Naptár

2009. január
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Zdob si Zdub csimm-bumm Budapesten a nagyi nélkül

zdob-si-zdubjegySzerző: Szalma Róbert
Forrás: old.eschungary.hu
Fotóalbumban a Zdob si Zdub

Pénteken este Budapesten az A38 hajón tartott fergeteges bulit a moldáviai Zdob si Zdub (ESC 2005) zenekar. A sajátos népi hardcore-jával megmozgatta a közönség minden porcikáját. Az együttes eredetileg kemény hardcore-t játszott (a zenekar neve is erre emlékeztet, magyarul csimm-bumm-ot jelent), de az utóbbi időben elég sokat szelídültek, és egyre nagyobb hangsúlyt kap a dalaikban a moldovai népzene.

A Red Hot Chili Peppers-hez hasonlítják őket, de ebből a hasonlóságból a helyszínen az élő előadás alapján semmit nem véltem felfedezni, nem is lehet. A Zdob si Zdub együttes zenei irányzatukról úgy nyilatkoznak, hogy hardcore Moldovanesc, azaz moldovai hardcore.

Előzenekarként a debreceni-nyíregyházi Folk Error lépett fel, akik eredeti módon ötvözik a magyar népzenét, a rock, a punk és a rap elemeivel. Első albumuk idén tavasszal kerül a boltokba, érdemes odafigyelni rájuk.

Körülbelül 23 óra körül lépett színpadra az est sztárcsapata a Zdob Si Zdub. A közönség számunkra hihetetlen módon reagált az első pillanattól kezdve. A Folk Error front embere még kérte a jelenlevőket: „gyertek, táncoljatok , még nem mozog a hajó!”. A Zdob Si Zdub zenéjére a hajó nem, hogy megmozdult a közönség táncától (ugrálásától), hanem kész csoda, hogy el nem süllyedt. Az első szám végénél már többen a fal mellé húzódtunk, hogy biztonságban érezhessük magunkat, persze akik rendszeresen járnak ilyen és hasonló koncertre, azoknak talán természetes volt a hangulat. No, nem azért mintha rossz lett volna, sőt nagyon jól éreztük magunkat mindannyian! Én személy szerint nagy rajongója lettem a zenekarnak! Javaslom, ha valakinek lehetősége adódik, mindenféleképpen menjen el egy Zdob Si Zdub koncertre! Érdemes!

Fotó: A nagyi aznap este otthon maradt.

bunyika

Hozzászólások lezárva.