Naptár

2015. január
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Franciaország: Lisa Angell – N’oubliez pas

france_15Tudósító: Klész Imre
Forrás: escoday.com

A France 2 bejelentette idei eurovíziós versenyzőjüket. Napközben még csak egy rövid részletet mutattak, de a YouTube-n már megtalálható a teljes verzió is. Lisa Angell „N’oubliez pas” című dalát egy zsűri jelölte ki a 2015-ös Eurovízióra.

https://www.youtube.com/watch?v=7wwmElQ2UpY

 

36 hozzászólás Franciaország: Lisa Angell – N’oubliez pas

  • motholev

    Döntőben 26. hely.

  • Zolecs

    Hát ezt meg melyik francia régész ásatta elő? Igazi őslelet, ami a 70-es, 80-as években tökéletesen megállná a helyét.
    Borzasztóan unalmas, és az énekesnő is jellegtelen.
    Garantáltan az utolsó hatosfogatban végzi, de tőlük nem is vártam egyebet.

    • Pitbull

      Hihetetlen, hogy milyen széles spektrum mentén egyezik, vagy éppen különbözik a zenei ízlésünk. Biztosan furcsának hat ez – kiváltképpen tőlem -, de nekem ez a dal tetszik, a maga régimódiságával és a francia nyelvvel együtt is. Gondolom az életkoromból adódóan, számomra nem jelent akkora negatívumot a régies hangzás, amellett, hogy nagyon is modern zenei stílusokat is kedvelek. Én nem mondanám unalmasnak, inkább szépnek.

  • rocknish

    Szeretem az ilyen dalokat, ez sem rossz. Kell még néhány hallgatás, hogy megmaradjon belőle valami.

  • Iza

    Elsore elmegy, semmi kulonos. Valoszinuleg ezzel a velemenyemmel egyedul leszek, de en a tavalyit jobban szerettem. 😀 De meg igy is jo helyen van a listamon.

    1. Feheroroszorszag
    2. Macedonia
    3. Franciaorszag
    4. Gruzia
    5. Hollandia
    6. Albania
    7. Malta

    Az esztek es a litvanok donteset varom mar tukon ulve, ok alaposan felborithatjak szerintem az eroviszonyokat, legalabbis nalam biztos :)))

  • Zolitt

    Első hallgatásra a részlet alapján utáltam.
    második hallgatásra teljes verzióban, oké, nem olyan rossz ez.
    harmadikra mikor itt a cikkben szereplő jó minőségű videót néztem, akkor már hmmmmmmmmm: nagyon is jó lesz ez.
    és most hallgatom negyedjére! 🙂

  • English3025E

    Első hallgatásra szép, egyedi, érzelmes és tényleg a 70-es éveket idézi nekem is. De nem tudom, hogy ez tényleg megállja-e a helyét Bécsben. Majd meglátjuk, mi lesz… 🙂

  • Levi21

    Nem rossz dal, vannak nála bőven rosszabbak. Listám (ez még bőven változhat):
    1. Macedónia
    2. Hollandia
    3. Franciaország
    4. Fehéroroszország
    5. Grúzia
    6. Albánia (pedig szívesen feljebb raknám)
    7. Málta

  • Bende

    TOP7:
    1.GRÚZIA
    2.ALBÁNIA
    3.MÁLTA
    4.MACEDÓNIA
    5.HOLLANDIA
    6.FEHÉROROSZORSZÁG
    7.FRANCIAORSZÁG

  • Robek

    Nem szeretem a lassú dalokat. Illetve ha lehet akkor mellőzöm őket. Természetesen van köztük is néhány kedvencem, de nagyon kevés!
    Nem szeretem a francia nyelvet.
    Viszont ez a dal meghallgatása után sajnálom hogy nem tudok franciául, sajnálom , hogy nem értem, és azon kevés lassú dalok közé tartozik amit elsőre megkedveltem! Nálam magasan az első helyen van egyelőre! Remélem, hogy az első 10-ben ott lesz! SŐT, ha Koncsitya tudott győzni egy nem túl eredeti dallal (James Bond utánzat), akkor ez a dal győztes kell, hogy legyen. Persze a dalok nagy része még hátra van. A tavalyi hallgathatatlan bohóckodáshoz képest ez a Himalája! Szerintem 🙂

    • Pitbull

      Lályjk! 🙂

      Több szempontból is egyetértek a szavaiddal. Ez egy jó dal.

