Naptár

2015. január
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

A Dal 2015: Az első elődöntő eredményei

passed_harfasTudósító: Klész Imre
Forrás: adal2015.hu

Véget ért a Dal 2015 első elődöntője. Új női műsorvezetővel és új szavazási szabállyal (a közönség az ötödik zsűritag) frissítették a műsort. A zsűri szavazása izgalmasan alakult, mert a negyedik helyen hármas holtverseny alakult ki, ebből egyet ki kellett ejtenie a zsűrinek. A közönség pedig egy másik dalt választott.

Az első elődöntő eredményei: fent a zsűri által tovább juttatott előadók, a két vonal között a közönség kedvenc, + jellel az old.eschungary.hu olvasóinak tippje, (+) jellel pedig két dal lett megjelölve, melyek az előszavazáson holtversenyben voltak hatodikok.

Passed – Mesmerize 43 pont +
Tóth Vera – Gyémánt 39 pont (+)
Dallos Bogi – World of Violence 38 pont +
Karmapolis – Time Is Now 37 pont
Szűcs Gabi – Úgysem felejtesz el 37 pont
————————————-
Antal Timi – Woke Up This Way 33 pont +
————————————-
Farkas-Jenser Balázs – Liar 37 pont (+)
Szakács Gergő – Ősz utca 33 pont +
MDC – Maniac 31 pont +
Magyar Bori – Lead Me to Heaven 29 pont

Az előszavazásokon az old.eschungary.hu szavazói 3 és fél dalt találtak el (a hatodik helyen holtverseny alakult ki) az általunk figyelt többi honlap olvasói négyet találtak el. Olvasóink abszolút kedvence, Szakács Gergő kiesett a versenyből. Jövő szombaton újabb 10 dal fog versenyezni.

Kapcsolódó cikkek:

Ma este kezdődik A Dal 2015 az első elődöntővel
A Dal 2015: Az első elődöntő esélyesei

156 hozzászólás A Dal 2015: Az első elődöntő eredményei

  • LordKobold

    Én legjobban a műsorvezetésben csalódtam!
    Csilla hibáit számolgattam, de kb. 15 után feladtam.
    A 30 dalból a legjobb 10-et halhattuk és hasonló baromságok, amik már fájtak! Levente sem emelt a szinten. Nem volt elég pénz megfizetni Gundit?

  • Zolecs

    Nos..azt se tudom hol kezdjem.
    Az adás minősége jóval visszaesett a tavalyihoz képest. Nekem hiányzott Gundi..Csilla nem volt annyira vészes, de na..
    A zsűri sajnos azt érzem, sosem lesz megreformálva úgy radikálisabban, pedig nem ártana.
    Pierró, bár sokszor egyet értettem vele, de azért kicsit túl szigorú volt.Jenő beszél összevissza, épp a Karmapolis-nál sorolt fel vagy 63 énekest, hogy egy kicsit ilyen, egy kicsit olyan az a dal. Kit érdekel?
    Magdi meg? Megasztártárs Tóth Vera 9pont, a másikba meg ott volt a szintén vajdasági haverja 9 pont. ÁÁ nem, biztos csak véletlen és nem elfogultság.
    Philip meg szépen taktikázik, kár hogy a végén van, mert így nagyon látványos.

    Bogi csalódás volt kicsit nekem, így ebben a formában nem küldeném ki. Túl komor volt az egész, semmi szerethetőt nem láttam benne. Gergő kiesését annyira nem bántam, nagyon nagy felelőtlenség lett volna kiküldeni.
    Annyira reméltem hogy a Karmapolistól elköszönünk..olyan zordak hogy még nézni se bírom őket, nemhogy hallgatni.

    Ez a parasztvakításos applikációs dolog pedig felháborító..gyakorlatilag a nézőnek semmi köze most a dolgok menetéhez, maximum annyi hogy továbbtol egy statisztadalt.

    Összességében nagy csalódás volt számomra az este.

    • Robek

      Lehet, hogy a korkülönbség teszi, hogy ritka a véleményünk egyezése. Amivel nem is lenne baj…csak néha zavaró a kicsit pökhendi és kioktató stílusod. TUuuuuudoooom!!! néha én is ilyen vagyok, de csak néha. Az is igaz, hogy ma éppen nem vagyok a legjobb formámban, de én Pierrot-val szinte 100%-ig egyet tudtam érteni: Magdi és Rákay Úr pontjait meg tudtam érteni. A Jenő pontjaival pedig nem foglalkozom, mert hidegen hagy.
      Tatár Csilla pedig a szerkesztők legnagyobb tévedése. Énekesnyú! Ez tetszett, de havi 1,5 M fizúért ettől többre számítottam, sőt hittem benne! Fizetés -50%!!!és nem csak az énekesnyú-ért!

    • tacom

      Zolecs pedig komolyabb problémákat feszeget, szerintem. Most tényleg: az „énekesnyú” volt olyan mértékű gond az egész este folyamán, amin lovagolni lehet?

