Naptár

2015. május
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2015: Oroszország

untitled-22055-editTudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Oroszország 19. alkalommal vesz részt a Dalfesztiválon ezúttal egy olyan dallal, melyet Berlinben élő oroszok, svédek és ausztrálok alkottak. Polina Gagarina az orosz show-business egyik legfényesebb csillaga, aki nemcsak énekesnőként híres, hanem szövegíróként és színművészként is. A bécsi Eurovízión Oroszországot képviseli az A Million Voices című himnikus dallal.


Az Állami Populáris és Dzseszzművészeti Zeneiskolában és MKhAT Színművészeti iskolában diplomázott. A nemzetközi New Wave fesztivál győztese, de számos orosz zenei díjat is nyert. 2005-ben és 2010-ben adott ki zenei albumot, most dolgozik a harmadikon. Tavaly egy mozifilben játszott címszerepet. Dmitry Iskhakov fotóművésszel egybekelt, Andrej nevű fia már 7 éves.

És mielőtt a dalszövegre térnénk, egy kis bulvár: Polina kiválóan beszél görögül mert gyerekkorában az anyja Görögországban dolgozott, így a kislányt is oda íratták be iskolába. Másik érdekesség amit az orosz delegáció megosztásra érdekesnek tartott: 30 kilót fogyott gyermeke megszületése után. És mégegy: az énekesnő fellépésekor egy kabalaparfümöt használ.

A milliók hangja furcsa kettősséget hordoz. egyrészt nem vagy egyedül ha hallod a hívó hangunkat. Másrészt ha valaha érezted már hogy a szerelem halványul, akkor együtt mint az égen a csillagok, tudunk énekelni és ragyogni. A dalból igazából árad a pozitív érzés, amiben az egyik hívó szó a közösség, a másik pedig a szerelem.

30 hozzászólás Napi Eurovízió 2015: Oroszország

 • Léránt Lajos

  Most sokan meg fogtok kövezni de nekem ez a dal nem kedvencem. Nem étint meg. Lehet bennem a hiba de ez van. Mindössze kétszer hallgattam meg s az elég is volt. De sajnos tuti döntős!

 • mate9605

  Ez a dal kimondottqn tetszik,nem azt mondom,hogy agyonra hallgatom,de ha meghallom nem kapcsolom el.Gagarinának szèp hangja van,ès szerintem is biztos döntős,de ott,hogy milyen eredmènyt fog elèeni számomra rejtèly.Az èn listámon TOP10-es,azaz 10/40.

 • gaboca701

  Tudom, hogy sokan imádják ezt a dalt, de én nem tudtam igazán megszeretni.
  Nem rossz, elmegy,de nincs hatással rám.
  25/40

 • Patrik_

  Engem megfogott de a tobbi szam jobban…. Nem rossz, szeretem de valami van a dalban valami amit nem tudok megfogalmazni…. Nem tud lekotni neha megunom talan mert a zene alap nagyonsokaig valtozatlan

 • peetee

  Nekem bejön.
  Nem ezzel kezdem a napomat, és igen, legbelül motoszkál bennem, hogy mekkora képmutatás már egy ilyen dal pont az oroszoktól, de akkor is működik.
  Az én(!) szubjektív értelmezésemben a dalnak csakis a színtiszta „világ emberei, szeressük egymást” a témája, szerelemről szó sem esik, és nálam valamiért nagyot üt a jó hangszereléssel alátámasztott hatásvadász szöveg, az első dobszónál végigfut rajtam a libabőr. 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=9cFtvpaNxLw

  Nem fogom sajnálni tőle a top10-et. Top5-öt azért már ne.

 • Iza

  Az összes gondolatom ezzel a dallal csak vitát generálna, szóval inkább hagyjuk.
  36/40, 15/16
  Na jó, a tavalyinál jobb.

 • StanB

  Nekem ez a dal a legellenszenvesebb idén. Pontosan azért, mert az oroszok küldik, ha más ország küldte volna volna, csak annyit írtam volna, hogy tucatballada. Szerintem nagyon álszent…. Jó, tudom, hogy nem kell az énekest egyből az országgal kapcsolatos külpolitikai dolgokkal egyből összekapcsolna, de nem tudok erről elvonatkoztatni.

  Ettől függetlenül Polinának jó hangja van, a dal totál tucat, a szöveg totál klisé….

