Naptár

2015. január
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Szavazás: Ki nyeri a Dal 2015-öt?

01_a_dal_2015_otodik

Szerző: Klész Imre

Most, amikor az összes dal elérhető, meghallgatható teljes hosszában, szavazásra hívjuk olvasóinkat. A szavazás során legyen szíves mindenki kiválasztani azt a három dalt, ami megnyerheti a Dal 2015-öt, egyúttal indulási jogot nyer a 2015-ös bécsi Eurovízión. Előfordulhat, hogy sokaknál vannak kedvenc dalok, de mégsem hiszi győztesnek. Igaz, a színpadi produkciókat sem láttuk még, de talán azt is el tudjuk képzelni, melyikhez lehetne egy ütős színpadképet kreálni. Kicsit bonyolultnak tűnhetnek a szabályok, de most az lenne a cél, hogy elfogultság nélkül próbáljon meg mindenki szavazni. Fontos, hogy mindenki hármat szavazzon, ne kevesebbet, mert ezek a szavazatok nem lesznek figyelembe véve az összesítésnél.

 

A dalok össze vannak gyűjtve itt!

[poll id=”3″]

366 hozzászólás Szavazás: Ki nyeri a Dal 2015-öt?

  • gaboca701

    Ha valakit érdekel a moldovai válogató, szombaton délelőtt 11-kor kezdődik.
    Az alábbi linken, az oldal közepén található here segítségével nézhető.

  • marosgergo

    Hajrá Bogi!! Ő a legeslegjobb! 🙂 Az én Top 3 előadóm akit szívesen látnék Bécsben -> BOGI, Szakács Gergő és Antal Timi. 🙂 De Dér Heni, Boggie és a Szécsi ikrek száma sem rossz!

  • Norman23

    Nálam a top 3 : Oláh Gergő,Passed, és Éliás Gyuszi 🙂
    De legszívesebben Gerit látnám a döntőbe:)
    De Hajrá Döntse el Magyarország 🙂 !

  • Kitty

    Feljöttem a fórumra, hogy szavazzak, erre mi vár?! Oláh Gergőről szól minden. Kíváncsi lettem volna a véleményekre, esélylatolgatásokra, de egy idő után elegem lett a hozzászólások olvasásából, mert az elfogult Oláh Gergő rajongók és az őket leállítani próbáló fórumozók vitáját kellett olvasnom. Ez pont olyan, mint a tavalyi(?) EFSC, amikor beindultak a Tabáni István fanok. De ahogy lecsengett a szavazás, ők is eltűntek a fórumról. 🙂
    Egyébként én Leanderre, ÍV-re és Bogira szavaztam.
    Idén szerintem nehéz megjósolni a végső győztest, tavaly biztos voltam, hogy KSA nyeri a Dalt, de most nem tudnám megmondani.

  • hpapline

    Ez a szavazás olyan, mint az OGAE szavazás. Van olyan év, amikor bejön, s van amikor nem. Az idén, úgy néz ki nem sikerül eltalálni a győztest. Szakács Gergő és az MDC legfeljebb közönségszavazatokkal juthat tovább valameddig. Viszont senki sem gondolhatja, hogy ilyen dalokkal bármi keresnivalónk lehet az Eurovízión. Sokkal egyedibb, eredetibb, különlegesebb és jobb dalok vannak a mezőnyben. Hegyezzétek a fületeket, nyissátok ki a szemeteket!

  • Fox

    Rengetegszer meghallgattam a dalokat , és több is van amelyik tetszik (egy másik cikkben le is írtam ) . DE, szerintem van két olyan dal , ami teljesen kimagaslik : Mesmerize és a Fire . Viszont közöttük nem tudnék választani .

