ESC 2009: rajtsorrend sorsolás január 30-án

eurovisionrussTudósító: Klész Imre
Forrás: SONGFESTIVAL.web-log.nl

Január 30-án meg fogjuk tudni, melyik ország melyik elődöntőn fog szerepelni. Az EBU-nak sikerült kitalálnia olyan rendszert, amiben meg tudják akadályozni, hogy az állandóan egymással pontot csereberélő országok ne legyenek ugyanabban az elődöntőben. Nem mintha megakadályozta volna ez a rendszer az összes keleti és északi ország bejutását a 2008-as döntőbe. Az EBU szerint ez az egyetlen igazságos metódus. Ezek előtt január 12-én ráncfelvarrást végeznek az eurovision.tv-n, vagyis a verseny hivatalos központi honlapján.

15 Comments

Akkor, 3O.án talán végre megtudjuk, hány ország is indul pontosan! Én még mindig ugy gondolom tartogatnak meglepetést! Vajon Litvánia végül visszalép??? Mit gondoltok? Remélem Magyarországnak jobb sorsolása lesz mind tavaly! Egyébként kezdem érteni, Monaco miért lépett vissza eddig! a minap megtaláltam Youtubeon a 2OO5ös versenydalukat, mivel már teljesen elfelejtettem milyen is volt! és azt kell mondjam! Én a döntőben a TOP 1Obe tettem volna! Remélem azért nem kell várni 3O.áig a résztvevők listájára, és már 12.én az új honlapon fent lesz a hivatalos lista!

Remélem, egy elődöntőben leszünk Szerbiával, Romániával, Dániával, Grúziával és a döntősök közül jó lenne, ha Németország is szavazni, ők azért szoktak ránk küldeni szavazatokat, ellentétbe a franciákkal, csak egy jó dal kéne már…. mi lesz már MTV??? Valami infó kéne, vagy mi is az utolsó hétvégén tartjuk majd, mint a svédek a döntőt, mert márciusig még van idő!?:D

Jah, és persze Szlovákia is jöhet, cserébe én is küldöm majd rájuk SMS-ket, ha jó dallal jönnek és nekem tetszik.

Jó is lenne ha ezekkel az országokkal egy elődöntőbe lennénk, de hát épp erre mennek hogy ne legyünk olyan országokkal akik adnak nekünk több pontot. Bár végül is elkerülhetetlen, ez a a dolog, valamelyikük biztosan ott lesz!!! De viszont tényleg semmi hír itthon az Eurovízióról az indulókról, meg magáról a versenyről!=)

Nem is lesz sztem válogató.
Tavaly ilyenkor már lezárult a a dalok nevezése. Most még határidő sincs megadva.
Sztem hasonló helyzet lesz mint Rúzsa Magdi esetében. Fonogramon kiválasztják az év felfedezettjét (-> az az egyetlen műfajfüggetlen kategória) közönségszavazással.
És nem mellékesen olcsón is megússza a TV.

Végül is nem is lenne a rossz a fonogram, csak nyertes utána mutasson be pl: 5 dalt, és azok közül ismét a közönség szavazzon, és így legyen kiválasztva a dal. 🙂

Az ESCkaz honlapon azt irja, hogy ma vagy holnap megjelenik a hivatalos lista a resztvevo orszagokrol!!! Ezutan mar csak buntetessel lehet visszalepni!

Február 11-én lesz a Fonogram, és 5 jelölt minden kategóriában…hát szerintem Társulatból és a Megasztárból lesznek az év felfedezettjei, mondjuk Lakatos Krisztián egy jó kis swing-gel, lehet hogy nagy siker lenne. 🙂

esetleg Bencsik Tamara, Király Viktor meg Hien lenen az esélyes bár az utóbbi csak junioron indulhatna 🙁 de tamara olyan vad számmal sztem aratna

Jaja, a Vajdasagiak neveben, uzenem a magyarorszagiaknak, hogy Tamaraval ugyan ugy tarolnanak mint Magdival! De a Der Heni a Sugarloaffal sem lenne rossz valasztas!

Hát a Tamarába én is benne lennék!!!:D ő tudni valamit mutatni szerintem… nah most már nemsoká eldől…rem:S:D:D:D

Comments are closed.