Magyarország: A Blikk tudni véli a következő jelöltet – nem hivatalos információ!

hungaryTudósító: Klész Imre
Forrás: blikk.hu

A Magna Cum Laude zenekar az egyik legnagyobb esélyes arra, hogy képviselje hazánkat Moszkvában, az Eurovíziós Dalfesztiválon – tudta meg a Blikk. Információink szerint ugyanis a gyulai zenekar benne van abban az utolsó hármas rostában, amit a zsűri felállított. Az elmúlt két hétben ők már a harmadik jelöltek, hiszen eredetileg Mark, majd Tompos Kátya volt a kiválasztott, ám mindketten visszaléptek.

– Hallottunk már erről, de hivatalosan még senki nem erősítette meg, hogy valóban mi képviselhetjük hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon – mesélte a Blikknek a zenekar énekese, Mező Misi. – Már a kiadónk is említette, hogy mivel 2009 a pálinka éve, a mi dalunk pedig pontosan erről szól, esélyünk van a győzelemre. Nagyon örülnénk neki, az előző két jelölt dalával ellentétben a Pálinka song az igazi magyar virtust tükrözi.

146 Comments

Lojzi, csak hogy pontosítsunk, az Eurovízió költségei nem csak a nevezési díjból állnak, és az MTV nem tolja az együttes feneke alá a pénzt, hogy ha már nyertetek, akkor fizetjük az utazást, szállást, sminkest, a promóanyagok legyártását, koncertek szervezését… A lemezkiadónak vagy az énekest/együttest támogató vállalkozásoknak is a zsebébe kell nyúlni, vérmérséklettől függő mélységban 🙂 Egyébként örülök, hogy mégis csak sikerült némi párhuzamot felfedezned az olimpia és az Eurovízió között. Így már lassan nem is értem, hogy most min vitázunk… Aki nem akarja megérteni, hogy mi az Eurovízió lényege, annak úgy is hiába magyaráznám, aki érti, az meg úgy is tudja. Végre jó lenne már, ha mindenki kimászna ebből a letargiából, az összeesküvés-elmélet gyártásból, abból, hogy itt nincs hagyománya ennek a versenynek, ezért kár teljes gőzzel foglalkozni vele. Örüljünk hogy meg van a lehetőség, hogy induljunk az Eurovízión. És bízzunk benne, hogy most már minden évben indulni fogunk, és minden énekes/együttes tényleg félre fog rakni egy dalt, amivel indulni szeretne, esetleg az albumuk megjelenését október 1 utánra időzítik. Nálunk már nyár óta kint volt a felhívás, hogy lehetőleg október 1 után jelentessen meg mindenki albumot, hogy ha úgy adódik, akkor induljanak a versenyen…

FAIRCO!!!!
1. SENKI sem hasonlította Győzikéhez őket (vagy ha igen akkor érezd az iróniát)
2. SENKI sem mondta hogy lefizették a zsűrit (akkor nem elsők lettek volna????)
3. SENKI nem a mobilos verzió alapján kommentál mivel az a link nem azt a felvételt nyitja meg:)
Szóval mielött a rajongástol teljesen elvakultan nyilatkoztok járjatok jobban utánna a dolgoknak, vegyetek nagy levegőt és gondolkozzatok. Na ha megvan akkor jöhet a következő komment!!

zaffarano!
Tegyük fel, hogy az indulókat is terhelik költségek, Ok, ugyanakkor ettől még nem lesz feltétlenül jó is az a szám amivel indulnak. Én nem hinném, hogy kifejezetten az Eurovíziós dalfesztivállal összefüggésben kötelező lenne fellépéseket szervezni, vagy promóanyagot készíteni. Aznap, amikor jelenésük van ki kell állni és elénekelni az, ami a tarsolyukban van. Valószínüsítem, hogy sminkest is biztosítanak a Moszkvai szervezők azoknak, akik nem visznek sajátot és van egy olyan érzésem, hogy a fogadó országot terheli az előadők elszállásolása. Uggyanakkor nem hinném, hogy pusztán azért mert valaki hajlandó anyagi álldozatot hozni a fesztivál miatt nekem tapsolnom kéne. Engem és azt a 100 millió embert aki néz egy-egy ilyen adást is a produkció érdekel, ami mögötte van az másodlagos ilyenkor. Az Eurovízió lényege szerintem egy összeurópai banzáj, annak megmutatása, hogy mi is létezünk, többek között ilyenek meg olyanok vagyunk… Ezért is tartom fontosnak, hogy olyan előadót küldjünk és olyan számmal, ami mögött sokan állnak. Egyébként ez nem tartozik szorosan ide, de szerintem kötelezővé kéne tenni, hogy mindenki az anyanyelvén énekeljen. Az EBU-nak a sokszínű Európát kéne képvieslnie, amiben nem csak az angol nyelv létezik (esetleg francia,német). Egyébként szerintem azért nincs igazán átütő jelentkező a fesztiválra Magyarországról, mert nincs kialakítva az egész presztizse nálunk. Ami meg az idei jelölt kiválasztása körül van az kész kabaré, és az egész lejáratása. Lassan már senki (jó előadó) nem adja a nevét hozzá.

