Naptár

2015. május
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Fórum: Kávézó2

Sziasztok! Valamilyen rejtélyes ok miatt a Kávézó betöltésével problémák adódtak. Valószínűleg nem tudja lekezelni a rengeteg hozzászólást. Így a régit bezárom és folytassuk tovább itt.  Köszi!

2015-05-18 11:38 az eredeti létrehozás, május 1-re állítom hogy ne legyen most a címlapon 🙂

209 hozzászólás Fórum: Kávézó2

 • Sziasztok! Nme tudtam megoldást találni a régi kávézóra, így kérek mindenkit, akinek van valamilyen témája a régin, az vitaindítóként másolja be ide is, és május 31-én letörlöm a régi kávézót. Úgyis 10 percbe kerül mire betöltődik minden. Köszi!

 • Pitbull

  Az egyszerűség és a kis fájlméret kedvéért az egész Kávézót lementettem .txt formátumban. Ha valakit érdekel, innen letöltheti:

  http://data.hu/get/8766240/ESC_Hungary_Kavezo.txt

  Archiválás rulez… 🙂

 • LoZo

  Sziasztok! kellene egy kis segítség. Hol találom a szavazótáblát? Tudjátok, azt az excel táblát, amire ráírhatom a tippemet és a tényleges szavazatokat is fellépés sorrendjében.
  Segítséget előre is köszi.

 • Patrik_

  Sziasztok! Ezt én is szerettem volna kérdezni hogy idén lesz e olyan szavazótáblázat mint amit tavaly csináltatok? Múlt évben nagyon örültem neki nagyon nagy segítség volt nem kellett nekem csinalnom.
  Akinek van ideje es tehetsege megcsinálni az megcsinálná? Előre is nagyon nagyon szépen koszonom

 • Hegedüs Zoltán

  Én a régit neveztem volna át RégiKávézóra, és az újat Kávézó néven hoztam volna létre, de így is jó.

  Egyébként tudja valaki hogy Wienben van-e vagy várható-e melegfront? 2 méteres magasság fölött gondoltam. Alatta tudjuk hogy igen. A koponyeg.hu csak azt mutatja most van-e front, külföldön még azt se, Sopron egész közel van hozzá, ott nincs fronthatás. Szeles lesz az idő az Eurovízió alatt. Egyébként nem azért kérdezem hogy én is oda utaznék, csak kíváncsiságból.

  Arra gondoltam, mi lenne ha Thomas megborotválkozva, férfi ruhában énekelné el a döntő elején a tavaályi győztes dalát?

  Egyébként meg, hajrá, „Még mindig szerelmes vagyok beléd!” (ez az egyetlen jó dal címe a mezőnyben).

  • StanB

   Végre valaki aki szereti a Brit dalt 🙂 Eddig nem tudtam megfogalmazni, hogy mi kapott el benne, de már rájöttem hogy az oka az, hogy brit. Annyira átjön a szövegben az érzés, meg nagyon jó hangulata. A próbán meg amit csináltak fenomenális 😀 Nem gondoltam, hogy 6 emberrel ekkora show-t lehet csinálni, a vokalisták kicsit túlmozogják magukat, de Végre Valami Történik a Színpadon !!!

 • Iza

  Az Éjjel-Nappal Budapestben előbb a Tonight Again ment 😀

 • rocknish

  A munkában ülök, reggel 8 óta, eddig semmi feladatom nem akadt. Édes istenem, este 9-ig hülyét kapok, ha nem telik semmivel, de semmivel az idő 😀

  • Erzsi

   Hoppácska!!!
   (Hallgasd a dalokat. Nálam éppen kedvenc azeri dalod megy. Fel a fejjel, el fog telni a nap.)

   • rocknish

    Lehet, hogy itt a titkárságon nem díjaznák, ha dizsiznék 😀
    (Nagy dolgokra nem kell gondolni, majd szombaton mesélek.)

 • Pitbull

  Ma vettem egy új mosógépet.

 • LoZo

  Sziasztok! Valaki esetleg megcsinálta a döntős szavazólapot?

 • Zoli

  Most kajak Tatár Csilla lesz a pontbejelentőnk? :DDDDDDDD Tájm iz ná. (Mondjuk én kedvelem a nőt, de félek az angoljától így előzetesben.)