      A zsűrit Zolecs tökéletesen leírta. Persze, a zsűri mindig kényes téma. Hogy mit várunk el tőlük. Mennyire legyenek szubjektívek vagy inkább objektívek? Nehéz. Én magam az objektivitást várnám el inkább, illetve az nagyon tetszett, amit Pierrot mondott az interjúban, hogy 3-3-3 pont ilyen-olyan szempont szerint, és a +1-et fenntartja magának. De be kell valljam, hogy ott, abban a helyzetben, nem biztos, hogy 100%-ig tudnám teljesíteni ezt az elvárást magammal szemben sem.
      Pierrot legalább következetes volt. A pontjai, amennyire emlékszem, tükrözték azt a véleményt, amit szóban is elmondott. Ráadásul, az értékelései az én értékítéletem szerint is korrektek voltak. Nem csinált olyat, hogy jaj-te-vagy-a-legnagyobb-legszebb-legugyesebb-úgy-imádlak – 4 pont.
      Ha már szubjektivitás. Nekem sem tetszett, amikor Jenő, és 1-2-szer Magdi is más – egyébként számomra teljesen ismeretlen – külföldi előadókhoz hasonlítgatja a fellépőket. Igaz, ezt magunkban mindannyian megtesszük. Próbáljuk belőni, elhelyezni őket a palettán, és talán egy „műelemzésnek” ez szinte kötelező eleme. Csak egy pármásodperces értékelés ne erről szóljon szerintem se!
      Robek, én is megértem Takti Magdi és Taktikay Philip pontjait, ugyanakkor érzem az elfogultságot is bennük.

      A Karmapolis zordsága: hm, biztosan az én lelkivilágom ilyen borús, de nekem tetszik ez a stílus. Ki ugyan nem küldeném őket, de örültem annak is, hogy a 30 között van ilyen dal.

  • Iza

    Mérhetetlenül csalódott vagyok, sokkal többet vártam a műsorvezetéstől, az előadóktól, és úgy magában az egész műsortol.
    Szakács Gergőért (vagyis pontosabban a daláért) vérzik a szívem, de ezt így, ilyen formában nem lehet kitenni Európa elé.
    Farkas-Jenser Balázs kiesését is sajnálom, bőven lett volna helye a top6-ban.
    Szűcs Gabi kellemes meglepetés volt, nekem mindig is tetszett a dala, de nem gondoltam, hogy továbbjut, nagyon örülök neki.
    A Karmapolis fogalmam sincs, mit keres a továbbjutók között, egy nagy baklövés a zsűri részéről, akikről nem is beszélnék, úgy vágnám ki őket, mint macskát xarni, egytől egyig.
    Nem ezt vártam a műsortól, szerintem nem kell meglepődnünk majd, ha idén az elődöntőben maradunk. Én jövőhéten inkább megyek Svájchoz vagy Litvániához.

  • KBSCfan

    Elég gyenge volt ez a mai show…a műsorvezetők katasztrófák voltak, az applikációval jól tudtam pontozni, de a végén az SMS szavazás rész abszolút nem működött..:@

    Az előadások…a műsor előtt Antal Timi és Szakács Gergő dala tetszett…Gergő hamis volt és nem volt erő a dalban, nem lepett meg a kiesése, Timi energikus volt, jól mozgott bár a hang nem mindig volt az igazi..mégse értem a lepontozását. Majdnem kevesebbet kapott mint Bori a zsűritől, ami elég felháborító szerintem, messze más szint a két dal. Pierott tetszik, ő reálisan pontozott sokszor, de szerintem azért kurvára leszarta a műsort…Philipp meg Magdi olyan szinten elfogult, hogy na…

    Szűcs Gabi dala bugyuta, de fülbemászó, barátnőmmel ezt dúdolgattuk este még..nem meglepő a továbbjutása.

    Még egy érdekesség..nem tudom létezik-e MTV RTL ellentét, de az RTL-es előadókat meglepően lepontozták…szerintem Timi és az MDC se volt olyan rossz, mint a pontjaik..na mindegy nem akarom idekeverni a politikát, de kitudja…

    Remélem a következő elődöntők jobbak lesznek!

  • betoven

    Elegem van ebből a zsűriből. Már tavaly is dühöngtem rajtuk eleget, nekem ők változatlanul nem mérvadók.

  • grafit

    Azért továbbra is Bogi a legfiatalabb, a Passed srácai 19-23 évesek…inkább idétlenek, mint cukik.

