Naptár

2014. május
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2014: A nagy döntő szombaton este

AP4_1381Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv
Internetes közvetítés 21:00-tól: http://www.eurovision.tv/page/webtv?program=102853
A győztes sajtótájékoztatójának közvetítése a verseny után hajnal 01:00-től: http://www.eurovision.tv/page/webtv?program=109653
Elővízió az m1-en 20:20-tól

Szombaton este befejeződik a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál versenysorozata. Két elődöntőben 11 versenydal ki lett selejtezve, az összesen 20 továbbjutó pedig csatlakozott a 6 automatikus döntős országhoz. A verseny folyamán a közönségszavazás és a nemzeti zsűrik szavazásának együttes végeredménye fogja megadni a 2014-es fesztivál győztesét. A második elődöntő befejezése után bő két órával már meg is határozták a döntő fellépési sorrendjét. Magyarország a 21-es szerencseszámot kapta.  A szavazólapunkat aktualizáltuk, letölthető innen!

A szombati döntő rajtsorrendje:

01 Ukrajna Mariya Yaremchuk – Tick-Tock
02 Fehéroroszország Teo – Cheesecake
03 Azerbajdzsán Dilara Kazimova – Start a Fire
04 Izland Pollapönk – No Prejudice
05 Norvégia Carl Espen – Silent Storm
06 Románia Paula Seling & OVI – Miracle
07 Örményország Aram Mp3 – Not Alone
08 Montenegró Sergej Ćetković – Moj svijet
09 Lengyelország Donatan & Cleo – My Słowianie – We Are Slavic
10 Görögország Freaky Fortune feat. RiskyKidd – Rise Up
11 Ausztria Conchita Wurst – Rise Like a Phoenix
12 Németország Elaiza – Is It Right
13 Svédország Sanna Nielsen – Undo
14 Franciaország TWIN TWIN – Moustache
15 Oroszország Tolmachevy Sisters – Shine
16 Olaszország Emma – La mia città
17 Szlovénia Tinkara Kovač – Round and Round
18 Finnország Softengine – Something Better
19 Spanyolország Ruth Lorenzo – Dancing in the Rain
20 Svájc Sebalter – Hunter of Stars
21 Magyarország Kállay-Saunders András – Running
22 Málta Firelight – Coming Home
23 Dánia Basim – Cliche Love Song
24 Hollandia The Common Linnets – Calm After the Storm
25 San Marino Valentina Monetta – Maybe (Forse)
26 Nagy Britannia Molly – Children of the Universe

303 hozzászólás Eurovízió 2014: A nagy döntő szombaton este

  • Czigel

    Hát, amióta követem az Eurovíziót(2009 óta), ez lesz a legizgalmasabb döntő.

    Nem tudom őszintén szólva megtippelni, hogy ki nyerhet… Egyesült Királyság nagyon esélyes, de az aranyeső nem tudom, mennyire jön be Európának 4 év alatt harmadszor. A hollandok dala is nagyon jó, de talán nem elég széles rétegnek jön be, hogy nyerjen. Svédország is jó lehet egy dobogóra biztosan, de Sanna nem volt tökéletes, de a döntőben biztos mindent bele fog adni!
    Conchita dala középszerű, viszont Európában rengetegen imádják, úgyhogy a közönségszavazáson nagyon jó helyen lesz, de Kelet-Európában viszont nem örvend nagy népszerűségnek, reménykedek abban, hogy azok a pontok nagyon fognak neki hiányozni…Hozzáteszem, én nagyon nem szeretném, hogy ezzel a középszerű dallal nyerje meg az egész versenyt valaki…
    Spanyolország is nyerhetne, Ruth hangja csodálatos, de a vokál a második refrén végén elrontja az egészet sajnos.
    És akkor ott vagyunk mi is sunyiban… Igazából szerintem sokan nem számolnak velünk, és való igaz, ha a realitások talaján maradok, akkor a Top 5-nek is hihetetlenül kell és fogok is örülni! 😀 De mégis azt mondom, hogy a megtippelhetetlen versenyből akár nagyon jól is elsülhet számunkra a dolog! A nyugati országokból biztos kapunk jó sok szavazatot a DnB stílus miatt, keleten is jó visszajelzések vannak, nem tudom mi fog ebből kisülni 😀