  • Clusters

    Úgy tűnik az Oláh és MDC fanok megint belehúztak. 🙂

  • zsomb1ka

    Az én szavazataimat a PASSED, a Szecsi lanyok es Dallos Bogi kapta. Úgy érzem ez a 3 dal lehet, aminek eselye lehet Becsben. Tudom ez elegge utopisztikus gondolat, de en az elso helyen szeretnem magyarorszagot latni iden es talan ezzel a harom dallal meg is lehetne… Gyorsan lekopogtam 😀

  • Mona Lisa 29

    Nagy unalmamban nekialltam angol nyelvu interjukat keresni a versenyzokrol.
    Az ESC Bubble mar keszitett par eloadoval interjut:
    MDC, Antal Timi, Passed, Farkas-Jenser Balazs, Szakacs Gergo.
    Ezek ilyen 4-5 perces bemutatkozos videok es ezeket szurtem le beloluk:

    – MDC: az angoljuk 0, az Euro Neuro a kedvenc kulfoldi eurovizios daluk 🙂 Ez kesz 😀 A szinpadi felallasuk igy fog kinezni: Ok harman, 1 dobos + 1 vokalos (ezt egyebkent egy magyar nyelvu interjuban lattam, nem itt hangzott el, csak most eszembe jutott).

    – Farkas- Jenser Balazs: az angolja marha jo (kopni-nyelni nem tudtam, foleg ugy, hogy az MDC utan neztem meg az O interjujat. Kesz feludules volt hallgatni) 😀
    Azt mondta, hogy 4 het alatt dobtak ossze a Liart es hogy az egyuttesevel fog szinpadra allni + lesz egy zongorista is (ki gondolta volna?) 😀

    – Antal Timi: nekem ugy tunt, hogy betanult szoveget mond el. Az angolja neki sem valami jo. A szinpadkeprol meg a produkciojarol semmit nem arult el.

    – Szakacs Gergo: Az O angolja nem rossz.
    A szinpadkeprol itt sem tudunk meg semmit sajnos. Azt tanacsolja, hogy amikor enekel, akkor mindenki csukja be a szemet – O is mindig becsukja – es senki ne koncentraljon az eloadasara, csak arra, hogy a dala alatt mit erez legbelul. 🙂

    – Passed: A Passed valami nagyon nagy dobasra keszul, ami a szinpadkepet illeti. Azt mondtak, hogy videokat keszitenek a hatter vizualhoz es valami olyannal fognak elojonni, amit a nezo nem var el egy eurovizios showtol. Azt is mondtak, hogy valami nagy meglepetes is lesz a szinpadon, valami uj dolog 🙂 (harfa?)
    Az O angoljuk egyebkent nem rossz.

    Ennyi 🙂

    • motholev

      Szakács Gergőnek akkor javaslom az angol nyelvű változatot (ha van), mert a magyarja elég rossz!

    • borso

      Hát igen… egy dolog, hogy melyik dal tetszik és más kérdés az, hogy kit küldjünk ki. Nézegettem Szakács Gergőről több videót is… hát azok alapján nem engedném a legjobb 4 közé itthon. Nagyon fontos az előadó, mint ahogyan láthattuk eddig is. Antal Timi, MDC… ezek a dalok a tucat kategóriába tartoznak nálam. Semmi egyedi vagy különleges. Ez elmondható az előadókról is, ráadásul még angolul sem tudnak… Ha bejutnak is a döntőbe, tuti, hogy valahol a 20. hely körül végeznének. A zsűrikben minden bizonnyal nem visongó tinik lesznek. Éppen ezért a szavaztam Passed, Ív és Boggie dalára. Ők nagyon elütnek a többiektől van bennük valami különleges és „igyekezet”. Ez persze még változhat, ha élőben valaki jobban meggyőz. A többi dal szintén tucat, három-négy daltól eltekintve. Azért szorítok, hogy mindenkinek jól sikerüljön. Van azért szerencsére jó pár dal, ami között válogathatunk. 🙂

      • motholev

        Emlékezzünk vissza tavaly Joni dalára. Sokaknak tetszett. Élőben kész katasztrófa volt. Hasonlóan esélyes erre a szerepre Szakács Gergő.

      • grafit

        Ne mantrázzátok már, hogy ki mit nem fog tudni elénekelni:))) Ha alapvetően jól énekel, akkor is becsúszhat hiba. Nem hallja magát, valami megzavarta, beteg stb.

