Naptár

2009. február
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Magyarország: ÁDOK Zoli – Dance with me

Ez a dal fogja képviselni Magyarországot a 2009-es Eurovíziós Dalfesztiválon! Gratulálunk!

This is the song we’ll send to Moscow! Congratulations!

250 hozzászólás Magyarország: ÁDOK Zoli – Dance with me

 • Rivgos

  Persze-persze, drágáim, tavaly se lett igazam, amikor azt írtam, hogy Csézi zuhanórepülésben fog kiesni, ehhez képest ha jól emlékszem, az utolsó előtti lett a csoportjában.

  Engem speciel nem az érdekel, hogy a többi 105 szám milyen volt, hanem az, hogy a kiválasztott dal milyen. Ez a dal tucatszám, nincs benne semmi, amire emlékezni lehetne. Ahogy bátorkodtam megfogalmazni, az angolszászok a saját stílusukat tekintve egyelőre klasszisokkal jobbak nálunk, mint ahogy mi is jobban vagyunk a töltöttkáposzta-készítésben náluk. Csak ők ezzel tisztában is vannak, és eszük ágában nincs velünk ebben versenyezni. Mi még nem tartunk itt. Felismerhetné valaki, hogy egy olyan kis ország mint mi, valami eredetivel hívja fel magára a figyelmet, mondjuk mint volt anno Friderika dala. De említhetem az elmúlt évek terméséből a moldávokat, vagy a bosnyákokat. Ádok Zoli – nem kétséges – itthoni „sztár” lesz a tinilányok körében, és annyi. Bocsika, udvariaskodhatunk itt nyakra-főre, hogy húúúúúúú, meg haaaaaaaaaaa, nem egy kiemelkedő tehetség, és ezen az Euróvízió sem fog változtatni.

  Természetesen sok sikert neki.

 • Rivgos

  Még valamit: O.K. tételezzük fel, hogy a 105 dalból 101 sz@rt se ért, márpedig ha ez így van, az egy dolgot bizonyít: amíg más országokban nemzeti sport hovatovább, hogy ki-mi képviselje az országot az ESC-n, és hatalmas kultúrája van, addig nálunk évek óta sikerül komédiába fullasztani a kiválasztást, tök mindegy, hogy van-e nemzeti döntő, vagy pár kiválasztott dönti-e el zárt ajtók mögött. Miért lenne jó dalunk, ha nincs rangja a versenyünknek?!

 • Rivgos

  Kedves Zaffarano!

  Azért ha lehetne a maradék nyolcvan dalt is meghallgatni… És majd aztán kijelenteni, hogy ez a legjobb. Ebben próbáljunk meg egyetérteni.

 • tralala

  Szerintem Friderika dala sem volt annó annyira eredeti,nekem nagyon ír ballada koppincs,gondolok a hangszeres részre,az a hangzásvilág teljes egészében írországi. De nagyon okosan komponált dal volt tény is való és ebből is látszódik,hogy ők legalább készültek Dublinra.Ádok Zoli nem rossz,ha jó rajtszámot kap szerintem tuti döntős!!

 • Rivgos

  Az a dal kitűnt a mezőnyből, hogy a gitárkíséret miért hajazott neked egy ír balladáéra, ezt nem értem. Ezen az alapon a 95-ben győztes norvég dal, a Nokturn Mendelssohn Hegedűversenyét kopyzta?:-)

 • Dávid

  ez tipikusan olyan dal, ami 1 jól megcsinált színpadképpel tarolni tud. az igaz, hogy semmi új nincs benne, de nagyonis fülbemászó a dallama.
  az viszont annyira szánalmas, hogy egyeseknek semmi sem jó és csak a fikázó kommenteken törik az agyukat.
  nekem spec jobban tetszett Kátya dala, de neki még annyi esélye sem lett volna 1 jó eredmény elérésére, mint Ádok Zolinak. Hiába írtak különböző fórumokon sok szépet a „Magányos Csónak”-ról sajnos tuti nem jöttek volna rá a szavazatok. Úgymond túl igényes dal az eurovízió közönségnek.
  a „Dance With Me”-ben benne van a potencia, hogy kiemelkedjen a tucatdal kategóiából. sztem döntős lesz.