  • Zolitt

    Több sebből is vérzik idén ez a történet. Most produkcióktól függetlenül leírom, ami engem személy szerint a legjobban bánt.
    Az MTVA most nagyon átesett a ló túlsó oldalára. Jönnek itt a nagy szavakkal, hogy még nagyobb szava van a közönségnek, mint valaha! Sok múlik a mi szavazatainkon, applikáció bla bla bla…
    Hatalmas lufi, ami kipukkant. Az idei kiválasztáshoz konkrétan semmi köze a közönségnek.
    Ennek az applikációs/sms-es beküldött pontoknak is van egy hatalmas nagy hibája.
    A (tételezzük fel) több ezer szavazó pontjait átlagolják, és KEREKÍTIK. Hol igazságos ez?
    Példa: X énekesnél a szavazási határidő lejárt, pontokat átlagolják, ami 6.6 lett. Ezt ugye már felfelé kell kerekíteni, tehát juhúúúúúúú: HÉT pont. Következik Y énekes. Közönség kedveli, küldik is rá a pontokat. Összesítésnél tartunk, átlagolunk, megvan az eredmény, ami 7.4 lett. Kerekítsünk csak! Igen! Y énekes is HÉT pontot kapott, holott közel 1 egész pont különbség van a két átlag között… Hogy is van ez akkor? Hol van akkor a közönségnek akkora nagy beleszólása?
    Ha így néztük volna ma este azokat a nagyra becsült és pénzért elküldött közönségszavazatokat, nem is kellett volna olyan drámaian összedugnia a fejét ennek az igazságos és szakértő és cseppet sem elfogult zsűrinek.

    Ami szerintem ebben a módszerben korrekt eljárás lenne, ha leszavaz a 4 zsűri, összeadják a pontokat (5+7+8+9=29), és ezt átlagolják (29/4= 7,25) ehhez jön hozzá az applikációs 6,5-ös átlag, és máris kijön az összesített pontszám, ami a maximálisan elérhető 20 pontból 13,75. Így igazságosabbnak érezném ezeket a nagy szavakat, amiket puffogtatnak mindenhol.

    De nem kell ezt bonyolítani. Tavaly, tavalyelőtt működött a 3 zsűri 3 közönség továbbjutó. Ott, akkor legalább még annak az illúziója is megvolt, hogy a nézőnek van valami beleszólása.

    • BeN

      Teljes mértékben egyetértek. Ez az egész „nézőnek nagyobb szerepen van” nagy kamu. A tavalyi 50%-os 3 zsűri által, 3 néző által választott dal, viszonylag egyenrangú szavazásból az idén lett egy 80% zsűri, 20% tévénéző. Ja, de azért hogy betömjük a szátokat egyet a nézők azért juttassanak be egyedül. A vak is látja, hogyan taktikáznak. Pierrot racionálisan gondolkozik, de kérdésem: hol volt ő az elmúlt években? eléggé eltűnt a zenei életből, azt se tudja, hogy milyen egy Euróvízió, a többiek legalább tudják. Rákay Philip tényleg azért ül a „szakmai” zsűriben, mert esztéta és a MTV vezérigazgaztó-helyettese? Ehhez továbbra sem tudok hozzászólni.. Jó lenne eljutni oda egy teljesen új zsűri, mert az is frissítené a műsort.

    • BeN

      A szavazáshoz meg annyit, egyetértek a javaslatoddal! Én összegeztem és így valahogy így nézne ki egy 50-50%-os szavazás eredménye:
      Fellépő;Zsűri pontszáma (4 átlagolva), Nézők pontszáma, Összesen, Döntetlen esetén a nézők szavazata dönt.

      1. Tóth Vera 8+8 = 16
      2. Passed 9 + 6 = 15
      3. Dallos Bogi 8 + 7 = 15
      4. Antal Timi 6+8 = 14
      4. MDC 6+8=14
      —————————————–
      6. Szakács Gergő 7+7= 14
      7. Farkas Jenser Balázs = 8+6 = 14
      7. Karmapolis 8+6 = 14
      9. Szűcs Gabi 8 + 5 = 13
      10. Magyar Bori 6 + 5 = 11

      Vigaszágon meg a maradék 5ből választhatna akkor a tévénéző, de a zsűri is megmenthetne felőlem itt már egyet. (Farkas-Jenser Balázst valószínűleg)

      Összegzés: Az a 3 dal, amely a érvényben lévő szabályok alapján a továbbjutás határán állt, az itt vigaszágra került volna. A zsűri szavazata továbbra is többet érne, igaz csak egy kicsivel többet.