      • blizzzzman

        Motholevet én próbálom nem észrevenni, konkrétan behányok a hozzászólásaitól.

    • schanc

      Ha jól tudom, Farkas-Jenser Balázs élt egy ideig külföldön, illetve angoltanárként is dolgozott/dolgozik?/.

    • Orsolya333

      Nem hinném, hogy egy ilyen műsorban az lenne a fontos, hogy ki mennyire beszél angolul.
      Persze tudjon azért megszólalni, de elsősorban nem ez a lényeg szerintem.
      Ha jól tudom, a profi nyelvtudás nem előírás.

      • Klaris

        Hát pedig elég fontos. Jó benyomást kell tenni a sajtóra. Nézz meg pár sajtótájékoztatót. Mennyivel szimpatikusabb, mikor az énekes szájából halljuk, hogy ki ő, miről szól a dala stb…a másik, meg hogy ez már alapnak számít.
        A legeslegviccesebb pedig az mikor angol dala van az illetőnek, és az interjún, meg nem tud megszólni. Arra lehet következtetni, hogy azt se tudja, hogy miről énekel. Csak betanították neki oszt eriggy.
        Pl.:Azerbaijan – Farid Mammadov – Hold Me (2013)
        Nem hiteles. Nekem legalábbis.

      • Pitbull

        Nem tudok ugyan pontos statisztikai adatokkal szolgálni, de úgy gondolom, hogy az ESC-en szavazó nézők, kb. 99%-a, kizárólag az élő műsorokat (elődöntők, döntő) nézik és egyáltalán nem szoktak a versenyzőkkel készített interjúkat nézegetni. Vagyis a legtöbb ember számára teljesen lényegtelen, hogy az adott előadó tud-e angolul, és ha igen, akkor milyen minőségben tud angolul nyilatkozni. Arról nem beszélve, hogy az adott nézők igen nagy hányada SEM tud angolul. Ezért aztán az előadók és a dalok (kiváltképpen a nem angol nyelvű dalok) megítélése szempontjából teljesen irreleváns az előadó angol nyelvtudása. Szerintem.

      • Erről a témáról jut eszembe, főleg a 99%-ról, hogy nekem kicsit érthetetlen, hogy miért ez a nagy titkolódzás évről évre az MTVA részéről. Minden sajtótájékoztatót vagy más sajtóközleményt (ami szélesebb tömegeket jelent) meg tudnának tartani úgy, ahogy eltervezték. Ha az eurovíziós szaklapok hamarabb kapnak infókat, akkor mi van? Úgyis az a maradék 1-2% fanatikus (akik éltetik a versenyt évek óta!) olvassa, de ettől függetlenül mi sem közölhetünk semmi érdekeset. Minden titok. Szerintem egy kis szemléletváltás kellene ebben a témában, de sajnos nincs kivel megbeszéljem ezeket a dolgokat. Az elődöntőkbe sorolás is megjelent véletlenül több helyen is, végül azokról a helyekről kellett leszedni, akikkel az MTVA a legjobb viszonyban van. Közben kiraktam a másik cikkbe a Dal 2015 CD-n szereplő dallistát. Hát nem tudom hogy ebből lehetne következtetni bármire is. Majd kiderül. Addig is maradhatunk a találgatásoknál, tippelgetéseknél, és összeesküvés-elméletek gyártásánál. Pedig mindenki csak segíteni szeretne az infók áramlásában, a műsor népszerűsítésében, mint ahogy eddig is.

  • Mr.Miszkovits

    Az én szavazataim Passed,Oláh Gergő,És Antal Timi:Elég jóra sikeredett Timinek a dal! A Passed dala is Király És Persze Geri dala is elégé komoly lett szövegileg csak az övé tudott meg fogni!! De pl:az MDC és Boggie dala is remekelt nálam 🙂 ERŐS MEZŐNYNEK nézünk elébe! 🙂

  • Ripley

    Vègigolvasva a kommenteket, egy rakás helyen megszegik a törzsfórumozók a szabàlyokat! Rasszizmus, szemèlyeskedès ès gyûlöletkeltès is elöfordul, uraim! Ez alól az admin sem kivétel! Csodàlom, hogy az ESC hivatalis oldala ehhez a nevèt adja! Elnèzve az össz szavazatszàmot, az eegész szavazas kissè nevetsèges! 50 meg 40? Ugyan màr?

