Naptár

2009. február
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Magyarország: Dance with me – Moszkvában

adok_zoliTudósító: Klész Imre
Forrás: MTV

Ádok  Zoli énekelhet az Eurovíziós Dalversenyen

A Magyar Televízió február 23-án, hétfőn sajtótájékoztatón jelentette be, hogy melyik dal képviseli a nemzeti köztévét az európai műsorszolgáltatók 54. Eurovíziós Dalversenyén. A 105 beérkezett produkció közül az MTV a Dance with me című dalt választotta Ádok Zoli előadásában.

A magyar versenydal kiválasztására felkért öttagú szakmai zsűri február 13-án hallgatta meg újra a pályázatra beérkezett több mint száz dalt. Bár eddig sem a Magyar Televízión múlt, hogy két előadó visszavonta a nevezését, a zsűri ezúttal nem egy indulót nevezett meg, hanem három dalt választott ki. A nyilvános bejelentés előtt az MTV már nemcsak szóban tárgyalt a pályázókkal, hanem írásban kért ismételt megerősítést arról, hogy nevezésük minden szempontból megfelel a pályázati feltételeknek, és továbbra is vállalják a megmérettetést.

„Mindhárom javasolt dal a maga műfajában kiváló, és alkalmas az eurovíziós szereplésre. A döntést a nyilatkozatok beérkezését követően, minden szempont mérlegelése után hozta meg a zsűri – mondta Várkonyi Attila, a szórakoztató műsorok főszerkesztője. A Dance with me vidám, dinamikus dal, és reméljük, a moszkvai olimpiai standion közönségét, illetve a tévénézők százmilliós táborát is megmozgatja majd”

Lengyel Zsolt, televíziós főrendező, aki szintén a zsűri tagja, Ádok Zolival együtt a következő hetekben dolgozza majd ki a fellépés részleteit. „Nagyon ritka, hogy egy jó hangú énekes egyben képzett táncos is legyen. A profi mozgás és a magabiztos színpadi jelenlét viszont szükséges ahhoz, hogy látványos show keretében mutatkozhasson be Magyarország” – indokolta a zsűri döntését Lengyel Zsolt a sajtótájékoztatón. „Az Eurovíziós Dalverseny 54 évvel ezelőtt a dalok versenyeként indult, de mára Európa kedvenc tévéshow-ja lett, egy háromrészes, gigantikus rendezvénysorozat élő közvetítésével” – tette hozzá Gundel Takács Gábor, aki a korábbi évekhez hasonlóan, idén is a helyszínről számol majd be a verseny alakulásáról.

Ádok Zoli Pécsett balett-szakon végzett, majd táncművészként és musicalszínészként járta be a világot. Ennek is köszönhető, hogy folyékonyan beszél angolul és németül, de spanyol nyelven is könnyedén boldogul. Karrierjének fontos állomása volt, amikor Svájcban a Fame, Berlinben pedig a Macskák című musicalben lépett fel, ez utóbbiban főszereplőként ötszázszor állt a színpadon. Itthon az Operettszínház és a Madách Színház is rendszeresen foglalkoztatja. Tavaly novemberben jelent meg Tánclépés című albuma, Ádok Zoli a lemez címadó dalának angol nyelvű változatával áll majd az Eurovíziós Dalverseny színpadára.

Az Eurovíziós Dalversenyen résztvevő 43 ország előadói a tavalyihoz hasonlóan idén is előbb két elődöntőben állnak színpadra. Magyarország előadója a január végi sorsolás alapján május 14-én, a második elődöntőben lép fel. A május 16-i döntőben a két elődöntő húsz legjobb produkciója mellett a házigazda oroszok, és a „Négy Nagy”-nak is nevezett ország jelöltje, a brit, német, spanyol és francia versenyzők szerepelnek majd.

24 hozzászólás Magyarország: Dance with me – Moszkvában

 • Zsolesz

  A külföldi hozzászólások eddig nagyon pozitivak, kár hogy nem ez a párszáz ember dönt! Remélem egész európának bejön majd!

 • nyee

  minden nagyon jó.De miért nem magyar???Legalább egy rész legyen az.De azért drukkolok.Hajráááá

 • nyee: Ez az a szám, amelyet muszály angolul énekelni. Magyarul sokkal rosszabb.

