Naptár

2015. január
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Ma este kezdődik A Dal 2015 az első elődöntővel

A tavaly már bevált színpad vár minket idén is. Forrás: adal2015.hu

A tavaly már bevált színpad vár minket idén is. Forrás: adal2015.hu

Tudósító: Klész Imre
Forrás: MTVA
Internetes közvetítés 20:25-től: adal2015.hu

Ma este veszi kezdetét A Dal 2015 magyar nemzeti válogató a bécsi Eurovíziós Dalfesztiválra. A harminc versenydalból ma este 10-et láthatunk.

A közönség kétféleképpen is szavazhat sms-ben a dalokra: egyrészt az adott produkció közben 3 percig lehet a zsűrihez hasonló pontokat kiosztani, az összes beérkező pontot átlagolják a dal végén, és a négy zsűritag pontja mellett a közönség pontjainak az átlaga fogja adni az ötödik pontszámot. A másik lehetőség a hagyományos közönségszavazás: a zsűrizés alatt az öt legmagasabb pontszámot kapó produkció bejut a középdöntőbe, a fennmaradó öt dal közül pedig egyet a közönség juttat tovább. Az sms-ek elküldését okostelefonra letölthető alkalmazás is segíti, egyszerűsíti. A középdöntőkben egyébként 9-9 dal versenyez, 3-3 dal a műsor alatt gyűjtött pontok alapján, a fennmaradó hat közül egy pedig a közönségszavazás után jut a döntőbe. De térjünk vissza a mai eseményhez, a következő produkciók versenyeznek az első elődöntőben:

Tóth Vera – Gyémánt
Antal Timi – Woke Up This Way
Dallos Bogi – World of Violence
Farkas-Jenser Balázs – Liar
Magyar Bori – Lead Me To Heaven
MDC – Maniac
PASSED – Mesmerize
Karmapolis – The Time is Now
Szakács Gergő – Ősz utca
Szűcs Gabi – Úgysem felejtesz el

A Dal 2015-öt az M1 és a Duna World élőben közvetíti, 22:25-kor pedig idén nemcsak az interneten, hanem az M2-n is látható a versenyt követő beszélgetős műsor.

242 hozzászólás Ma este kezdődik A Dal 2015 az első elődöntővel

  • force

    Persze, hogy parasztvakítás a műsor, már előre kitalálták, hogy kinek kell megnyernie, csak idén nem annyira egyértelmű, mint tavaly KSA-nál volt. Szerintem a végső győztes nem az első elődöntő továbbjutói közül kerül majd ki, a Passed ott lesz a TOP 4-ben, de a maradék 3 előadó a második és harmadik ED-ből kerül majd be. Valamiért azt érzem, hogy Wolf Kati lesz a befutó.

    • motholev

      Az nem lehet. Itt a DALT keressük, nem a hangot! Ezt a zsűri mondta. Wolf Kati dala nem túl jó. Ha nem a Passed miatt tisztogat a zsűri, akkor valószínűleg Ív miatt.

    • borso

      Jajj srácok! Ti meg az összeesküvés elméletekkel… Jó, legyen igazatok. Mindenesetre az elmúlt két évben jól kitalálták… csak az idén is így legyen! 🙂 (nem védem őket, mert akadt egy-két durva pontszám, meg durva ellentmondás) Egy biztos: a hamis éneklés meg a színpadi produkció nem a zsűrin múlott… úgyhogy tök mindegy… legalább nem volt unalmas.

  • danny16

    Halika! Én az MDC-nek szurkoltam övék volt a legjobb dal és ők voltak a legcukibbak is 🙂

  • zsomb1ka

    egy szó, mint száz. kínos volt. ennyi.

  • motholev

    Szerintem vissza fog esni a nézettség a második és harmadik elődöntőre, és nem csak miattam.

  • KeAndor

    Sajnos egyet kell értenem sok előttem szólóval. A ma esti műsor hatalmas visszalépés volt az elmúlt évekhez képest. A dalok színpadra állításában semmi kreativitás sincs. A led fal grafikája sokszor nem passzol a dal hangulatához, ráadásul semmi kreativitás nincs benne. A fényekkel sem játszanak.Komolyan vissza sírom Kállay-t.Nagyon remélem, hogy csak a középdöntőre tartalékolnak. Ha így van ennek csak az a hátul ütője,hogy rengeteg nézőt veszítenek el.
    A pontozás sorrendjén is változtathatnának,mert idegesítő volt azt látni hogy Magdi számolgat miután Pierrot alacsony pontot adott és ő rákontráz egy nagy pontszámmal. Viszont a nézői pontozás nagyon bejön,meglepetésként a végére és képletesen bemutatnak a nagyra tartott zsűrinek 😀
    Jah azt meg nem értem,miért pakolnak fel az egyébként is kicsi színpadra 6 embernél többet,amikor Bécsben sem lehetnek ennél többen. A másik meg teljesen értelmetlen a több ember,mert semmit nem adott hozzá a produkció értékéhet hogy egy hegedűs helyett pluszban van még három,aki játszást imitál.