    • Pitbull

      Az ESC hivatalos oldala mihez adja a nevét itt? A szavazásnál nem cél, hogy elérjük az „A Dal” műsor éles szavazatszámát, lehet, hogy ki is akadna tőle a szerver, nem tudom. A többiben én is vastagon benne vagyok, elismerem, ha az admin jónak látja, majd szankcionálja is. Tudom, hogy megteszi…

  • Szandi

    Szerintem Olah Gergo mersekelten a legjobb de ez csak az en velemenyem,a Tukor elott c. Dala elegge sok mindent lenyugozott es nem azert jutott ennyire elore mert hogy szavaztak ra sokan hanem mert jo hangja van es tudja hogy hogyan kell az emberek szivebe ferkozni a hangjaval,ennyi az en velemenyem!!!

  • Szandi

    A masik meg jo hogy idejonnek a rajongoi ,mikor szeretnek hogy o nyerjen ,nehogymar ennyire ovon aluli legyen mindenki,szavazzatok akire akartok es hagyjatok beken Gergot,semki rosszat nem tett nektek ugy gondolom az szavaz ra aki akar o tehet rola hogy ekkora a rajongo tabora, elegge sokan szeretik ot a tobbire meg csak azert szavaznak mert hogy jo a dal de masra nem is gondolnak ..pl: ki o?hallotta mar ? Hanyszor hallotta?tud rola valamit?..stb..na gondolkozzatok egy picit!!!
    Hajraaaaaa Olaah Gergoo <333333 :)))

    • Robek

      Kicsit unom már ezt az OG körüli történetet, és most ünnepélyesen megígérem, hogy részemről befejezem, de ezt nem tudom kihagyni:
      „ki o?hallotta mar ? Hanyszor hallotta?tud rola valamit?..stb..na gondolkozzatok egy picit!!!” Igen ezen valóban el kéne gondolkodni, hogy egy portugál vagy egy izlandi, esetleg egy dán stb. tv néző, aki potenciális szavazó lehet majd májusban, az mennyire fog ezekkel a dolgokkal foglalkozni amit már oly sokan leírtatok? A potenciális szavazók talán már most ismerik OG-t vagy bármelyik másik előadót a 30 közül? Persze a fanatikusok Wolf KAtit ismerik, talán (?). Ez az oldal nem az OG vagy más előadók rajongóinak szól elsősorban. Természetesen mindenkinek szól, de fel kéne nőni és meg kéne tanulni pártatlanul ítélkezni. Én pl. imádom Farkas Cathrynt és a dalait, de ezt a dalát nem tudtam a 3 legjobb közé tenni. Számomra teljesen ismeretlen előadó a PANKASTIC, de engem a 20mp-es részlettel megvettek, az egész dalt pedig jónak tartom…Nem tudtam, hogy kik ők, nem hallottam róluk, nem tudtam róluk semmit, most sem túl sokat…és el is gondolkodtam főleg azon, hogy én őket látnám kint szívesen, még akkor is ha utolsók lennénk velük, mert olyat mutatnak ebben a dalban ami csak ritkán hallható-látható ESC színpadon! Ez utóbbit egy OG vagy más előadó rajongója soha nem fogja megérteni csak egy ESC rajongó, illetve kicsi esélyét látom ennek. Mindenesetre sok sikert OG-nek is! 🙂

      • Robek

        Egy másik honlap szavazásán OG csak a 12.
        A többi előadó is egész más sorrendet foglal el.
        Végeredmény????? Nincs!
        Az egész szavazás a különböző honlapokon csak játék, és ez a lényeg!

    • Levi21

      Tehát ha jól értem, a szavazás nem lesz ingyenes, szóval szinte semmi értelme nincsen az újításnak. Javítsatok ki, ha tévedek. Remélem, a Rising Starban tényleg ingyenes szavazni.

