A Dal 2015: Az első elődöntő eredményei

passed_harfasTudósító: Klész Imre
Forrás: adal2015.hu

Véget ért a Dal 2015 első elődöntője. Új női műsorvezetővel és új szavazási szabállyal (a közönség az ötödik zsűritag) frissítették a műsort. A zsűri szavazása izgalmasan alakult, mert a negyedik helyen hármas holtverseny alakult ki, ebből egyet ki kellett ejtenie a zsűrinek. A közönség pedig egy másik dalt választott.

Az első elődöntő eredményei: fent a zsűri által tovább juttatott előadók, a két vonal között a közönség kedvenc, + jellel az old.eschungary.hu olvasóinak tippje, (+) jellel pedig két dal lett megjelölve, melyek az előszavazáson holtversenyben voltak hatodikok.

Passed – Mesmerize 43 pont +
Tóth Vera – Gyémánt 39 pont (+)
Dallos Bogi – World of Violence 38 pont +
Karmapolis – Time Is Now 37 pont
Szűcs Gabi – Úgysem felejtesz el 37 pont
————————————-
Antal Timi – Woke Up This Way 33 pont +
————————————-
Farkas-Jenser Balázs – Liar 37 pont (+)
Szakács Gergő – Ősz utca 33 pont +
MDC – Maniac 31 pont +
Magyar Bori – Lead Me to Heaven 29 pont

Az előszavazásokon az old.eschungary.hu szavazói 3 és fél dalt találtak el (a hatodik helyen holtverseny alakult ki) az általunk figyelt többi honlap olvasói négyet találtak el. Olvasóink abszolút kedvence, Szakács Gergő kiesett a versenyből. Jövő szombaton újabb 10 dal fog versenyezni.

Kapcsolódó cikkek:

Ma este kezdődik A Dal 2015 az első elődöntővel
A Dal 2015: Az első elődöntő esélyesei

156 Comments

Amúgy az is érdekes, hogy visszanézve Pierrot Balázst akarta továbbjuttatni az 5 kiesőből, míg neki csak 5 pontot adott, ezzel szemben Magyar Borinak és Antal Timinek 6-ot. Ha már átvették a Rising Star-ból az applikációt, akkor a vigaszágas kört is átvehetnék.

Én inkább azon akadtam ki, hogy miután hangoztatták a korrekt, igazságos szavazást, előfordul olyan hogy 4-5 pont különbséggel pontoz 1-2 zsűritag?? (for example, Szakács Gergőnél, Pierrot 4 pont, Philip 9??? Wtf??) Ennyire korrekten, elfogultság nélkül ne pontozzunk már. Bogi 10 pontja meg egyenesen szánalmas volt.

És még külön emlékszem arra, hogy az MDC produkciója előtt úgy ábrázolták a holtversenyt, hogy Balázs volt az első, utána Gabi és a Karmapolis. Az MDC után viszont már Gabi, Karmapolis és Balázs volt a sorrend. Ez már akkor elég gyanús volt. Mindenesetre a vigaszágas kört tényleg bevezethetnék.

Véleményem az estéről:
1. Magyar Bori: Nem értettem a lehúzását, rosszabbra számítottam, de egyáltalán nem tetszik, az angolja borzalmas(5 pont).
2. Farkas-Jenser Balázs: A vége egy kicsit tényleg üres volt, de bőven az este legjobbja (9 pont).
3. Szűcs Gabi: Az este 2. legjobb éneklése, de a dal még mindig borzalmasan gyerekes és idegesítő (a hang miatt 5).
4. Passed: A dalt eleve nem szeretem, a hang rossz volt, viszont hatást váltott ki (6 pont).
5. Bogi: A hangja tényleg semmit nem javult tavaly óta, de a dal nem rossz (talán 7 pont, de csak épphogy).
6. Karmapolis: A hang itt sem volt jó, a dal pedig unalmas és semmitmondó (nálam ez csak 3 pont).
7. Szakács Gergő: az éneklés nem az ő terepe, inkább dalokat írjon, az jobban megy neki (5 pont).
8. Antal Timi: A dalát nagyon szeretem, élőben a verzék jók voltak, a refrén már kevésbé. A színpad sem tetszett, ez így csak 7 pont.
9. Tóth Vera: Az este legjobb hangja, de a dal szörnyen unalmas, simán bealudtam rajta (ez is 5 pont).
10. MDC: Hangilag nyújtották az X-Faktorost, a New level tavalyi produkciója jutott eszembe közben, a háttér semmilyen volt (6 pont).

Továbbjutóim: Farkas-Jenser Balázs, Antal Timi, Bogi, MDC, Passed, hangja miatt Tóth Vera. Kár, hogy nem ez lett a vége.

Tatár Csilla harmatgyenge “debütálásának” részletezésétől eltekintek, mert még mindig nagyon kedvelem. Azért annyit hadd jegyezzek meg: NEM!!!!!!!!!!!! mondhat egy profi olyanokat, hogy “atomokra hullott”, és feltörte a cipő a lábát, OK?!

Nah, ami a zsűrit illeti: Rendben, hogy Pierrot egy fasza gyerek, mert megmondja, egy kérdésem azért van: ha annyira tudja a frankót, vajon miért nem jut eszembe egy, azaz egy általa alkotott világsláger… se.

Ok az is, hogy az ízlések és a szimpátia egyéni, ennek ellenére nem értem, hogy Szűcs Gabi limonádéja mi a fenétől lesz a nyár slágere, és jutott tovább, miközben a szerintem(!) jó Antal Timit ki akarták ejteni. Kiábrándító volt számomra Bogi nagyestélyis imbolygása a füstben, vártam mikor jelenik meg Mr. Bean a háttérben mint vokalista. Ugyanilyen előnytelenre sikerült stylistolni Tóth Verát, szörnyű volt a sminktől kezdve a haján át a ruhájáig az egész. Persze, tudom, ez egy dalverseny, de hadd ne vonatkoztassam már el a látványt a daltól.
Nekem lehet esni mint süket a csengőnek, de nekem ez eddig egy rakás gagyi! Aminek alighanem a dalok lesznek az igazi vesztesei… Már amelyik.

