Eurovízió 2015: Második elődöntő ma este!

(c) Andres Putting
Csehország duója készülődik a fellépésre. (c) Andres Putting

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv
Élő közvetítés 21:00-tól
eurovision.tv (nemzetközi közvetítés) – http://www.eurovision.tv/page/webtv?program=132903
https://www.youtube.com/watch?v=TGVo3Bdm6Ag
MTVA (magyar kommentár) – http://www.mediaklikk.hu/duna-elo/

Ma este ismét Eurovíziós Dalfesztivál, folytatódik a selejtező a második elődöntővel. Ezúttal 17 dalt láthatunk, és belőlük keddi fordulóhoz hasonlóan 10 jut a döntőbe, a többiek kiesnek. A mai verseny szavazásán a fellépő országokon kívül részt vesz Németország, Olaszország, Nagy Britannia, és az egyszeri részvételi lehetőséget kihasználva Ausztrália (ők minden fordulóban szavazhatnak) nézői és zsűrijei vesznek részt.

A mai rajtsorrend:

01 Litvánia: Monika Linkytė & Vaidas Baumila – This Time
02 Írország: Molly Sterling – Playing with numbers
03 San Marino: Michele Perniola and Anita Simoncini – Chain Of Lights
04 Montenegró: Knez – Adio
05 Málta: Amber – Warrior
06 Norvégia: Mørland & Debrah Scarlett – A Monster Like Me
07 Portugália: Leonor Andrade – Há um Mar que nos Separa
08 Csehország: Marta Jandová & Václav Noid Bárta – Hope Never Dies
09 Izrael: Nadav Guedj – Golden Boy
10 Lettország: Aminata – Love Injected
11 Azerbajdzsán: Elnur Huseynov – Hour of the wolf
12 Izland: Maria Olafs – Unbroken
13 Svédország: Måns Zelmerlöw – Heroes
14 Svájc: Mélanie René – Time To Shine
15 Ciprus: Giannis Karagiannis – One Thing That I Should Have Done
16 Szlovénia: Maraaya – Here For You
17 Lengyelország: Monika Kuszyńska – In The Name Of Love

70 Comments

Írországgal mi lett? Molly gyönyörűen énekelt, vérzik a szívem értük. Nagyon sajnálom még Csehországot és Izlandot (csak a dal miatt). Ellenben nem tudom megérteni, hogy miért jutott tovább Azerbajdzsán, Ciprus és Lengyelország. Azer katasztrófa volt, Ciprus szimplán uncsi, Monika meg erőlködött a hangokkal.
Lehet, hogy Csehországot most láttuk utoljára a versenyen.

Európának volt füle olyan szempontból, hogy Írországot kiejtette. A 2. elődöntő legrosszabbja volt. DE CSEHORSZÁG???????!!!!!!!!!!

Legrosszabjaa??? Már bocs, de szerintem hallásvizsgálatra kellene mennie sok embernek, az egyik leggyönyörűbb éneklés és dal volt a 2. ED-ben.

Írország, Izland, Portugália, Csehország 🙁
1. Litvánia
2. Izland
3. Írország
4. Lengyelország
5. Montenegró
6. Norvégia
7. Svédország
8. Portugália
9. Csehország
10. Azerbajdzsán

Málta és Csehországot nagyon sajnálom. Litván norvég maradhatott volna kint. De hát ez van. Remélem nem svéd győzelem lesz. Észt olasz szlovén hármasból vkinek nagyon örülnék.

Miert lepődik meg mindenki a csehek kiesesen? Kis orszag barmit küld kiesik.
Teljesen egyertelmű volt a kiesük.
Tavaly Valentina is csak azert jutott tovâbb mert mâr mindenki ismerte, és akkor is 1 ponttal ha jól emlékszem.

