A Dal 2015: Az első elődöntő esélyesei

Szakács Gergő az idei kedvenc az előszavazás alapján
Szakács Gergő az idei kedvenc az előszavazás alapján

Szerző: Klész Imre
Forrás: old.eschungary.hu

Kilenc napja indult az old.eschungary.hu szavazása A Dal 2015 produkcióira. Pontosabban a dalokra. Az olvasóink feladata volt megtippelni azt a három dalt, ami méltón képviselhetné hazánkat a bécsi versenyen májusban. A produkciókat még nem látta a közönség, így a dalok alapján – a cikk születésének pillanatában ez volt az állás:

Szakács Gergő – Ősz utca 26%
MDC – Maniac 21%
Antal Timi – Woke Up This Way 20%
PASSED – Mesmerize 19%
Dallos Bogi – World of Violence 16%
———————————-
Farkas-Jenser Balázs – Liar 12%
Tóth Vera – Gyémánt 12%
———————————-
Magyar Bori – Lead Me To Heaven 2%
Karmapolis – The Time is Now 2%
Szűcs Gabi – Úgysem felejtesz el 2%

Az összesített top 10-ból hat dal az első elődöntőben szerepel, a fenti kivonatos listán pont ezen dalok vannak felül. 5 dal a zsűris pontszámok alapján fog tovább jutni, egyet pedig a közönség. Az előszavazásunkon a hatodik helyen holtverseny van. Holtverseny esetén az a dal jutna tovább, melyre a zsűri több pontot adott. Ha itt is pontegyenlőség van, akkor a zsűri egyszerű többséggel dönt. Én Tóth Verát juttatnám tovább. Az előszavazás másik érdekessége, hogy Szakács Gergő dala vezeti az összesített listát is. Este meglátjuk, melyik produkciók fogják elnyerni a zsűri és a közönség tetszését.

Az oikotimes.com szavazása: Dallos Bogi 21%, Szakács Gergő 18%, Tóth Vera 16%, Farkas-Jenser Balázs 11%, Passed 11%, Antal Timi 9%, Karmapolis 7%, MDC 6%, Magyar Bori 1%.

Az escbubble.com szavazása: Passed 40%, Szakács Gergő 12%, Dallos Bogi 12%, Antal Timi 9%, Tóth Vera 6%, MDC 6%, Farkas-Jenser Balázs 5%, Magyar Bori 4%, Szűcs Gabi 3%, Karmapolis 3%.

A wiwibloggs.com szavazása (az összesített szavazást Wolf Kati vezeti): Dallos Bogi 13%, Antal Timi 6%, Szakács Gergő 5%, Passed 5%, Tóth Vera 4%, Farkas-Jenser Balázs 2%, MDC 2%, Magyar Bori 1%, Karmapolis 1%, Szücs Gabi 0,4%.

Az esctoday.com szavazása: Dallos Bogi 21%, Tóth Vera 16%, Szakács Gergő 15%, Antal Timi 15%, Farkas-Jenser Balázs 15%, MDC 9%, Passed 6%, Karmapolis 4%, Magyar Bori 1%, Szűcs Gabi 0%.

A nemzetközi szaklapok szavazatai alapján Tóth Vera tovább fog jutni, az MDC-nél viszont erősen rezeg a léc. A Passed kiszámíthatatlan, első, negyedik és hetedik helyezése is van.

12 Comments

Kedves Klész Imre!

A lista, ahogyan most is látni:

Szakács Gergő – Ősz utca (26%, 62 szavazat)
Oláh Gergő – A tükör előtt (22%, 51 szavazat)
MDC – Maniac (21%, 50 szavazat)
Antal Timi – Woke Up This Way (20%, 46 szavazat)
ÍV – Fire (20%, 46 szavazat)
Csemer Boglárka “Boggie” – Wars for Nothing (19%, 44 szavazat)
PASSED – Mesmerize (19%, 44 szavazat)
Szécsi Saci & Böbe – Our Time (17%, 40 szavazat)
Dallos Bogi – World of Violence (16%, 37 szavazat)
Farkas-Jenser Balázs – Liar (12%, 29 szavazat)
Tóth Vera – Gyémánt (12%, 29 szavazat)

Az egyik előadó, nevezetesen, aki a második helyen áll, kimaradt! Oláh Gergő – A tükör előtt
Én őt látom másodiknak már több napja!

Üdvözlettel,
Anita

Kedves Anita, eme cikkben emlitett lista a mai elodontoben szereplo eloadokat es dalaikat veszi sorra, ha ez nem lett volna egyertelmu 🙂

Ha meg már ott tartunk hogy kimaradt akkor nem egy hanem 4 előadó is kimaradt volna.Nem csak Oláh Gergő maradt ki ,nem tűnt fel hogy se ÍV se a Szécsi lányok se Boggie nem volt felsorolva a cikkben,pedig te azt írtad hogy az egyik előadó.De nyilván rájöttél hogy ez az első elődöntő résztvevőinek sorrendje az itteni szavazás szerint.A mai este nem Oláh Gergőről fog szólni.

Kedves Tanti!
Bocsánat, igen, tényleg félreolvastam a cikket, és köszönöm is Izának, amiért kedvesen figyelmeztetett. 🙂
A rosszindulatúsággal viszont nem tudok mit kezdeni… Tudom, hogy a mai elődöntőben kik fognak szerepelni, és remélem, hogy az fog továbbjutni, aki a legjobb lesz! 🙂
Nekem Tóth Vera és a Passed a mai fellépők közül kedvenceim, a jövő hetiből meg úgyis tudod! 😉

A mai továbbjutóiddal nincs bajom nálam is továbbjutnak.És örülök hogy vannak még kedvenceid a Gergőn kívül.Nem volt rosszindulatú szerintem a hozzászólásom ,csak érdekes volt hogy OG feltűnt de a többiek nem,mármint hogy nem voltak a cikkben.Valamint én személy szerint minden cikket amit megnyitok azt végig is olvasok,és én se vagyok tökéletes és hibátlan én is tévedhetek.Jó szurkolást kívánok neked ma estére,őszintén kívánom hogy a mai igazán erős mezőnyől igyekezzünk a legjobbakat továbbvinni a folytatásba.

Szakács Gergőt miért kell ennyire futtatni és sztárolni? Nem fogom megérteni. Totál jellegtelen a dala is, és ő is.

A cikk említ néhány más szavazást is. Van ahol sokkal több szavazatot adtak le, mint ezen a szavazáson. A sorrend pedig egészen más. Ennyit érnek ezek a szavazások.

Comments are closed.