Naptár

2015. május
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2015: Örményország

(c) Ruben Martirosyan, Public Television of Armenia

(c) Ruben Martirosyan, Public Television of Armenia

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Az örmény köztelevízió egy különleges válogatóműsorban találta meg azt a hat énekest, akik Genealogy néven képviselik Örményországot a bécsi Eurovízión. Daluk címe Face The Shadow, ami egy erőteljes himnusz a békéről, egységről és szerelemről.

A Genealogy az idei Eurovízió jelmondatával összhangban hidakat épít, konkrétan a világ öt kontinensével és Örményországgal. Az együttes hat tagja hat különböző helyről érkezett: Essaï Altounian Európából, Tamar Kaprelian Amerikából, Stephanie Topalian Ázsiából, Vahe Tilbian Afrikából, Mary-Jean O’Doherty Vasmatzian Ausztráliából, és Inga Arshakyan Örményországból. Különböző helyről érkeztek, mégis együvé tartoznak, mert ugyanaz a vér folyik ereikben örmény génekkel és egyesülnek a zenében is, ami a világ univerzális nyelve.

Az örmény AMPTV köztelevízió kreatív csapata választotta ki Armen Martirosyan és Inna Mkrtchyan dalát, ami az univerzális értékekről szól. A dal üzenete: A boldogság akkor születik, amikor az emberek összefognak és harmóniában élnek egymással, a családjukkal, a szerelmükkel, és így tovább. A generációk egymást váltják, de ahogy az együttes neve is mutatja, de a származásuk megmarad, így a szerelem és a béke értékei stabilak maradnak.

Az örmény delegáció által kiadott ismertetőből így meg is tudtuk a dal mondanivalóját. Érdekesség, hogy a fellépők közül Inga az egyetlen, aki másodjára lép az Eurovízió színpadára. Mary-Jean-nek ausztrál, görög és amerikai (USA) állampolgársága is van. Tamar eurovíziós részvételéről néhány éve sokat vitáztak a rajongók a közösségi médiában. Vahe öt nyelven beszél, az anyanyelvén és a nagy európai nyelveken kívül amhara nyelven is, amit főként Etiópiában és Eritreában beszélnek. Essai 12 éves korában komponálta meg első dalát. Stephanie pedig 12 órán át tesztelte szerelmét azzal, hogy folyamatosan követnie kellett Tokió utcáin.

22 hozzászólás Napi Eurovízió 2015: Örményország

  • Léránt Lajos

    Abszolut nem tetszik. Van aki szerint jó dal? Számomra unalmas. Remélem nem lesz döntős!!?

  • schanc

    Nincs is jobb, mint szombat reggel értékelni az örmény dalt 🙂
    Maga a koncepció elsőre érdekesnek tűnik az előadók összeválogatásával, de aztán igazából ez a legnagyobb rákfenéje a dolognak. Ha összehozol 6 szólóénekest egy 3 perces számba, abból tuti nagy verseny lesz, hogy ki tudja jobban megmutatni, hogy ügyesebb/technikásabb/hangosabb a többinél, ki tudja leénekelni a másikat. Hát itt is ez van, a szám nagy fináléja már elviselhetetlen gajdolásba csap át. Kíváncsi vagyok, élőben mennyire lesz ez meg (avagy kinek milyen erősre állítják be a mikrofonját 🙂 )

  • peetee

    Szerintem az egyik legjobban sikerült videó az idén a sok pucparádé között, hihetetlen hangulata van, kár, hogy az nem számít.
    A dalban a vicces az, hogy a refrén-résszel mintha az idegeimen táncolnának, de a többi nem is annyira vészes.
    Talán egy kis áthangszerelés segített volna.

  • Patrik_

    Szerintem egyedi…. Nincs vele bajom de nem is szeretem…abszolut kozepmezony. Az elo eloadast mar en is varom kivancsi vagyok erre a „parbajra” az enekesek kozt

  • Tanti

    Örményország:Valószínűleg egyedül leszek ezzel,de nekem ez a dal nagyon tetszik.Jó az ötlet,és szerintem a dal mestermű.(Tehát az én fura ízlésemnek nagyon bejön) Jelenleg az 5.helyen van nálam szóval az egyik személyes kedvencem.Remélem a hangok mindenhol a helyén lesznek,főleg a dal végén.Először nem tudtam hova tenni. Körülbelül 20. volt nálam,aztán meghallgattam úgy hogy közben végig a klipet néztem,és átjött.Kíváncsi leszek tetszik-e még valakinek ennyire.

  • János

    Én is kedvelem az örmény dalt,bár ez legfőképpen Inga teljesítményének köszönhető. Nem tudom elképzelni,hogy egy ilyen tehetséges produkció az elődöntőben maradjon.

  • Levi21

    Néha egy kicsit katyvasz, ahogy János is írta, a nálam lévő helyezésük az elődöntőben Ingának köszönhető. Elődöntőben 10., döntőben 20. – 25. helyen van nálam. Szerintem az Eurovízión Top 20-ban lesznek.