Csehország kiesése engem se lepett meg. Tényleg elhittétek, hogy Csehország továbbjuthat? Oké, ha a dalt nézem 9 vagy 10.helyen becsúszhatott volna, de Csehországról beszélünk könyörgöm, a kutya nem szavaz rájuk, 3 év alatt bírtak összesen 10 pontot összekaparni, ennyire nem szavaz rájuk Európa, ennyire…

Hát…a remény sosem hal meg. Ha San Marinónak egyszer sikerült, nekik miért ne? Küldjék ezt a duót még két évig, és akkor 2017-ben köszönthetjük Csehországot a döntőben.

Ezek az országok nagyok? Magyarország, Belgium, Szlovénia, Montenegro, Litvánia, Lettország, Észtország…? Szerintem ez nem jó érvelés.

Az elődöntő előtt előzetesen sokat vártam Csehországtól, mert annyira sokan mondták, mennyire jó lesz, hogy nagyok voltam az elvárásaim. Nekem ez a dal egyszerűen nem tetszett…brutál jó hangja van mindkét énekesnek (különsen a fiatalembernek, aki eye candy-nek sem volt utolsó), de a dal egyszerűen unalmas volt, vontatott, ötlettelen. Nem kell különleges indokot találni, miért nem mentek tovább. Bár, ha Ciprus és Lengyelország be tudott férni, akkor már a cseheknek is ott kellene lennie, de c’est la vie.

Most olvasom a csehországi Eurovíziós rajongói oldalt (escportal.cz), ne tudjátok meg, milyen vulgáris hangnemben írnak a hozzászólók. Inkább nem fordítanák…

Na, ehhez mit lehet szólni? Hol van Svájc, Csehország és Írország? A lett számot végig sem tudom hallgatni, a lengyel nagyon gyenge volt. Izland sincs bent…. azt hiszem könnyebb lesz a döntő sorrendjét felállítani ilyen előadókkal…. 😀
Ez tényleg már csak politika, évről évre megállapítom és megígérem magamnak, hogy nem húzom fel magam miatta, de nem bírom megállni.
Lehet, h abba kéne hagyni az eurovízió követését? Tönkremegyek idegileg…. 😀

Az idei egy történelmi év, olyan szempontból, hogy ez az első alkalom, hogy mind a 3 balti ország továbbment az elődöntőjéből.

Igen, utoljára talán 2002-ben volt, hogy mindhárom balti ország döntőzött, de mint tudjuk, akkor nem volt elődöntő még 😀

Főleg a lettek, 2008 óta először döntőznek, már-már talán kezdhették feladni, de Aminata kiválasztása jó ötlet volt, talán rájönnek végre arra, hogy normális dalokat kell küldeni, nem tortasütő majmokat.

Le vagyok dobbenve. Az 1. elodonto rendben volt, még kicsit csodálkoztam is, hogy szinte a legjobb dalok jutottak tovább, de ez? Mi volt ez????? Lengyelország? Lettország? Ciprus?
Én most komolyan úgy szurkoltam Csehországnak, mintha Szlovákia helyett lettek volna, de úgy néz ki, sorsuk hasonló ezen a versenyen 🙁 Szomorú vagyok.
Jó volt még Málta és Svájc is…

Nekem két előadás tetszett igazán, Montenegró és Lettország, tovább is mentek, köszönöm szépen. Svédország hozta a kötelezőt, ha nyerni nem is fog, ott lesz az élbolyban ismét. Személyes kedvencem Azerbajdzsán volt, de rettenetes volt élőben, azon sem csodálkoztam volna, ha be sem jut a döntőbe.
Nem hittem volna, hogy ezt mondom, de a keddi elődöntő messze jobb volt, és úgy látom, Európa azon részének van ízlése; hogy ma este mi történt, rejtély.

Hmm… vártam az összeesküvés-elméleteket már nagyon 😀
A svédek nem fognak szerintem nyerni, az előadás nem üt akkorát, a dal meg önmagában nagyon kevés…

Comments are closed.