  • hidapeta

    Sajnos egyet kell értenem a fentebb szólókkal.Az első elődöntő számomra is csalódás volt.Főleg a Pessed első helye miatt és Balázs kiesése miatt.A Pessed száma valóban egyedinek mondható de könyörgöm az előadása is legalább annyira fontos mint a dal maga.És az olyan hamis volt hogy fájt tőle a fülem.Érdekes tavaly Jonit ugyanezért bírálta a zsűri(megjegyzem jogosan)most ezt hogy nem vették észre??????? Balázs száma meglehet hogy nem egy győztes szám de egy középdöntőt bőven megérdemelt volna már csak az előadás pontossága miatt is.Őt legalább jó volt hallgatni.Mondjuk Szűcs Gabi bugyutácska száma, vagy a Karmapolis tucatzenéje helyett nyugodtan tovább mehetett volna.Antal Timi szerintem katasztrófa volt,végig ordította a számot meglehetősen csúszkált is közben.Személy szerint nekem maga a dal sem tetszik bár lehet Radics Gigi előadásában más lenne a véleményem.Egyszerűen nem illik hozzá ez a stílus.És nem is jó benne…..kár erőltetni azt ami nem megy.A műsorvezetésről inkább nem mondok semmit,azt már az előttem szólók bőven kivesézték.Egyébként tudja valaki hogy miért nem Gundi vezeti a műsor most?

  • Kristinna

    Számomra elég nagy csalódás volt a tegnapi műsor, többek között Gundi hiánya miatt is. A produkcióktól sem dobtam hátast, egyedül Antal Timi dala volt az, ami kissé felkeltette a figyelmem, így legalább az ő továbbjutásával elégedett voltam.
    Tóth Vera mérhetetlen csalódás volt a számomra… hihetetlen hangja van, most mégis totál visszafogott volt, és maga a dal sem tetszett.
    Dallos Bogi szerintem egyáltalán nem alkotott idén nagyot, ettől még a tavalyi dala is jobban sikerült.
    A Karmapolis és az MDC előadása alatt annyira untam magam, hogy őszintén szólva még a figyelmem is elkalandozott.
    Magyar Bori pedig maga volt a tragédia!!! Nekem konkrétan bántotta a fülemet 🙂

    De nem akarom itt az előadókat köpködni, ez a saját véleményem, tudom, hogy mások mást gondolnak, így nem is kívánnék vitába szállni senkivel, de az idei mezőnyt összességében meglehetősen unalmasnak tartom.

  • Zsuzsanna Jackson

    Kiírnám akkor én is magamból a tegnap tapasztaltakat.

    Magyar Bori: siralmas, tőle vártam volna a rutint
    Farkas Jenser Balázs: nála volt az egyik voksom, élőben elég lapos
    Szűcs Gabi: előadta, de mit?
    Passed: iszonyú hamis, amatőr. Két hét alatt meg fog tanulni énekelni?
    Dallos Bogi: nincs szép hangja, a dal is egy lerágott csont, számomra az egész jelenség egy rejtély. Ő ki? Vagy kiknek a valakije?
    Karmapolis: gáz
    Szakács Gergő: nem kicsit izzadtságszagú
    Antal Timi: legalább történt valami
    Tóth Vera: sajnálom őt. Tényleg próbáltuk a nem túl eredeti dalt élvezni, de képtelenség volt a külsőségek miatt.
    MDC: helyesek, aranyosak, ebben ennyi volt.

    Végignéztem a többi résztvevőt, és próbáltam kiagyalni, ki is lehet itt a nyerő. Nem könnyű.
    A második voksom a lehetetlen nevű Ívnek ment, jó dal, karakteresnek tűnő a hölgy. Ő vajon elő tudja majd adni? Van neki tapasztalata?
    A Leanderben látok kisebb lehetőséget, de nem ismerem őket, látta őket valaki élőben?
    Ikrek: nincsen előadói képességük, többször meghallgatva a dal sem olyan erős.
    Boggie: akár esélyes is lehet korábbi sikerére való tekintettel, szerintem Bécsben nyom nélkül eltűnne az ’énekesnyúk’ sorában. Az ő hangja sem annyira kellemes, erőlködik.
    Gájer Bálint: (elfogult vagyok az ő hangja irányába) Főleg a tegnapi amatőrök után nagyon várom az előadást, szerintem élvezetes lesz a show, kicsit más, mint a többi.

    Köszönöm, ha elolvastátok, ha nem, az sem baj. Jólesett leírni.

  • Balázs

    Az előző évekhez hasonlóan idén is teljesen logikátlanul osztogatják a pontokat és hoznak döntéseket a zsűriben. Kezdhetnénk azzal, hogy betolják Szűcs Gabit és a Karmapolist, aztán képesek azt mondani mind a négyen, hogy Balázsnak örülnének a középdöntőben. Elfogadom, hogy Szűcs Gabi dala egész hangulatos, de a Karmapolist senki se akarta továbbjuttatni. Szakács Gergőért szorítottam, hogy elénekelje normálisan a dalát… hát nem sikerült neki. Még inkább sajnáltam, mert tetszett a „tél utca” megoldás. Tóth Vera annyira drámai volt, hogy az már sok volt nekem. Nagyon rossz megoldás volt az is, hogy az este legrosszabb dala indította el a műsort, és az egyik legbénább zárta.

    A Passed őrületet se tudom hova tenni, mert szerintem nem Eurovízióra való produkció. Nálam az estét Bogi nyerte. Jól énekelt, hatásvadászat is megvolt. A maiak közül egyedül őt engedném ki.