 • Zsolesz

  Ez a szám szerintem is jobb angolul! Habár a mi szép magyar nyelvünk mostmár hiányozni fog az ESC-ről! Jövőre egy Tóth Vera – Tóth Gabi duett magyarul??? Mit szóltok hozzá??

 • Anita

  Örülök az MTV döntésének!Jó dal,van esélyünk!

 • nyee

  Épp ezért legalább csak egy részt…de am. vitatkozhatnánk mert szerintem megint jobb a magyar verzió.

 • Ozirisz

  Igaz, a magyar verzió télleg jobban cseng, de most már ne variáljunk XD
  Volt abból elég az elmúlt hetekben. Hajrá Zoli, jó ESC lesz ez Magyarország Eurovíziós történelmében!
  Mit szólnátok egy ESC 2010 Budapesthez? XDDD

 • dano89

  Az eddigi legjobb eurovíziós dalunk! 😀 Hajrá Zoli, drukkolunk! 🙂 ( Milyen szép rímet faragtam ide hirtelen! 😀 )

 • Akos

  Gratulálunk:(

  Ez egy szánalmasan szar szám, egy nulla előadóval….és csodák csodája: megint egy szabózé/Warner Music produkció, akárcsak Márk…a BUNDA ORSZÁGA VAGYUNK!!!! Ez azonban Moszkvában keservesen kevés lesz!

 • Aranyos Geri

  Hát remélem jóó fog sikerülni!! magyarul jóól hangzik de angolul:Dpff na mind1:D sok sikert:d

 • Aranyos Geri

  De azért majd ott fogok drukolni moszkvába:)

 • hbalazs94

  Én csak annyit tennék ehhez az egészhez, hogy ESC 2010 Hungary & ezt nem csak azért mondom mert leginkább magyarországnak szurkolok hanem azért is mert ez egy viszonylag pörgős szám nem olyan mint bármelyik más és egy jó hangú énekes nem pedig a tavalyi ír pulyka XD Szóval jobb lenne ha megelégednénk azzal amink van és nem pedig mindíg variálni bele kell törődni abba hogy magyarország jó meg minden de ez van ugy mint tavaly vagy az előtt.
  Várom válaszotok!
  😀

 • Szerintem 1000% hogy döntős lesz!!!!!!! Hjará Zoli!!!!!!! Nagyon jo szam!!!!!!!!!!!!!!

 • Ozirisz

  hbalazs94: totálisan egyetértek veled (én is ESC 2010 Budapestre fogadok) XD

 • Ezüstliliom

  Hbalázs!
  Sajnos még ha tízszer ilyen jó dallal indulnánk, ezzel a szavazási rendszerrel akkor sem lehetnénk elsők. (Minden ország a sógor-koma-jóbarát elvén szavaz.:/ ) Max. tisztes szereplést érhetünk el.

  Régen szabály volt, hogy mindenki csak az anyanyelvén énekelhetett. Sok szín elvész ezzel az angolmajmolással.:(

 • Gabesz

  Ezüstliliom utállom ezt a hozzáállást eddig hány Eurovizion vettünk részt? 10en kb?? És nem nyertünk?? szörnyü….egy-egy ország tényleg a szomszédnak adja a 12 pontot de az semmi…max az elődöntőben számít de a döntőben nem sokat

 • Aranyos Geri

  Szerintem is, az elődöntőtt megnyerjük:D Remélem:d de AMi most van szavazzás 2010-be sem lessz itt magyarországon a Dalokversenye! A döntőbe 9-15.között helyezést jósólnám meg:D:D

 • Nem igazán értem miért a MTV által kiválasztott 5 fő dönti (döntötte) el ki jut ki. Nem lett volna értelmesebb előtte egy nemzeti dalfesztivál, és a nézők szavazata alapján a győztest kijuttatni?
  Ezzel a protekcionista rendszerrel csak lejáratják az országot.
  Itt a tehetségeknek semmi esélye. Pl: Lord, Zanzibár, Dalriada.
  Legalább kevesebbet nézünk TV-t 😀
  Az utóbbi 20 évben lecsökkent a heti TV nézési óráim száma 30-ról kb 2-3 ra Gratulálok!
  (ja és ez az akkori csatornaválasztékhoz képest még nagyobb csökkenést jelent tekintettel a jelenlegi több mint 40 adóra)