    Hajrá Magyarország! 🙂

  • Euphoria

    Amikor először meghallottam Molly dalát, biztos voltam benne, hogy ő fog nyerni.Viszont tegnap este Conchita hatalmas tapsot kapott, nagyobbat mint bárki és tovább is jutott.Most már azt érzem ,hogy Ausztria fog nyerni.

  • Iza

    Na, vegre kesz a toplistam 🙂

    26. Egyesult Kiralysag
    25. Olaszorszag
    24. Oroszorszag
    23. Svedorszag
    22. Spanyolorszag
    21. Izland
    20. Malta
    19. Romania
    18. Montenegro
    17. Azerbajdzsan
    16. Nemetorszag
    15. Ukrajna
    14. Ormenyorszag
    13. San Marino
    12. Dania
    11. Franciaorszag
    10. Lengyelorszag
    9. Ausztria
    8. Hollandia
    7. Norvegia
    6. Szlovenia
    5. Feheroroszorszag
    4. Finnorszag
    3. Magyarorszag
    2. Svajc
    1. Gorogorszag <3

    🙂

  • eschungary93

    Már annyira várom az utolsó ország pontbejelentését , és ott 1-3 ponttal megelőzvén a második helyezettet ,megnyerné András a versenyt 🙂
    s lenne egy ilyen végeredmény :
    1. Hungary – 211 points
    2. United Kingdom – 208 points
    3. Sweden – 199 points
    4. Austria – 186 points
    5. The Nederlands – 174 points
    6. Spain – 172 points
    7. Romania – 150 points
    8. Slovenia – 126 points
    9. Norway – 118 points
    10. Greece – 107 points
    11. Denmark – 95 points
    12. Montenegro – 84 points
    13. Ukraine – 81 points
    14. Switzerland – 73 points
    15. France – 70 points
    16. Germany – 58 points
    17. Malta – 54 points
    18. Azerbaijan – 43 points
    19. Finnland – 41 points
    20. Belarus – 38 points
    21. Armenia – 35 points
    22. Italy – 33 points
    23. Poland – 29 points
    24. San Marino – 20 points
    25. Russia – 18 points
    26. Iceland – 15 points

  • Momo

    Valahol azt nyilatkozta az osztrák versenyző, hogy van esélye a győzelemre, mert a melegek sokan kedvelik az eurovíziót! Hát ezért lennék nagyon felháborodva, ha nyerne, mert a felhajtás nem a dala miatt van, hanem a „mássága” miatt. Durva lenne, ha megnyerné, mert a dala nem a legjobb…finoman szólva, mégis minden róla szólt az elmúlt napokban. Szerintem nincs olyan tuti befutó, mint tavaly volt, elég nyíltnak látom a versenyt. Talán András is labdába rúghat, ha nem is első, de top5-ben lenni nagyon szép lenne.

    • HunMateo

      A dala középszerű, ha igazi csaj lenne, lehet még döntőbe se jutott volna!

    • Jekatyerina

      Csak én érzek egy kis pozitív diszkriminációt külföldön(is) a mássága miatt? 🙁 Nem állítom, hogy rossz hanggal rendelkezik, de ebben a mezőnyben bőven van jobb! Remélem nem sikerült diszkriminatívra a véleményem, mert semmi bajom a melegekkel, de Conchita körül csak emiatt van felhajtás szerintem…

  • HunMateo

    Szerintetek Conchita dala és színpadi előadása a legjobb? Mertha nem, akkor nem érdemli meg a győzelmet, a legrosszabb győztes lenne ever!

