Naptár

2014. május
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Freaky Fortune ft. Risky Kidd: Egy olyan dalt szerettünk volna írni, amiből sugárzik a pozitív energia

freakyfortune-riskykidd-highres-1Szerző: Mádi Sándor

Görögország egyike azon országoknak, amely eddig minden évben sikerrel kvalifikálta magát az Eurovízió döntőjébe. Tavaly az ingyenes alkohol a 6. helyig repítette az országot, idén a Freaky Fortune duó és Risky Kidd rapper képviseli a görögöket, daluk címe a „Rise up”, azaz „Kelj fel”! Már tényleg csak pár nap és kiderül, hogy vajon Athénba utazhatunk-e jövő májusban, de addig is olvassátok el a srácokkal készült interjúmat!

Mikor kezdődött az énekesi karrieretek?

A mi karrierünk (Freaky Fortune) 2011-ben kezdődött, amikor megnyertük a Perez Hilton cover versenyt. Ezután indult be igazán az élet, a Universal Greece felkért minket egy közös munkára. Így készült el az első három kislemezünk. Nagy általánosságban pedig mondhatjuk, hogy gyerekkorunkban kezdődött a karrierünk 

Risky Kidd 2 éve kezdte, 2012-ben: rengeteg görög dalban vállalta rap betétek előadását, valamint több dance versenyen is részt vett, a legnagyobb siker a Helena Paparizouval közös „All the time”.

Idén ti képviselitek Görögországot az Eurovízión. Mi futott át az agyatokon, amikor meghallottátok a neveiteket a görög nemzeti döntőn, mint az est győztesei?

Az első benyomásunk az volt, hogy most kezdünk el igazán élni! Hogy őszinte legyek, nem gondoltuk azt, hogy egyáltalán nyerhetünk. Azért vettünk részt elsősorban a nemzeti válogatón, mert szerettünk volna mind a görög, mind a külföldi fiatalokkal kommunikálni. A dalt eredetileg az új kislemezünknek írtuk, de a kiadónk (Panik Music) egy ajánlatott tett nekünk a nemzeti döntőn való részvételre, és mi úgy láttuk, hogy a „Rise up” lesz a legjobb választás.

Mit jelent számotokra az országotok képviselete?

Mindhármunknak hatalmas megtiszteltetés Görögország képviselete: az országunk jelenleg egy elég súlyos gazdasági válságban szenved és szerettük volna a dalunkon keresztül a fiatalokat megszólítani, arra bátorítani őket, hogy keljenek fel, múlják felül a problémákat és nézzék pozitív szemmel a világot. A fiatalok képesek megváltoztatni a világot, ezért mi minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni, hogy országunkat a lehető legjobb módon képviseljük és reméljük, hogy Görögország idén is egy előkelő helyen fog végezni. Reméljük, hogy az emberik kedvelik, ahogyan mi „kelünk fel”.

Mi a dal főbb üzenete?

Egy olyan dalt szerettünk volna írni, amiből sugárzik a pozitív energia. Szeretnénk a fiatalokat arra ösztökélni, hogy emelkedjenek felül a nehézségeken, és „ugorjanak át azokon, amik leszívják az erejüket” (Részlet a dalból) – ezt az üzenetet szeretnénk közvetíteni a fiatalságnak. A mindennapos ingerek, az élet, minden pillanat, egy mosoly és a pozitív érzések – ezek azok, amikkel szembe tudunk nézni a politikai és a gazdasági helyzettel, ezek azok amik inspirálnak bennünk arra, hogy olyan dalokat készítsünk amikben igazán hiszünk… ez a felemelő mozgalom a #RiseUp, ami elég gyorsan terjed Európán keresztül! Persze nem csak Európában, hanem máshova is el kell jutnia az üzenetnek, a következő generációnak is hallania a kell az üzenetet! Mindig kell, hogy reménykedjünk és álmodjuk egy szebb holnapról.

Követitek az Eurovíziót?

Nagyon kedveljük az Eurovíziót, hiszen ez egy páneurópai zenei verseny, és egy lehetőséget ad a résztvevő énekesnek, hogy megmutassák, mit tudnak, mit kommunikálnak a dalukon keresztül, más előadókkal és fontos külföldi zeneipari emberekkel találkozzanak. Először 7 éve néztük a verseny, még 2007-ben.

Kik a kedvenc énekeseitek?

A kedvcenceink között van a Coldplay, Björk, Radiohead és a Muse.

Görögország több sikeres előadót küldött már a versenyre. Ki a kedvencetek?

Helena Paparizou és a Die for you.

Van-e kedvenc Eurovízió-nyertes dalotok?

Igen, természetesen ez az Euphoria.

Idén 37 ország versenyez. Vannak-e kedvenceitek?

Külön örülünk annak, hogy minden dalnak megvan a saját stílusa és ritmusa. Nagy kedvenceink: Egyesült Királyság, Dánia, Franciaország, Belgium és Örményország dala.

A koppenhágai színpadon más koreográfiára számíthatunk, mint amit a nemzeti döntőn láttunk?

Igen, teljese más lesz. Minden nap dolgozunk a koreográfián, szeretnénk a lehető legjobbat nyújtani. Teljesen másra számíthattok, mint amit a görög nemzeti döntőn láthattatok… nagyon várjuk már a véleményeiteket!

Mik az elvárásotok, főbb célotok?

A fő célunk, hogy a zenénken keresztül kommunikáljunk az emberekkel. Mi magunk írjuk a zenéinket és a dalszövegeinket is, többségében angolul. Ezen felül egy tempósabb vonalat képviselünk, ami szerintünk bármely nemzetközi koncerten, fesztiválon megállja a helyét, szeretik az emberek a gyors dalokat. Reméljük, hogy az Eurovízión keresztül az emberek jobban megismernek minket és nyitottabbak lesznek a görög zenére.

Mi inspirál titeket?

A mi inspirációnk az életből, a problémáinkból, a szenvedélyünkből, a hobbinkból jön, továbbá mindenből, ami körülvesz minket. Azt hiszem, említenem sem kell, hogy folyamatosan tanulunk új dolgokat a zenei világban, és az is hatalmas löketet ad, ha elismert zenészekkel dolgozhatunk együtt.

Mik az Eurovízió utáni terveitek, ki fogjátok-e pihenni a fáradalmakat?

Habár alapjában lazulós emberek vagyunk, mégsem szeretnénk az Eurovízió után pihenni. Több nemzetközi ajánlatra számítunk, valamint ezen felül több dalt is meg fogunk jelentetni közvetlen az Eurovízió után.

Mit szeretnél üzenni a magyar olvasóknak és a Freaky Fortune ft. Risky Kidd rajongóknak?

Szeretnénk megköszönni a támogatásotokat, és a legjobbakat kívánjuk Magyarországnak! Szeretnénk nektek egy dalt megmutatni… ez egy medley, amiben megtalálhatjátok az összes nyertes dalt 2004 és 2013 között. Csatlakozzatok hozzánk és RISE UP! Köszönjük!

https://www.youtube.com/watch?v=JKfDmbUfyAY

Köszönjük az interjút a Freaky Fortune és Risky Kidd csapatnak, valamint külön köszönet Monica Papadatounak aki nélkül nem jöhetett volna létre ez az interjú!

Sok sikert kívánunk Koppenhágában!

6 hozzászólás Freaky Fortune ft. Risky Kidd: Egy olyan dalt szerettünk volna írni, amiből sugárzik a pozitív energia