 • schanc

  Tipikus eurovíziós dal. Egyébként elég szomorú, hogy már az oroszok a két évvel ezelőtti önmagukat másolják, annyira nincs ötletük (?). Ja, és nem tudom, mennyire figyeltétek, de a Bábuskik óta nem mernek nemzeti döntőt rendezni 🙂
  Maga a dal viszont elsőre megfogja az embert. Döntő tuti.

 • Tanti

  Oroszország:Hát nem is tudom.Oka van hogy nálam 33. helyen van.Aki azt írja hogy álszent az támogatom.A videóklipet megnézve is ez az első szó ami eszembe jut.És elég tucat,de legalább biztos döntőzik.
  A tavalyi dalukat nagyon szerettem. Polinával nincs bajom de mondjuk ez a dal jobban tetszik tőle.
  https://www.youtube.com/watch?v=sQH4-eo8vzo

 • balazs1992

  Nekem ez a dal olyan közepes nem rossz de nem is a legjobb.
  Nálam: 13/40 5/16
  Tippem: 3/16 8/27

 • Pitbull

  Nálam az idei mezőny győztese ez a dal. Sokáig a második helyen állt a listámon, de aztán a svájciak áthangszerelték a daluk egy részét, és ezzel az élről visszacsúszott a harmadik helyre a Time To Shine, Polina dala pedig megörökölte a vezető pozíciót.
  Első hallásra megfogott a dal, sokakkal ellentétben én teljesen el tudok vonatkoztatni az aktuálpolitikai helyzet miatti „álszentségtől”, ami a negatív vélemények zömében alapvető érv. A dal lehet, hogy „tucat”, de a magam részéről szívesebben venném, ha az ESC-en három tucat ilyen színvonalú TED versenyezne a trófeáért, mint a lett és a belga dalhoz hasonló „különlegességek”.
  1. helyen nálam, 10 ponttal a tízből. Hajrá Polina!
  Hajrá Boggie!

 • rocknish

  Továbbra is nagyon szeretem. Szerencsére nem hallom benne a „What if” utánérzést, amit sokan hallanak. Azt a dalt nem szerettem.

 • János

  Biztos vagyok benne, hogy élőben nagyot fog szólni. Ám Patrikkal egyetértve nem érzem azt az átütőerőt,amivel a többi dal fölé tudna emelkedni. Ettől függetlenül jó, hogy egy ilyen szépen megszerkesztett zene is helyet foglal. Ám be kell ismerni,hogy Oroszországtól ez képmutatás…Szóval én is figyelmükbe ajánlanám Boggie dalát. 🙂

 • Bakancs

  Nem egy túl erős dal (az idei mezőnyben egyébként sem találok sokat azokból), én sem érzek benne átütő erőt, viszont Polinának olyan gyönyörű és tiszta hangja van, hogy nem tudom nem kedvelni. (Egy képzett hang számomra a legrosszabb dalt is el tudja adni.)
  Ha a tavalyi lagymatagság hetedik helyet ért el, akkor ez a legjobb öt közé illene. (Talán még nálam is befért a legjobb tíz közé, de nem tartom számon a saját sorrendemet.)

 • Gergő

  Már visszasírom a nagyikat, visszasírom Alexeyt, és visszasírom a Serebrot…
  Borzalmas, hogy már 3. éve kell ugyanazt hallgatni, csak most kapott egy rock-alapot Polina dala, de ezt alig lehet változásnak mondani.
  Remélem nagyot fog a döntőben bukni, bár elég kicsi a valószínűsége…
  Nálam : 13/16 , 33/40
  Tipp : 2-3/16 , 5-6/27

 • Mona Lisa 29

  En nagyon szeretem ezt a dalt. A kepmutatas es az alszentseg lenne az utolso 2 szo, ami eszembe jutna rola. Gyonyoru dal, Top 5-10 siman meglesz a dontoben. 10 pont

 • Mona42209

  Én is nagyon szeretem ezt a dalt. Nekem soha nem az aktuális politika jut eszembe a dalokról. Ez egy dalverseny és nem kellene hogy megjelenjen benne a politikai helyzet. Sajnáltam az ikreket is tavaly a közönség reakciója miatt.