 • Dani

  A nagy izgalomban hoznék egy örömhírt. Újabb visszatérővel gazdagodott a 2016-os mezőny: Ukrajnával! 😀

 • Dani

  Eddig már 10 résztvevője van a 2016-os versenynek: Ausztria, Belgium, Dánia, Finnország, Hollandia, Magyarország, Spanyolország, Svédország, Törökország, Ukrajna.

 • Pitbull

  Annyuk v@l@gát! Még, hogy gyenge helyezés! Ezek hülyék…

  http://www.life.hu/news/20150601-videolife-riport-csiszar-jenovel.html

  • force

   Utólag könnyű okosnak lenni, de a fiúbanda (már a nevüket se tudom, pedig tehetségkutatóban vettek részt) se ért volna el jobb helyezést, lásd Anti Social Media…

   Majd jövőre kedves Csiszár ésszel választhat, bár nehéz lesz, mivel nincs neki, de azért hajrá!

   • Orsolya333

    Én teljesen kiakadtam, amikor ezt az riportot megnéztem Cs. Jenővel.
    Szó szerint azt mondta, hogy Boggie csak részt vett az Eurovízión, de maradandót nem alkotott.
    Szerintem már azzal elért valamit, hogy bejutott a döntőbe, és a többi országból érkezett énekesek is elismerték ezt a dalt, szóval tényleg nem értem, ráadásul egy olyan mezőnyben, ahol az osztrákok és a németek lettek 0 ponttal utolsók, ott nem szégyen 20.-nak lenni.

   • force

    Csiszár egy vicc, anyum egy gimibe járt vele, ismeri, és egy megbízhatatlan, link, tróger, nagyképű alak, ez, hogy Boggieról így nyilatkozik, jellemző rá.

 • force

  Úgy tűnik már csak a Globen esélyes a stockholmi rendezésre (Friends Arena, Tele2 Arena visszalépett). További esélyesek: Göteborg, Linköping. Szerintem Malmö után most Göteborg jön majd.

  http://escxtra.com/2015/06/02/friends-arena-and-tele2-arena-pull-out-of-2016-bid/

  • Dani

   Én is ezt tartom a legvalószínűbbnek, viszont ha megnézzük a befogadóképességet, akkor már inkább legyen a Globen.

   • force

    Érdekes lenne, főleg, hogy az utóbbi években csúnyán elhanyagolták a Globen-t a Melodifestivalenen is, szép visszatérés lenne neki. 😀

    Az oikotimes éppen most azzal fárasztja a népet, h Helena Paparizou lesz Mans műsorvezetőtársa, ha Göteborgban rendezik az EV-t. Hát már sosem ússzuk meg a Helena Paparizou híreket? Lassan kezdem azt hinni, hogy minden évben ugyanazok a lemezek kerülnek fel újra és újra… Helena Paparizou, Simon Cowell, Carola, Charlotte Perrelli, Mihai Traistariu, Kate Ryan, Sirusho… én már rettenetesen unom, hogy minden évben ugyanezeket olvasom.

   • Dani

    Ez számomra új infó, de örülnék neki, ha Helena műsorvezető lenne…de még jobban örülnék Sarah Dawn Finernek.

   • Én egyelőre kivárok a cikkírással, a sok fordulat miatt legalább hosszabb lesz 🙂

 • Dani

  Már korábban hangoztattam, hogy örülnék annak, ha az EBU megváltoztatná az elődöntők szétosztásának módszerét. Gondolok itt arra, hogy nem az országokat osztanák el sorsolással, és a fellépési sorrendet a szervezők, hanem fordítva. Tehát a fellépési sorrendet sorsolással döntenék el, az országokat pedig a szervezők osztanák el úgy, hogy a legjobb barátok ne kerüljenek egy elődöntőbe, sőt még a védettek se szavazhassanak olyan elődöntőben, ahol barátjuk van.

  Most, ezek alapján megcsináltam a két elődöntőt. Egy ilyen elosztás szerintem igazságosabb lenne valamivel. Sokaknak nem tetszene, az biztos, de az erőviszonyok talán hasonlóak lennének. (Azért néhány párost nem sikerült szétrobbantani, de a legtipikusabbakat igen.)