http://www.origo.hu/teve/20150125-toth-vera-kiborult-a-kommentelok-miatt.html

Ez a Tóth Vera hihetetlen ellenszenves… Értem én, hogy 2004 óta a pályán, első Megasztár-győztes, blablabla, de a kritikát viselni kell. A maradék kilenc versenyző is épp kap annyi hideget, mint ő, nem tudom, miért várja, hogy majd elkényeztetik a kommentelők. (Örüljön, hogy a zsűri – például Rúzsa Magdi, a mindig pártatlan – benyalt egy nagyot.) Még korábban az amúgy tényleg tisztára innovatív Passed is megkapta valami gyökértől negyvenszer Youtube-on, hogy milyen egy retkes senkiházi tolvajok (meg még alpáribbakat), de volt bennük annyi tartás, hogy egyszer se vágjanak vissza, hogy “oké, nektek meg szürke, szaros, csődtömeg életetek van”. Nem fér ez nekem nagyon bele, hogy egy előadó kioktassa a közönségét…

Ja és a magyar irodalom történetében baromi sok nagyképű költő volt, de azért ezt, hogy érzelmileg érettnek kell lenni, hogy megértsék, amit mondok, hááát, nem sokat mondták így ki szerintem, max. akinek tényleg akkora arca volt, mint mondjuk Adynak, de neki meg volt is mire (erre a dalszövegre meg nem kellene lennie). Ez a gyémánt nekem az egyik leggiccsesebb kifejezőeszköz, az egyik legagyonrágottabb toposz, semmi újszerű nincs benne, ahogy a dal mondanivalója is bőven közhely. 🙁 Sajnos… Épp annyiszor hallottuk már, mint magát ezt a zenei alapot. Mondjuk én lelki szegény vagyok, de így tudom értékelni.

És hangilag is bajos volt szerintem Vera. Szűcs Gabi énekelt a legtisztábban, Vera azért hibázott párszor és nem fognám a fülesre, mert meghallgattam a Kívánságkosárban, az is élő volt, és az is csalódás… Talán más jellegű dallal kéne próbálkozni, mondjuk egy olyannal, mint a Sorskerék plö. Ez így elveszne odakint, ha a hangra építünk, ötször jobb kell, hogy az Eurovíziós mezőnyben kiemelkedjünk… A nagy Eurovíziós hangi “klasszisok” csak az utóbbi három évből mind legyűrnék ezt az előadást – szerintem, de ez már ugye a szubjektív része.

Igen, nagyon sokban igazad van, egy előadónak el kell viselnie a kritikát, az meg valóban nonszensz, hogy kioktassa a közönséget, pláne ilyen sértő hangnemben. De a másik oldalról nézve meg az is igaz, hogy “az úgy néztél ki, mint egy tuskó, kék festékkel leöntve” nem kritika, ez minden jó érzésű embernek fájdalmat okoz. (Majd valamelyik legalja lelki toprongy a kommentben megismétli: “tényleg olyan voltál”.) Ha valaki azt írja, hogy sajnos ez a ruha nem volt túl előnyös, a középdöntőre át kéne gondolni, az építő kritika, de erre a magyar emberek többsége képtelen.

Egyébként, ő is tudja, hogy baj van az outfittel, erre utal az örökös igazgatás, húzogatás, hajbabrálás. Ezt hívják inkongruens viselkedésnek, amikor a verbális és nem verbális kommunikáció nincs összhangban, és ilyenkor a nonverbális eszközök porig rombolják a mondottak hatását. És valószínűleg a lelke mélyén ő is ugyanazt gondolja a saját daláról, mint te, vagyis, hogy bőven közhely, szövegében, zeneileg és “mondanivalójában”. Szűcs Gabi azért jutott tovább azzal a kedvesen ostobácska nótával, mert hitt a saját dalában, odatette magát 100 %-ban, még az sem zavarta, hogy kilépett a cipőből, a bakit is előnyére tudta fordítani. Ha nincs cipőm, akkor énekelek mezítláb. Azért ez egészen más hozzáállás a dologhoz, mint három percig a fülest igazgatni. (Jelzem, a próbán ugyanezt csinálta. Kétszer három percig.)

Komolyan mondom, jólesik olvasni a beszélgetéseteket! Én már kicsit lenyugodtam, de bízom benne, hogy mindenki sokkal felkészültebb lesz a jövő hétre. Egy nap alatt annyi okosság jutott még eszembe, hogy néhány versenyző azt hiszi, ha maximálisan kihasználják a színpadi produkció hosszát (3 perc) és a maximális (10 fő) létszámot, akkor nyert ügyük van. Eurovíziós túlkapás ez is. A kevesebb néha több, inkább egy jó ötlettel adja elő a dalát mindenki 🙂

Tényleg borzasztóan előnytelen volt neki az a ruha, de nem hőbörögni kell, hanem lecserélni a stylistot… Egy ilyen fellépés előtt amúgy is több szettet próbálnak fel, már ott kellett volna szólnia, h ez nem tetszik neki. (Bele se merek gondolni, milyen volt a többi ruha…)

Passed: Sajnos arcon csapott a valóság, amit próbáltam nem figyelembe venni vagy nem gondolni rá: nem működik színpadon. (de attól még szeretem a dalt). Magabiztosabb előadás volt, mint a többi, de nem ájultam el tőle.

Bogi: Unom a dal témáját halálosan. Sajnáljunk mindenkit, beszéljünk róla, énekeljünk róla, mutogassuk, hangolódjunk le, mert ettől minden megváltozik. Ami nagyon zavar az Bogi éneklése vagy mi. Az nem is éneklés az valami kamu dolog. A zsűri nyomni fogja, ami nem szimpi.

Szakács Gergő: Hát engem kivert a víz mikor meghallottam az első hamis hangokat. Pihentetném ezt az egész dolgot neki 2 évig. Fejlődjön hangilag, küzdje le ezt a halálos izgulást és jelentkezzen újra, mert szép hangja lenne csak még nincs ott. Vagy műtessen egyet hangszálain.

Magyar Bori: Első gondolat a fejebe: szörnyű a ruhája.
A dallal csak küszködött. Szerintem én jobban elfáradtam a nézésébe, mint ő az éneklésbe.

MDC: Az egyetlen volt, ami nem volt hamis. Jól szólt, nem volt nagy durranás, de rendben volt. Mehettek volna tovább felőlem.

Karmapolis: A bácsik U2-t játszottak. A főbácsinak meg hangja se volt. Legjobb harmincba nem raktam volna őket. Akkor inkább legyen legjobb 29 😀 Zsűri szívott valamit,hogy ezt tovább engedte. Szegény mi.

Szűcs Gabi: Stílusos volt, ha a szám maga hihetetlen bugyuta is. Rutin vitte tovább a produkciót, meg a zsűri bénasága.

Farkas Jenser Balázs: Stúdió verzióban se volt nagy dobás, élőbe megméguuggggycsse’.

Tóth Vera: Kiereszthetné a hangját igazán. Ilyen hanggal izgulni felesleges. Nem volt rossz.