 • Csaba

  Hali!
  A tavalyi botrány után döntöttek úgy, hogy zsűri választja ki a számot. Gondolom tudod, hogy az akkor még nem széles körben ismert Csézy nyert, a nézők szavazatai alpján. Kihasználva a királyi tévé alacsony nézettségét egész B-A-Z megyében hirdette magát, hogy szavazzanak rá, és a lokálpatriotizmus meghozta az eredményt, legyőzte Szekeres Adriennt.
  Idén ez a harmadik szám, tehát 2 jobbat már választottak, de kiderült, hogy Mark zeneszerzője olyan dalt adott be, ami már a svéd Big Brotherben szerepelt, Tompos Kátya pedig visszalépett (csak az a kérdes, akkor meg minek indult).

 • Szia!
  A TV nézési szokásaimba nem illeszkedik Csézy, ilyen nevekre fel sem figyelek, tehát nem motivál a TV bekapcsolására 😀
  Így a tavalyi Euroviziós dalfesztivált is kihagytam kompletten.
  Néha körülnézek mi a „felhozatal” de a 2006-os Lordi óta nem nagyon találtam érdekességet.
  Valószínűleg a kedvcsináláshoz közismert (a TV-t kevéssé nézők között ismert zenék) kellenének, akik vissza tudnák csábítani a TV-t kevéssé nézőket a TV elé. Mert jelenleg van egy elég jelentős réteg aki leszokott a TV-ről viszont vannak kedvencei, akikről a TV társaságoknak sejtése sincs mekkora hallgatósága, az interneten nézettsége van.
  Azzal hogy csinálnak sztárokat maguknak, azzal csak a folyamatosan csökkenő nézőlétszámot elégítik ki úgy-ahogy.
  Üdv: Béla

 • Csaba

  Ja!
  Azt nem írtam, akkor a zsűri nyertese volt Szekeres Adrienn a Piszkos tánccal, és 2. Csézy, de a közönség döntése fordította meg az eredményt. A 15 dal között, amit bemutattak, rajtuk kívül talán csak 2-3 másik jó dal volt. A nagyobb nevek azért nem neveznek, mert a dalnak, ami indul, át kell adnia a jogait az EBU-nak, és ezt nem akarják.

 • Csaba

  Van ország, ahol kiválasztják az előadót, és aztán pályáztatják meg a dalt, az előadóhoz. A Csináljuk a fesztivált műsorban nyújtott teljesítmény alapján, én kiválasztottam volna Péter Szabó Szilviát, és írattam volna neki dalt. ha még nem láttál tőle régi magyar, vagy külföldi számokat, a youtube-on keress rá péter szabó szilvia ha én rózsa volnék, vagy péter szabó szilvia waterloo, és megtudod, miért mondom.

 • Szomorú hogy a NOX nem nyerte meg, messze az volt abban az évben a legjobb :D:D:D
  Legalábbis ha jól láttam ő a NOX énekesnője.
  A hangja gyönyörű, és igen szerintem is kell egy kis népzenés hangzás az esélyek növelésére

 • Csaba

  Igen. Rengeteg felvétel van youtube-on a Csináljuk a fesztivált felvételekből. Péter Szabó Szilviától vagy 25 dal, de érdemes meghallgatni Miller Zoli dalait, és nagyon jó Bereczki Zoltán (BeZo) -Stayin’alive, -Billie Jean, -Tragedy, -Take on me -forever young, Feke Pál-Társulat győztes István király, valamint Tóth Vera is fantasztikus. Vagy Fejes Szandra-Társulat Táltos asszony szerepgyőztes -Tina Turner Best. Rengeteg fiatal nagyon jó hangú énekes van itthon, csak nem a népbútító ker.tévékben. Bár a Csináljuk a fesztivált most futó szériája sem hozza az előzőek színvonalát. Ádok Zoli pedig remek táncos, énekes, musical-színész, tehát az előadással nem lesz gond. Ő sok éve játszik színházban, de ismertté csak az RTL tette, a Csillag születikben, aztán a Szombat esti lázban már ennek a számnak a magyar változatát énekelte.