    • Mona Lisa 29

      Nekem nem tul szimpatikus ez a szavazasi modszer, nem igazan tartom jo otletnek a bevezeteset. De ez csak az en velemenyem 🙂

      • Tanti

        Egyetértek.A másik az ha döntőben 8 közül választ a zsűri(aminek a része a nézők),akkor ők is 4,6,8,10 pontot adnak az első négynek,a 10 pontosuk valószínűleg bejut a négy közé,és akkor már szinte meg is van a győztes.Vagy lehet hogy ebből a szavazásból kimaradnak?Szerintem teljesen felesleges a nézőknek fenntartani az ötödik széket,az előző rendszer nekem jobban tetszett.Biztos kitalálnak erre is valamit.

      • Pitbull

        Nem csak a te véleményed. A sajtótájékoztatós cikknél már kifejtettem, hogy mi az aggályom ezzel az applikációs cuccal kapcsolatban.

    • Zolecs

      Bevallom, tök jó ötletnek tartottam ezt az applikációs dolgot. Egészen idáig. Mi az hogy minden egyes pontozásnál fizetni kell?

      Ennek így semmi értelme.Egyszerűbb és olcsóbb is ha a végén arra küldök pár sms-t akit továbbjutónak akarok…

      • Zoli

        Ez kb. pont arra jó, hogy az ilyen 12 éves Spoon-rajongók és Oláh Gergő serege ki tudja élni magát, ezeknek adva egy tízest; meg annak, hogy a sok gyűlölköző egyesekkel is ki tudja fejezni a véleményét. Mert ugye, ami színtelen-szagtalan, arra senki nem fog 60 forintot adni, hogy oké, akkor gyerekek ez egy szolid öt pont. Ehh. 🙁 Én is azt hittem, ingyér’ lesz, úgy rajkó is volt az ötlet.

      • Zoli

        Az a hatvanas nem tudom, hogy micsoda.

    • kecske14

      Ez most KOMOLY? :O
      Minden egyes szavazás egy SMS-sel ér fel.
      Amúgy már az elején sejteni lehetett, hogy lesz valami hátulütője.

      Gondoljunk bele!
      Tavaly 3-mat juttatott tovább a zsűri, 3-mat a nézők.
      Idén 5-öt juttat tovább a zsűri és a nézők (ebből a zsűri a szavazatok 80%-a!!!!) és 1-et a nézők.

      Azaz, hogy több beleszólásunk van-e?
      Dehogyis tavalyhoz képest még 2-vel kevesebbet juttathatunk tovább a következő körbe.

      Hát csak gratulálni tudok a rendszer kitalálójának….

    • Mettyú

      nem tudom ti hol olvastátok hogy fizetni kell érte, csak hogy az applikáción leadott szavazás egyenértékű lesz egy sms szavazattal kb. 😀 de ez még nem jelenti azt, hogy annak is díja lesz.

  • Ripley

    Hellò! Làtom, töröltetek, amit írtan! Fáj az igazsàg?
    A törzsfórumozók hozzàszólásai nem mentesek a szemèlyeskedès, gyûlöletkeltés ès rejtett rasszizmus alòl! Ezzel megszegiknaz oldal szabàlyait, nemde? Az ESC hogy adhatja a nevèt iyenhez? Ezt akkor az MTVA -nak sem àrtana làtni!!!

  • akos12

    Ingyenes legyen a szavazás mint a rising stárnál.

  • motholev

    Ez a szavazás így hülyeség!