      • Robek

        Meghallgattam még néhányszor és úgy érzem, hogy tudom miért tetszik!
        A legtöbb, főleg lassú dal, szép lassan építkezik, építkezik, építkezik míg olyan magas lesz hogy már leszédülök róla. Ez a dal viszont addig építkezik ameddig kell! Nem lépi túl önmagát, megmarad a fülemben és arra kér, hogy hallgassam meg újra és újra! Atya ég! Mi van velem? Amúgy tényleg komolyan gondolom amit írok. Ez a dal, az énekesnő hangja egy csoda! Azt hiszem, hogy ezt az Oláh Gergő fanoknak meg kéne hallgatniuk!!! 🙂

    • Gergő

      Ha a döntő második felében lesz kb. 16.-20. fellépőként, akkor szerintem egy 2001-hez hasonló sikert is elérhet Franciaország.

  • Léránt Lajos

    Szeretem a lassú dalokat és francia nyelv hangzását. Utobbi években nem volt ilyen szép francia dal. Remélem jó helyen végez.

  • force

    Engem picit a 2003-as dalukra emlékeztet, igaz az kicsit dallamosabb volt. Nem hiszem, hogy a TOP 15-ben végez majd, inkább 16-20.hely környékén valahol, ami hozza majd az átlag francia helyezéseket.

    Az én listám eddig:
    1. Málta
    2. Hollandia
    3. Albánia
    4. Franciaország
    5. Grúzia
    6. Macedónia
    7. Fehéroroszország

    Svájc és Ciprus a következő két ország, melyek választanak majd. Ciprus akármelyiket választja a 6 döntős dalból a listám végén lesz, ez 99% (nagyon rossz dalokat válogattak a TOP 6-ba). A svájci döntő pedig jobb, mint a tavalyi 3 dal egészen megfogott: Fly, Time to shine, Singing about love.

  • Zoli

    Megvan idén az első jó dal! 🙂 Nagyon tetszik, most a frankofil énemet félretéve is amúgy. 😀 Olyan szépen, csendesen, kellemesen indul, aztán robban egyet a végén. (Kb., amit szerintem Tóth Veráék is próbáltak, csak sikertelenebbül.) Hajrá ismét Franciaország! Egyelőre kedvenc, de remélem, már csak ennyire jó dalok fognak érkezni, mert hát az eddigiek… 🙁

  • Hádész

    Nekem tetszik a dal, az első fele még kicsit unalmas, de szépen építkezik. Szép kis ballada.

  • Balázs

    Egész szép dal. Így önmagában tényleg csak ennyit tudok róla mondani, nekem ehhez még kell egy ütős színpadkép, hogy tényleg hasson. Egyelőre Albániával együtt állnak a toplistám legvégén.

  • Kristinna

    Szép dal. Kellemes hallgatni. De hogy ezzel hányadik helyig lehet eljutni? Hát, véleményem szerint 20+

  • Emdogh

    Jellegtelen dalok gigászi küzdelme: 1 MAL NET MAC GEO FRA ALB BEL 7

  • Mona42209

    Pitbullhoz hasonlóan én is a kicsit idősebb korosztályhoz tartozom, így nekem is tetszik ez a dal. Mielőtt unalmas lenne elkezd szépen építkezni és egyetértek Robekkel, hogy csak addig építkezik, amíg kell. Engem első hallásra megfogott, és a tavalyi holland meglepetés után akár még előkelő helyezést is elérhet.
    Végre nem ilyen tingli-tangli semmilyen francia szeméttel indulnak (bocs akinek tetszik az ilyen stílusú szám)

  • gaboca701

    Nekem is nagyon tetszik, az eddigiek közül talán a legjobb.
    De……
    Szerintem kellett volna még minimum 30 mp, de akár 1 perc is, hogy teljesen ki tudjon bontakozni.

  • Asvi

    Én tegnap hallgattam meg eloszor, és azt mondom, ez az eddigi ismert dalok kozul a legjobb. Ma már legalább negyedszer hallgatom egymás után. És libaboros vagyok tole. Lehet, hogy én vagyok a maradi, de tetszik.

  • Pitbull

    A beillesztett videó, közben privát lett, de itt van egy nyilvános, működő link hozzá:

    https://www.youtube.com/watch?v=gctKM1Iu79w

  • motholev

    Én akárhogy hallgatom, nálam tökutolsó.

  • Tetszik, annak ellenére, hogy csak bizonyos (kedvenc) daloknál szeretem a francia nyelv hangzását, egyébként pedig nem. Teljesen korrekt volt ez így – stúdiófelvételként(?), de minden az élő előadáskor dől el.

  • Szerintem nagyon szép ez a dal, az idei számomra eddig siralmas mezőnyben ez az első dal ami el tudta érni hogy napi szinten hallgassam. Alapból tetszik a francia nyelv, a dal szépen építkezik, Lisa pedig nagyon jól énekel élőben…nekem eddig kedvenc, bár a fél mezőny még hátra van.

  • balazs1992

    Franciaország dalai közül nagyon szeretem a 69-es, a 86-os, a 91-es, a 93-as, a 94-es, a 95-ös, a 97-es, a 2001-es és a 2002-es dalt.