  • Gergő

    Nekem kellett egy jó hónap, hogy megszeressem. Remélem az összhang meglesz a színpadon Bécsben is, és nem 6 különböző produkciót látunk egyszerre 3 perc alatt (ez főleg a dal végén lehet rizikós…) nálam : 4/16, 14/27, tippet nem tudok mondani, mert elég vegyes képek vannak a dalról.

  • mate9605

    Remèlem nem lesz meg a döntő,egyszerűen számomra szörnyű ez a dal.Nem is rèszletezem inkább nálam 28/40 csak azèrt mert vannak ettől mèg fülsèrtőbb dalok számomra.

  • force

    Továbbra is azt érzem, hogy a dal össze-vissza, hiába a politikai üzenet és érdekes koncepció, kicsit nagyobb lett a füstje, mint a lángja. Örményország tavaly volt eddig legközelebb a győzelemhez, de azzal a dallal is „csak” 4.helyen végeztek. Ez a dal nem fogja megközelíteni azt az eredményt, és sejtésem szerint elég sokat kell várni egy örmény EV-győzelemre.

    Nálam: 12/16
    Tippem: 11/16

  • Isti

    Nekem se tetszik. 26/40 Remélem nem jut döntőbe.

  • Iza

    Érdekes dal, de nem annyira pozitív értelemben. Sokkal többet vártam, ahogy beharangozták, így kicsit csalódás, de mégis néha elkap, és akkor szívesen hallgatom. A döntő már csak a témája miatt is 100%, de szerintem ott nem fognak jó helyen végezni.
    19/40, 7/16

  • Pitbull

    Szerintem is érdekes az alapkoncepció, de sajnos rosszul sikerült a megvalósítás, 6 szólóénekes összeturmixolása egy produkcióba óhatatlanul a dal vége felé hallható kakofóniába csap át. Kár érte, mert külön-külön (esetleg duettként) mindegyik előadó jól megállná a helyét, akárcsak a dal.
    A dal témája, különösen a klippel kiegészülve eléggé megrázóan drámai, néhányan azt mondanák rá, hogy hatásvadász, de szerintem ez nem így van. Méltó megemlékezés a száz évvel ezelőtti történésekről, úgy gondolom, hogy helye van az ESC-en, politikai üzenet ide-vagy oda. Ezzel együtt sem kedvelem azonban, az egyéni listám 35. helyére tudtam csak besorolni, két pontot adtam rá a tízből.

  • balazs1992

    Engem ez a dal nagyon nem fogott meg.
    Nálam: 24/40 10/16
    Tippem: 10/16 18/27

  • Mona Lisa 29

    Nagyon tetszik a dal uzenete es az otlet, hogy az enekesek kulonbozo helyekrol lettek osszevalogatva. A dal viszont nagy csalodas, egyaltalan nem szeretem. 1 pont

  • Erzsi

    A klip annyira, de annyira zseniális … Gyönyörű a képi világa, az 1910-es évek enteriőrje, viselete. Átgondolt a szimbolikája: a holokauszt – örmény holokauszt – siratófal asszociáció, az egyre fogyó nagycsalád, az üresen maradó székek, amiket a végén az énekesek foglalnak el, mint a majdnem elfogyott örmények leszármazottai a szétszórattatásból. A kis kitűzőkön megjelenő portrék, mint a minden család által elszenvedett veszteségre való utalás.

    Jó a koncepció is: a világ egyik legnagyobb diaszpóra népe minden kontinensről és az anyaországból állítja ki a versenyzőit. Szóval, minden nagyon dicséretesen átgondolt, de mégsem jön át. A zene nem nő föl az ötlet zsenialitásához. És abban sok igazság van, amit schanc ír, hogy könnyen átcsúszhat, „ki énekli le a többieket” versengésbe.

  • rocknish

    Amikor kiderült a koncepció, akkor nem éppen ilyen dalra számítottam. Valami nagyon himnikus ballada lebegett a szemeim előtt. Nem szoktam hallgatni. Nem jól válogatták össze az énekeseket. Nem a képességeikkel van a baj, hanem azzal, hogy nem passzolnak egymáshoz. A klip viszont az egyik kedvencem idén.

  • Van benne, amit értékelek, van benne, amit nem, de összességében nagyívű, de rosszul megvalósított dalnak tartom, ami akár túlértékelt is lehetne, de nálam abszolút középmezőny.

  • Mettyú

    Az idei év talán legérdekesebb dala. A koncepció, klip jó, de a dalnál az az érzetem, hogy kevés neki a 3 perc. Mikor elsőre meghallgattam nagyon tetszett, utána másodjára már nem annyira. Nálam is középmezőny. Meglátjuk mit tartogat a 2-es sorszám.

  • Dani

    OFF: kiírtam valamit Kávézóba, amit érdemes lenne megnézni. 🙂