  • gepeszlany

    Ennek a szavazásnak nincs sok értelme, a kérdés tökéletes volt, csak a végeredményre nem kell alapozni… Általában mindig tök más eredmény szokott születni, mert az élő adás sokat számít, minden évben van olyan dal, ami official audióként nem annyira tetszik, aztán élőben megfog, és volt már az ellenkezőjére is példa, csak egy kérdés: Szakács Gergőt látta/hallotta már valaki élőben? 😀 ha nem irány a rising star-os fellépését megnézni 😀

    • A középdöntőkben újraindul a szavazás, persze el lesz mentve a jelenlegi is, hogy lássuk, mennyire sikerült jóelőre tippelni. Ha láttuk már az összes színpadi produkciót, már könnyebb lesz jóslatokba bocsátkozni 🙂

  • Szavazataim:
    Leander Rising > Végre egy jó rockdal, remélem ütősek lesznek a színpadon is.
    Panktastic! > Talán ennek örülnének a legjobban a rajongók: egy országra jellemző hangszerelésű dal nagyon szerethető lehet. Nagyon jó a hangulata, különleges.
    Proof of Life > A modernebb dalok közül talán ez a legjobb, jó kis pörgős, ennek is szuper a hangulata.
    A többiekről:
    A lottó showban elkaptam a NLE-t. Jó kis dal ez megint, az énekes élőben énekelt, de sajnos csukott szemmel. Szakács Gergő dala is jó, de a színpadon nem volt semmi magával ragató, és playback volt. A lottóshow rendezője nagyon szeret játszani a kameraállásokkal, ez nagyon tetszik!
    Oláh Gergő dala talán az egyik leggyengébb nekem. Antal Timi dala kb elfér egy amerikai főiskolásokról szóló filmben, az ÍV dala kicsit vészjósló, de jó ritmusos. A Passed dalát szinte a kezdetek óta hallgatom, de színpadra vinni nagyon nehéz lesz a hosszú instrumentális rész miatt. Gyors dalokat nehezebb eladni. Tóth Vera dala az idei év balladája. Wolf Kati dala is egész jó, kíváncsi vagyok a színpadképre itt is! Gájer Bálintnak nagyon hangulatos a dala, Dér Heni dalában a refrén utáni zongorás tam tam tam tatatam nagyon belemászik a fülbe, és pálcikával is nehéz kiszedni. Majd szappanos vízzel is próbálkozom 🙂 Mujahid Zoli dala is egész kellemes. Ja, Éliás Gyula idei dala sajnos gyengébb az én fülemnek. Igazán utálható dal nincs is idén.

  • Hádész

    Végre én is eljutottam a szavazásig.
    Az első kedvencem Leander Rising – Lőjetek fel. Imre éppen azt írta erről, amit én is akartam 🙂
    A másik két szavazatomon sokat kellet gondolkodnom, több jelölt is volt, de végül a „Hol a határ” és a „Woke up this way”-re voksoltam. Az „Our time”, „Ősz utca” is nagyon tetszik még ez lenne az én top5-öm. Örülnék, ha ezen 5 dal közül valamelyik kijutna Bécsbe, de az élő adás után még változhat a véleményem. Tavaly is, Saunders a stúdió verziók alapján nem tartozott a kedvenceim közé, de az előadása engem nagyon meggyőzött, és egyből a kedvencem lett. A tavalyiak közül Boginak a Fool Moonnak, és a NLE-nek is jobban tetszett a tavalyi dala, Gájer Bálinté viszont nagyon hangulatos. Olyan dal nincs az idei mezőnyben, ami kifejezetten nem tetszik, mindegyikben van valami jó, ami kedves számomra. 🙂

  • Kitty

    Jól emlékszem, hogy volt egy cikk az elődöntők beosztásáról? De most nem találom. Légyszi valaki linkelje be! Köszönöm.

    • Pitbull

      Az a cikk törölve lett (pontosabban nem látható nyilvánosan), mert valami félreértésen alapult.

    • Mona Lisa 29

      A wikipedian tegnap elkezdtek ujra feltolteni az elodontok beosztasat. Az elso ED-be eddig csak 8 eloadot irtak be, a masik kettobe viszont meg egyet sem. Az elso ED. lista egyebkent ugyanaz, mint a korabban lekozolt, Szakacs Gergo es Toth Vera kivetelevel (ok nincsenek a listan). Egyebkent a wikipedia korabban Verat a 3. ED-be rakta, lehet, hogy miatta van valami kavaras?

      • motholev

        Először valóban a harmadikban volt, de mikorra teljesen kitöltötték a táblázatokat, már az elsőben volt Vera. Valami más ok lehet.