Antal Timi: Egész jó volt. Felébredtem tőle. Kicsit ijesztő volt a vörös dobos. Megérdemelten jutott tovább.

Most már csak abban tudok bízni, hogy Ív jó lesz vagy különben felesleges jegyet vennem a vízióra. 🙁

A Passed – megintcsak szerintem – azért (se) nem jött át, mert olyan távol volt a dal hangulata, az énekes (egyébként igenis létező, baromi pozitív) kisugárzása a designtól, mint ide a Mars. Egyszerűen idegenné vált az egész és eklektikussá. Ki volt az az idióta, aki felöltöztette őket, és minek? Látta valaki a klipet? Na. Hát erről van szó. Mint Bogi estélyiben, de erről már írtam. Rágondolok, és felmegy a vérnyomásom.

Azt nem tudom ti hogy vagytok vele, de engem kiváltképp idegesített az új narrátor hangja. (Sipos Dávid Günther teljesen bevált az előző években, nem értem miért kellett rajta változtatni.) Azt sem értettem, hogy a dalok előtti kisfilmekben, miért ez az új hang pofázott az előadókról (egyébként a verseny szempontjából teljesen lényegtelen dolgokat). A dalokról szinte semmilyen új, érdemi információt nem tudhattunk meg, nem hagyták az előadókat érvényesülni. Tavaly mindenki beszélhetett a daláról, hogy mit jelentene számára, ha kijutna stb. Ez most hol maradt???

Kíváncsi vagyok a véleményetekre, titeket nem zavart ez?

Nagyon jogos felvetés, engem is zavart ez a része (ahogy még más is a műsor alatt…). Teljes mértékben egyetértek veled.

Akkora túlzó kijelentéseket próbáltak faragni minden fellépőhöz, hogy ne csodálkozzon senki, ha sokan ezen nevetnek. Ez az új hang pedig hihetetlen komolysággal olvassa fel ezeket a szövegeket. Persze néhány előadót a valódi érdemei szerint dicsért, sokhoz viszont kreálni kellett… A dal hivatalos oldalán is akkora szenzációt kerítenek minden apró történéshez, ami után nem csoda, hogy a néző kicsit pofára esik. Sok honlapon kritikaként írják, hogy a Dal próbálja másolni az aktuális tehetségkutatókat. Közben tavaly is volt már a Dalt kísérő műsor (öngól, hogy vadonat újként reklámozzák), az applikációs szavazás pedig csak egy sms küldést könnyítő alkalmazás (emiatt csalódhatnak egy kicsit az okostelefonnal már eddig szavazók között), de szerencsére ha a telefonon nem tud futni a program, B tervként ott van a rendes sms küldése. Jaj bocs, de elkanyarodtam az eredeti kérdéstől… De összességében jobb volt hogy tavaly a dalról beszéltek az előadók, és nem kellett ilyen közbulváros szövegeket hallgatni. Rossz minőség ez 🙁

Véleményem a tegnap estéről: A műsorvezetőkkel nem volt bajom, de Gundit nagyon hiányoltam. A zsűri tényleg szigorúbb volt, mint eddig, és örülök Pierrot-nak, már a Megasztárban is kedveltem. Az előadásokról:
– Magyar Bori dala sosem volt a kedvencem, nagyon aranyos, és szimpatikus hölgy, és a hangja is jó, de a dalt én nem nagyon szerettem, pláne olyan hamis vokállal…
– Farkas-Jeser Balázs az egyik kedvencem volt a Megasztárban, nagyon szeretem a hangját, a dala sem volt rossz, de nem lepett meg, hogy kiesett, bár én inkább őt vittem volna tovább, mint a Karmapolist, vagy Gabit. Kíváncsi lettem volna az áthangszerelt változatra.
– Szűcs Gabi dala nagyon aranyos volt, de szerintem ahhoz nem volt elég, hogy középdöntőzzön.
– A Passed dala sem éppen a kedvencem, de különleges, és ez tetszik, bár az éneklésen van még mit javítani, de összességében elég jó volt.
– Bogi tavalyi dala sokkal jobban tetszett, most kicsit csalódtam az előadásban, többet vártam, de itt a lehetőség, hogy javítson.
– A Karmapolis nekem nem igazán jött be, én nem vittem volna őket tovább, nekem eléggé semmilyen az a dal, nem nagyon tud megfogni.
– Szakács Gergő dalát nagyon szerettem, de sajnos csalódnom kellett az előadásban. Sajnálom, hogy ilyen hamar elvérzett, nem küldtem volna ki Bécsbe, de megnéztem volna a középdöntőben is. 🙁
– Tóth Vera fantasztikus, mint mindig, megérdemelte a továbbjutást, de nekem a dal maga kissé unalmas, de szép.
– Antal Timinek nagyon örülök, hogy továbbjutott, szerintem az angol nyelvű dalok közül ez egyik legjobb a mezőnyben, bár a zsűri eléggé lehúzta…
– Nem igazán rajongok az MDC-féle fiúbandákért, de ez a dal tetszett, szívesen láttam volna a középdöntőben is, egy jobb előadással. Viszont örülök, hogy a közönség Timi helyett nem őket mentette meg, mert akkor én fojtottam volna bele minden tinilányt a plüssállat gyűjteményembe 😀

Vannak dalok, amiket sajnálok, és olyanok is, amik szerintem gyengék a középdöntőhöz, de ez van, a lényeg, hogy a végén egy igazán kiemelkedő dal diadalmaskodjon, és akkor máris elfelejtjük a sok bosszúságot, amit az elődöntők/középdöntők okoztak 🙂 Világbéke! 🙂

Aludtam egyet a tegnap estére, tiszta fejjel talán az értékítéletemet és a véleményemet is jobban át tudom adni. Elöljáróban annyit, hogy tényleg egy dalt nem hallgattam meg a harmincból, csakis a részletek alapján tudtam tájékozódni. Ehhez képest az élő adás sok helyen csalódás volt, azonban 1-2 előadó pozitív meglepetést okozott nekem 🙂

Magyar Bori: Nem lenne ez egy olyan rossz dal, ha Bori egy picit tisztábban énekelne, illetve egy más előadásmód (ezalatt azt értem, hogy feltűnően gyakran nézett lefelé, talán több mosollyal, lendülettel többet ért volna el) jobban állt volna neki. Adtam volna neki még egy esélyt, hogy bizonyítson, nálam 5 pont.

Farkas-Jenser Balázs: Az este egyik pozitív meglepetése. Teljesen korrekt előadás volt, a dal is 2/3 részig nagyon rendben volt, utána ellaposodott, de még így is az este egyik legjobbja volt, sajnálom hogy kiesett. Nálam 8 pont.