  • Tanti

    Én is leírom a látottakat és hallottakat
    Magyar Bori:A dal nem rossz,énekileg elég gyengus volt.Nem volt meglepő a zsűri lepontozása és a kiesés sem.
    Farkas Jenser: Ének jobb volt az általam vártnál,de elég tucat a dal,de talán tovább mehetett volna.
    Szűcs Gabi:Hang 8 pont,elég jól hozta a dalt,örülök a továbbjutásának.
    Passed: Nincs velük bajom,a tegnap este alapján másodikok voltak nálam,de még mindig nem tudom őket elképzelni mint ahogy Bécsben képviselnek.
    Bogi:Nem tudta előadni,hamis volt nagyon sok helyen,remélem nem lesz a zsűri által túlsztárolva,a dal önmagában még mindig jó.
    Karmapolis: Sokkal jobb is lehetett volna,örülök hogy őket és Gabit vitte tovább a zsűri,mert a műsor vége is izgalmasabb lett számomra,ugyanis négy továbbjutónak gondolt dalból 3 biztosan ki esett.
    Szakács Gergő:Amitől féltem bekövetkezett,nem tudta elénekelni, hang 2 pont.Megérdemelt volt a lepontozás és a kiesés.
    Antal Timi:A dal továbbra sem tetszik,de hangilag kellemes meglepetés volt,eltudta énekelni tisztességgel,örülök hogy a közönség beszavazta.
    Tóth Vera:Jó dal,jó előadó,nekem nagyon átjött.Hang 9 pont,legyen magabiztosabb.Tegnap nálam ő volt a legjobb.
    MDC: Hang 8 pont,várakozásomon felüli.De nem tetszik a dal,nem kár hogy kiestek.

    Senki nem vitte túlzásba a színpad kihasználását,így arról nem írtam külön mindenkinél.
    Tegnap esti toplistám
    1.Tóth Vera
    2.Passed
    3.Szűcs Gabi
    4.Antal Timi(tegnap délután utolsó volt nálam,de élő adás alapján,már sokat változott a véleményem,a dal továbbra sem tetszik)
    5.Farkas Jenser(Ő is fentebb jött nálam,de a dal nem tetszik.)
    6.Bogi(tanuljon meg énekelni,addig nem kerül fentebb)
    7.Karmapolis(a dal tetszik,de élőben bőven van mit javulni)
    8.MDC
    9.Magyar Bori
    10.Szakács Gergő(ez nulla volt)(Nagy csalódás,de fel voltam rá készülve)

    A tegnap este nem volt annyira rossz.
    Ami tetszett:A továbbjutók
    Ami nem tetszett:A zsűri
    A nézők bevonása a zsűrizésbe

  • rocknish

    Hjaj, gyerekek… Sok mindent már leírtatok, de bah… A dühömet kialudtam, a csalódottságomat nem. Nem gondoltam volna, hogy az este nagy kérdése az lesz, hogy a Karmapolis, Szűcs Gabi és FJB közül ki lesz az a kettő(!!!), amelyik még továbbjut. De úgy látszik kell a „sötét tánczene” meg a 20 éves szakmai tapasztalat körbenyalása. Na nem mintha FJB dala sokkal kedvesebb lenne számomra, ez a kérdés nekem bármilyen eredménnyel „wtf” kategória.
    Eleinte azt hittem, hogy Pierrot és a közönség a józan pontozók a műsorban, de azért ők is tudnak túlzásokba esni, ki erre, ki arra. Tatár Csilla meg ügyesen fogalmaz, csak néha lehetne rövidebben, vagy a zsűri várja meg amíg befejezi. És valaki írja le neki fonetikusan a külföldi szerzők neveit (Kasai fejét láttátok?), és a dalcímeket (kedvencem a „tájm iz NÁ” volt).

  • motholev

    Mindenki írja, hogy Szakács Gergő megérdemelten esett ki, mert nem tudta jól elénekelni a dalát. Könyörgöm! Sikerült valakinek tegnap jól énekelni?

    • Zsuzsanna Jackson

      Kérdésedre válaszom a határozott nem. Ezért is próbáltam kis hozzászólásomban inkább előre tekinteni. A tegnapiakat jó lenne elfelejteni és a másik két csapat között keresgélni. Szerinted? Hallotta valaki is a többi szóba jöhető előadót élesben működni?

    • Tanti

      Senki nem énekelt tegnap hibátlanul,csak Gergő dala az itteni szavazáson első lett,ezért ő van kiemelve,ő koppant tegnap a legnagyobbat.

  • motholev

    Amúgy Pierrot-nak „köszönhetjük” a bugyuta Szűcs Gabi dal és az iszonyat hamis és unalmas Karmapolis továbbjutását. Csak a Passednek adott több pontot, mint nekik.

