Naptár

2015. május
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Szenvedélyünk a zene, az éneklés, a zeneírás, minden, amit teszünk

Fotó: Tibor Golob

Fotó: Tibor Golob

Szerző: Mádi Sándor

Szlovénia már 1993 óta vesz részt az Eurovíziós Dalversenyen, az idei indulójuk a 21. Az elmúlt 7 évben mindössze 2 alkalommal jutottak a döntőbe (2011, 2014). Bécsbe a Maraaya nevű formációt választották, a daluk címe pedig Here for you, azaz Itt vagyok neked. Karrierjük kezdetéről, céljaikról és persze az Eurovízióról beszélgettünk velük.

Mikor indult el a zenei karrieretek?

Már elég régóta benne vagyunk a zeneiparban, több különböző formáció tagjaként is kipróbáltuk már magunkat. Raay már középiskola óta szerez zenéket, mindketten klasszikus zenei tanulmányokat folytattunk.

Idén ti képviselitek Szlovéniát az Eurovíziós Dalversenyen. Mit jelent ez nektek?

Természetesen nagyon boldogok és büszkék vagyunk rá, hogy Szlovéniát képviselhetjük a dalversenyen.

Raay: Már egészen gyerekkorom óta nagy Eurovíziós rajongó vagyok, egyszer szerettem volna részt venni rajta.

Marjetka: Nekem ez egy hatalmas lépés a zenei karrieremben. Nagyon várom már, hogy az Eurovízió nagy színpadán lehessek.

„A szlovén lány a fejhallgatóval” – Marjetka, mondhatom nyugodtan, hogy a rajongók között ezen a néven vagy ismert. Gondolod, hogy szükséges az extravagáns kinézet a színpadon?

Tényleg? Nem tudtam ezt a nevet 😉 Nos, eredetileg nem volt tervben a fejhallgató, csak azért viseltem őket, meg így kényelmesen érzem magam: pont olyan mintha stúdióban énekelnék. A fejhallgató az én belső világomat engedi szabadjára az Eurovíziós színpadán. Az EMA-t követően hatalmas dal lett 😉

Melyik az a szó, ami a legjobban illik rátok, és miért?

Szenvedély. Szenvedélyünk a zene, az éneklés, a zeneírás, minden, amit teszünk. Szeretnénk, hogy egész életünket a pozitív energia lengje be. A főszabály hogy mindig azt tegyük, amit szeretünk, ne akarjuk magunkra erőszakolni azt, amit nem szívesen csinálunk.

Kik a kedvenc énekeseitek?

Marjetka: Teljesen odavagyok Audra Mae-ért, de kedvelem Paloma Faith, Elvis Presley, Frank Sinatra és Michael Buble dalait is.

Idén 40 ország képviselteti magát a versenyen. Vannak kedvenceitek?

Igen, több dalt is kedvelünk, csak hogy néhányat említsek: Olaszország, Oroszország, Belgium és Svédország dala… természetesen ezen négyen kívül is vannak még kedvenceink.

Mit szeretnétek elérni a versenyen?

Az úgynevezett első szabályunk, hogy azért megyünk Bécsbe, hogy adjunk valamit és nem azért, hogy elvegyünk valamit. Szeretnénk, ha a hallgatóság velünk lenne abban a 3 percben. Tudom, ez hatalmas kérés. Ha ezt sikerül elérni, akkor elértük a célunkat.

Mi inspirál titeket?

A természet leginkább. Eldöntöttük, hogy néha szánunk időt magunkra is, és elmegyünk egy-egy sétára, csak hogy meglegyen az úgynevezett „me-time”. A cél, hogy pihenjünk, és hogy megszabaduljunk a gondolatainktól.

Szeretnétek-e üzenni valamit a magyar ESCHungary olvasóinak?

Természetesen! Élvezzétek a zenénket. Szeretünk titeket!

Köszönjük az interjút a Maraaya duónak, és külön köszönet Maša Kljunnak, aki segített a szervezésben. Az ESCHungary csapata Sok Sikert kíván Bécsben!

1 comment to Szenvedélyünk a zene, az éneklés, a zeneírás, minden, amit teszünk