Új vizuális technológia a bécsi Eurovízión

orf_szaraniec_20150421150918_cut_brbTudósító: Szalma Róbert
Forrás: escserbia.com

Az elmúlt héten már több videót is láthattunk a színpad kinézetéről, amelynek a megjelenése és kinézete egy hatalmas szemre emlékeztet, melyen keresztül 40 ország előadója fog bemutatkozni. néhány hét múlva.

Az ÖRF meglepetései a közönség számára végtelennek tűnhetnek. A színpad 1299 darab oszlopból áll össze egy szemet imitálva. Az oszlopok belsejében LED-eket helyeztek el, melyek különböző fényeffektusokat hoznak létre, a színpad átmérője 11m. A háttérben levő LED fal méretei: 22m széles és 8,5m magas. Az új rendszerrel lehetőség lesz arra, hogy a dal közben 3D hatást keltsenek, mely az egyik legnagyobb és legérdekesebb újítás lesz a színpadtechnikában.
A „Valberg” nevű dán cég, aki a világításért és a mozgó részekért felelős, a kinetikus elemeket a színpad és a közönség fölé helyezi el, összesen 650 darab LED golyó segítségével. Ezzel azt szeretnék elérni, hogy egy különleges légkört teremtsenek, és hogy a közönség minél jobban átélhesse az idei Eurovízió logoját, speciális fényhatásokkal együtt. A 650 darab LED golyó a legújabb technológiával lesz vezérelve, függőlegesen fognak mozogni, 50cm-re lesznek egymástól, a mozgás sebességük 1,5m/s lesz mellyel a 3D effekteket fogják véghezvinni.
Már most egyértelmű, hogy az idei Eurovíziós Dalverseny vizuálisan sokkal gazdagabb lesz, mint az elmúlt években. Ahhoz, hogy még jobban megértsük a fent leírtakat, hogy miről is van szó, nézzük meg a videót.

Comments

13 hozzászólás a(z) “Új vizuális technológia a bécsi Eurovízión” bejegyzéshez

 1. rocknish avatar
  rocknish

  Most úgy érzem, hogy ezt órákig elnézegetném.

  1. Pitbull avatar
   Pitbull

   Itt van egy hasonló rendszer hosszabb videója:

   https://www.youtube.com/watch?v=5tCxMLjOCgc

 2. force avatar
  force

  Ez nagyon jó! És akkor ez a színpad és a nézőtér felett is lesz?

 3. Dani avatar
  Dani

  Csak nekem van olyan érzésem, hogy a képeslapok után ezeken jelennek meg majd a zászlók? (Hasonlóan a 2010-es zászlókhoz.)

  1. force avatar
   force

   Nekem is ez volt a gondolatom, nem lenne rossz, csak szerintem is túlságosan hasonlítana a 2010-es zászlókhoz.

  2. Isti avatar
   Isti

   Amikor megnéztem a videót nekem is ez volt az első gondolatom.

 4. Orsolya333 avatar
  Orsolya333

  Egyenlőre fogalmam sincs, hogy fogják ezt alkalmazni a daloknál, amúgy nagyon szép lett és jó az ötlet is.
  Nem tudom ki hogy van vele, de tudván, hogy Bécs ilyen közel van hozzánk, nem gondoltam volna ilyen nagyszabású színpadra.

  1. Isti avatar
   Isti

   Miért? Mi az összefüggés Bécs közelsége és a színpad között?

   1. Orsolya333 avatar
    Orsolya333

    Őszintén? Nem tudom, talán ez az összefüggés csak nálam létezik.

 5. Gergő avatar
  Gergő

  Tetszik ez a megoldás a videó alapján. A 2010-es „copy” nekem is feltűnt, de hát ez legyen a legkisebb baj… 🙂

 6. Hegedüs Zoltán avatar
  Hegedüs Zoltán

  Vetítsék le a hivatalos videoklipeket, az összes többire elég egy híradó-stúdió. Amit csak lehet, felvételről, tehát a pontbemondásig mindent. Ez a legolcsóbb és legjobb minőségű előadás lenne, csak előnye van, hátránya nem. Ezért érthetetlen miért nem így csinálják. Ugyanígy érthetetlen hogy minek vannak koncertek, hiszen ott az internet, CD, DVD, televízió. A koncertek is ugyanolyan érthetetlenek mint a hernyó-kokó hogy minek szedi ha tudja milyen káros: eléri vele amit akar, és azon kívül még egy csomó mindent amit nem akar. Úgyhogy a koncertek is a hernyó-kokó-krokodil-stb. kategóriába tartoznak: teljesen feleslegesek.

  1. Klész Imre avatar

   Kedves Zoltán, te most miben vagy?

   1. Hegedüs Zoltán avatar
    Hegedüs Zoltán

    Ha úgy érted hogy a 3 közül miben, akkor ivóvízben. Egyébként meg konkrétabban kérném megfogalmazni. Én konkrétan azt írtam hogy fogalmam sincs mi értelme van a koncerteknek, és úgy általában, az élő előadásoknak.