Franciaország: Lisa Angell – N’oubliez pas

france_15Tudósító: Klész Imre
Forrás: escoday.com

A France 2 bejelentette idei eurovíziós versenyzőjüket. Napközben még csak egy rövid részletet mutattak, de a YouTube-n már megtalálható a teljes verzió is. Lisa Angell “N’oubliez pas” című dalát egy zsűri jelölte ki a 2015-ös Eurovízióra.

https://www.youtube.com/watch?v=7wwmElQ2UpY

 

36 Comments

Hát ezt meg melyik francia régész ásatta elő? Igazi őslelet, ami a 70-es, 80-as években tökéletesen megállná a helyét.
Borzasztóan unalmas, és az énekesnő is jellegtelen.
Garantáltan az utolsó hatosfogatban végzi, de tőlük nem is vártam egyebet.

Hihetetlen, hogy milyen széles spektrum mentén egyezik, vagy éppen különbözik a zenei ízlésünk. Biztosan furcsának hat ez – kiváltképpen tőlem -, de nekem ez a dal tetszik, a maga régimódiságával és a francia nyelvvel együtt is. Gondolom az életkoromból adódóan, számomra nem jelent akkora negatívumot a régies hangzás, amellett, hogy nagyon is modern zenei stílusokat is kedvelek. Én nem mondanám unalmasnak, inkább szépnek.

Elsore elmegy, semmi kulonos. Valoszinuleg ezzel a velemenyemmel egyedul leszek, de en a tavalyit jobban szerettem. 😀 De meg igy is jo helyen van a listamon.

1. Feheroroszorszag
2. Macedonia
3. Franciaorszag
4. Gruzia
5. Hollandia
6. Albania
7. Malta

Az esztek es a litvanok donteset varom mar tukon ulve, ok alaposan felborithatjak szerintem az eroviszonyokat, legalabbis nalam biztos :)))

Első hallgatásra a részlet alapján utáltam.
második hallgatásra teljes verzióban, oké, nem olyan rossz ez.
harmadikra mikor itt a cikkben szereplő jó minőségű videót néztem, akkor már hmmmmmmmmm: nagyon is jó lesz ez.
és most hallgatom negyedjére! 🙂

Első hallgatásra szép, egyedi, érzelmes és tényleg a 70-es éveket idézi nekem is. De nem tudom, hogy ez tényleg megállja-e a helyét Bécsben. Majd meglátjuk, mi lesz… 🙂

Nem rossz dal, vannak nála bőven rosszabbak. Listám (ez még bőven változhat):
1. Macedónia
2. Hollandia
3. Franciaország
4. Fehéroroszország
5. Grúzia
6. Albánia (pedig szívesen feljebb raknám)
7. Málta

Nem szeretem a lassú dalokat. Illetve ha lehet akkor mellőzöm őket. Természetesen van köztük is néhány kedvencem, de nagyon kevés!
Nem szeretem a francia nyelvet.
Viszont ez a dal meghallgatása után sajnálom hogy nem tudok franciául, sajnálom , hogy nem értem, és azon kevés lassú dalok közé tartozik amit elsőre megkedveltem! Nálam magasan az első helyen van egyelőre! Remélem, hogy az első 10-ben ott lesz! SŐT, ha Koncsitya tudott győzni egy nem túl eredeti dallal (James Bond utánzat), akkor ez a dal győztes kell, hogy legyen. Persze a dalok nagy része még hátra van. A tavalyi hallgathatatlan bohóckodáshoz képest ez a Himalája! Szerintem 🙂

Meghallgattam még néhányszor és úgy érzem, hogy tudom miért tetszik!
A legtöbb, főleg lassú dal, szép lassan építkezik, építkezik, építkezik míg olyan magas lesz hogy már leszédülök róla. Ez a dal viszont addig építkezik ameddig kell! Nem lépi túl önmagát, megmarad a fülemben és arra kér, hogy hallgassam meg újra és újra! Atya ég! Mi van velem? Amúgy tényleg komolyan gondolom amit írok. Ez a dal, az énekesnő hangja egy csoda! Azt hiszem, hogy ezt az Oláh Gergő fanoknak meg kéne hallgatniuk!!! 🙂

Ha a döntő második felében lesz kb. 16.-20. fellépőként, akkor szerintem egy 2001-hez hasonló sikert is elérhet Franciaország.

Szeretem a lassú dalokat és francia nyelv hangzását. Utobbi években nem volt ilyen szép francia dal. Remélem jó helyen végez.