  Úgy számoltam, hogy Bulgária, Horvátország, Törökország és Ukrajna térnének vissza. Tehát az egyik elődöntőben 19, a másikban 18 ország van. (A példában az 1. elődöntőben van 19, a másodikban 18.)

  1. ELŐDÖNTŐ:
  Albánia, Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Dánia, Izrael, Litvánia, Magyarország, Málta, Norvégia, Oroszország, Örményország, Románia, San Marino, Szerbia, Szlovénia, Törökország, Ukrajna

  A védettek közül itt szavazna:
  Egyesült Királyság, Németország, Spanyolország

  2. ELŐDÖNTŐ:
  Azerbajdzsán, Csehország, Észtország, Fehéroroszország, Finnország, Görögország, Grúzia, Hollandia, Horvátország, Írország, Izland, Lengyelország, Lettország, Macedónia, Moldova, Montenegró, Portugália, Svájc

  A védettek közül itt szavazna:
  Franciaország, Olaszország, Svédország

  • Pitbull

   Pontosan valami ilyesmi okból van az, hogy az elődöntők sorsolásánál különböző urnákból húzzák az országok neveit, ahova az általad említett elveket szem előtt tartva csoportosítják az országokat, elvileg! Azért csak elvileg, mert valójában így is vannak nagy haveri csoportosulások az elődöntőkben.
   Szerintem mindent sorsolással kellene eldönteni, mert ez a mostani rendszer melegágya a manipulációnak. Valamint száz százalékos televotingot kellene alkalmazni, mert szerintem nem járja, hogy országonként öt ember döntése alapján van meghatározva az adott produkciókra kiosztott pontok fele. Öt embert könnyebb megvenni, mint ötszázezret…

  • force

   Szerintem a mostani rendszerrel nagyon gondok nincsenek. Azt viszont igazán nyilvánosra hozhatnák, hogy mi alapján osztják el az urnákba az országokat, oké tudom, h az elmúlt évek szavazásai alapján, de pontosan megmutathatnák pl., hogy az azonos urnákban szereplő országok hány pontot adtak egymásnak az elmúlt években (ami az urnaképzés alapját is adja), ezt persze nem a SF Allocation Draw napján kell, hanem az EBU hozza nyilvánosra korábban. Amit viszont nem tartok jó ötletnek, az a producerek önkényessége a rajtsorrend tekintetében, ugyanis mindig lesznek olyan országok, amelyeket előnyben részesítenek majd (pl. Svédország az egyik ilyen, hiszen amióta ez a rendszer van, mindig a lehető legjobb rajtszámot kapják, illetve mindig két olyan dal közé teszik be a svédet, ami közül biztosan kitűnik majd, sejtésem szerint ebben Björkman keze mélyen benne van, minden évben). A zsűriszavazás tekintetében igazságosabb lenne, ha nem 5 zsűritag döntene, hanem mondjuk ezt felemelnék 10-re vagy 15-re, sokkal nagyobb lenne a szóródás az eredmények tekintetében, tisztább kép alakulhatna ki, mert jelenleg ez ilyen formában, hogy 5 fő adja a szavazatok 50%-át nem arányos. A nyelvszabályt is visszaállítanám, illetve ha nem is teljesen, de legalább valami 30-70%-ot ideje lenne bevezetni, mert idén ütközött ki igazán, h mennyire globális nyelvvé vált az angol, évről évre kevesebb a nem angol dal, de idén, ha jól számolom 10 alatt volt (mélypont). Továbbá azt a szabályt is eltörölhetnék, hogy max. 6 ember lehet a színpadon, számos ország a nemzetijén már nem él ezzel a szabállyal (svédek, norvégok, finnek) és jóval látványosabbak is az előadások, a max. 6 ember helyett max. 8/10 megfelelő lenne szerintem.

   • Dani

    A nyelvszabályt egyértelműen visszahoznám. Minimum 50%-os arányban engedném a nem anyanyelvi részt.

    A szakmai(?) zsűrit meg külsős országokból raknám össze. Olyanokból, melyek ESC-en nem indulhatnak, pl. USA, Kanada. De akár kisebb, jelentéktelenebb országokból is lehetnének zsűritagok, mint pl. Vietnam.