  • Gyuri123456

    Hát kicsit csalódás volt a tegnap este !
    Magyar Bori: Eszméletlen gyenge volt, szavak nincsenek rá..
    Farkas Jenser Balázs: Hangulatos volt, de lapos..
    Szűcs Gabi: Nagyon gagyi, nem is értem hogy juthatott tovább, tényleg fülbemászó a refrén, de akkor se értem.
    Passed: Elégedett voltam velük,megérdemelték a továbbjutást.
    Bogi: Nekem tetszett, a háttér is ahogy énekelte is,10 pont ment neki.
    Karmapolis: A refrén el megy, de nem tetszik, sablonos..
    Szakács Gergő: Fhuuu hát ez iszonyat sz*r volt 😀 xD tényleg nem tud énekelni élőben..
    Antal Timi: Örülök hogy tovább jutott, következő fordulóban majd jobban elénekli.
    Tóth Vera: Nagyon vártam az este, de egy kicsit csalódás volt számomra, ahogy láttam a fülessel is voltak gondjai, meg elég szerényen tette oda magát, 10pont ide is ment, remélem a középdöntőre magabiztosabb lesz.
    MDC: Kis gagyesz pop nóta volt egyértelmű hogy kiestek, mondjuk azt hittem h a tini lányok beszavazzák..

    A pontozásnak viszont ötülök hogy most szigorúbb a zsűri, mondjuk sokszor nem értettem egyett pl. Pierottal.. Bocsi ha hosszú lett 😛

  • angelo

    Nekem is nagy csalódás volt a tegnap esti műsor, az előző két évhez képest nagy a visszaesés, nem tudom mi lehet a oka. A passed számomra értékelhetetlen, az egyedüli két dal ami még sok finomitás után talán van mit keressenek a továbbiakban az Bogi és Antal Timi dala.
    Remélem a következő két műsor valamelyest dob majd a szinvonalon mert egyelőre még fényévi a különbség.

  • YouLived

    Csalódott vagyok. Ez a pontozásos dolog abszolút nem működik. Jobb volt a tavalyi rendszer nem is kicsivel. A másik, az applikáció gyakorlatilag a műsor elején számomra elérhetetlen volt, fekete üres lapot adott ki, és ez kitartott a műsor végéig. Aztán gondoltam ha így nem, akkor küldök SMS-t, melyet visszadobott a rendszer hogy sikertelen küldés. Valaki járt még így? (Másnak tudtam SMS-t küldeni, csak a DALnak nem.)

  • Niko

    Én ahogy elnéztem az egész műsor olyan amatőrnek tűnt. A fénytechnikus ugyanazt az 5-6 effektet használta.. Pl Az Antal Timis számnak ugyanaz volt mint tavaly a depressziónak.. én nemértem, hogy egy ilyen minőségi műsort, hogy tud az M1 ennyire eltolni. Egyszóval fényévekkel levan maradva pl a Rising Star szinpad technikájátol.. és tavaly még emlékszek egy interjúba azt mondták, hogy magyarország legjobb szinpadtechnikája az övéké.. Hát én ezen márcsak nevetni tudok xD

    • fairygirl

      Hát az lehet, hogy övék az ország legjobb színpadtechnikája, csak használni is tudni kéne… Remélem jövőre indul FGA az idei Rising Starból, mert neki legalább van egyénisége, kellemes hangszíne és tud tisztán énekelni. Jó a zenei stílusa is. Sajnos hiába vakítják a népet azzal, h ez egy DALverseny, a nemzetközi közönség nem fog tolerálni egy hamisan elénekelt számot. Ez egy ZENEI verseny, és így hozzátartozik az énektudás is. A kettő nem elválasztható. Ha csak a dalokra akrunk figyelni, akkor mindenki küldjön be stúdióverziót és értékeljük azokat.

  • Niko

    Mellesleg nekem a Passed eléggé bennemaradt a fülembe 😀

  • xaby

    Alapvető problémának érzem, hogy a zsűri az élő műsorban, még mindíg 70%-ban énekhangot pontoz.
    Pedig azt a 30-ba válogatásnál már szűrni kéne.
    A modell it bukik, Ugyanis ha a 30-ba valóban csak jó live perfomer kerülne, valahol lettország színvonalát hozná, a válogatónk.
    Az MTVA pedíg ezt nem akarhatja több okból sem:

    -Nézettség
    -A 30 dalos CD azért nem mutat rosszul, ha egy külföldi meghalgatja, a DAL-élőt pedíg nem nézi.
    -A színvonal a 30 dalnál nagyot esne, ha énekhang szelekció lenne.
    -1 jó számot csak ki tudunk küldeni az eurovízióra, a többi élő produkciót úgyis elfelejtik.

    Kontra hatása: Egyre több olyan hazai együttes, énekes lesz aki már csak a pontozás miatt sem nevez.
    (Bogi-10 pont mert látni szeretném a középdöntőben kategória.)

