Naptár

2009. január
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

ESC 2009: rajtsorrend sorsolás január 30-án

eurovisionrussTudósító: Klész Imre
Forrás: SONGFESTIVAL.web-log.nl

Január 30-án meg fogjuk tudni, melyik ország melyik elődöntőn fog szerepelni. Az EBU-nak sikerült kitalálnia olyan rendszert, amiben meg tudják akadályozni, hogy az állandóan egymással pontot csereberélő országok ne legyenek ugyanabban az elődöntőben. Nem mintha megakadályozta volna ez a rendszer az összes keleti és északi ország bejutását a 2008-as döntőbe. Az EBU szerint ez az egyetlen igazságos metódus. Ezek előtt január 12-én ráncfelvarrást végeznek az eurovision.tv-n, vagyis a verseny hivatalos központi honlapján.

15 hozzászólás ESC 2009: rajtsorrend sorsolás január 30-án

  • Zsolesz

    Akkor, 3O.án talán végre megtudjuk, hány ország is indul pontosan! Én még mindig ugy gondolom tartogatnak meglepetést! Vajon Litvánia végül visszalép??? Mit gondoltok? Remélem Magyarországnak jobb sorsolása lesz mind tavaly! Egyébként kezdem érteni, Monaco miért lépett vissza eddig! a minap megtaláltam Youtubeon a 2OO5ös versenydalukat, mivel már teljesen elfelejtettem milyen is volt! és azt kell mondjam! Én a döntőben a TOP 1Obe tettem volna! Remélem azért nem kell várni 3O.áig a résztvevők listájára, és már 12.én az új honlapon fent lesz a hivatalos lista!

  • Patrik

    Majd felraktok egy linket a sorsolásról?? élőben jó lenne nnézni :)(márha délután lesz a sorsolás)

  • hben92

    Remélem, egy elődöntőben leszünk Szerbiával, Romániával, Dániával, Grúziával és a döntősök közül jó lenne, ha Németország is szavazni, ők azért szoktak ránk küldeni szavazatokat, ellentétbe a franciákkal, csak egy jó dal kéne már…. mi lesz már MTV??? Valami infó kéne, vagy mi is az utolsó hétvégén tartjuk majd, mint a svédek a döntőt, mert márciusig még van idő!?:D

  • hben92

    Jah, és persze Szlovákia is jöhet, cserébe én is küldöm majd rájuk SMS-ket, ha jó dallal jönnek és nekem tetszik.

  • Matheus

    Jó is lenne ha ezekkel az országokkal egy elődöntőbe lennénk, de hát épp erre mennek hogy ne legyünk olyan országokkal akik adnak nekünk több pontot. Bár végül is elkerülhetetlen, ez a a dolog, valamelyikük biztosan ott lesz!!! De viszont tényleg semmi hír itthon az Eurovízióról az indulókról, meg magáról a versenyről!=)

  • kiskiraly

    Nem is lesz sztem válogató.
    Tavaly ilyenkor már lezárult a a dalok nevezése. Most még határidő sincs megadva.
    Sztem hasonló helyzet lesz mint Rúzsa Magdi esetében. Fonogramon kiválasztják az év felfedezettjét (-> az az egyetlen műfajfüggetlen kategória) közönségszavazással.
    És nem mellékesen olcsón is megússza a TV.

  • hben92

    Végül is nem is lenne a rossz a fonogram, csak nyertes utána mutasson be pl: 5 dalt, és azok közül ismét a közönség szavazzon, és így legyen kiválasztva a dal. 🙂

  • Patrik

    wááá .:) Mikor lesz a fonogram???? 😀

  • Zsolesz

    Az ESCkaz honlapon azt irja, hogy ma vagy holnap megjelenik a hivatalos lista a resztvevo orszagokrol!!! Ezutan mar csak buntetessel lehet visszalepni!

  • hben92

    Február 11-én lesz a Fonogram, és 5 jelölt minden kategóriában…hát szerintem Társulatból és a Megasztárból lesznek az év felfedezettjei, mondjuk Lakatos Krisztián egy jó kis swing-gel, lehet hogy nagy siker lenne. 🙂

  • Patrik

    na az lenne a nagy égés… elmenekülök magyarországról ha a végén őt küldenénk…

  • Patrik

    esetleg Bencsik Tamara, Király Viktor meg Hien lenen az esélyes bár az utóbbi csak junioron indulhatna 🙁 de tamara olyan vad számmal sztem aratna

  • Zsolesz

    Jaja, a Vajdasagiak neveben, uzenem a magyarorszagiaknak, hogy Tamaraval ugyan ugy tarolnanak mint Magdival! De a Der Heni a Sugarloaffal sem lenne rossz valasztas!

  • Matheus

    Hát a Tamarába én is benne lennék!!!:D ő tudni valamit mutatni szerintem… nah most már nemsoká eldől…rem:S:D:D:D

  • Edna

    Azt nem lehet esetleg tudni, hogy kik voltak még jelöltek Mark-on kivül???