  Én amikor meghallom Polina dalát elszorul a torkom, rám nagy hatással van. Azonkívül nagyon szép nő és gyönyörű a hangja is. Nálam a Bábuskák sokkal inkább színvonalon aluliak voltak.

  Szerintem a Top5 meglesz nekik, de a győzelem sem kizárt!

  • Hegedüs Zoltán

   „a győzelem sem kizárt!”

   Az Eurovíziós Politikaversenyen? Rasszijszkaja Fegyeraci? Tavaly a mezőny legjobb dalával lettek 7.-ek, és csak töredéke pontot kaptak mint az 1. helyezett.

 • Hegedüs Zoltán

  Hát engem nem fogott meg. Ha megnézték volna, hogy a Lerika által előadott dalok közül melyik felel meg a szeptember 1.-i szabálynak, meg azon dalok közül aminek ő az egyik előadója, jó eséllyel találtak volna jobbat. Én mondjuk a Papa Radom-mal kezdeném. Ebben a tekintetben a hollandok a csúcs: ott volt a Break the ice, meg a sok Rachel által énekelt dal, mondjuk a Bad ringtone. Mégse jót küldtek.

 • force

  Nálam is az első, amikor először hallottam, az első 20 másodperc után tudtam, h nálam idén Oroszország lesz a befutó. Megérdemelnék idén a TOP 3-at, nekem ez a dal úgy tökéletes, ahogy van.

  Nálam: 1/16, 1/27, 1/40
  Tippem: 2/16, 4/27

 • force

  kis OFF: http://eurovisionireland.net/2015/05/07/editorial-the-curse-of-the-ogae-poll-will-it-happen-again-this-year-at-eurovision/

  Szerintem jó cikk, bár még messze a vége az OGAE szavazásnak, de én is úgy hiszem, hogy legalább egy dal a TOP 3-ból bukni fog. A cikk a svéd, szlovén, olasz hármast említi most első helyen, ha ez így marad, szerintem Szlovénia lesz az idei év nagy buktája, valahogy nem tudom elképzelni, hogy jó helyezést érjen el, nagyon meglepne, ha TOP 10-be kerülne a döntőben.

 • Isti

  Nem értem miért kell a politikát ide keverni, de ha már megtörtént, szerintem sokkal nagyobb képmutatás lenne ukrajnától (szándékosan kisbetűvel írtam) egy ilyen dal. Miért kell elitélni egy országot azért, mert megvédi a saját népét, aki a szabadságáért harcol egy idegen állam elnyomásától?

  A dalról: Jó dal, de egyes részei nem igazán tetszenek, ennek ellenére nálam TOP10-ben van (sokáig TOP5-ben volt), igaz, eléggé silány az idei mezőny. A hang tökéletes, Polina gyönyörű. A rövid promo után én kicsit jobbra számítottam.
  Amúgy a tavalyi daluk sokkal jobb volt, az akkor nálam első helyen állt Svédországgal és Magyarországgal egyetemben.
  Azért remélem, hogy jobb fogadtatása lesz most Polinának és a dalnak, mint az ikreknek, de nem hiszem. 😀
  Csak azért is hajrá Oroszország, hajrá Polina!
  És hajrá Boggie! 🙂

 • Levi21

  Nekem tetszik, nem érzem képmutatásnak, de a 2013-as dalhoz nem ér fel. Elődöntőjében nálam a 4., összességében a 10. helyen áll.

 • Mettyú

  Nekem is tetszik a dal. Nálam is bőven top 10-es. Az oroszok azok akik a színpadot a legjobban használják ki minden évben, akár a plusz elemekkel, effektekkel stb. Idén ehhez a dalhoz is biztos valami jót kitalálnak.

 • Az ukrán-orosz konfliktus miatt nem hiszem, hogy csupa szívvel köszöntenék az orosz dal, bár nekem idén, és az előző évben is tetszett, amit küldtek. A million voices pedig egészen énekelhető is, így mostanában csak úgy dalolászom, így kifejezve a tetszésem.

 • Hádész

  Engem is emlékeztet a két évvel ezelőtti dalukra, amit nem igazán kedveltem, de ez jobban tetszik. Nem a kedvencem, de egy elég szép ballada, csak én is szeretném már, ha végre valami más stílussal rukkolnának elő az oroszok. Remélem, most nem fütyülik ki őket, mint tavaly.