Új vizuális technológia a bécsi Eurovízión

orf_szaraniec_20150421150918_cut_brbTudósító: Szalma Róbert
Forrás: escserbia.com

Az elmúlt héten már több videót is láthattunk a színpad kinézetéről, amelynek a megjelenése és kinézete egy hatalmas szemre emlékeztet, melyen keresztül 40 ország előadója fog bemutatkozni. néhány hét múlva.

Az ÖRF meglepetései a közönség számára végtelennek tűnhetnek. A színpad 1299 darab oszlopból áll össze egy szemet imitálva. Az oszlopok belsejében LED-eket helyeztek el, melyek különböző fényeffektusokat hoznak létre, a színpad átmérője 11m. A háttérben levő LED fal méretei: 22m széles és 8,5m magas. Az új rendszerrel lehetőség lesz arra, hogy a dal közben 3D hatást keltsenek, mely az egyik legnagyobb és legérdekesebb újítás lesz a színpadtechnikában.
A „Valberg” nevű dán cég, aki a világításért és a mozgó részekért felelős, a kinetikus elemeket a színpad és a közönség fölé helyezi el, összesen 650 darab LED golyó segítségével. Ezzel azt szeretnék elérni, hogy egy különleges légkört teremtsenek, és hogy a közönség minél jobban átélhesse az idei Eurovízió logoját, speciális fényhatásokkal együtt. A 650 darab LED golyó a legújabb technológiával lesz vezérelve, függőlegesen fognak mozogni, 50cm-re lesznek egymástól, a mozgás sebességük 1,5m/s lesz mellyel a 3D effekteket fogják véghezvinni.
Már most egyértelmű, hogy az idei Eurovíziós Dalverseny vizuálisan sokkal gazdagabb lesz, mint az elmúlt években. Ahhoz, hogy még jobban megértsük a fent leírtakat, hogy miről is van szó, nézzük meg a videót.

13 Comments

Egyenlőre fogalmam sincs, hogy fogják ezt alkalmazni a daloknál, amúgy nagyon szép lett és jó az ötlet is.
Nem tudom ki hogy van vele, de tudván, hogy Bécs ilyen közel van hozzánk, nem gondoltam volna ilyen nagyszabású színpadra.

Vetítsék le a hivatalos videoklipeket, az összes többire elég egy híradó-stúdió. Amit csak lehet, felvételről, tehát a pontbemondásig mindent. Ez a legolcsóbb és legjobb minőségű előadás lenne, csak előnye van, hátránya nem. Ezért érthetetlen miért nem így csinálják. Ugyanígy érthetetlen hogy minek vannak koncertek, hiszen ott az internet, CD, DVD, televízió. A koncertek is ugyanolyan érthetetlenek mint a hernyó-kokó hogy minek szedi ha tudja milyen káros: eléri vele amit akar, és azon kívül még egy csomó mindent amit nem akar. Úgyhogy a koncertek is a hernyó-kokó-krokodil-stb. kategóriába tartoznak: teljesen feleslegesek.

Ha úgy érted hogy a 3 közül miben, akkor ivóvízben. Egyébként meg konkrétabban kérném megfogalmazni. Én konkrétan azt írtam hogy fogalmam sincs mi értelme van a koncerteknek, és úgy általában, az élő előadásoknak.

Comments are closed.