Napi Eurovízió 2015: Málta

malta_15Tudósító: Peterman Róbert
Forrás: eurovision.tv

Amber még csak 23 éves, de már veteránnak számít az Eurovízión. Öt alkalommal nevezett a máltai válogatóra, amit idén végül megnyert. Uzarihoz hasonlóan már vokálozott más előadó mögött, egész pontosan 2012-ben Kurt Calleját támogatta.

Amber szenvedélye fiatalon a judo volt, zöld övig sikerült eljutnia, de 15 évesen abba kellett hagynia a sportot egy sérülés miatt. Azóta minden versenyszellemét a zenében éli ki.

Első számú szenvedélye a zene, és az álma, hogy egyszer szerződést köt egy kiadóval, és más országokban is fellép.

Nagyon izgatott a versenydala miatt, amit külön neki írtak, és amiben megmutathatja hangja terjedelmét. Személyes hősei Etta James, Beyonce, Ray Charles.

Amber szeret önkénteskedni. 2013-ban három hétig Tanzániában jótékonykodott, és tervezi, hogy idén nyáron visszamegy. Olaszországban is járt, ahol fiatal gyerekeken segített.

Amber Facebook függő. Reméli, hogy online megismerheti a többi versenyzőt, mielőtt személyesen is találkozik velük. Másik nagy szenvedélye a csokoládé, ezért kifejezetten kíváncsi az osztrák csokikra.

Dala a nehézségek leküzdéséről szól a belső erő megtalálásával. A csendes szenvedés és az árnyékok közt élés után itt az idő, hogy bátrak legyünk. A csendből kitörve valami időtlent kell alkotni, nem szabad a múlton rágódni, más választás nincs, harcossá kell válni.

Comments

15 hozzászólás a(z) “Napi Eurovízió 2015: Málta” bejegyzéshez

 1. gaboca701 avatar
  gaboca701

  Ez a dal „liftezett” legtöbbet a listámon.
  A svájci válogató idején utáltam, mivel ott Jessicának és Christabellének szurkoltam./Mindkettő milyen üde színfolt lehetne ebben a mezőnyben! /.
  Már éppen megkedveltem,mikor jött az új verzió.
  Azt eleinte szintén utáltam, de lassan azt is megszerettem.
  Mára viszont ezt a dalt untam meg leginkább.
  Azért a döntő nálam stabilan megvan 21/40.

 2. gaboca701 avatar
  gaboca701

  Bocsika, természetesen máltai válogatót akartam írni 🙂

 3. Patrik_ avatar
  Patrik_

  Az elején szerettem elől állt a listamon, de jott az új verzió es kifejezetten megutáltam. Lassacskán nálam is pár helyet fel tudott kuszni de összesegeben nem egy nagy durranas.

 4. Léránt Lajos avatar
  Léránt Lajos

  Ez egy olyan dal ami szintén egyszer tetszik egyszer meg nem. Különösebb oka nincs. Hangulattól függ. Döntőre esélyes.

 5. Pitbull avatar
  Pitbull

  „Thörj ki ja csenbűűl, a setítbűl….” by Zolitt. 😀

  A gyengébbik Harcos nálam a 27 helyre jó, 3 nyamvadt pontocskával a tízes skálán. Nem ejtenék könnyeket, ha kiesne, pedig híresen sokat szoktam sírni-pityogni…

 6. János avatar
  János

  Szimpatikus a lány, de ez a dal nem illik az ő hangszínéhez.

 7. Caitlin E. Alexander avatar

  Nálam kezdetek óta élmezőny.

 8. Gergő avatar
  Gergő

  A régi verzióval simán döntőzött volna, de hát az új verzió valami förtelem… Nálam 15/17, 34/40

 9. force avatar
  force

  Az eredeti verzió nekem jobban tetszett, de még ezzel a verzióval is összejöhet Máltának a döntő.

  Nálam: 6/17, 14/27
  Tippem: 9/17, 25/27

 10. Iza avatar
  Iza

  Nagyon sokáig csak a finneket előzte meg a listámon, pár helyet azért felkúszott, de még mindig azok a dalok közé tartozik, amiket „kínszenvedés volt sorrendbe rakni, mert annyira utálom őket”
  Amber ellenszenves, nagyon, a hangja számomra a fülsértő, az új verzió pedig rosszabb mint a régi.
  32/40, 14/17

 11. Levi21 avatar
  Levi21

  Most jöjjön a számomra (előre bocsi a kifejezésért) legundorítóbb dal az idei versenyen. Amber az egyik legellenszenvesebb előadó, akit életemben láttam, a hangja egyenlő a 0-val (az éhes kisbaba sírását jobb hallgatni, mint az ő hangját), a dal pedig még az eredetinél is roszabb. Ha tovább mer jutni az elődöntőjéből, és nem 17. lesz az elődöntőjében 0 ponttal, nagyon csalódott leszek.
  Elődöntő: 17/17
  Összességében: 40/40, vagy inkább 100/40

 12. Magam avatar
  Magam

  Ebben a mezőnyben két dal van amivel ki lehet kergetni a világból. A lett és a máltai. Amber eléggé kiabál és olyan magasan énekel, amit már nem bírnak a füleim. A régi verzió jobb volt, ott a refrén „kirobbant”, most meg csak úgy elkezdődik és semmi erő nincs benne.
  39/40

 13. Tanti avatar
  Tanti

  Málta:Nem tudok azonosulni a dallal,nehezen tudom befogadni.Eleinte 22.hely környékén volt nálam,most már csak 35. helyen van.Nem hiszem hogy döntőzik.

 14. Mona Lisa 29 avatar
  Mona Lisa 29

  Hasonloan a macedon dalhoz, ennek a dalnak sem tett jot az athangszereles. Az eredeti verzio sem volt valami nagy kedvencem, de meg mindig jobb volt, mint ez. Szerintem Malta marad az elodontojeben. 3 pont

 15. balazs1992 avatar
  balazs1992

  Nekem ez a dal tetszik.
  Nálam: 9/40 5/17
  Tippem: 4/17 9/27