Naptár

2015. január
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

A Dal 2015: Az első elődöntő esélyesei

Szakács Gergő az idei kedvenc az előszavazás alapján

Szakács Gergő az idei kedvenc az előszavazás alapján

Szerző: Klész Imre
Forrás: old.eschungary.hu

Kilenc napja indult az old.eschungary.hu szavazása A Dal 2015 produkcióira. Pontosabban a dalokra. Az olvasóink feladata volt megtippelni azt a három dalt, ami méltón képviselhetné hazánkat a bécsi versenyen májusban. A produkciókat még nem látta a közönség, így a dalok alapján – a cikk születésének pillanatában ez volt az állás:

Szakács Gergő – Ősz utca 26%
MDC – Maniac 21%
Antal Timi – Woke Up This Way 20%
PASSED – Mesmerize 19%
Dallos Bogi – World of Violence 16%
———————————-
Farkas-Jenser Balázs – Liar 12%
Tóth Vera – Gyémánt 12%
———————————-
Magyar Bori – Lead Me To Heaven 2%
Karmapolis – The Time is Now 2%
Szűcs Gabi – Úgysem felejtesz el 2%

Az összesített top 10-ból hat dal az első elődöntőben szerepel, a fenti kivonatos listán pont ezen dalok vannak felül. 5 dal a zsűris pontszámok alapján fog tovább jutni, egyet pedig a közönség. Az előszavazásunkon a hatodik helyen holtverseny van. Holtverseny esetén az a dal jutna tovább, melyre a zsűri több pontot adott. Ha itt is pontegyenlőség van, akkor a zsűri egyszerű többséggel dönt. Én Tóth Verát juttatnám tovább. Az előszavazás másik érdekessége, hogy Szakács Gergő dala vezeti az összesített listát is. Este meglátjuk, melyik produkciók fogják elnyerni a zsűri és a közönség tetszését.

Az oikotimes.com szavazása: Dallos Bogi 21%, Szakács Gergő 18%, Tóth Vera 16%, Farkas-Jenser Balázs 11%, Passed 11%, Antal Timi 9%, Karmapolis 7%, MDC 6%, Magyar Bori 1%.

Az escbubble.com szavazása: Passed 40%, Szakács Gergő 12%, Dallos Bogi 12%, Antal Timi 9%, Tóth Vera 6%, MDC 6%, Farkas-Jenser Balázs 5%, Magyar Bori 4%, Szűcs Gabi 3%, Karmapolis 3%.

A wiwibloggs.com szavazása (az összesített szavazást Wolf Kati vezeti): Dallos Bogi 13%, Antal Timi 6%, Szakács Gergő 5%, Passed 5%, Tóth Vera 4%, Farkas-Jenser Balázs 2%, MDC 2%, Magyar Bori 1%, Karmapolis 1%, Szücs Gabi 0,4%.

Az esctoday.com szavazása: Dallos Bogi 21%, Tóth Vera 16%, Szakács Gergő 15%, Antal Timi 15%, Farkas-Jenser Balázs 15%, MDC 9%, Passed 6%, Karmapolis 4%, Magyar Bori 1%, Szűcs Gabi 0%.

A nemzetközi szaklapok szavazatai alapján Tóth Vera tovább fog jutni, az MDC-nél viszont erősen rezeg a léc. A Passed kiszámíthatatlan, első, negyedik és hetedik helyezése is van.

12 hozzászólás A Dal 2015: Az első elődöntő esélyesei

 • anita

  Kedves Klész Imre!

  A lista, ahogyan most is látni:

  Szakács Gergő – Ősz utca (26%, 62 szavazat)
  Oláh Gergő – A tükör előtt (22%, 51 szavazat)
  MDC – Maniac (21%, 50 szavazat)
  Antal Timi – Woke Up This Way (20%, 46 szavazat)
  ÍV – Fire (20%, 46 szavazat)
  Csemer Boglárka „Boggie” – Wars for Nothing (19%, 44 szavazat)
  PASSED – Mesmerize (19%, 44 szavazat)
  Szécsi Saci & Böbe – Our Time (17%, 40 szavazat)
  Dallos Bogi – World of Violence (16%, 37 szavazat)
  Farkas-Jenser Balázs – Liar (12%, 29 szavazat)
  Tóth Vera – Gyémánt (12%, 29 szavazat)

  Az egyik előadó, nevezetesen, aki a második helyen áll, kimaradt! Oláh Gergő – A tükör előtt
  Én őt látom másodiknak már több napja!

  Üdvözlettel,
  Anita

  • Iza

   Kedves Anita, eme cikkben emlitett lista a mai elodontoben szereplo eloadokat es dalaikat veszi sorra, ha ez nem lett volna egyertelmu 🙂

  • Tanti

   Kedves Anita.Először olvasd végig a cikket.

   • Tanti

    Ha meg már ott tartunk hogy kimaradt akkor nem egy hanem 4 előadó is kimaradt volna.Nem csak Oláh Gergő maradt ki ,nem tűnt fel hogy se ÍV se a Szécsi lányok se Boggie nem volt felsorolva a cikkben,pedig te azt írtad hogy az egyik előadó.De nyilván rájöttél hogy ez az első elődöntő résztvevőinek sorrendje az itteni szavazás szerint.A mai este nem Oláh Gergőről fog szólni.

   • anita

    Kedves Tanti!
    Bocsánat, igen, tényleg félreolvastam a cikket, és köszönöm is Izának, amiért kedvesen figyelmeztetett. 🙂
    A rosszindulatúsággal viszont nem tudok mit kezdeni… Tudom, hogy a mai elődöntőben kik fognak szerepelni, és remélem, hogy az fog továbbjutni, aki a legjobb lesz! 🙂
    Nekem Tóth Vera és a Passed a mai fellépők közül kedvenceim, a jövő hetiből meg úgyis tudod! 😉

   • Tanti

    A mai továbbjutóiddal nincs bajom nálam is továbbjutnak.És örülök hogy vannak még kedvenceid a Gergőn kívül.Nem volt rosszindulatú szerintem a hozzászólásom ,csak érdekes volt hogy OG feltűnt de a többiek nem,mármint hogy nem voltak a cikkben.Valamint én személy szerint minden cikket amit megnyitok azt végig is olvasok,és én se vagyok tökéletes és hibátlan én is tévedhetek.Jó szurkolást kívánok neked ma estére,őszintén kívánom hogy a mai igazán erős mezőnyől igyekezzünk a legjobbakat továbbvinni a folytatásba.

 • force

  Szakács Gergőt miért kell ennyire futtatni és sztárolni? Nem fogom megérteni. Totál jellegtelen a dala is, és ő is.

 • nosugar

  Force: Ott a pont!! Miért jó a Szakács Gergő? Valaki magyarázza már meg..hulla unalmas dal és előadás!

 • motholev

  A cikk említ néhány más szavazást is. Van ahol sokkal több szavazatot adtak le, mint ezen a szavazáson. A sorrend pedig egészen más. Ennyit érnek ezek a szavazások.