  • gyokub

    Én Antal Timire, Ívre és a Leander Risingra adtam le a voksom. Bár utólag Antal Timi helyett a Passednek adtam volna a harmadik szavazatot. És mindenekelőtt: Ív FTW!!! A legjobb szám idén! 🙂

  • zigbor

    Rettentő zavaró, ahogy itt egyesek ráerőltetik a másikra saját akaratukat.

    Attól, hogy kedvelek egy előadót még képes vagyok arra, hogy felmérjem reálisan, hogy egy ilyen rendezvényen, versenyen milyen típusú dalok képesek maradandót alkotni.

    Na most. Nálam ebből a körből teljes mértékben kiesik mind az Oláh Gergő, mind az Antal Timi.. Ötlettelen, vérszegény dalok. Lehetnek ők baromi tehetségesek és szimpatikusak, de hallgatva a szerzeményeiket… Igényes munka, de kevés egy ESC-re. Limonádé dalok.

    Bennem a mezőnyből egyedül a Csemer Boglárka dala váltott ki érzéseket. Tekintettel arra, amilyen helyzet most van a világon, de főként Európában, igenis egy erős dal, az egyszerűsége ellenére. Bízom benne, hogy sikeresen veszi az akadályokat! Hajrá!

    • Szia! Nem akarok ellenkezni veled egyáltalán, de az eddigi tapasztalatok alapján és Toto Cutugno győzelme után az aktuálpolitikával kapcsolatos daloknak sincs nagyobb esélye a jó eredményre. Én várom már a három elődöntő végét, utána már jó képet látunk az esélyesekről. Csak ugye ekkor fogják a zeneszerzők átírni a dalukat. Ez lesz még egy érdekes helyzet, mert ha egy szerző elsőre nem írja meg jól a dalát, másodjára sikerülni fog? 🙂

      • zigbor

        Sok évnyi tömény giccs után, egy ennyire letisztult dalnak én úgy érzem -vagy legalábbis bízom benne-, hogy ilyen jelentéstartalommal kell ,hogy legyen esélye. Meglátjuk!

        Sok fog múlni az élő előadásokon. Anno a ‘We all’-ból is ezért sikerült kiábrándulnom.

      • Clusters

        A Sounds of our heart is egy nagyon szép dalszövegű nóta volt, de nem mondanám kimondottan sikeresnek a döntőben. Szerintem nincs titkos recept egy Eurovizíóra, egyszerűen egy jó számot kell küldeni, ennyi. Wolf Kati dala anno nagyon jó volt (remekül is szerepelt az előzetes szavazásokon) de a nézők 99%-a csak az élő adást látta. Az akkori magyar produkció pedig mint tudjuk, katasztrófa volt élőben, meg is lett az eredménye (többek között ezért sem szeretném, hogy Kati nyerjen, hiába van jó dala megint).

      • zigbor

        A Sound of hearts szerintem túlságosan a mainstream irányzat határát súrolta. (Miközben az én egyik személyes kedvencem azóta is.)

        Nehéz definiálni az „ütős dal” fogalmát. …és még nehezebb meg is alkotni.

      • blizzzzman

        A Sound of our hearts egész egyszerűen egy rossz dal volt. Nem véletlen, hogy ezt az eurovíziós szereplésünket a fanatikusokon kívül mindenki elfelejtette.

  • Czigel

    Nagyon nehezen, de megszületett a szavazatom, idén megfogadtam, hogy egy dalt sem fogok meghallgatni teljes terjedelmében, úgyhogy a szavazataim csak a 20 másodperces részletek alapján mentek. Egy esetben ezt sajnos nem sikerült kihúzni, Szakács Gergő dalát meg kellett hallgatnom, úgyhogy ahhoz tudok mindent mérni.