 • rivgos

  Annál szánalmasabb nincs, amikor valaki azon siránkozik, hogy a másik nem azt írja, amit hallani szeretne, hanem amit gondol.

 • tralala

  Rivgos!!! Nem a gitárról beszéltem,mert azt a hangszert betudom azonosítani,hanem arra a dallamra ami a refrén alatt mindig megszólal a háttérben…nem vagyok egy hangszer szpecialista de ugylátom te nagyon képben vagy,úgyhogy biztos tudod,hogy mire gondolok.

 • Jól van Rivgos, most már mindenki megértette, hogy nem szereted a magyar versenydalt. Nekem nincs energiám és kedvem sem a többi dalt végig hallgatni, ha csinálsz azokból egy szép összefoglalót, azt nagyon szívesen kirakom cikként ide. Minden építő jellegű dolgot szívesen veszek. Ezért kíváncsian várom hozzászólásaidat a többi ország dalához is!

 • Csaba

  Rivgos!

  Egyetértek veled, hogy itthon nem érzi a zenei szakma az ESC jelentőségét. De a közönség tavaly leszerepelt a választottjával, úgyhogy a zsűri becsmérlésével várjuk meg a májust. Tavaly a zsűri Szekeres Adriennt küldte volna a Piszkos tánccal.

  Tompos Kátya, és/vagy a kiadója (akinek nem inge ne vegye magára) pedig nézzen magába.

  Én viszont végig fogom hallgatni a maradékot, kíváncsi vagyok, hogy a tegnapi kb. 10-15 tényleg a légalja volt-e, vagy sajnos az átlag. Szulák Andrea szerint a 105-ből 20 ütötte meg a szintet, és 10 volt eurovízió képes.

 • tacom

  Rivgos! Egyetértek, hogy az egyedi produkciók emelik igazán az ESC fényét. Ugyanakkor pl. a tavalyi győztes dal (és csak a dal!!!), vagy a Secret Combination mennyiben volt egyedi és különleges? És akkor ott van a belga, ami meg nem jutott döntőbe.

 • rivgos

  Kedves Csaba!

  Egyetértek, a tavalyi mezőnyből a Piszkos tánc volt szerintem is a legjobb. Tavalyelőtt ezen a fórumon azt írtam, és most is tartom: itthon a legtöbben – tisztelet a kivételnek – a kedvencekre szavaznak, és nem a dalra. Egyszer talán majd eljön az az idő, amikor felfogják, ez a dalok és nem az előadók versenye.

 • rivgos

  Kedves Tacom!

  Azt írtam, hogy az olyan KIS országoknak, mint Magyarország, jobb esélye lehet egyedi hangzású dallal. Ennek egyik okát a földrajzi szavazásban (bocs a megfogalmzásért) látom, amiben lássuk be, megint vacakul állunk. – Törökország eddig is megadta a 12 pontját a görögöknek és fordítva, Ukrajna minden politikai vita ellenére szintén meg fogja adni az oroszoknak, és sorolhatnám. – (Ha engem kérdezel, nem az oroszok voltak a favoritjaim.)

 • rivgos

  Kedves Tralala!

  Bocs, a gitárra gondoltam:-) Neked van igazad. Üdv: Rivgos

 • hben92

  Rivgos, nagyon nem vagy képben, nem a törökök adják mindig 12 pontot a görögöknek, hanem a ciprusiak. De szerintem mi is részese vagyunk a blokk szavazásnak, északról szerencsére sok szavazat érkezik ránk az utóbbi években. pl: Dánia

 • rocknish

  Valahol utólag nem lehet meghallgatni a dalokat? Csak mert a pénteki adagról le fogok maradni, és érdekelnének.

