Naptár

2014. május
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2014: Svédország

swedenTudósító: Peterman Róbert
Forrás: eurovision.tv

Sannai Nilesen karrierje 11 évesen kezdődött, most 29 évesen Svédország egy leghíresebb előadója. Számos slágert adott országának, amikkel toplisták meghatározó alakja lett. Egyik legnagyobb álma teljesült azzal, hogy az Eurovízió színpadán állhat májusban.

Sannát leginkább Celine Dion inspirálja, így amikor meghallotta az Undot, nem tudott nemet mondani a lehetőségre, így hetedik alkalommal is nevezett a Melodifestivalenre.

Sanna hétből hétszer jutott a svéd válogató döntőjébe. A győzelemhez legközelebb 2008-ban volt, csak néhány ponton múlt, hogy nem az Empty Room képviselte Svédországot. A második hely ellenére dala 24 héten keresztül vezette a lejátszási listákat egyhuzamban.

Karrierje 1992-ben kezdődött, amikor részt vett egy tehetségkutatón, amit számos másik követett. Első listavezető dala a Till en fågel volt. A mai napig ő a legfiatalabb előadó, aki elérte az első helyet a listákon.

Ma már Sanna az egyik legnépszerűbb és legtiszteltebb előadó Svédországban. Csodás hangjának és elbűvölő személyiségének köszönhetően még sokáig látható majd a színpadon. De Sanna ugyanúgy virágzik, amikor akusztikus koncerteket ad kisebb színpadokon, ahol igazán egyedi érzelmeket tud közvetíteni.

Az évek során 9 albuma jelent meg, legutóbbi az Undo EP, ami első helyen nyitott a svéd iTuneson.

21 hozzászólás Napi Eurovízió 2014: Svédország

 • csonti534

  A kezdetektől ő a kedvencem, és őt tartom a legnagyobb esélyesnek. / Természetesen van egy lehetőség, amikor örülnék, ha csak a második lenne /
  A svéd válogatón nem neki szurkoltam, a Songbird volt a kedvencem, de a svédeknél legalább 5 olyan szám volt, ami itt az első 10-ben lehetne.
  Egyszerűen fel nem tudom fogni, hogy vezethet a fogadóirodáknál még mindig Aram, holott egyetlen összesített listán sem láttam még az 5. helynél előbb.
  Szerintem ez egy igazi győztes típusú dal, nagyszerű előadásban.

 • Zolecs

  Ha a svédek csak kiállnának a színpadra és nem csinálnának semmit, akkor is győztes esélyesnek lennének kikiáltva.
  Sannát minden törzsrajongó ismeri, egyértelmű hogy még ez is rátesz egy lapáttal.

  Nem gondolnám győztesnek, reálisabb az esélye hogy inkább bukás lesz belőle, akárcsak 2010-ben.
  Jó oké, a jobb dalok között van, de nehogy már megint ők nyerjenek. Dögunalom lenne az egész.

  Peace! 🙂

 • csonti534

  Nem lehet, hogy azért vannak mindig győztes esélyesnek kikiáltva, mert nagy átlagban ők hozzák a legjobb dalokat????
  Velem lehet alkudni,oké, ne nyerjen, de akkor nekünk legyen okunk örülni:)

 • gyokub

  Ezt a dalt nagyon túlértékelik. Győzelemre tuti nem esélyes. Az egész produkció nálam teljesen közömbös. Fényoszlopok? Nagy dolog, én ebben semmi izgalmasat nem találok. Ha Sannanak baromi jó hangja lenne, akkor azt mondanám, hogy oké. De sajnos nincs neki. Egy unalmas, klisé produkció az egész, nem több. Nem lepne meg, ha még a TOP 10-be se kerülne be (remélem nem is fog).

 • eschungary93

  pont most adják az m1 -en 🙂

 • Iza

  Brrrr…..
  37/37

 • eschungary93

  Az én véleményem az ,hogy nem fog nyerni. De a top 5 biztos meglesz.

 • Sztbeni

  Nagyon jó szám, de ne nyerjen, mert most rendeztek. De dobogó meglesz.

 • Rita

  Értem és megértem, miért szeretik ilyen sokan ezt a dalt, és általában én is szoktam kedvelni a hasonló power balladeket, de egyszerűen ez a dal képtelen bármilyen érzelmet is kiváltani belőlem. Most már végig tudom hallgatni, nem zavar, de nem tudok neki drukkolni. Nem leszek csalódott, ha előttünk végez, de tudnék nála jobb nyertest is (igen, Andráson kívül is).

 • Dalida

  Nagyon jó dal, nagyon jó előadásban. Ne nyerjen, mert azt szeretném, ha Nagy-Britannia nyerne, az a dal még ennél is jobban tetszik. Svédország nálam Olaszországgal vetélkedik a második helyezésért, hol az egyik, hol a másik kerül a dobogó második fokára. Most talán egy hajszállal éppen ez vezet kettőjük közül.
  Szerintem – ha nem is nyer majd – az első háromban egészen biztosan benne lesz.

 • HunMateo

  Nekem nagyon taszító az énekes a dallal együtt, nem szeretem hallgatni, lehetetlen, hogy nyerjen, csak azért mert svéd, nem a legesélyesebb! Nagyot fog bukni, mert nincs izgalmas színpad, nincs kiemelkedő hangja és még nemis szép a csaj, szóval esélytelen! Ha pl: Albániát képviselné, top 10be se kerülne, de lehet, így se fog!

 • force

  Kedvenc. Maga a dal, és Sanna is. Már 2007 óta a kedvenc svéd előadóm Sanna Nielsen, szóval nagyon örülök, h végre kijutott az EV-re.
  Nálam: 1/16 (1/37)
  Tippem: 3/16 (1-10.hely a döntőben)

 • Tinka

  Alapvetően tetszik a dal, ez az én stílusom, de ahogy Rita is fogalmazott, nem vált ki belőlem érzelmeket. Túl mű az egész. Sanna profin elénekli, miközben semmi nem indul meg a lelkemben. Nem rossz dal, de nem is átütő.
  Sanna nekem nagyon szimpatikus, látszik rajta, hogy örül annak, hogy végre képviselheti Svédországot.

 • Neki kell nyerni. Számomra ez a dal kimagaslik az idei mezőnyből, egyszerűen tökéletes. Imádom a zenei alapot, Sanna hangját, a fényeket, mindent. Már annyiszor meghallgattam ezt a dalt, hogy a családom már említette hogy talán mást is hallgassak 😀 Nem tehetek róla, nem tudom megunni. 😀
  Természetesen 1/37. Hajrá Sanna! 🙂

 • Bakancs

  Az idei mezőny dalai közül az ellenszenven kívül más érzelmet egy sem váltott ki belőlem. Ettől függetlenül engem bármiféle egyszerű balladával simán meg lehet venni, szóval az Undo is az egyik kedvencem annak ellenére, hogy az egyik legborzalmasabb dalszövege ennek van idén.
  Azt viszont nem hiszem, hogy győztes dal lesz, sőt akár hatalmasat is bukhat.
  Sanna viszont nagyon szimpatikus, de még mindig kicsit siratom Ace Wildert.