    A döntőbe mi alapján: Nézettség egyértelműen! Minél több műfaj legyen a 4 favoritot a zsűri úgyis eldönti. (idén ez változhat…)
    4 Kiválasztott szempntok:
    1. Énekhanggal most már ne égjünk,
    2. az eurovízió mezőnyéből emelkedjen ki (valahogy) A PASSED remek példa.
    3. Legyen aktualitása, vagy adjon hozzá valamit az eurovízióhoz. + sok apró szempont (legyen jó az angolja stb.)
    A hátteret, megjelenést látványosan nem veszik figyelembe…

    Magyar Bori: 1. pontnál maximálisan csúszott, de a 2. nál is.
    Farkas Jenser Balázs: Megint az énekhang
    Szűcs Gabi: Énekhang OK. 3. Az eurovízióhoz nem ad semmit a top 4 re esélytelen.
    Passed: Különösebben az énekhanggal nem volt bajom. 2.-3. pontban lehet erős.
    Bogi: Mérsékelten az összes pontban hiba csúszott a gépezetbe, de a zsűri elhiszi neki hogy tud jobban is énekelni.
    Karmapolis: Az a kategória akik a gyenge elődöntő miatt jutottak tovább.
    Szakács Gergő: Nem is kell mondanom hogy énekhangon hasalt.
    Antal Timi: Mi szavaztuk tovább (valószínűleg a názők Bogi-ja, hátha tudja ezt a dalt jobban is megénekelni.)
    Tóth Vera: Szerintem nála a dal megélése hiányzott, ugyanis tud Ő ennél jobban is énekelni.
    MDC: Igazán egyik pontban sem erősek. Most a Karmapolisnak jött ki a lépés.

  • nosugar

    Álom vagy valóság volt a tegnap este??? Igazából nincs értékelhető előadás…igaz Passed egyedi volt, egyedien röhejes! Tóth Vera tetszene, de valami nem volt rendben vele, látszott a feszültség, idegesség rajta…ha ezt korrigálja, és jobb lesz a körítés…no meg a sztájliszt….akkor oda kell figyelni rá!!

  • xaby

    Véleményem szerint egy közös volt az utóbbi idők
    Eurovíziós nyerteseiben: Ővék volt a legerőteljesebb kisugárzású dal a mezőnyben. Ezt Szakács Gergő dala tudta volna… ha jól énekli.

  • rocknish

    Egy apró dolog, nem tudom, hogy nektek mi a véleményetek róla, de ez az áthangszerelős szabály nem tetszik. Kicsit a nézők becsapásának érzem. Ha van egy dal, ami egy bizonyos formában bejutott a következő fordulóba, akkor az a verseny végéig maradjon is úgy. Arra a formátumra szavaztam, nem az újra. Persze nagyon jó dolgok is kisülhetnek belőle (pl ÍV első verziója nekem felejtős volt, de most akár látnám Bécsben), de Keresztes Ildikó korábbi dala elleni merénylet még mindig érthetetlen számomra…

  • borso

    Na én is aludtam rá egyet. Újranéztem a dalokat. Nyilván nem hasonlítható a miénk egy svéd válogatóhoz, de azért nem volt ez annyira rossz. Pláne, ha az eddig látott 2015-ös válogatókra gondolok. Én még bizakodom, hogy sok mindenben javulás lesz. Ez volt a bemelegítés. 🙂 A pontozásról meg annyit, hogy szerintem a Passed és Vera megérdemelten végzett ott ahol. Dorottya „első’ fellépése szerintem egész tűrhető volt (hamis volt, picit látszott rajta, hogy izgul, de én sokkal jobban féltem az élőtől. A dal viszont nagyon kedves, a srácok is aranyosak… A legfontosabb: teljesen elüt ez a dal a többitől. Szóval ezek után tök mindegy, hogy a többiek hol végeztek… igaz én is hőbörögtem még tegnap, de rájöttem, hogy semmi értelme. Ja és Bogi dala picit előrébb került nálam, de a hangja továbbra is rémes és ez nem is fog változni… Timi dalát meg egyszerűen nem szeretem… ő viszont még énekelhet jobban.

  • Orsolya333

    El sem tudom mondani mennyire csalódott vagyok.
    Őszinte leszek, nekem senki sem tetszett tegnap úgy igazán.
    Nekem eddig fogalmam sem volt róla hogy ki az a Pierot, de nem is baj.
    Kár volt lecserélni Kovács Katit egy ilyenre.
    Az eredmény számomra érthetetlen.
    Feltűnt tegnap hogy amikor a zsűri valakit lepontozott, akkor a nézők pont hogy magas pontszámot adtak neki, vagy épp fordítva. Ebből is látszik hogy milyen egy logikátlan zsűrije van ennek a műsornak…

    Magyar Bori: Inkább maradjon a népzenénél, a popzene nem neki való, rossz volt hallgatni.

