Naptár

2015. május
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2015: San Marino

(c) Carlo Terenzi

(c) Carlo Terenzi

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

A 2015-ös Eurovíziós Dalfesztiválon egy olyan párost küld San Marino, akik fiatalok, és már kipróbálták magukat a Junior Eurovízión is. Igazából a junior verseny adta az ötletet ara, hogy elküldjék Anita Simoncinit és Michele Perniolát a felnőtt versenyre is. De a duett még csak most született meg.

Anita Simoncini 1999.04.14-én született San Marino-ban. Tavaly kezdett el énekórákat venni A San Marino-i Ének Akadémián. Ugyanekkor képviselte a miniállamot a 2014-es máltai Junior Eurovízión, a The Peppermints együttes tagjaként. Élete egyik legjobb pillanataként emlékszik vissza a versenyre. Szeret balettozni (4 éves korában kezdte), szereti a Coldplayt, a Linkin Parkot, a Radioheadet és Etta James dalait.

Michele Perniola 1998.09.06-án született egy olasz kisvárosban, Palagiano-ban. 9 éves kora óta tanul éneklést és klasszikus balettet. 2012-ben megnyerte a RAI olasz közmédia Ti Lascio Una Canzone tehetségkutató hatodik évadát. A San Marino-i SMRTV őt választotta A 2013-as Junior Eurovízióra a O-o-O Sole Intorno A Me című dallal, ez volt az első San Marino-i junior versenydal és egyben Michele elsőként kiadott dala is. Társszerzőként is részt vett a produkció létrejöttében, a producer Antonello Carozza pedig egyben az énektanára is volt, aki most az idei fellépés művészeti vezetője. És mielőtt bárki megijedne, ezt a dalt is az Ralph Siegel komponálta, akinek ez a 24. eurovíziós versenydala 1974 óta, San Marino-nak pedig zsinórban ez a negyedik dal amit szerzett. Korábban Málta volt a kedvence, 2004 és 2011 között 11 dal szerepelt a szigetország nemzeti döntőjén.

Érdemes megjegyezni Anita és Michele kettőséről, hogy ők a legfiatalabb duettje az Eurovízió történelmének, a két életkort összeadva csak 32 évet kapunk. Épp elérik az eurovíziós minimumot.

Michele nagyon jól indítja a dalszöveget: Nem, én nem akarok örökké álmodozni azokról az időkről, amikor a béke csak egy egyszerű szó volt. Egy jobb életmódot akarok találni, ahol a könnyeim és félelmeim összekapcsolódnak a barátokkal, megbocsájtani és megérteni azt, hogy ez a világ egy utolsó lehetőség számunkra. Anita érzi, hogy a világ változóban van, az idők sora újrarendeződik nagyon sokféleképpen, próbáljuk meg közösen egy jobb hellyé változtatni a világot. Utána jön egy kis töltelék a fényről és gyertyákról, majd visszatérünk a realitásba: Csak egy életet kaptunk, ezért próbáljuk meg az álmainkat valóra váltani. Lehet rájövünk arra, hogy sokan vágynak a változásra. Utána pedig addig ismétlődnek a gyertyák a dalban, amíg csonkig égnek.

21 hozzászólás Napi Eurovízió 2015: San Marino

  • Léránt Lajos

    Hogy is fogalmazzak! Nem egy nagy szám de szívesen hallgatom. S ha netám megint megtörténne a tavalyi eset akkor hajrá San Marino!! (Ilyen pici országnak mindik drukkolok. Üde szinfoltok a nagy országok közt! )

  • BBalazs

    Szerintem az egyik leginkább alábecsült dal az idén. Nálam harmadik helyen áll Észtország és Szlovénia mögött és a csehek előtt. Drukkolok nekik, hogy meglepetésre becsússzanak a döntőbe.

  • mate9605

    Nálam ez a dal nagyon a vègèn van a listámnak,remèlem nem döntőzik,egyszerűen nem fog meg,nem tetszik a dal,ès az ènekeseket se tartom túl nagy számnak.Örülnèk ha az elődöntőben ragadna.A listámon 32/40.

  • Patrik_

    Nekem nem tetszik. Próbáltam baratkozni vele de az ellenszenv amit magaból áraszt Michele mindent felülmúl. A dal a középmezőny kegvégén kullog nálam de a már említett előadó miatt egyenesen szurkolok hogy essen ki.

  • Tanti

    San Marino:Nagyon alul értékelt dal.San Marino dalait mindig szeretem. Kíváncsi vagyok milyen színpadképet gondoltak ki hozzá. Szerintem összejöhet a döntő.Szorítok nekik. A listámon most a 9. helyet foglalják el.

  • schanc

    Nem is tudom. Néha olyan semmilyennek gondolom. Néha olyan naivnak, ártatlannak. Néha meg olyan műnek. De szerintem kiesnek.

  • János

    San Marino dalait én is mindig szerettem, ez alól számomra csak a botrányos Social Network volt a kivétel. Ez a dal hullámzik nálam, hol pislákol tőle az én gyertyám, hol elalszik.
    A lány nagyon aranyos, na de az a fiú…a korának köszönhetően látszik, hogy nem tudja átérezni azt, amiről énekel. Az első 15 mp-től még mindig röhögőgörcsöt kapok. 😀

  • Zolecs

    Nekem tetszik ez a dal.
    Mondjuk az is igaz hogy Michel kicsit irritáló jelenség, de Anita bájossága ezt kompenzálja. Nálam 40/10

  • balazs1992

    Nekem ez a dal nem tetszik.
    Nálam: 38/40 17/17
    Tippem: 17/17

  • gaboca701

    Töltelék 35/40

  • Gergő

    Szerintem ez egy jó dal, igenis jó dal 🙂 Jó párost alkotnak, működik az összhang a dal alatt Michele és Anita között.
    Nálam : 8/17 , 20/27

  • Orsolya333

    Ahogy számolom, ők ketten még nagyon fiatalok.
    Az énekesnő még csak 16 éves.
    Ez így szabályos? Mennyi a korhatály?

  • Mona Lisa 29

    Aranyos kis dalocska, szimpatikus fiatalokkal. 5 pont

  • San Marinóban nincsenek zeneszerzők?

    • Pitbull

      Dehogynem, Ralfszigel.

      Nálam bizony eléggé hátul van a dal, 28. hely, 3 pont a tízből. Nem szívesen látnám a döntőben.

      • Igen, én is arra céloztam, hogy már kezdem unni az általa szerzett San Marinói versenydalokat.
        Nem rossz dal, de nem is jó, az az érzésem van hallgatás közben, hogy ezt már pár éve hallottam (esetleg többször is), nem lenne érte kár, ha kiesne.

  • Iza

    Kis (vagy inkább nagy) szerencsével becsúszhatnak a döntőbe, de ott hátul végezne. Egynek elmegy, de sok a jó dal a 2. elődöntőben, nem örülnék, ha elvenné mástól a helyet.
    24/40, 10/17