Sziasztok!

4ever Magna!
Ismerjétek meg a Zenét! Érdemes!
Szív, szeretet, érzelmek! JÓ EMBEREK!

Szívből kívánom, hogy sikerűljön a kijutás Nekik Moszkvába! Ott a helyük!

P 🙂

Gabesz: lapoznod kéne egyet!
A régebbi hozzászólások között láthatnád a megalapozott hozzászólásomat!
Nem az elfogultság beszél belőllem. Mindig próbálok elfogultságoktól mentesen figyelni egy foci meccset is, de amilyen jelzőkkel illetitek a Magnát, azt már nem tudom hozzászólás nélkül elviselni.
Inkább Te olvasd végig a kommenteket, mielőtt elfogultnak tartanál. Te hol hallottad a dalt?

Ott a link felül.A hozzászolások nem a Magnárol szolnak hanem erröl a dalrol!! Azt irod mindig próbálsz…hát sztem most nem sikerült ennyi.

Fura dolgot találtam. Az elmúlt két órát azzal töltöttem, hogy megtaláljam, ki a másik két jelölt. Kiderült, hogy ezt nem fogom megtalálni, ekkor kíváncsi voltam, megtudható-e az, hogy egyáltalán kik adtak be pályaműveket. Erről sem találtam, csak annyit, hogy “több mint 100” illetőleg 105 pályamű érkezett be. Csodálkoztam, aztán ráleltem erre a cikkre a zene.hu-n. Érdemes elolvasni:

“Érthetetlen számunkra, hogy ezt az Európa-szerte népszerű dalversenyt Magyarországon miért zárt ajtók mögött bonyolítják le. Az Eurovízió küldetése alapvetően a nemzetek közötti dalok versenyeztetése lenne, amely a közönség szórakoztatására hivatott.

A magyar zeneszerzők, szövegírók, előadóművészek, heteket, hónapokat dolgoztak a pályaművek elkészítésével. Arangsorolást olyan zsűri végezte, amely vélhetően nem rendelkezett annyi idővel sem, ami ahhoz szükségeltetik, hogy méltó módon véleményt alkothassanak a szerzők alkotásairól. A zsűri a több mint 100 pályaművet a rendelkezésünkre álló információk szerint néhány óra alatt “értékelte”. Kétségeink vannak afelől is, hogy a zsűri kiválasztásánál a megfelelő szakmai elvek érvényesültek. – olvasható a közleményben.

Azt is sérelmezzük, hogy e nemzetek közötti dalversenyen, Magyarországot az eredeti döntés szerint egy svéd zeneszerző munkája képviselte volna. Magyarországot, magyar szerzemény képviselje!

Kifogásoljuk továbbá azt is, hogy mindez a közönség és a szakma teljes kizárásával történt. Ez az eljárás számunkra elfogadhatatlan!
A magyar közönségnek igénye és joga ezeket a szerzeményeket megismerni. Ezek a dalok, “céljukat” tekintve sem titokban történő megmérettetésre születtek.

Kérjük ezért az illetékeseket, hogy tegyék lehetővé a dalok megismerését és nyilvános bemutatását az Eurovíziós Dalfesztivál hírnevéhez méltó keretek között, akár utólag is! – olvasható a Magyar Könnyűzeneszerzők és Szövegírók Egyesülete, a SZERZŐK levelelében.