Szűcs Gabi: Az egyik dal, amivel nem tudok mit kezdeni. Nem volt se borzasztóan gyenge, se hű de jó, valahogy ez a stílus nem az én kedvencem, nem tudtam azonosulni a dallal, ami számomra azért fontos lenne… Nem bántam volna ha kiesik, de így talán meg tudom szeretni a középdöntőig 😛 4 pont.

PASSED: Az este győztesei nálam. Már a részlet alapján is éreztem, hogy ebből valami nagyon jó fog kisülni, szerencsére nem csalódtam. Igen, lehet, hogy volt egy-két hangi csúszka benne, meg az instrumentális résznél az ugrálás is nagyon rosszul nézett ki (értem én, hogy a videoklipben is az van, de nagyon nem illik oda…), de a többi része komplett egész volt. Remélem a középdöntőre nem hangszerelik át nagyon, félek attól, hogy elveszik a dalnak a varázsa… 9 pont

Bogi: Nem tudom, ki hogy van vele, nekem stílusidegen ez a dal. Nem tudok elvonatkoztatni attól, hogy ő eddig a We All-féle popdalokkal fakasztott mosolyt az arcomra, most pedig egy komoly balladával próbálkozik. A dalról annyit, hogy nem volt rossz, pici fazonszabászat itt is kell a végére, mert kezdett unalmassá válni, de örülök a továbbjutásának 🙂 7 pont

Karmapolis: A másik érthetetlen továbbjutó. A dal semmilyen érzelmet nem váltott ki belőlem, gyenge volt az egész… Talán a középdöntőben jobb lesz. 3 pont

Szakács Gergő: A dal, amelyet nagyon vártam, hiszen a részletek alapján őt tartottam az egyik legnagyobb favoritnak. Hatalmas bukta volt az egész hangilag, pedig tényleg a dal maga jó volt… Ha énekesként nem is, de dalszerzőként biztos, hogy a következő években sokat hallunk még róla pozitív értelemben is. Ez viszont tegnap csak 3 pont volt.

Antal Timi: Pörgős kis dal, kifejezetten tetszett, bár Timi tegnap nem volt 100%-os, de a középdöntőre szerintem ki tudja javítani a hibákat 🙂 7 pont

Tóth Vera: Ez sem volt egy 100-as produkció, bár ezt leginkább a dal számlájára lehet írni. A 3 percet nehezen bírtam egy ültő helyben, valami hangszerelést itt is változtatni kellene, mert ez így a középdöntőben simán elvérzik. 5 pont.

MDC: A másik pozitív meglepetése a tegnap estének. Ahhoz képest, hogy fiúbanda, meg volt X-es, egészen tisztességes volt az egész, mondjuk azért tovább nem juttattam volna őket, de a pozitív csalódás miatt 6 pont jár nekik tőlem.

A zsűriről a legtöbbek véleményét osztom, tényleg időnként hihetetlen volt a taktikázás, nem tudom, hogy ki fogják-e ezt küszöbölni az idei évben, ha nem, akkor a jövőre nézve komoly változtatások kellenek…

Véleményem: Értékelem én is az estét, meg ejtek pár szót az évről is, mert még a Dal témához nem szóltam hozzá.

Ma néztem újra a műsort, mert én a stúdióban voltam.
Passed továbbjutásának örülök, a helyszínen nem hallottam ilyen hamisnak, de vissza nézve tényleg az volt. Különleges.
Utána Antal Timit emelném ki, aki szintén visszanézve hallottam jobban hamisnak (remélem a betegsége miatt), de hatalmas energiával bírt, ami ilyen dalnál fontos, akár az esc színpadon is.
Meglepetés volt számomra Szűcs Gabi, akinek a dalát nem tartom most sem túl jónak, viszont ő volt az aki végig megfogta a figyelmemet, és szerintem ő jól énekelt (szerintem jó hangszíne van), és legalább valami értékelhető koreográfiát és csináltak.
Bogi, nem tudom hova tenni, nagyon zavar, hogy a hangterjedelme ennyi, pedig ez a dal többet is megkívánna, viszont viszonylag jól elénekelte a dalát, és ha Philip apuci adja a 10esek majd könnyen benne lehet megint a legjobb 4be. Néha civilként viselkedik, ami megtöri az addigi hatást.
Tóth Vera volt a csalódás hangban és produkcióban, középdöntőt oké kapja meg, de ilyet ne küldjünk ki szerintem, mert ahhoz nem elég jó, hogy ne az legyen a vélemény, hogy gyenge Adél utánzat, nem egyedi.
Karmapolis zenéjét szeretem, de egyértelműen nem juttattam volna tovább, ennyi.

Szakács Gergőt és Farkas Jenser Balázst juttattam volna tovább (Vera, Karmapolis helyett).
Gergő nem énekelt jól, de korábbiakhoz képest fejlődött, és elvileg ha itt a dalokat keressük (amivel egyetértek teljesen a Gergővel!), akkor be kell látni ez a dal tényleg egyből tud hatni, és szerintem euróvízió barát dal. Tudom sokaknak nem tetszik, Conchita, Kállay stb. dala se de a többségnek igen és ez számít, hogy mi az ami nagyobb tömeget mozgat meg.
Farkas Jenser Balázs dala is jó dal, én szerettem, egész jól énekelt, ennek ellenére ez szerintem kisebb körnek tetszik (Timi és Gergő dalára szerintem többen szavaztak).

Bori dala is jó volt, mint ahogy az MDC se rossz, de vissza nézve az MDC nem hatott semmiképp se rám, Bori meg eléggé statikus volt.

A műsorról. Hát én nem tudom ki tervezi idén a háttérgrafikákat, de kevés jó volt (talán bogiéban volt fantázia és több munka). A tavalyi műsorban sokkal igényesebbek és találékonyabbak voltak!
A műsorvezetés nem volt rossz, Csilla majd bele jön, Gundi hiányzott. A tavalyi módszer, hogy 3 zsűri 3 közönség juttat tovább sokkal jobb volt, és szerintem jobban beleszólhatott a közönség úgy.