  • LILLA

    Nekem a ma estén az Antal Timi haja tetszett a legjobban.
    Ezzel mindent elmondtam a műsorról.

  • LordKobold

    Én legjobban a műsorvezetésben csalódtam!
    Csilla hibáit számolgattam, de kb. 15 után feladtam.
    A 30 dalból a legjobb 10-et halhattuk és hasonló baromságok, amik már fájtak! Levente sem emelt a szinten. Nem volt elég pénz megfizetni Gundit?

  • Feri

    A mai elődöntő elég furcsára sikeredett. Reméltem, hogy nagyobb színpad lesz, de utólag belegondolva, sok produkcióban még ezt a kis helyet sem használták ki. Nekem az sem tetszik, hogy nem egyszerre adják le a zsűritagok a pontjaikat, hanem egymás után, így tudnak közben változtatni rajta.
    Az előadókról és dalaikról a véleményem:
    1. Magyar Bori – A dal elmegy egynek, de maga az előadás nagyon unalmas és passzív volt. – 5 pont
    2. Szűcs Gabi – Az egyik olyan szám, amit a műsor előtt nem bírtam végighallgatni. Élőben jobb volt, de nem juttattam volna tovább. – 6 pont
    3. Farkas-Jenser Balázs – Nem tartozik a kedvenceim közzé, de megérdemelte volna a továbbjutást. – 7 pont
    4. PASSED – Nekem az élőadás előtt sem tetszett, de hogy miért pontozta fel így a zsűri, amikor szerintem az egyik leggyengébb produkció volt. Egyedüli + a hárfa volt. – 4 pont
    5. Szakács Gergő – A dal nem rossz, de a hangja nem az igazi. A zsűri eléggé lepontozta. – 7 pont
    6. Dallos Bogi – Az egyik kedvenc dalom. Nem volt tökéletes, de összességében meggyőzött. – 10 pont
    7. Antal Timi – Végre valaki mozgott a színpadon! Még van mit javítani, de végre egy kis életet lehelt a show-ba. – 8 pont
    8. Karmapolis – Hallgatható kategória, de nem ESC-re való. – 7 pont
    9. Tóth Vera – Az egyik legjobb előadás, de nem a legjobb dal. – 9 pont
    10. MDC – Valamivel több mozgás lehetett volna benne, de rosszabbra számítottam. – 8 pont

    Az én továbbjutóim lettek volna: Bogi, Tóth Vera, Antal Timi, MDC, Szakács Gergő és Farkas-Jenser Balázs. 6/3
    Egy kicsit csalódottan várom a folytatást.

  • Magyar Bori élőben még vállalhatatlanabb volt mint eddig, teljesen megérdemelt az utolsó hely.
    Farkas-Jenser Balázs simán becsúszhatott volna a következő fordulóba, bár szerintem is a határon mozgott. Összességében tetszett a dal, de az előadás itt is unalmas volt.
    Szűcs Gabi kellemes meglepetés, eddig teljesen antipatikus volt a nő, de ő volt ma az, aki a legjobban adta elő a dalát, nagyon illett hozzá. Nagyon jó volt a hangulata, a dal is megtetszett.
    A Passed dala nagyon érdekes, kitűnne az egyediségével biztosan. Szerintem jó volt az előadás, aranyos volt az énekes, ahogy bulizott magában 🙂
    Bogi dalát sajnos most sem szerettem meg, feláll a szőr a hátamon ezektől a klisés békedaloktól. A húszezer fős álzenekar semmit sem tett hozzá, akkor már inkább énekeljen egyedül, max egy gitárossal és hegedűssel.
    A Karmapolist nem vittem volna tovább, nagyon vontatott, az előadás semmi extra.
    Szakács Gergő igazából nem lepett meg, de mégis nagy csalódás volt, hogy még mindig nem szedte össze magát. Nagy kedvencem volt a dal, de így én sem juttattam volna tovább.
    Antal Timi lehúzását egyáltalán nem értettem, nagyon jó énekesnő, illik hozzá a dal és ő is legalább csinált valamit a színpadon. Persze lehetne még kreatívabban is, a két dobost nem értettem. Szerintem lehetne egy csajzenekar mögötte.
    Tóth Vera jó volt, de a dal most valahogy nem ragadott meg, hiányzik belőle valami. A fülmonitorjával bénáztak valamit, de amúgy egyértelműen ő énekelt a legjobban.
    Az MDC is lehetett volna kreatívabb, az énekes jobban bejárhatta volna a színpadot (bár ez majdnem az összes énekesre igaz). A dal tetszik, de annyira azért nem sajnálom őket.
    Összességében sokkal látványosabbra is meg lehetett volna csinálni az összes produkciót, a tavalyiak valahogy jobban sikerültek, még a rosszabb daloknál is. Az applikációs szavazásnak szinte semmi értelme sincs, az a pár pont nem jelent nagy különbséget. Ha már mindenképp szeretnének ebből is pénzt beszedni, lehetne az arány 4 zsűris és 2 sms továbbjutó, remélem a középdöntőkben javítanak rajta.
    Pierrot oké hogy szigorú, de ez már megalázó volt néhány énekesnél, gratulálok hogy ezzel sokak kedvét elveszi a pályázástól… Philip 10 pontja Boginak nagyon gáz, ha ő szavaz elsőnek, biztos kevesebbet adott volna. Magdi ma valahogy nem tudott semmi értelmeset mondani, kb. „nekem nem jött át”-szintű volt. Meglepő módon Csiszár volt a legkorrektebb.