    A max. 6 emberes szabályt én is felvinném 10-re.

    A rajtsorrendet meg hivatalosan azért így csinálják, hogy hasonló hangzású dalok ne kövessék egymást (pl. ne legyen egymás után 3 bulidal, utána 5 érzelmes ballada). Viszont ezt összevetném a sorsolással. Hogyan? Úgy, hogy az országokat (a védettséget élvezőket is) két (esetleg több) kalapba osztanám, dalok műfajának, esetleg nyelvének megfelelően.

    Így pl. az 1. kalapban lennének a rockdalok, a 2. kalapban a bulidalok, a 3. kalapban az érzelmes balladák stb. És akkor ezekből lenne a sorsolás, úgy, mint az elődöntők szétosztásánál. Példánál maradva: elsőként a rockdalokat tartalmazó kalapból kihúznák Finnországot, így övék lenne az 1-es rajtszám. Majd a bulidalokat tartalmazó kalapból kihúznák Romániát, így övék lenne a 2-es rajtszám, és így tovább. Így nem lennének egymás után a hasonló dalok, emellett mindenkinek ugyanannyi esélye lenne egy rajtszám megszerzésére.

   • force

    Sajnos nehéz belőni egy dalról, h pontosan milyen műfajba sorolható. Tudom, hogy azért van a produceri beleszólás, hogy a hasonló dalok ne üssék egymást, ettől függetlenül továbbra is azt érzem, hogy vannak olyan országok, amelyekkel mindig jót tesznek (pl. a svédek), és eléggé furcsa, hogy a franciáknak minden évben pocsék rajtszámot adnak (2013 1-es, 2015-ben 2-es, 2014-ben oké, hogy 14-es volt a rajtszámuk, de a döntő második felének ez volt az első rajtszáma).

   • schanc

    A rajtsorrend nekem is csípi a szemem, amióta produceri sorrend van, bár tegyük hozzá, hogy mi eddig mindig jól jártunk vele, de a franciák rendszeresen a húzott fázisuk elején vannak pl. tényleg.
    Szerintem az jó lehetne, ha nem azt húznák, hogy „first half” vagy „second half”, hanem hogy 1-5, 6-10 stb. Ez azért már nem enged olyan nagy kilengéseket, de a producereknek még épp van annyi mozgásterük, hogy tudjanak a hangulatokkal variálni. (Kivéve persze, ha öt érfelvágós ballada húzza ki pl. a 21-25-öt, de ennek azért kicsi az esélye.)

 • rocknish

  Kíváncsi vagyok, hogy jövőre találkozhatunk-e Ívvel, ez a dala is egész jó lett:
  https://www.youtube.com/watch?v=Sy6pfb1RYUc

 • Dani

  Andorra után egy újabb ország mondott nemet, de ez sem nagy meglepetés: Luxemburg. 🙁

  • Gergő

   Érdekes, hogy Andorra egy darabig sárgával volt jelölve mind az angol, mind a magyar ESC 2016 wikipédián, de most újra szürke. Magyarország is csak a magyar wikin volt lilával jelölve, az angol wikin már nem, s egy pár napja a magyar wikin sincs jelölve lila színnel.

   • Dani

    Azért, mert az angol Wiki nem ismeri el a YouTube-videót forrásnak, pedig az angol cikk vitalapjára oda is írtam magyarul az ominózus mondatot a videóból, majd a fordítását is. Ennek ellenére ők nem ismerik el. Attól mi még ott leszünk Svédországban. 🙂

    Andorrával meg az a helyzet, hogy az a forrás, ami volt rájuk, az egy blogról való, de annak ellenére, hogy az a blog kivételesen megbízható, az angol Wikin nem használható, mert blog. Viszont Andorra nem lesz ott Svédországban.

    És a térképet többségében az angol Wiki szerint kell színezni.

    Szóval majd akkor lesz Magyarország lilával, Andorra meg sárgával, amikor az angol Wiki szerkesztői által megbízhatónak tartott oldalak, pl. az ESCToday vagy az Eurovoix ír róluk egy cikket.