Azt gondoltam, hogy sok meglepetést fog tartalmazni ez az ed., a régebbi műsorok után, de remélem a következőkben reálisabban fognak értékelni. Pierott szigorú, néha bunkó, de legalább látszik nem vették meg őt kilóra, mint pl. Magdit (és remélem nem is fogják). Örüljünk annak, hogy van ilyen műsorunk, mert ha nem lenne az lenne a baj és ha egyszer nem lesz az lesz a baj…

meg kéne tanulnom, hogy olvassam át amit írok. 😀 elnézést a hibákért. A vesszőket képzeljétek oda pár helyre, stb.
*(Timi és Gergő dalára szerintem többen szavaztak)-> hát Timiére biztos, mint tudjuk. 😀

Így van! Örüljünk, hogy van nemzeti válogatónk. De ne felejtsük el, hogy ami jó, az lehet meg jobb, ami még jobb, az pedig lehet tökéletesebb. Átgondoltam a látottakat, hallottakat. Tegnap én is csalódott voltam, nem elsősorban amiatt, hogy ki jutott tovább és ki nem, hanem a szavazás rendszere és annak felnagyítása miatt. A zsűri sem rossz, sokszor egyetértettem, azzal amit mondtak, de tényleg taktikáznak, és nem értem miért van ellentét a pontok és az értékelések között és miért csak ilyen kevés szerepet adnak a nézőknek, amikor az Eurovízión a nézőké a nagyobb szó.

Tegnap este ota faj a gyomrom, ugy latszik tulsagosan mellre szivtam a tegnap latottakat, hallottakat. A musor elott probaltam felkesziteni magam a kedvenceim kiesesere, de ezek szerint nem sikerult. Meg mindig nagyon csalodott vagyok az eredmeny miatt, egyszeruen nem tudom felfogni hogy tudott kiesni az MDC, Gergo es Balazs!!!! Balazs pl. hatarozottan jol enekelt, az MDC sem volt rossz, oke az az “oooo-WOOOOOOW-WoooooW” resz egy kicsit fulserto volt, de Miki hangja nekem abszolut pozitiv csalodas, rosszabbat vartam tole. Gergo hamisan kezdett, nagyon izgult, de kesobb jo lett, igy ot is tovabb juttattam volna az MDC-vel es Balazzsal egyutt.
A 4. kieso Bori… Wolf Kati 2.0. Jo dal, hamis enekles, 0 szinpadi koreografia, borzalmas ruha.
Bogi: egyszeruen falra maszok a dalatol, de komolyan! Hogy Gundi szavaival eljek “olyan a hangja, mint egy kamionsofornek”.
Rettenetesen enekelt, a mozgasa nem volt osszhangban a dallammal, mar-mar nevetseges volt szamomra. Rakay beszolasa pedig feltette a pontot az i-re, miszerint “azert adok neked 10 pontot, mert szeretnelek a kozepdontoben latni” – ANYAD!
Komolyan mondom, ezen a ponton nagyon kozel voltam ahhoz, hogy kikapcsoljam a tv-t, de mivel hatra volt meg par kedvencem inkabb vettem egy mely levegot es folytattam a nezest.
Vera: tenyleg szep a hangja, de a dala annyira unalmas, hogy az mar faj. Persze a zsuri tolja ot is, miert is ne, hiszen megiscsak O a Toth Vera.
Passed: nekem a daluk sosem tetszett, a zenekar tagjai szimpatikusak, de tenyleg ez volt tegnap a legjobb dal es eloadas? Azt nyilatkoztak korabban, hogy valami nagyon nagy dobasra keszulnek a szinpadon…az ugrabugralasra gondoltak? Mert azon kivul konkretan semmi nem tortent a produkciojuk alatt.
Szucs Gabi: Amikor enekelt megjegyeztem magamban, hogy ez playback, hozta a CD minoseget, de ez a dal tul gagyi, nem neki kellett volna tovabbjutnia, hanem Balazsnak.
Karmapolis: szeretem a dalukat, de az enekes hangja kicsit erotlen eloben.
Timi: tudtuk rola, hogy betegen fog fellepni, ez erzodott is a hangjan, ennek ellenere tisztessegesen helytallt. A ruhaja borzalmas volt, az a labemelgetes pedig nagyon gaz, aerobic orara elment volna, de nem ide. A gitaros is nagyon gaz volt, ahogy razta a fejet a vegen.
Szerintem a nezok sms/applikacios szavazatai alapjan kialakult sorrend az elfogadhato, ez alapjan nekik kellett volna tovabbjutni:
-MDC
-Toth Vera
-Antal Timi
-Szakacs Gergo
-Bogi
A vigaszagas pedig Balazs lehetett volna, O az aki igazan megerdemelte volna, hogy a kozepdontobe jusson. (egyebkent korabban en nem szerettem a dalat, de az elo musorban megtetszett).
En hatalmasat csalodtam tegnap a musorban, illetve a zsuriben, jo oke, hogy nem ok tehettek arrol, hogy majdnem mindenki hamisan enekelt, de konyorgom azert ne legyunk mar ennyire reszrehajloak! Legalabbis ennyire latvanyosan ne!
Miutan kisett az elso ket kedvencem es a 3. is csak vigaszagon jutott tovabb en mar nem hiszem, hogy fogok valakinek is szurkolni.
Felesleges, mert a nezoknek iden nem sok beleszolasa van a dolgokba, minden ugy fog alakulni, ahogy a zsuri akarja.
Egyebkent en tovabbra is tartom magam ahhoz, hogy Iv fog menni Becsbe.

Gergő hamisan kezdett de később jó lett? Nem szoktam belekötni emberekbe, ha nem értek egyet velük, akkor is leginkább továbbmegyek, de ezt most nem hagyhatom szó nélkül mert a hajamig szaladt a szemöldököm.
Akkor én vagyok az egyetlen aki az első refrén kezdetétől sikitófrász közeli állapotban hallgatta Gergőt? Tényleg csak én? Az én hallásommal van baj????

Gergő k*rva hamis volt, remélem megkíméli az emberiséget és többet a büdös életben nem fog énekelni. Förtelmes volt.

Érdekes, nekem is úgy tűnt amúgy, hogy az MDC furcsa mód a tisztább éneklések között volt. :O Szerintem Rúzsa Magdi amúgy mindig fúrta a Faktorosokat. Elég látványosan.

Timi lábemelgetését ne bántsd! Egész nap elnézegetném. 😀

Gundi kire mondta amúgy ezt, amit Boginál idéztél?

Óóó tényleg, valami dereng! Na hát az olyan is volt… 😀 És élő adásban bemondta Gundi? Hát sosem volt kis arc… 😀

Még mindig teljesen sokkolódva vagyok a tegnap történtek miatt.

Nem emlékszem, hogy ez szerepelt-e már:
Ha a tavalyi rendszerben történt volna a továbbjutás, akkor a következő lett volna a pontozás utáni eredmény:

1. Passed – 37 pont
2. Szűcs Gabi (!!!) – 32 pont
3. FJBalázs, Bogi, Karmapolis, Tóth Vera – 31 pont
7. Szakács Gergő – 26 pont
8. Antal Timi – 25 pont
9. Magyar Bori – 24 pont
10. MDC – 23 pont

Mármint főleg a Karmapolis van nagyon fönt. 🙁 Pedig a színpadi teljesítményük 0 volt. A dal meg erős közepes nálam.