    Farkas Jenser Balázs: Nem volt olyan rossz a dal, én vittem volna tovább, bár Bécsben ő sem állná meg a helyét szerintem.
    Egyébként a zongorista nekem nagyon hasonlított Conchitára még 2006-ban.

    Szűcs Gabi: Számomra érthetetlen hogy mért jutott tovább.
    Ha ne adj Isten ő jut ki Bécsbe, én letagadom hogy magyar vagyok.

    Dallos Bogi: Én a „We all-tól sem voltam már elájulva,
    viszont ez a mostani dal jó, talán egy érettebb hanghoz jobban passzolna. Viszont én úgy tudom hogy összesen csak 6 ember lehet az eurovízió színpadán, itt meg én ha jól emlékszem tizenegyet számoltam. Lehet hogy változtak a szabályok?

    Szakács Gergő: Hát elég hamis volt, talán ezért sem szavaztak rá annyian. Én nem voltam tőle elragadva.

    Tóth Vera: Majdnem elaludtam amikor énekelt.
    Olyan sápadt és jelentéktelen nekem ez a dal.

    Passed: Szerintem az énekeslány elég hamisan énekelt, de nem bánom hogy tovább jutottak, talán majd legközelebb jobb lesz.

    MDC: A daluk nem olyan rossz ehhez a tízhez viszonyítva, de önmagában nem tetszik. Van még mit fejlődniük.

    Antal Timi: Örülök hogy végül is ő jutott tovább, nekem tegnap még talán ez a produkció tetszett a legjobban.

    Karmapolis: Utálom az olyan zenéket melyeknek a reflénje egy szóból áll, és azt ismételgetik egyfolytában.
    Szerintem ezzel Bécsben sokra nem mennének.

    • Balázs

      A műsor készítői találták ki, hogy engedélyezik, hogy többen lehessenek a színpadon, mert így nem csak vokalisták, hanem hangszeresek is elférnek, és így jobban mutat minden. Nem mindenki, de volt aki jól kihasználta ezt az engedményt. A nagy verseny szabályai nem változtak.

  • csurmih

    Akkor az én véleményem a sok között:
    Magyar Bori: volt pár jó pillanat, de feledtette a többi (kieső)
    Farkas Jenser Balázs: nem volt se rossz, se jó (vigasz)
    Szűcs Gabi: reklámidő volt ez? (kieső)
    Passed: nekem tetszett, új hangzás, jó volt (tovább)
    Dallos Bogi: na igen.. előzetesbe hallgatva nem jött be. De most.. ki merném küldeni!!! (tovább)
    Karmapolis: eleve hogy került a 30ba??? (kieső)
    Szakács Gergő: tetszett, szerintem nagyon le lett pontozva (tovább)
    Antal Timi: nagyobb szerintem a körítés, mint maga a dal és az előadás. Egy közepes balkáni ország dalaként talán (kieső)
    Tóth Vera: tetszik, szerettem. Középdöntőig mehet (tovább)
    MDC: a tinik kedvence, de a dal annyira nem rossz (vigasz)
    Visszanézve, nem találtam fix 5 továbbjutót, de akkor a vigaszosaim közül Balázs.
    A zsűri:
    Pierot: „izguljanak ők”.. na ezzel már elvágta magát, és utána a pontjaival.
    Magdi: néha tudott racionálisan gondolkozni
    Csiszár: az első Daltól kezdve nem tudom miért van benne, és miért nem szedik már ki az asztal mögül..
    Philip: neki is vannak jó gondolatai, de szerintem ő a taktikás a zsűriben.
    Kovács Kati, Zorán, Koncz Zsuzsa.. Ilyen emberek kellenének a zsűribe még, akik tényleg leraktak már valamit. Tetszett az első két résznél, hogy az előző éves versenyzők ott voltak, akik beleláttak azért személyesen már a dolgokba, és ezzel frissítették az ottani dolgokat. De Alext nagyon nem akarták berakni, csináltak neki egy valamiféle pozíciót a műsorban, idén meg már el is feledték az előző évit.
    A színpad az jó, nagyobb súlyt adtam volna a közönségnek (most ezzel inkább visszavettek), a műsorvezetés meg…
    Összességében nekem visszalépés!

  • András

    Passed…. a hárfa, az ugrálás, előadásmód….
    https://www.youtube.com/watch?v=sTS1gwjlnaM

    • Levi21

      Ott legalább a hang és a dal is sokkal jobb volt, mint a Passed-nél. Az este egyetlen egy produkció volt jó, és az Farkas-Jenser Balázsé volt.

  • János

    Sziasztok 🙂

    Tegnapra teljesen elkapott az influenza,így betegen vártam az adást. A dalokat még azelőtt egyszer sem hallottam,szóval csak reménykedni tudtam benne,hogy gyógyító hatást érnek el nálam. Nem kis fejfájást kaptam végül a megannyi hamis hangtól, na meg persze a műsorvezetői bakiktól.
    Bízom benne,a következőkben felcsendül a dal…