot az orosz közönség és zsűri csaknem 1000 dalból választotta legméltóbbnak az egykori szovjet tagállam képviseletére.

 

Anastasia 1987. április 21-én született az ukrán fővárosban, Kijevben. A lány nagyon független, 15 éves kora óta ő keresi a pénzét. Az éneklés a szenvedélye, de emellett több hobbija is van: a sakk, a lovaglás, a divat és ezen belül a fekete ruhák megszállott rajongója. Az okos, barátságos és kedves lánynak ritka mély hangja van. A kijevi zeneakadémián szerzett diplomát, a népi ének karon. Mielőtt az énekesi pályát választotta, több hangszer fortélyait is elsajátította: jól játszik gitáron, zongorán és furulyán is. Legjelentősebb nemzetközi fesztiválon való fellépése Bulgáriában volt, ahol egy rangos rendezvényen harmadik helyen végzett. 2006 júliusában mutatkozott be a nagyközönség előtt: a Star factory című show játékosaként mindenkit levett lábáról a hangjával, és győzni is tudott a több fordulós versenyen. Mint az 54. Eurovíziós Dalfesztivál sok résztvevőjéről, róla is elmondhatjuk, hogy neves sztárokkal énekelt már közösen: egy közülük a híres, orosz előadó, Valeriy Meladze, akivel a Bezotvetno című számot adták elő közösen. A moszkvai dalversenyen automatikus döntős, hiszen tavaly is egy orosz, Dima Bilan lett a befutó. A ”Mamo” című dallal idén Anastasia igyekszik megszerezni Oroszország 2009-es győzelmét is. A döntőben tizedikként elhangzó szám szerzője Konstantin Meladzé, aki a szövegért is felelős volt Diana Golde-val.

15 Comments

Nem igaz, hogy nem tudtak hozzá egy normális klipet csinálni. Tudom, hogy nem annyira szar ez a dal, mint amennyire elutasítom, (sőt) de ha meglátom ezt a nemzeti döntős nagyhalált, képtelen vagyok jól fejlett cinizmusomat visszafogni. Nem volt egy jóízlésű rendező, aki elmondja neki, hogy a kevesebb néha több?

Erzsi: van a dalnak klipje, méghozzá nagyon is igényes, szerintem. Sőt, a klip jobban sikerült, mint maga a dal!

Igen nem értem miért nem a klippet adták le ez a nemzeti döntős tényleg gáz a nő hülyén van kisminkelve és a végén egyszerüen borzasztó a hangja remélem jobban is el tudja énekelni (a klippes hangminőséget követelem minimum:)

Gabesz, könnyekig meg vagyok hatva. Köszönöm. Ez tényleg igazi klip, a képek tobzódása. Csak ennek meg az az érzésem semmi köze a dalhoz. De még mindig jobb, mint a nemzeti döntős szenvedés.

Annyira nem rossz, csak számomra elviselhetetlen. Inkább százszor a Cipela mint ez…. Annyire mesterkélt az a szenvedése a színpadon, hoyg már az énekről elvonja a figyelmet.

Nekem a részlet alapján az egyik kedvencem, az automatikus döntősök közül abszolút ez viszi a pálmát! Nagyon jó a hangja a nőcinek…

Szerintem tényleg hülyén volt sminkelve, mert idősebbnek látszódott 22-nél de a dal nagyon jó volt!!!
A végén meg sztem azért drámázta el annyira mert végülis egy szomorú dal, hiszen egy lányról szól aki elvesztette az anyját… Én megértettem.

Comments are closed.