 • Dani

  Éjjel-Nappal Budapestben (nem én nézem) most hangzott el az Undo. 😀

 • Pitbull

  A Duna TV-n a Formula-1 közvetítésben a Heroes ment az előbb aláfestőzeneként a felvezető műsorban.

  • Pitbull

   Ilyen gigantosz fórum-aktivitás mellett nem sok értelme lenne. A döntő óta kb. 140 hozzászólás került fel az oldalra, előtte 3-4 nap alatt összejött ennyi. Mindenki nyaralni van, meg ilyenek. Ha most játszanánk, valszeg’ olyan kevés jelentkező lenne, hogy játékosonként 6-7 országot kellene indítani. Elvileg Zolitt-nak lenne joga megrendezni, mert tavaly Ő nyert. Majd Ő eldönti, hogy mikor lesz a verseny.

 • A hatasszu.net oldalon találtam ezt a kitalációt… (nem linkelem, ne örüljenek annyinak hogy sok kattintást kap ez az amúgyis like-vadász hülyeség :))

  Bunda az bécsi Eurovíziós döntőn. Több országot kizárnak a jövő évi indulók közül.
  Az előzőleg teljesen esélytelennek mondott Svéd dal győzelme mindenkit meglepett. Mivel több ország is megkérdőjelezte a szavazás tisztaságát a szervezők vizsgálódni kezdtek. Kiderült, hogy a szavazatokat manipulálták. A vizsgálat tovább folyik, de azt már lehet tudni, hogy a győztes daltól el fogják venni a díjat és az országot is több évre kizárhatják a versenyből..

  • Dani

   A cikk írója egy elismert irodalmár, kiváló képzelőerővel…ja, nem. 😀

  • Mona Lisa

   „Az elozoleg teljesen eselytelennek mondott Sved dal gyozelme mindenkit meglepett.” – Oddscheckeren 1-szeres szorzoja volt a sved dalnak konyorgom! 1-szeres szorzoval hogy lehet valaki eselytelen? Szerintem senkinek nem voltak ketsegei afelol, hogy a sved dal a TOP3-ban fog vegezni.
   Az hogy volt-e bunda nem tudom, de az olaszok 6. helye a zsurinel elegge gyanus. 100%-ig biztos voltam benne, hogy a zsuri imadni fogja ezt a dalt, ennek ellenere nagyon sok zsurinel csak 20+ helyen vegzett az Il Volo. Szamomra ez oriasi csalodas volt.
   Az pedig hogy tobb orszagot kizarnak a jovo evi indulok kozul + hogy a gyoztes daltol is el fogjak venni a dijat vicc kategoria.

  • Pitbull

   Mondhattok ti akármit, a hír igenis igaz, hiszen a forrás nem más mint Nils Holgersson és Märton Gunnarson, az ismert Duck Tales magazin két kiváló publicistája által jegyzett cikk, az ő informátoruk pedig nem más mint az EBU bennfentes Lynda Woodruff…

 • Dani

  FIGYELEM!

  Aki a jövőben szeretne az EarthVision, az AmeroVision és a Neovízió nevezetű versenyeken részt venni, és van Google+-profilja, az linkelje azt be nekem e-mailben, hogy fel tudjam venni a három említett versenynek létrehozott Közösségbe, ahol a fontos dolgok megbeszélése zajlik. 🙂

  Az e-mail címem: dani00014@freemail.hu

 • Dani

  A mai napon a görög NERIT megszűnt, és visszatért az ERT. Mindenki megnyugodhat, semmi különös nem fog történni, hiszen az ERT egyből visszakapta az EBU-tagságát, így joga van indulni az eurovíziós versenyeken. 🙂

 • Dani

  Egy kis közvélemény-kutatás: szerintetek hány ország fog részt venni jövőre Svédországban? És kik lesznek szerintetek a visszatérők, visszalépők?

  Szerintem visszatérők lesznek: Bulgária, Horvátország, Törökország, Ukrajna

  Visszalépő: Ausztrália

  Így minimum 43 ország fog indulni szerintem, de lehet, hogy 44 lesz belőle, ha Szlovákia visszajön. Jó is lenne, ha megdöntenék a rekordot.

