Naptár

2009. január
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Szlovákia: három helyett 5 elődöntőt rendeznek

slovakiaTudósító: Ladislav Ásványi
Forrás: stv.sk/eurosong

A szlovák STV közszolgálati televízió megváltoztatta a döntését, és új számok is napfényre kerültek. Az eredetileg meghirdetett 140 helyett 177 művész jelezte indulási szándékét az Eurosong 2009-en.

Így megszületett néhány új döntés is, 30 helyett 50 dalt választott ki a zsűri, illetve a 3 elődöntő helyett 5 elődöntőt fognak megtartani. Az 50 szerencsés versenydal címét az STV fokozatosan fogja nyilvánosságra hozni. 10 dal lesz elődöntőnként, innen kettőt a közönség, 1-et a televoting juttat tovább a 15 résztvevős döntőbe. Az előzetes hírek szerint ismert előadók mellett sok ismeretlen is jelentkezett, így a szlovák nemzeti döntő, vagyis az Eurosong 2009 szervezőbizottsága szerint akár nagy meglepetés is születhet.

8 hozzászólás Szlovákia: három helyett 5 elődöntőt rendeznek

 • Patrik

  ó ha nálunk is ennyien jelentkeznének 🙂

 • Sanya

  Nálunk nem fognak ennyien jelentkezni,mert a magyar énekeseket sajnos az eurovízió nem érdekli,Szekeres Adrien énekesnó szavával élve,hogy az egész egy lutri….így felfogni vmit:(nos meg a botrány ami 2008ba volt,no meg a magyarok szereplése elég siralmas.Vajon miért?Nincs jó zeneszerző?

 • Peti

  A mennyiség nem egyenlő a minőséggel 😀 (nem mintha nálunk a kevesebb versenyzős NF automatikusan minőségi lenne – bár vannak külföldiek akik szerint a 2008-as NFünk volt a legszínvonalasabb Eurovíziós döntő abban az évben).

 • Robek

  Nincs jó zeneszerző!Majdnem Mindenkinek ugynazaok a nevek írnak szöveget és zenét! Ha pedig jön egy új név aki esetleg még tehetséges is, a kiadók nem engedik érvényesülni…ez az én meglátásom. Ha rosszul látnám, akkor meg kell győzni az ellenkezőjéről! De a Valla Attila, Závodi G, Rakonczai szerzeményektől a falra mászok lassssssannnn!

 • Serinon

  Sztem is ez az igazság: nincsenek jó szerzők Magyarországon….Aki jó lenne, az tényleg el van nyomva és azok vannak előnyben, akik a 90-es években élnek még, mert akkor nagy szám volt, amit alkottak…Ezért kell beengedni a külföldi dalokat a magyar válogatókra, talán észreveszik magukat és az mtv is kaphat sokkal jobb dalokat külföldről, mint itthonról…

 • Én bízom benne, hogy a szlovákok sok elődöntője nem fog a minőség rovására menni, és nem lesz olyan lapos, mint az idei első román NF. A sok unalmas dal közül tényleg Dalma volt a legjobb.
  Ha importálnánk zeneszerzőt, azon megint sokan felháborodnának, emlékezzetek csak vissza 2007-re, hogy amikor egy részeg barom beszólt Magdinak, hogy inkább egy magyarnak kellene mennie az Eurovízióra…
  Sztem az MTV el akarja kerülni az ilyen konfliktusokat, és ez is közrejátszik sok dolog halogatásában. Pedig néha vállalni kellene a „harcot” 🙂
  No, én már nagyon izgatottan várom a szlovák elődöntőt! És a holnapi „országsorsolást” 🙂

 • hben92

  Én várom a holnapi sorsolást, és amit legjobban hogy a hétvégén hat új dallal leszünk gazdagabbak: Dánia, Egyesült Királyság, Finnország, Románia, Szlovénia és Hollandia is eldönti majd melyik dal képviselje Moszkvában. 🙂
  Remélem hogy Magyarország idén olyan országokkal kerül egy elődöntőbe, akik jobban szoktak ránk szavazni… 🙂

 • hben92

  Azt nem tudjátok lehet majd nézni sorsolást, mert délután 3-kor kezdődik… csak közvetítik a neten, vagy nem?!