    Rá ment az egyik szavazatom, nagyon erős dal számomra, az élő előadással kapcsolatban nekem is vannak kételyeim, de ha megcsinálja, akkor esélyes lehet a győzelemre. Második szavazatom Leander Risingra ment, egy igényes rockdal, a nagydöntőben régen volt már igazi rock, ami nagyon jó eredményt ért volna el 🙂 Nekem nagyon üt a részlet alapján, persze a teljes verziót is meg kell hallgatni az összképhez. Harmadik szavazat pedig a Passed zenekarra ment, egy iszonyat érdekes hangzása van a részletnek, ami az első pillanattól megfogott, ahogy a bemutatkozó szövegben láttam, szinte biztos hogy lesz hárfa, ami külön pluszt adhat a dalnak 🙂

    Emellett a következő előadókban látok fantáziát:
    Bogi
    Ív
    Karmapolis
    Szécsi lányok
    Proof Of Life

    Alig bírom ki, hogy ne hallgassam meg a dalokat, de most már szombatig kitartok 🙂

    • motholev

      Szerintem érdemes lett volna a teljes verziókat meghallgatnod a szavazáshoz. Vannak olyan dalok, (szerintem a legtöbb ilyen) melyek 20 mp alapján nehezen dönthetők el, mennyire jó vagy rossz. Pl. Jenser dala sokkal-sokkal jobb, mint azt rövid változat alapján gondolnánk.

      • Czigel

        Elképzelhető, de „szűz” füllel talán jobban tudom értékelni a dalokat. Farkas-Jenser Balázs például nálam abban a kategóriában van, hogy majd az élő adás dönt 🙂

  • motholev

    Még mindig nincs beírva minden induló az első elődöntőbe. Lehet, hogy Szakács G. és Tóth V. mégsem az első körben indul? Lehet, hogy rájöttek, az első elődöntő sokkal erősebb, mint a másik kettő?

    • sariistvan

      Mindketten az 1.elődöntőben lesznek, mert a Petőfi rádió ezen a héten csak azokat a dalokat játssza, amik az 1. elődöntőben lesznek, és már a Gyémántot és az Ősz utcát is játszották.

    • motholev

      Azóta beírták. Gondolom indulási sorrendben. Tóth V. az utolsó, Szakács G. az utolsó előtti. Tavalyi évben mindig egy erős dal zárta a fordulókat.

  • Olah Erzsebet

    Anita és Zsóki Nagyon Nagyon Igaz és Korrekt, amit írtatok Szerintem! Én Szeretem, ha egy DALnak van Mély Mondani Valója és a Szívemet Lelkemet is Nagyon Megérinti!!

  • sariistvan

    Rozina Cselovszky:
    „Szombaton Szakàcs Gergônek vokàlozom a Dalban (remélhetőleg addigra 38 fok alà szorított testhőmérséklettel ès kevèsbé „ugatva” mint ma). Tessenek szurkolni ennek a cuki fiúnak!

  • Feri

    Most végre volt egy kis időm nekem is meghallgatni a dalokat. Valószínűleg az élő adásban mutatott teljesítmény sokat változtathat a véleményemen, de majd meglátjuk. A szavazatomat nem aszerint adtam le, hogy melyiknek van világmegváltó szövege vagy mennyire egyedi, hanem melyiket hallgatom a legszívesebben.

    1. Dallos Bogi – a dallam nagyon belemászott a fülembe és ez a dala nekem jobban tetszik, mint a tavalyi száma.

    2. Wolf Kati – mindkét verziót (magyar és angol) meghallgattam, de nekem magyarul jobban tetszik a száma. Valószínűleg sokat javulhatott a színpadi előadásmódja, de a színpadképre kíváncsi vagyok.

    3. MDC – nem igazán vagyok a rajongójuk, de a szám jól sikerült. Élőben nem túl sokat várok tőlük, de majd kiderül.

    Akiket még esélyesek lehetnek a döntőre: Tóth Vera, Boggie, Péter Barbara, Szakács Gergő, Antal Timi, Oláh Gergő, Szabó Ádám.

    Pár dal azért van, amit nagyon nehezemre esett végighallgatni vagy csak egyszerűen nem tetszik: Szűcs Gabi, Pankastic, Leander Rising, Spoon.

  • Mona Lisa 29

    Most akkor a wikipedian lekozolt ED beosztas hivatalosnak tekintheto?