Egyébként Farkas-Jenser Balázs hangjával mi baja mindenkinek? Engem pozitív meglepetésként ért, hogy mennyire profin használta, pedig a stúdió verzió első hallásra teljesen autotune-nak tűnt, de élőben is hozta ezt.

Nekem semmi, én egyrészt rá is szavaztam az itteni szavazáson, másrészt az igen gyenge 6-os Mega szériában a két döntős lányon kívül ő tudott normálisan énekelni mindig élőben. Egyébként szerintem a hangszíne is jó, és jól is tudja használni. (Néha feleslegesen sokat rekeszt, de bár ez lenne mindenkivel a legnagyobb baj…)

Annak örülnék, ha A dal c. műsor összekötődne az eschungary oldallal a jövőben. Ezt olyan módon gondoltam ki, hogy ugye mint 2012-től kezdve kiválogatnának X-mennyiségű dalt a sok pályázott dalból. Ezt a feladatot meg kellene hagyni a szakmai zsűrire. A kiválogatott pl.: 30 dalt pedig, ahogy az MTVA gondolja annyi elődöntőre és középdöntőre osztja, ahogy akarja ( bár a kevesebb néha több ). Ezen fordulókban lenne egy 10 és 20 fő közötti létszámú zsűri, melynek tagjait az itteni fórumról választanák ki. Jellemzően olyan tagokról lenne szó, akik már oszlopos tagjai az oldalnak, valamint el tudja választani a dal rendes értékelését, saját “elfogult” szempontjaitól. Akad ilyen fórumozó itt az biztos, mert a jelenlegi zsűri elfogultságból jeles…

Pontosan. Hogy mérnék fel, hogy melyik fórumozónak van tökéletes hallása és még elfogulatlan is? Vagy a fórumozókat is pontozná a zsűri! Imádnám!!! 😀 “Fairygirlnek annyi hallása sincs, mint egy kávéskanálnak, a zenei hozzáértése pedig a nullával egyenlő. De azért adok neki 10 pontot, mert szeretném ott látni a húsz tagú Fórumozók Zsűrijėben” – Philip.

Sziasztok!
Előttem már sokan leírták a zsűriről alkotott véleményeket… Nem az lenne a megoldás, hogy egyszerre nyomja meg mindenki a szavazó „dobozt”, és utána értékel?? Akkor nem kell azt lesnünk, hogy ki, hogyan taktikázik, az első 5 pontot az, az utolsó szavazó 10-et ad… szomorú… nem is tudom, mi nézők, rajongók minek szavazunk egyáltalán?
Három verzióban hallgattam végig a dalokat – élőben a stúdióban, otthoni tv-én, neten – és bizony nem kevés hangi élmény-különbségek vannak. Zenész barátokkal, ismerősökkel – akik szakértőknek számítanak végigbeszéltük a hallottakat. (A színpadkép, ruházat nem dominált a vélemények kinyilvánításában, kimondottan csak a dalokra koncentráltunk.)
Magyar Bori – gyenge dal, hamiskás ének. Farkas-Jenser Balázs elég pontosan énekelt, tovább kellett volna jutnia. Szűcs Gabi – kis egyszerű dalocska, ez a gyenge szöveg. Lehet hogy a néző első hallás után dúdolgatja, mégsem Eurovíziós dal, nem lesz döntős. Passed – a lányka az elején hamisan énekelt, továbbjutott, ráadásul elsőként, gépzene hárfával, érdekes… Dallos-Nyers Boglárka – zeneileg szépen felépített dal, Bogi hangja nem túl kellemes hangzású, erőltet produkciót láthattunk. Karmapolis – helyett Balázsnak kellett volna továbbjutnia. Tucat gépzene, semmi különleges. Szakács Gergő – a mezőny egyik legszebben hangszerelt dala, tovább kellett volna jutnia, Gergő az elején nem énekelt tisztán, kár érte. Néhányan lehúztátok, pedig a mezőnyben mindenki hamisan énekelt Balázs kivételével… Antal Timi – többet vártam tőle, gyengén, hamisan énekelt talán a megfázás miatt. Tóth Vera – dala egysíkú, nem építkezik, hangja bizonytalan volt az elején, pedig a mezőny egyik legjobb hangú énekese! MDC – a továbbjutáshoz kevesek voltak. Hát ennyi… üdv.

Nekem a tiszteletpontokból van elegem. Szűcs Gabi csakúgy, mint 2013-ban Keresztes Ildikó, csupán életműdíjként juthatott tovább Farkas-Jenser Balázs ellenében, aki abszolút slágerrel jött. Pierrot egy jó zsűritagnak tartom, de az 5 pont, amit Balázsra adott, több volt, mint nevetséges. Abszolút döntősök lettünk volna vele, erről meg vagyok győződve.

Most már csak a Passed-ben bízhatunk. Ez a felhozatal minden idők leggyengébb Dalos mezőnye.

Amit Farkas-Jenser Balázs daláról mondtál, azt egy az egyben én is mondhattam volna. A Passedben én is bíztam eddig, de az élő produkció óta nagy reményeket nem fűzök hozzá.
Az viszont nem igaz, hogy ez a legrosszabb Dalos mezőny, mert a studió felvételeket hallgatva, szerintem a legjobb. Viszont ami élőben ment + zsűri, az katasztrófa.

Tök felesleges nézni a műsort, elég lenne a döntőre bekapcsolni, mert az emberek véleménye úgysem számít, a zsűri eldönti ki lesz az a 4 akire lehet szavazni és kész. Tök mindegy kit juttatnak tovább vigaszágon az emberek, úgyse jut be a zsűri által majd legközelebb a legjobbak közé. Azt meg nem is értem, hogy mondhatnak olyat hogy ez nem eurovízióra való és jól lepontozzák… hát nem ők válogatták be nem tudom hány száz dal közül? Ne válasszák be hogyha már akkor tudják, hogy semmi esélye. Ezt az egész pontozást át kéne variálni, hogy legyen is értelme a műsornak, mert így csak az emberek pénzét húzzák be, de úgysem ér semmit. Még az is jobb lenne, ha fele-fele megosztásban választana a zsűri meg a közönség, nem 5-1 arányban. Na mindegy, nem is idegesítem ezen magam ….

