Naptár

2009. április
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Amerikavízió 2010: érlelődik a világverseny gondolata

kodakTudósító: Klész Imre
Forrás: esctoday.com
Frissítve: ez az esctoday.com áprilisi tréfája volt (09.04.01. 23:00)

A világ legnépszerűbb zenei fesztiválja, az Eurovíziós Dalfesztivál formátumát megvette az Egyesült államokbeli ABS televízió. Szóvivőjük felvázolta a terveket.
– Két elődöntő lesz megtartva, és ezekből a legjobb 12 dal – amit televoting fog kiválasztani – fog a nagy döntőbe kerülni. Mind az 50 államnak lesz egy dala a versenyen, igen, Alaszkának is! A nagy döntőben is televoting fogja eldönteni a győztest. Minden állam pontokat fog adni 1-8-ig, majd 10 és 12 pontot ad a többi versenyzőnek. Ha úgy fog adódni az első versenyen, hogy a keleti part sikeresebb lesz, mint a nyugati államai, zsűri szavazást is fogunk alkalmazni a második versenyen.

Nagy érdeklődést váltott ki a bejelentés nem csak az USA-ban, hanem Európában is. Sok pletyka terjeng, többek között az, hogy a német slágergyáros Ralph Siegel (Ein bißchen Frieden, Lass die Sonne in dein Herz, Sing sang song) dalokat fog írni Utah, Kentucky, Rhode Island és North Dakota államoknak. A másik, svéd slágergyáros Thomas G:Son (Ven a bailar conmigo, Tango Tango, Samba Sambero) bejelentette, hogy a latin zene kirájnőjének, Gloria Estefannak szeretne dalt írni. Természetesen még nincs elfogadva az ajánlat.

Néhány énekes már nyíltan bejelentette érdeklődését a verseny iránt. Az American Idol győztes Kelly Clarkson lehet hogy duettet fog énekelni James Hetfielddel, a Metallica együttes énekesével. Kid Rock a pletykák szerint szülőföldjét, Michigan államot fogja képviselni, míg Kevin Federline talán kaliforniai zászlót fog lengetni. Utóbbi egy Amerikavíziót firtató kérdésre úgy válaszolt, hogy „Mindig szerettem az Eurovíziós Dalfesztivált, de sosem volt lehetőségem részt venni benne. Az Amerikavízió tökéletes lehetőség lenne számomra!”

Az első versenyt valószínűleg a hollywoodi Kodak Theatre-ben fogják lebonyolítani 2010-ben. A lehetséges házigazda műsorvezetők között van Céline Dion, aki megnyerte az Eurovíziót 1988-ban Svájcnak. Eurovíziós tapasztalatai mellett ő beszél angolul és franciául is, ami „lehet hogy nem hasznos, de adna egy kis európai ízt a versenynek”. Természetesen egyik információ sincs megerősítve.

14 hozzászólás Amerikavízió 2010: érlelődik a világverseny gondolata

 • rocknish

  Április elsejei tréfa, ugye? 😀 Én bevettem 😀

 • Peti

  Először én is 😀

 • Zsolesz

  http://www.eurovision.tv/page/news/belgrade-2008?id=1082

  Ebben a cikkben már a belgrádi verseny előtt emlegetik ugy az arabokat, ázsiaiakat és az amerikai ABC csatornát!!!!! Azt irja le, hogy az arabok már megvették a licencet, valamint tárgyalnak a távol kelettel és az amerikai ABC csatornával!!!

  Szerintem is csak kacsa, de van alapja! Az ABS csatorna meg szerintem eliras, ABC-t akartak!

 • Zsolesz

  Bocsánat nem az ABC-t emlitik hanem a CBS-t! Szoval nem az utolso betü az elirás, hanem az első! A cikk ide vonatkozó része pedig a 4. bekezdés!!!

 • Patrik

  Én már várom az Afrikavíziót 😀 😀 😀 XD

 • Akkor

  ez most igaz vagy a szokásos április elsejei kacsa?

 • Zsolesz

  Ezt nem tudni!!!! Alapja van, de szerintem a felsorolt nevek tulzásnak tűnnek!

 • Patrik

  szerintem Imi ilyennel azért nem szórakozna, főleg az eurovízióssal.

  De tényleg mért utánozzák Európát a többi kontinensek? na ez jó magyaros volt -.-” kezdek attól félni hogy elveszti a feelingjét az eurovíziós 🙁

 • Zsolesz

  Ez nem utánzás szerintem, hanem egy alaposan kigondolt fondorlatos terv része!!! És ami motiválja az a Pénz!!!

 • Patrik

  Azt tudom hogy a pénz körül forog minden, de szerintem van benne valami utánzás. Az is lehet hogy eszükbe sem jutott volna ilyen verseny, ilyen pontozási rendszerrel és ilyen szabályokkal. 🙁 no mind1

 • Erzsi

  Utánzás … Patrik ez olyan naívan aranyos volt. A tévék egymás licenceit veszik át, csak bejáratott dolgokkal próbálkoznak, nem kockáztatnak. Pláne most, ebben a válságos időszakban. Szerintem 5000 km-rel odébb bekapcsolod a tévét, ugyanazokat a vetélkedőket, valóságshow-kat, beszélgetős műsorokat látod, legfeljebb nem érted a nyelvet. (Ha nem Mónika vezeti, már nyertél valamit.) A televíziózás világában senkit nem érdekel, hogy eredeti legyen, vagy értéket közvetítsen, hogy „feelingje” legyen. Sokan nézzék és ezáltal jól eladható reklámfelület legyen. Sajnos.

 • Annak ellenére, hogy van némi valóságalapja, ez a cikk az esctoday.com menetrendszerűen megérkező április elsejei hízott kacsája volt. Ez az Amerikavízió már fel is került a wikipediára, 3 nyelven. Szóval ez egy álhír volt, bocs mindenki 🙂

 • Van itt egy szintén gyanús cikk: az ukrán versenyző kopaszra nyírja magát, hogy felhívja a figyelmet a fókavadászat brutalitására http://www.karpatinfo.net/article88926.html

 • Patrik

  most akkor nem lesz amerikavízió?? 😀