  • Momo

    Na, lement ez a vacak mezőny, most már csak jobb jöhet!A Passed a legérdekesebb, legegyedibb, de sajnos bűn hamis volt. A hangtechnika megint nulla volt, rosszul keverték a hangot. Az énekhang nem hallatszott jól, s ez sok dal értékéből visszavett, pl Tóth Vera. Antal Timi nem boldogul ezzel a dallal, igaza volt Pierrotnak. Végig kiabált és a magas hangok nem voltak tiszták. Nincs is kedvem többet írni. Várom a következő 10 dalt.

  • KBSCfan

    Elég gyenge volt ez a mai show…a műsorvezetők katasztrófák voltak, az applikációval jól tudtam pontozni, de a végén az SMS szavazás rész abszolút nem működött..:@

    Az előadások…a műsor előtt Antal Timi és Szakács Gergő dala tetszett…Gergő hamis volt és nem volt erő a dalban, nem lepett meg a kiesése, Timi energikus volt, jól mozgott bár a hang nem mindig volt az igazi..mégse értem a lepontozását. Majdnem kevesebbet kapott mint Bori a zsűritől, ami elég felháborító szerintem, messze más szint a két dal. Pierott tetszik, ő reálisan pontozott sokszor, de szerintem azért kurvára leszarta a műsort…Philipp meg Magdi olyan szinten elfogult, hogy na…

    Szűcs Gabi dala bugyuta, de fülbemászó, barátnőmmel ezt dúdolgattuk este még..nem meglepő a továbbjutása.

    Még egy érdekesség..nem tudom létezik-e MTV RTL ellentét, de az RTL-es előadókat meglepően lepontozták…szerintem Timi és az MDC se volt olyan rossz, mint a pontjaik..na mindegy nem akarom idekeverni a politikát, de kitudja…

    Remélem a következő elődöntők jobbak lesznek!

  • force

    Antal Timi lehúzása és lepontozása szerintem első perctől kezdve egyértelmű volt, az egyetlen dal ebben a 30-as mezőnyben, amin nem alszol el, mert van benne élet. Sokat elárul, hogy összesen 1 ilyen dalt bírtak beválogatni a másik 29 mellé, valszeg nem szeretik ezt a stílust. Timinél egyébként a ruhán baromi sokat kéne változtatni, az a kis kabát/blézer nem kell oda, nagyon disszonáns volt és olyan érzésem volt, mintha „visszafogta” volna Timit, tudom ez hülyén hangzik, de nem volt felszabadult Timi a színpadon. A mikrofonállvánnyal is sokat bíbelődött, teljesen feleslegesen, de majd ha visszanézik a felvételt ezt látni fogják ők is, és lehet majd változtatni a középdöntőre. Egyébként én Tóth Vera ruháját is lecserélném, mert elképesztően előnytelen volt neki.

  • Gergő

    Én már csak 2-3 előadóban reménykedek a további 20-ból, hogy jók lesznek élőben : Csemer Bogi, Péter Barbara és a Pankastic! – az ő dalaiktól várok még csodát 🙂

  • hidapeta

    Sajnos egyet kell értenem a fentebb szólókkal.Az első elődöntő számomra is csalódás volt.Főleg a Passed első helye miatt és Balázs kiesése miatt.A Passed száma valóban egyedinek mondható de könyörgöm az előadása is legalább annyira fontos mint a dal maga.És az olyan hamis volt hogy fájt tőle a fülem.Érdekes tavaly Jonit ugyanezért bírálta a zsűri(megjegyzem jogosan)most ezt hogy nem vették észre??????? Balázs száma meglehet hogy nem egy győztes szám de egy középdöntőt bőven megérdemelt volna már csak az előadás pontossága miatt is.Őt legalább jó volt hallgatni.Mondjuk Szűcs Gabi bugyutácska száma, vagy a Karmapolis tucatzenéje helyett nyugodtan tovább mehetett volna.Antal Timi szerintem katasztrófa volt,végig ordította a számot meglehetősen csúszkált is közben.Személy szerint nekem maga a dal sem tetszik bár lehet Radics Gigi előadásában más lenne a véleményem.Egyszerűen nem illik hozzá ez a stílus.És nem is jó benne…..kár erőltetni azt ami nem megy.A műsorvezetésről inkább nem mondok semmit,azt már az előttem szólók bőven kivesézték.Egyébként tudja valaki hogy miért nem Gundi vezeti a műsor most?