Szegény Szakács Gergő is kifakadt Facebookon, bár szerintem az ő esete kicsit érthetőbb, mint Veráé. Legalábbis én is jobban megsértődnék, ha Delhusa Gjonhoz hasonlítanának, mintha mondjuk egy kék festékkel leöntött fadarabhoz. 😀 Amúgy Kovács Kati… Hm. Szeretjük, de nem tudom, ez a Delhusa Gjon dolog hogyan jutott eszébe. 😀 Elég random.

En is olvastam, amit irt es komolyan mondom en nagyon sajnalom ezt a sracot! Teljesen megertem a kifakadasat! Nem ezt erdemelte!

Még mindig vérzik a szívem Gergőért, nevetséges ami ebben az országban megy. És az a legvicesebb, hogy ezeket a kritikának nem nevezhető aljas mocskolódásokat (legyen szó akár Veráról, akár Gergőről), mind olyanok ugatják, akik negyed ennyit nem tudnának produkálni. Szánalmas és undorító…

És most nem Kovács Kati véleményére utalok, félreértés ne essék, hanem azokra akik az egyéb közösségi oldalakon mocskolódnak, olyan stílusban, hogy kilóg a kapa a szájukból, meg egy értelmes mondatot nem tudnak összerakni, na.

Mondjuk Pierrot kritikájával én valamilyen szinten egyetértettem, de egyrészt szerintem nem jó stílusban közölte, másrészt amit itt elmondott, simán elmondhatta volna nemhogy a szombati merítésről, hanem az egész harmincas mezőnyről szinte. Szóval ezért ennyit levonni… Túlzónak érzem.

Hát de a szöveget hibáztatni, lehet de emiatt levonni… Tóth Vera magyar szövege se díjnyertes szerintem, de ott valamiért nem lett emlegetve, vagy akár az angol szövegekből is van pár ilyen. Érdekes Antal Timi zenei alapját megdicsérte Pierrot, szerintem Gergő zenéjét is annyira jól összerakták, jó munka volt, még ha a szöveg nem is megfelelő számára. Ezt még egy darabig nem fogom tudni megemészteni.

Akkor én egy szóban összefoglalnám a szombati adást(annál többet nem is érdemel):Katasztrófa !

A második elődöntőre fejlődést várok minden téren.(úgy érzem ez csak várakozás marad) Nagyon szorítok Ív-nek , hogy minden klappoljon, és ha sikerül , felőlem mehet is Bécsbe ! 😉

Ma elénekelte élőben a dalát a Kívánságkosárban. 😀 Még én is most készülöm meghallgatni, a mediaklikk.hu/mediatar oldalon megtalálod. 45. perc fele lesz.

Huhh csúszka van itt is elég erősen. Amúgy színpadra termett jelenség, jó hangszín, csak… Hm, remélem, majd doppingolja a nagy stúdió, de nem szeretném, hogy az idei felhozatalnak az legyen a halála, hogy egyik jó dalt sem tudják elénekelni. 🙁

Én is láttam délután, hááát… Ugyanazt csinálja, mint tavaly a Knoll Gabi. Egy teljesen más dallamvilágot ad elő élőben… 🙁

Nekem mondjuk nagyon tetszik, ahogy a refrént énekli, konkrétan az, hogy kicsit elnyújtottabbak a sorvégi szótagok. 😀 Viszont tényleg sok a hiba… 🙁

Nekem azok a nyújtások agyoncsapják a dallamot. 🙁 A magas hangoknál komoly gondok vannak sajnos. :/ El tudná énekelni alapos begyakorlás után, de az világos, hogy nem egy atombiztos énekes. Jól áll neki egyébként ez a dal, csak… csak.

Szinte mindennel egyetértek az előttem szólókkal, de valamiért a mélyebb hangok nagyon tetszettek és egy áthangszerelés vagy valami változtatás nagyon-nagyon feldobhatná a dal, sajnos ebben az előadásban nem láttam a potenciális nyertest, de még lehet az ! Hajrá Ív, továbbra is 🙂

A Passed-é is:))) Legalább is nem hamis. Valami nagyon nem stimmel a fülesekkel ott a stúdióban. Antal Timi vokalistái is, mintha mást hallottak volna…

Tudja valaki, hogy az akusztikus dalok versenyeben mennyi dal jut tovabb elodontonkent?
Egyebkent epp most olvastam a wikipedian, hogy az 1. ED-t 710 ezren neztek. Kivancsi vagyok a 2. ED-re mennyivel fog csokkenni ez a szam 🙂

Nem fog szerintem csökkenni. Sokan így is kíváncsiak, sokan adnak még egy esélyt; sokan elmennek, mert unták, de sokan jönnek, mert azért nagy médiavisszhangja volt és szerintem tuti emiatt lesz, aki most kapcsol először oda. 🙂

Sziasztok! Újként én is elmondanám a véleményem, ha már itt vagyok 🙂
Elsőre nem írok kisregényt, az a lényeg, hogy nagyon szeretem, amikor külföldiek azt írják, hogy mi, magyarok mindig különleges dalokat küldünk ki, és ez alapján próbálom nézni a számokat.
Így az első elődöntőből nálam két dal maradt esélyes (a zsűri “elfogulatlan” munkája pedig közröhej):
1. Antal Timi (neki a színpadi jelenléten kell dolgoznia sokat, nagyon sokat)
2. Bogi (atyaég, de unalmas egy idő után az a szám, átírásért kiált minden szempontból)
3. Passed (ezt csak kegyelemből írom ide, mert énekelni a lány nem nagyon tud és nem látom sok esélyét annak, hogy pár hónap alatt összeszedi magát)
A többi lehetőleg essen ki záros határidőn belül.

A Tóth Vera és szemét kommentelők témához megjegyezném, hogy a genyaság nem magyar vonás, szemétkedők élnek más országokban is, ne sajátítsunk már ki magunknak minden rosszat olyan nagyon irigyen. 🙂

Hát így pár nap távlatából összegezném a látottakat. Újra megnéztem a számokat és egy-két helyen módosult a véleményem.

Magyar Bori – maga a szám nem lett volna rossz, de az előadás szörnyű volt. Az volt az érzésem, hogy Bori minél előbb le akarja tudni, legyen már vége. Nem csodálom, hogy kiesett!

Farkas JB – szerintem jó volt a hangja, az előadás sokkal összeszedettebb volt. A zsűri jól mellé fogott a taktikázással. Azt hitték a nézők tovább viszik. Szerintem az est egyik legjobb produkciója volt (hang, zene, látvány)

Dallos Bogi – nekem ellenszenves volt az egész. Bogi hangja abszolút semmilyen, egysíkú néhol hamis. Tavaly a személyisége és a hangulatos dal elvitte az embert (tavaly is hamiskás volt), de most ez a komor hangulatú dallal nekem nem tetszett. Örülnék, ha nem ez a dal jutna ki!

