Magyarország: február 2-ig várják a pályaműveket FRISSÍTVE!

hungaryTudósító: Klész Imre
Forrás: MTV – eurovision.tv

Végre felszállt a füst, a Magyar Televízió nekilát a versenydal felkutatásának. Szűk 3 hét áll rendelkezésre minden érdeklődőnek arra, hogy eljuttassa versenydalát.

A Magyar Televízió nyilvános pályázaton gyűjti be a dalokat azoktól a művészektől, együttesektől, akik szeretnének eljutni az 54. Eurovíziós Dalfesztivál helyszínére Moszkvába. A dalokat február 2-án 17 óráig várják. A részletes pályázati feltételek elérhetőek a Magyar Televízió honlapján. A részvételi feltételekből kiderül, hogy idén  sincs korlátozva a pályázás lehetősége a határon túl élő művészeknek is. A beérkezett dalok közül idén zsűri fogja kiválasztani a győztes dalt.

Részletes pályázati felhívás az MTV honlapján

eurovizios_dalverseny_2009_felhivas

090114_esc_mtv_indul_pzg

FRISS! 2009.01.16. 12.15

Az eurovision.tv kérdésére az MTV sajtóosztályának munkatársa elmondta, hogy egy zenészekből, tévés és rádiós szerkesztőkből, valamint egyéb, zeneiparban dolgozó szakemberekből álló zsűri fogja a dalt kiválasztani. Terveznek még egy speciális műsort is, amiben be lehetne mutatni a győztes előadót és a magyar versenydalt, de még nem született konkrét döntés.

Comments

206 hozzászólás a(z) “Magyarország: február 2-ig várják a pályaműveket FRISSÍTVE!” bejegyzéshez

 1. Bálint the 2nd avatar
  Bálint the 2nd

  Nem, Zoey, nagyon nem.

 2. Zoey avatar
  Zoey

  Jah, nem biztos hogy azzal indulnak… És nem is biztos hogy közösen!

 3. Serinon avatar
  Serinon

  Ha bármilyen formában megjelent már korábban, akkor az már nem jó. Feldolgozása/átdolgozása sem a szám lehet egy 2008 okt. 1-je előtt megjelent dalnak!

 4. Bálint the 2nd avatar
  Bálint the 2nd

  Még mindig nem válaszolt Bencsik Tamara az arckönyvben, úgyhogy biztos benevezett. LOL.

 5. Patrik avatar
  Patrik

  :D:D Jajj az angyon jó lenne 🙂 de milyen arckönyvben?? 😕 még hivatalso honlapja sincs

 6. tkrisz avatar
  tkrisz

  Nem igaz, hogy 24 órával a határidő után nincs egy kiszivárgott info legalább a pályaművek számáról.

 7. Patrik avatar
  Patrik

  ez meg a másik -.-„

 8. Gabesz avatar
  Gabesz

  na neeee Márk megy Moszkvába:S hát beszarok

 9. Gabesz avatar
  Gabesz

  de 105 dal érkezett ba szal csak nem lehet rossz a dal

 10. RoxyRocks avatar
  RoxyRocks

  Na ki fog menni Moszkvába?? (Márk?? az a göndör hajú srác :)??)
  Mennyit kell még várni??

 11. Gabesz avatar
  Gabesz

  az nézd meg az mtv oldalán ki van irva

 12. RoxyRocks avatar
  RoxyRocks

  Jó lesz az, én már érzem!!! (női megérzés :D)

 13. Gabesz avatar
  Gabesz

  a számot meglehet valahol hallgatni?

 14. Kristoffer avatar
  Kristoffer

  Ez ritka szar szám….fujj…olcsó gagyi béna pop….ezeknek nincs fülük akik a zsűriben voltak…

 15. ADAMS avatar
  ADAMS

  A Magyar Televízió pályázatára több mint 100 dal érkezett

  Budapest, 2009.02.03. – Többórás válogatás után megszületett a Magyar Televízió döntése: az idén Mark képviselheti Magyarországot a moszkvai Eurovíziós Dalversenyen. Az öttagú szakmai zsűrinek az elmúlt három hét alatt beérkezett százöt dalból kellett kiválasztania azt, amelyik várhatóan megállja a helyét a rangos megmérettetésen. A dalt a Fonogram gálán hallgathatják meg élőben az m1 nézői.

  Még Nagy-Britanniából és Németországból is érkezett dal a Magyar Televízió január közepén meghirdetett felhívására, a beküldött százöt számból február 3-án, kedden elismert szakemberekből álló zsűri választotta ki az MTV versenydalát.

  Szulák Andrea, a zsűri egyik tagja, aki elsőként képviselte Magyarországot az Eurovíziós Dalversenyen, elmondta: Mark Vigyen a szél című száma rendkívül dinamikus, fiatalos, az előadó fiatal kora ellenére elért eredményei pedig garantálják, hogy biztosan helyt tud állni a nemzetközi porondon is. A dal szerzője a svéd Figge Boström, akinek nevéhez olyan együttesek slágerei fűződnek, mint a Westlife, az Ace of Base, Emilia vagy épp az Alcazar.