Engem picit a 2003-as dalukra emlékeztet, igaz az kicsit dallamosabb volt. Nem hiszem, hogy a TOP 15-ben végez majd, inkább 16-20.hely környékén valahol, ami hozza majd az átlag francia helyezéseket.

Az én listám eddig:
1. Málta
2. Hollandia
3. Albánia
4. Franciaország
5. Grúzia
6. Macedónia
7. Fehéroroszország

Svájc és Ciprus a következő két ország, melyek választanak majd. Ciprus akármelyiket választja a 6 döntős dalból a listám végén lesz, ez 99% (nagyon rossz dalokat válogattak a TOP 6-ba). A svájci döntő pedig jobb, mint a tavalyi 3 dal egészen megfogott: Fly, Time to shine, Singing about love.

Megvan idén az első jó dal! 🙂 Nagyon tetszik, most a frankofil énemet félretéve is amúgy. 😀 Olyan szépen, csendesen, kellemesen indul, aztán robban egyet a végén. (Kb., amit szerintem Tóth Veráék is próbáltak, csak sikertelenebbül.) Hajrá ismét Franciaország! Egyelőre kedvenc, de remélem, már csak ennyire jó dalok fognak érkezni, mert hát az eddigiek… 🙁

En a Balti országokban bízom, mindhárom felhozatalban van olyan dal, ami nálam nagyon top10,5,akármi gyanús :))

Nálam ő a második, ugyan még nem teljes a lista, de kétlem hogy valaki beelőzné nálam Markus Riva dalát. Alapjáraton nem szeretem a dalait (meghallgattam jó párat) de ez valami félelmetesen jól sikerült, valszeg imádkozni fogok majd érte:D, uristen, nagyon tetszik.
Mondjuk csak úgy mellékesen, én semmi jót nem várok a lettektől 😀

Érdekes. Amikor meghallgattam Markus Riva dalát az ugrott be, hogy na ez tuti Iza kedvence lesz, hát nem tévedtem akkor. 😀 Bennem túl mély nyomokat nem hagyott, nem emlékszem semmire sem a dalból. A lettektől én se várok semmi jót, minden évben a lehető legostobább dalt választják, szerintem már sportot űznek abból, hogy minél sz*rabb eredményt érjenek el az elődöntőben. Ezzel akarják bebizonyítani, hogy az Európa nem érti meg őket? Eléggé gyerekes.

Egész szép dal. Így önmagában tényleg csak ennyit tudok róla mondani, nekem ehhez még kell egy ütős színpadkép, hogy tényleg hasson. Egyelőre Albániával együtt állnak a toplistám legvégén.

Pitbullhoz hasonlóan én is a kicsit idősebb korosztályhoz tartozom, így nekem is tetszik ez a dal. Mielőtt unalmas lenne elkezd szépen építkezni és egyetértek Robekkel, hogy csak addig építkezik, amíg kell. Engem első hallásra megfogott, és a tavalyi holland meglepetés után akár még előkelő helyezést is elérhet.
Végre nem ilyen tingli-tangli semmilyen francia szeméttel indulnak (bocs akinek tetszik az ilyen stílusú szám)

Nekem is nagyon tetszik, az eddigiek közül talán a legjobb.
De……
Szerintem kellett volna még minimum 30 mp, de akár 1 perc is, hogy teljesen ki tudjon bontakozni.

Én tegnap hallgattam meg eloszor, és azt mondom, ez az eddigi ismert dalok kozul a legjobb. Ma már legalább negyedszer hallgatom egymás után. És libaboros vagyok tole. Lehet, hogy én vagyok a maradi, de tetszik.

Tetszik, annak ellenére, hogy csak bizonyos (kedvenc) daloknál szeretem a francia nyelv hangzását, egyébként pedig nem. Teljesen korrekt volt ez így – stúdiófelvételként(?), de minden az élő előadáskor dől el.

Szerintem nagyon szép ez a dal, az idei számomra eddig siralmas mezőnyben ez az első dal ami el tudta érni hogy napi szinten hallgassam. Alapból tetszik a francia nyelv, a dal szépen építkezik, Lisa pedig nagyon jól énekel élőben…nekem eddig kedvenc, bár a fél mezőny még hátra van.

Franciaország dalai közül nagyon szeretem a 69-es, a 86-os, a 91-es, a 93-as, a 94-es, a 95-ös, a 97-es, a 2001-es és a 2002-es dalt.

Comments are closed.