Szűcs Gabi – a szám szörnyű, de tényleg illett Gabihoz, retro hangulata volt, ezzel együtt nem juttattam volna tovább, ahhoz túl gyenge az egész.

Passed – elnézést mindenkitől, de olyan szinten amatőr volt az éneklés, és az előadás, hogy semmiképp ne jusson ki. Hiába érdekes a zene, nagyon jól tudjuk az ESC színpadán nem az számít, hanem az összbenyomás. Ez alapján gyenge, közepes volt. Szimpatikusak voltak, de én nem hiszem, hogy lehet fejlődni annyit hangilag, hogy jobb legyen.

Szakács Gergő – ugyanaz mint a Passed, hamis és gyenge volt. A szám maga tényleg tetszett, és mondjuk egy Takács Nikolassal bombajó lehetne, de Gergő szegény halálra izgulta magát. Mit csinálna egy több százmilliós ESC előadás színpadán? Még fejlődjön, már ha lehet!

Antal Timi – nekem tetszik a száma, Farkas JB kívül ez az előadás tetszett még összességében. Kiakasztott a zsűri véleménye, a lepontozás. Felháborító volt! Azért is nyomtam rá vagy 15 szavazatot. És nagyon örülök amiért bejutott, szerintem Timinek jó a hangja, még lehet a színpadon változtatni és egy jobb előadást összehozni.

Tóth Vera – jó hang, gyenge szám és nulla színpad. Talán ha az egészet átdolgozzák és valami történik Vera körül akkor jobb lehet, de így erősen közepes az egész.

Karmapolis – szerintem Magyar Bori mellett a másik értékelhetetlen előadás. Nem értem hogyan juthatott be egyáltalán a 30-ba! És még tovább is jutott! Százszor inkább FJB-nak kellett volna helyettük.

MDC – kellemes csalódás volt, egész jó szám, egész jó előadás, igaz kicsit szalagavatós hangulatú volt, de a fiúk beleadtak apait-anyait és egész jól sikerült. Őket is tovább juttattam volna.

A műsor maga rosszabb mint tavaly. Csilla nem volt jó választás, legalább olyan sótlan mint Novodomszky Éva. Hiányzik Gundi. Rosszak a számok közötti felkonfok. A zsűriről már sokan szóltak előttem és sokaknak igazuk van. Jenő és Philip helyett bőven lehetett volna másokat találni. Pierrot meg olyan mintha nem érdekelné az egész. Miért nem jött KSA inkább helyette?

Remélem jövő héten tényleg tudnak fejlődni, különben megyek a Melodira.

A Passed sajnos akusztikusan is szörnyű szerintem, annyira imádtam a dalt, vérzik a szívem, de ne ők menjenek… 🙁 És kb. imádkozom, hogy ne is Bogi; ő max. jövőre, valami olyannal, ami a We all. Ez stílusidegen, erőltetett, lerágott.

Most szólok hozzá először. Az első észrevételem, hogy a 30 dal kiválasztása már több gondolatot ébresztett bennem. Miért nem anonim a pályázat? A zsűri hallgasson meg minden dalt, majd a legjobb 30 fedje fel a kilétét. Én ismerek olyan dalt a pályázók közül, ami nem fért be a 30 közé. Ugyanakkor több rádiónak megküldve a dal nagy tetszést aratott. Meg is kérdezték miért nem pályáztak a Dal versenyére? Válasz rövid volt. “Szerintük nem ütöttük meg a mércét a 30 közé”. Az első adást megnézve erősebb bennem, hogy a 30 dal kiválasztása nem a színvonal, hanem ki-kivel van összefonódva vezérli. Nem azt állítom, hogy az általam is hallott dal okvetlenül győztes dal, de az biztos, hogy a 30 között lenne a helye.

Mindenkinek figyelmébe ajánlom Magyar Bori számának akusztikus változatát, mert nagyon jó. Ez a legjobb a tízből!

Azt vettem észre, hogy azok, akik az adásban “leszerepeltek”, sokkal vállalthatóbb az akusztikus daluk. Nekem pl az Ősz utca is baromira tetszik akusztikus verzióban. Jók lettek!

Igen, az a másik amelyiknek jóval erősebb az akusztikus verziója. Persze mindkettő 4 perc körüli, tehát jóval hosszabb mint az eurovíziós 3 perces változat.

Akusztik verziók!
Antal Timi: egyszerűen imádom! Ott van benne az a plusz, amivel képviselheti hazánkat! 🙂
FJB: nem is értem, hogy nem jutott be, helyette az a 2?! WTF!!
Szakács Gergő: végre összeszedte magát! Fejlődnie kell még, szerintem!
Passed: a dal a legjobb ebből a tízesből, de bízom a hangi fejlődésben!

MDC, Karmapolis, Tóth Vera, Dallos Bogi, Magyar Bori, Szűcs Gabi–> ők kilőve a listámról.

Hát nem igazán értünk egyet! Antal Timi akusztikus verziója, hát az nem igazán sikerült!
Egyértelműen Magyar Borié a legjobb akusztikusan.
Az akusztikus szavazáson pedig úgyis az nyer, akinek legnagyobb rajongó tábora van a Facebookon. A dalok minőségéhez tehát éppen semmi köze sincs.

Mindenkinek más véleménye, tiszteletben tartom a tiedet is! (habár nem értek egyet vele)
Amúgy egy “személyes kérdés”. Te lennél a “hpapline” a youtube-on??

Az akusztikus verzióknál azokat tartom jónak, amelyek adnak valami újat, valami mást. Szakács Gergőé és Magyar Borié is ilyen. Ezek a dalok nem véletlenül lettek hosszabbak. Kihasználták azt a lehetőséget, hogy valamivel többet adjanak, mást nyújtsanak, mint a hivatalos 3 perces változat. Antal Timi esetében a zajos rész eltűnt a refrénnél, de az üvöltés megmaradt. Ezért mondom azt, hogy ez nem sikerült olyan jól. Ki kellett volna használni azt, hogy egy másfajta hangulatot, másfajta élményt tudjon nyújtani az akusztikus hangszerekkel.

Nekem nagyon tetszik Timi dala. Lehet, hogy én úgy csinálnám az áthangszerelést, hogy az első refrén végéig valami ilyesmi verzió (olyan gyönyörűek Timi magas hangjai!), mint az akusztikban, szóval csak visszafogottan, esetleg a vonósokkal játszanék itt; aztán a második verze kezdhetne pörögni, és a végén azzal a kiabálással ugye adott a robbanás. 🙂

Comments are closed.