  Az egész napon át tartó zsűrizés folyamatáról Lengyel Zsolt rendező nyilatkozott: a válogatás során az volt a fő szempontunk, hogy a magyar versenydal megfeleljen a mai európai zenei ízlésnek és a speciális eurovíziós trendeknek, továbbá alkalmas legyen arra, hogy erős színpadi produkcióként jó helyezést érjen el Moszkvában.

 16. ADAMS avatar
  ADAMS

  Az viszont mindenképp dicséretes, hogy több mint 100 pályázat érkezett 3 hét alatt!!! Sztem ez dícséretes dolog, én nem is gondoltam hogy ennyi összejön 3 hét alatt. Gratulálok minden jelentkezőnek, de legfőképp ELISMERÉS JÁR AZ ODAADÓ ESC FUNOKNAK, AKIK IDEJÜKET ÉS ENERGIÁJUKAT NEM KÍMÉLVE KÜLDTÉK AZ E-MAILEK HADÁT A KEDVENC ELŐADÓKNAK ÉS EGYÜTTESEKNEK!!!(köztük én is) GRATULÁLOK FIÚK/LÁNYOK ! és az sem utolsó, hogy Még Nagy-Britanniából és Németországból is érkezett dal a Magyar Televízió január közepén meghirdetett felhívására, a beküldött százöt számból. Van esélyünk és nem felejtettek el minket LEGYÜNK BÜSZKÉK ORSZÁGUNKRA ÉS TETSZÉSTŐL FÜGGETLENÜL TÁMOGASSUK SZÁZ SZÁZALÉKOSAN MAGYARORSZÁG KÉPVISELŐJÉT, HOGY MINÉL SIKERESEBBEN SZEREPELHESSEN MÁRK IS ÉS RAJTA KERESZTÜL MAGYARORSZÁG IS! VAN HELYÜNK AZ ÉL VONALBAN ÉN AZT GONDOLOM! GYERÜNK SZURKOLJUNK, NÉPSZERŰSÍTSÜK ÉS TÁMOGASSUK A MAGYARORSZÁGON IS AZ EUROVIZIÓT!!! HA ENNYI SZÁMOT ÉS PÁLYÁZATOT SIKERÜLT ÖSSZESZEDNI CSAK 3 HÉT ALATT AKKOR MI LESZ MÉG MÁJUSIG, HA ILYEN INTEZIVITÁSSAL REKLÁMOZZUK AZ EUROVÍZIÓS DALVERSENYT !!! MINDENT BELE SOK SIKERT ÉS KITARTÁST KÍVÁNOK MINDANNYIUNKNAK!!!

 17. Kristoffer avatar
  Kristoffer

  Igen, ebben az egészben az a jó, h több mint 100 dal érkezett…és ez sztem nagy részben a mi érdemünk…
  Egyébként meg fujj a zsűri döntésére….

 18. Gabesz avatar
  Gabesz

  A döntésröl annyit: Nekem a „mindenáronnyerjünk” szag lengi be igaz a számot még nem hallottam de nem hiszem hogy 105 jelentkezöböl 1 igényesebb nem volt mint a Márk

 19. khiddy avatar
  khiddy

  Márk???? te jó ég,kiváncsi leszek a számra…..100-nál több dal ez nagyon nagyon jó…….nem is hittem volna…dehogy Márk…..uff ufff

 20. khiddy avatar
  khiddy

  Márk??? te jó ég ……több mint 100 dal az nagyon nagyon jó….nem is képzeltem,hogy ennyien jelentkeztek….ez baromi jó…..de hogy Márk………..uff uff…..és a zsűri..hmmhmmmmm…

 21. ADAMS avatar
  ADAMS

  ÉN HALLOTTAM EZT A SZÁMOT ÉS NEM ROSSZ !!! BÍZOM BENNE HOGY AZ ANGOL VERZIÓ MÉG JOBB 🙂 OLYASMI MINT A HIGH SCHOOL MUSICAL !!! PRÖGŐS FIATALOS !!!

 22. RoxyRocks avatar
  RoxyRocks

  az angol nem jó… a magyar jóóó! ha már magyarországot képviseli akkor énekeljen magyarul!! sztem!!

 23. Réka avatar
  Réka

  Hát, ez éééééérdekes :S majd meglátjuk.. Számomra nem annyira ütős. Pörgős, meg minden, de elég egyhangú szerintem :S

 24. Zoey avatar
  Zoey

  Na gyerekek! Azért van egy kis marketing a dologban: mivel Mark a fiatalok kedvence, „bálványa”, ezzel az MTV tud majd fiatal nézőket is vonzani és Markkal könnyű lesz népszerűsíteni a programot májusig. Sokan szeretik, ismerik és ez is számít!

 25. Zoey avatar
  Zoey

  Ok, már meghallgattam a youtube-on a dalt, hát dinamikus az biztos. Kíváncsi vagyok idén mik lesznek a trendek, de nem rossz dal szerintem! Bár a refrén elég érdekes, de összességében nem rossz.

 26. sziszi avatar
  sziszi

  Remélem Pici-bá is benne lessz a mostani zsüribe. Hoffman Mónikát kéne küldeni. Az hogy kit szeretnek a tinik itthon nem sok szerpet játszik OROSZORSZÀGBAN!!!!!