Naptár

2015. május
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Az élet arról szól, hogy megtaláld a belső erőt ahhoz, hogy az élet nehézségein felül tudj kerekedni

amber_4_maltaTudósító: Mádi Sándor

Idén már 28. alkalommal vesz részt Málta, legjobb eredményük két alkalommal is a 2. hely (2002, 2005). A 2008-as két elődöntős rendszer óta 4 alkalommal is bejutottak a döntőbe, ám ott Gianlucát leszámítva a hátsó felében végeztek. Idén Amber kapta meg a lehetőséget országa képviseletére, dalának címe Warrior, azaz Harcos. Vajon melyik harcos dal fog végül győztesen kikerülni a csatából? Amíg ez kiderül, olvassátok el az interjút!

Mikor indult el a zenei karriered?
15 éves koromtól kezdve éneklek, eddig az évig a judo volt a nagy szenvedélyem. Sajnos egy sérülésem miatt fel kellett adnom ezt a sportot, és az így felszabadult energiáimat inkább a zenébe fektettem bele, elindultam több televíziós tehetségkutató műsoron is.

Idén te képviseled Máltát az Eurovíziós Dalversenyen. Mit jelent ez neked?
Ez egy hatalmas lehetőség nekem. Megtiszteltetés számomra a tény, hogy én képviselem az országomat Bécsben. Remélem az egész ország büszke lesz rám.

Nem először vettél részt a nemzeti válogatón, ám idén sikerült nyerned. Gondolod, hogy a Warrior a legerősebb dal?
A Warrior egy nagyon erős dal és remélem, ezzel mások is egyetértenek majd. Mindenestre realisztikus vagyok: 40 dal vesz részt a versenyen, közülük nagyon sok jobbnál jobb szerzemény van.

Melyik az a szó, ami a legjobban illik rád, és miért?
Harcos. Harcos vagyok és mindenki más is azzá válhat. Ez arról szól, hogy megtaláld a belső erőt ahhoz, hogy az élet nehézségein felül tudj kerekedni.

Kik a kedvenc énekeseid?
A nagy hőseim: Etta James, Beyonce és Ray Charles. Mindegyikük zenéje egyszerűen zseniális. A legnagyobb Eurovíziós kedvencem az Euphoria Loreentől, mely meg iy nyerte a versenyt és így 2013-ben Svédországban rendezhették az Eurovíziót. Volt szerencsém Bakukban lenni 2012-ben, nagyon izgalmas pillanat volt.

Idén 40 ország képviselteti magát a versenyen. Vannak kedvenceid?
Imádom Spanyolország dalát. Ciprus dala ettől nagyon elüt, de szintén kedvelem. Svédországé úgy érzem nagyon erős.Egyszerűen imádom Boggie dalának, a Wars for nothingnak a mondanivalóját. Nagyon sok dalt szeretek, mire Bécsbe érkezek valószínűleg 39 kedvencem lesz.

Mit szeretnél elérni a versenyen?
Szeretnék megjelentetni egy albumot illetve másik célom, hogy turnézhassak. Ha az Eurovízió mindezen elképzelésemet valóra váltja, akkor nagyon elégedett leszek.

Mi/Ki inspirál téged?
Egyrészről a szüleim, de híres zenések is. Szerencsésnek érzem magam, hogy a 2013-as Junior Eurovízió nyerteseivel, Elton Zarbbal és Matt Merciercaval dolgozatok együtt. Ők az „agyak” a dalom mögött és szerencsére értik a dolgukat, kiváló zenészek, dalszövegírók.

Szeretnél üzenni valamit a magyar ESCHungary olvasóinak?
Puszilok minden magyar Eurovíziós rajongót. Az Eurovízió nélkületek semmi nem lenne. Ha szeretitek a Warrior című dalt, akkor szavazzatok Máltára, és ne felejtsetek el követni minket:

Facebook: www.facebook.com/EurovisionSongMalta
YouTube: https://youtu.be/wevxW3l_tkg
iTunes: https://itunes.apple.com/mt/album/warrior/id976603548?i=976603550
Bio: www.tvm.com.mt/?p=155408

Köszönjük az interjút Ambernek, és külön köszönet Daniel d’Anastasinak, aki segített a lebonyolításban. Az ESCHungary csapata Sok Sikert kíván Bécsben!

Hozzászólások lezárva.