Naptár

2015. május
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Nem számít, hogy mi történt velem az elmúlt években, mindig visszatértem a valódi énemhez és a zenéhez

(c) Magnus Ragnvid

(c) Magnus Ragnvid

Tudósító: Mádi Sándor

Azerbajdzsán 2008 óra vesz részt az Eurovízión, és egyetlen alkalommal sem hagyta ki a döntőt, a legjobb tíz közé csak tavaly nem sikerült jutniuk. 2011-ben Ell És Nikki megnyerte a düsseldorfit versenyt, így 2012-ben Baku adhatott otthon a versengésnek. Idén Elnur képviseli az országot, aki az Eurovíziós rajongók számára már nem ismeretlen, hiszen ő volt a legelső azeri dal egyik előadója. 2015-ös dala Hour of the wolf, azaz a Farkas órája. Olvassátok el az énekessel készült interjút!

Mikor indult el a zenei karriered?
A zenei karrierem a születésemmel kezdődött (nevet). De tényleg, az anyukám zenész, tehát a zene mindig is körülettem volt. Régebben még zongoraleckéket is vettem. Az igazán nagy lépés a „Sing your song” című televíziós verseny megnyerése volt, még 2003-ban.

Idén te képviseled Azerbajdzsánt. Mit jelent ez neked?
Ez egy kiváló lehetőség, hogy megmutassam magam, mint szóló énekes. Meg szeretném osztani a dalomat, a „Hour of the wolf”-ot annyi emberrel amennyivel csak lehet. Úgy látom, az Eurovízió a legjobb lehetőség erre. Ez egy esély az újrakezdésre, illetve más szemszögből nézve a visszatérésre, ez lesz a második alkalmam.

Korábban már képviselted az országot 2008-ban, a legelső azeri dallal. Milyen emlékeid fűződnek hozzá?
Nem voltam egyedül, Samirral együtt képviseltük Azerbajdzsánt, egy duóként. Mindkettőnkön hatalmas nyomás volt: ahogy említetted, miénk volt a legelső azeri dal, és nekem ez az időszak nagyon túl volt terhelve. Nagyon keményen dolgoztunk, folyamatosan próbáltunk, biztosra akartunk menni, hogy a színpadi produkciónk elsöprő lesz. A több pedig már történelem.

Melyik az a szó, ami a legjobban illik rád?
Nem hazudok, ha azt mondom, hogy a zene. Nem számít, hogy mi történt velem az elmúlt években, mindig visszatértem a valódi énemhez és a zenéhez.

Idén 40 ország képviselteti magát a versenyen. Vannak kedvenceid?
Még csak néhány dalt hallgattam meg, de eddig azt kell mondjam, minden dal nagyon erős, igazán kemény verseny lesz. Én személyesen Boggie dalát szeretem a legjobban, mindkettőnk dala hasonló üzenetet hordoz.

Mit szeretnél elérni a versenyen?
A célom, hogy megosszam a zeném a közönséggel. Szeretem a dalomat és különleges tartalommal bír számomra, a fő üzenete, hogy minden szív megérdemli, hogy harcoljunk érte. Az Eurovízió számomra nem a győzelemről szól, hanem leginkább az oda vezető útról és a színpadi jelenlétről.

Mi inspirál téged?
A barátaim, a rajongóim, az állatok, a természet.

Szeretnél üzenni valamit a magyar ESCHungary olvasóinak?
Természetesen! Elsőnek is szeretném megköszönni a Budapesten töltött csodálatos napot, nagyon élveztem. Szeretném megköszönni a támogatásotokat is. Ne felejtsétek el követni az Eurovíziós vezető utamat, van néhány meglepetésem számotokra. Találkozzunk Bécsben!

Köszönjük az interjút Elnurnak, és külön köszönet Konstantin Hudovnak, aki segített az interjú lebonyolításában.
Az ESCHungary csapata Sok Sikert kíván Bécsben!

3 hozzászólás Nem számít, hogy mi történt velem az elmúlt években, mindig visszatértem a valódi énemhez és a zenéhez