  KOMOLY válaszokat kérek! Igen, Pitbull, tudom, hogy nem fog debütálni a Vatikán vagy az Antarktisz. 😀

  • Balázs

   Szerintem Ukrajnára ne igazán számítsunk, viszont Bulgária valószínűleg visszajön, hisz a Junior versenyt ők fogják rendezni. Törökország lassan visszatérhetne, ahogy Szlovákia is. Ausztrália visszalépését pedig nem venném olyan biztosra.

  • Pitbull

   Kár, pedig egy gregorián kantátát nyomó hat egyedből álló pingvincsapatot szívesen megnéztem volna…

  • force

   Ukrajna, Horvátország és Bulgária a legvalószínűbb visszatérő. Szlovákia szerintem csak akkor fog visszatérni, ha Csehország marad. Törökországot és Bosznia-Hercegovinát szinte esélytelennek tartom (nekem pl. egyik se a törökök, se a bosnyákok nem hiányoznak). Épp a múlthéten jöttem rá, hogy mennyire nincsenek/nem voltak rám hatással a bosnyák dalok, eddig összesen 3 évben bírtak beférni a TOP 10-be (2004,2005,2007). Hasonlóan semmilyen hatással sincsenek rám az alábbi országok dalai: Azerbajdzsán, Bulgária, Fehéroroszország…

 • force

  OFF: Ez lett volna Tamta dala a görög nemzetin, ha nem lépett vna vissza. Szerintem sehol se lett volna vele az EV-n.

  http://oikotimes.com/2015/06/14/listen-tamta-this-was-suppose-to-be-my-song-for-eurovision-2015/

 • force

  Az futott ma át az agyamon, hogy minden évben előkerül, Írország hétszer nyert EV-t, de az idei győzelemmel a svédek kezdik megközelíteni az íreket, mert 6 győzelmük van (1974,1984,1991,1999,2012,2015), vajon a következő 5-10 évben megdöntik az írek győzelmi rekordját? Szerintetek?

  Én úgy gondolom, van rá reális esély, főleg mert a svédek veszik legkomolyabban talán az egész EV-t, plusz a nemzeti döntőjükben iszonyat jó ötlet volt bevezetni a nemzetközi zsűrit, amióta ezt a rendszert alkalmazzák, 5 alkalomból 4-szer végeztek a TOP 3-ban. Így látok reális esélyt arra, hogy az elkövetkezendő 5-10 évben a svédeknek összejöjjön még néhány győzelem. Ti mit gondoltok?

  Én a svédeken kívül látok még reális esélyt arra, hogy a közeljövőben az alábbi országoknak is összejön egy-egy győzelem: Norvégia, Oroszország, Hollandia, Ukrajna, Olaszország, Észtország.
  Sokáig úgy gondoltam, hogy Azerbajdzsán, Görögország és Románia is ezek között az országok között van. Azerbajdzsán az elmúlt 2 évben messze nem úgy muzsikál, ahogy megszoktuk tőlük a korábbiakban, akárcsak Görögország, hiszen bukta volt a szereplésük 2012-ben, 2014-ben és 2015-ben is, Románia pedig stabilan hozza a 11-15.helyeket évről évre.

  • Mona Lisa

   En nagyon sved-ellenes vagyok. Minden evben annak szurkolok, hogy Svedorszag ne jusson dontobe, mert mar baromira unom, hogy allandoan a Top3-ban vegeznek. 2011 ota kovetem az ESC-t, azota egy kivetelevel mindig nagyon jo helyezest ertek el. Bizok abban, hogy Azerbajdzsanhoz hasonloan egyszer nekik is megszakad a sikerszeriajuk, bar ahogy Te is irtad, talan a svedek veszik a legkomolyabban az ESC-t, igy en nem tartom kizartnak, hogy a kovetkezo 5-10 evben megint nyerjenek.
   Amiota kovetem a versenyt azota meg sosem nyert olyan dal, amit szerettem volna. Remelem jovore ez vegre megszakad. 🙂

 • Nem akarok tömeghisztériát okozni a linkkel, de Dana International koncert volt Pesten http://pinkpuli.com/2015/06/11/flashback-dana-internationallel-confetti-dreams/