 • Feri

  Véleményem szerint nincs olyan dal, ami mindenki számára kifogástalan lenne. És az utóbbi években nem is arról szól az ESC, hogy ki milyen egyedi, milyen nemzeti értékeket képvisel, hanem mennyire trendi a zene, milyen jól néz ki vagy mennyire szimpatikus az előadó. Másrészt a blokk szavazás, ami nem kedvez nekünk, is módosíthatja a tényleges végeredményt.
  Másrészt olyan furcsa nekem, hogy egyesek csak fikázni tudnak, ahelyett hogy örülnének hogy egyáltalán indulunk az ESC-n. Külfödi oldalakat is nézegettem, és többnyire jó véleménnyel voltak a Ádok Zoli daláról, bár páran Kátya dalát jobbnak találták. Még akinek nem is tetszett, az is kulturáltan írta le a véleményét. Az egyik ESC ranglistán az eddigi 28 dalból a 11. volt a magyar dal (új belépőként).
  Összegezve: nem kell szégyenkeznünk, inkább szurkoljunk.
  Hajrá Magyarország!

 • Hórukk

  Vasárnap is leadják a dalokat 20.30-tól

 • tacom

  Kedves Rivgos!
  Belgium mennyivel NAGYOBB ország, mint a mienk?
  És hogy nem az előadók, hanem a dalok versenye? Azért ha nem Dima Bilan, meg Plushenko, (meg Edvin Marton) adja elő ugyanazt a dalt, top5-be talán elég lett volna a szokásos orosz pontgyűjtés révén, de győzelemre nem hiszem.
  Szerintem produkciók versenye. Lehet, hogy az egyik győztesnél többet nyom a latba maga a dal (Molitva), másnál a hírnév (Believe), vagy épp a botrányos, különös előadás (Hard rock hallelujah).

 • Kovács Ferencné

  Én most irok először, de az Ádok Zoli nagyon jo
  Sokra fogja még vinni.
  Nagyon ügyes srác. Csak az a baj hogy sok az irigye.

 • Rivgos, a te műsorod vasárnap este, a híradó után van 😉 http://www.mtv.hu/magazin/cikk.php?id=309784

 • Kovács Ferencné

  Nekem céloztad Zaffarano

 • Kedves Kovács Ferencné!
  Az előző hozzászólásom nem Önnek szólt, hanem Rivgos nevű rajongónknak. Viszont várjuk további hozzászólásait! Más országok versenydalaihoz is akár, elvégre csak azokra lehet majd szavazni.
  Üdvözlettel:
  Zaffarano

 • Kovács Ferencné

  Bocsi már rájöttem én is hogy nem nekem céloztál.
  Meghallgattam egy párat már, de nekem nem igazán tetszenek.
  Lehet hogy tévedek, de én egy ilyen versenyre pörgős számmal
  lépnék fel. Igaz még van egy pár amit nem hallottam.
  Szerintetek kinek van a legnagyobb esélye.

 • Feri

  Most már többször meghallgattam a dalokat, így néhány dalnál változott a véleményem. Jelenleg nálam a favoritok (28 dalból):

  1. Norvégia 12p
  2. Törökország 10p
  3. Izland 8p
  4. Dánia 7p
  5. Montenegró 6p
  6. Finnország 5p
  7. Svájc 4p
  8. Fehéroroszo. 3p
  9. Nagy-Brittania 2p
  10.Románia 1p

  Persze ez még nem a végleges, hiszen még sok függ attól is, hogy az ESC-n milyen lesz a színpadi teljesítményük. Na és még nincs meg minden országnak a dala.

 • Zsolesz

  Nálam a sorrend a köv:

  Norvégia 12p
  Egyesült Királyság 1Op
  Görögország 8p
  Finnország 7p
  Dánia 6p
  Litvánia 5p
  Montenegró 4p
  Málta 3p
  Románia 2p
  Albánia 1p

 • Zsolesz

  Jaj,neeee, Moldáviát kihagytam, őt képzeljétek oda a finnek meg a dánok közé! Szóval Albánia kicsuszott!

 • hben92

  Én nem tudnám sorrendbe tenni a kedvenceimet, de tök mindegy mit írok. Mert tavaly is, mikor Csézyért izgultunk otthon, Ciprus-i dalt akkor lenyűgözött, míg Svájcban mely nagy kedvenc volt csalódtam benne…

 • SzZ94

  Ezeket a zene.hu-s dalokat nem lehet valahol meghallgatni újra? Mert olyankor én már nem jöhetek géphez 🙁

  A Nornát meghallgattam a youtube-on, de nekem nagyon nem tetszik… Meg a Dave sem. Borzalom mind2.