A szervezet tavaly novemberben alakult. A 41 tagot számláló egyesület elnöke a Belmondo zenekar frontembere, Czutor Zoltán, tag többek között Presser Gábor, Lovasi András, Pély Barnabás, Bolyki Balázs és Mester Tamás. A SZERZŐK legfontosabb célkitűzése a magyar szerzők műveinek népszerűsítése.”

Lojzi, amiket leírsz, abból indult ki a vita az elején. Mostmár elbeszélünk egymás mellett. Javaslom, menj ki a moszkvai versenyre, akkor talán látni fogod hogy mi és hogyan működik, és nem a saját jóérzésed/elméleted mentén fogsz nyilatkozni.

“inkább ne induljon senki, az olcsóbb is és így nem fogunk csalódni se..” ezzel meg végképp nem tudok egyet érteni.

“Egyébként ÍZLÉSEK és FICAMOK. Ízlésről nem lehet vitatkozni…..:O)” Maradjunk ennyiben 😉

zaffarano
Maradjunk annyiban, hogy neked is határozott véleményed van dolgokról és nekem is. Vannak közös pontok és vannak olyanok is amiben nem értünk egyet. Ettől szép a világ. Lehet, hogy Te úgy gondolod, hogy én az Eurovízió ellensége vagyok, de ebben tévedsz. Nagyon szeretem a fesztivált és minden évben nagy várakozás előzi meg a réészemről. Én csak olyan aspektusaira akartam felhívni a figyelmet, amiről úgy gondolom, hogy gyenge pontok, nem kívánok(tam) megbántani senki érzéseit. Örülök neki, ha Te teljesen elégedett vagy a mai (hatályos) lebonyolítási rendszerrel, én nem. Nem küldtem el senkit a sunyiba és nem is áll szándékomba, értelmesen próbáltam(ok) érvelni. Valjuk be Te is a saját érvelésed útján jársz (mint ahogy én is) és ez így is van jól ,mert sok igazság van benne (amiket én el is fogadok), de az minden érmének két oldala van, mint ahogy nincs egyetlen igazság sem. Szerintem néha arra is szükség van, hogy a negatívumokra is felhívja valaki a figyelmet, mert különben bárki azt gondolhatja, hogy minden tökéletes. Én viszont úgy gondolom, hogy mindig a legjobbra kell törekedni és sosem lehet azt mondani, hogy így ahogy van minde ok és semmin nem kell változtatni. Szép napot :o)

Egyébként nem vitatkozom veled, én írtam valamit arra te reagáltál és én pedig válaszoltam a magam módján és a saját gondolataimmal. Ezt inkább társalgásnak nevezném. A vita pejoratív értelmű (legalábbis számomra).

Nem kell egyik együttest sem a másikhoz hasonlítani. Mindegyiknek megvan a maga varázsa. És a Magna csupa szív emberekből áll. Én nagyon örülök, hogy felkérték őket,képviseljék az országot. Sok sikert.
Forever Magna!!!

Sziasztok,
ahogy többen is írtátok, ízlések és pofonok…. Meghallgattam Kátya nótáját, és hát mit mondjak, elég lagymatag. A hölgy hangja kiváló, kétség nem fér hozzá, de a dal olyan semmilyen. Többszöri meghallgatás után se maradt a fülembe belőle semmi. Lássuk be a Magna dala lendületes, fülbemászó… Egyébként teljesen mindegy, mi itt mit írunk és gondolunk, ez tőlünk független döntés lesz. Hozzáteszem van szerencsém ismerni a fiúkat, kivételes emberek, a zenéjükről nem is beszélve. Én szurkolni fogok nekik !! MAGNA4EVER

Krisz!Későn érkeztél korábbi cikkekben már lerágtuk ezt a témát.Egyébként meg úgy érzem nagyon vérre megy köztetek a vita.Én személyszerint tehetségesnek tartom a fiúkat az énekesnek nagyon kellemes hangja van a dalnak is van egy kellemes lüktetése mindezzel együtt én mégsem ezt a dalt vártam vagy kerestem.De mint egy igazi fesztiváloshoz illik ha ők képviselnének, értük szorítanék!Tegyétek ti is ezt mindenféle személyeskedés nélkül.Én ezen a megvilágosodáson már túl vagyok.

Hajrá Magna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ez a dal tuti lenne! Pálinka, vidámság, ez Hungaricum!
A srácok isteni zenészek

Nincs jobb náluk!

Comments are closed.