    • Pitbull

      Nem a legjobb dal, de az egyik legjobb éneklés, és a színpadi megjelenítés messze a legjobb volt eddig. Szerintem. A „legrosszabb győztes ever” címet véleményem szerint Lena érdemelte ki.

      • Iza

        El sem hiszem, hogy ez megtortent, de tokeletesen egyetertek, Pitbull!

      • betoven

        OK Pitbull, végre valaki, aki rajtam kívül is elismeri, hogy Conchita az egyik legjobb éneklés és színpadi megjelenés volt a 2 elődöntő során.

        Engem nem érdekel a megjelenése – bár roppant elegáns volt -, sem a nemi identitása, csak az ember, aki előadó. Ő pedig maximálisan az összes elődöntős fölött van e téren. Hogy mi lesz a döntőben? Izgalom a köbön.

  • Kitty

    Őszintén, nem tudom megtippelni, ki fog nyerni idén. Az első elődöntő után azt mondtam Svédország, aztán tegnap megijedtem, hogy Conchita, mekkora tapsot és ovációt kapott. Szerintem a végső győztes Svédország, Ausztria és az Egyesült Királyság közül kerül ki.
    Andrást a top 10-be várom, sőt inkább a top 5-be, de én Wolf Kati után már csak félve merek reménykedni. Nehogy nagyot álmodjunk, aztán majd koppanunk.
    Az élő produkciók megváltoztatták a véleményem néhány dallal kapcsolatban. A hollandot végig sem bírtam hallgatni, aztán az elődöntőben annyira megtetszett, hogy küldtem rá egy smst. Aztán Norvégia is kellemes csalódás volt, Svájc pedig méginkább, nagyon drukkoltam, hogy döntős legyen. Azerbajdzsánt nagyon szerettem, de az elődöntőben teljesen érdektelenné vált számomra.
    Úgy gondolom nagyon jó döntőnek nézünk elébe. És az kifejezetten tetszik, hogy van egy kis izgalom, nem lehet előre tudni a győztest.

  • Aemilia1988

    Érdekes olvasni a merőben különböző ízlésű emberek merőben különböző listáit/tippjeit! 🙂

    Nekem valami ilyesmi a Top 10-m holnapra, a saját ízlésem szerint, figyelembe véve a dalt, előadást, a produkciót úgy egészében (mégha a 6 eleve döntős dalt a élőben még nem is láttam):

    1. Ausztria – Kövezzetek meg, de mára már így gondolom. Tudom, Conchita az egyik legmegosztóbb jelenség itt és úgy általában Európa közönsége előtt is. De egyrészt szerintem a tehetsége/hangja elvitathatatlanul remek, a dal erős, fülbemászó, üzenetet hordoz magában, mint maga az előadó is. Emellett direkt végignéztem vele a helyszíni interjúkat/sajtótájékoztatókat, Conchita egy ritka intelligens és jó fej embernek tűnik. Vesszenek az előítéletek! 😉
    2. Magyarország – Soha nem volt még ennyire esélyes és minőségi magyar produkció Eurovízión, szerintem legalábbis, pedig nagyon messze vagyok attól, hogy úgy egyébként Kállay-Saunders-rajongó legyek, de itt minden egyben van, nagyon-nagyon drukkolok neki/magunknak, nagyon izgi lesz holnap este!!
    3. Spanyolország – Nagy hang, nagyon kellemes, mediterrán hangulatú, romantikus dal egy gyönyörű nyelven előadva, nem tehetek róla, engem megfogott.
    4. Nagy-Britannia – Remek dal, tetszik a stílusa, jó kis brit stílusú éneklés, klassz hangú lány, egy szóval nagyon erős, szerintem.
    5. Svédország – Igaz, elég átlagos eurovíziós dalnak tartom az Undot, de folyton azon kapom magam, hogy ezt dúdolom napközben, a képességek Sannánál is vitathatatlanok, egyszerű és nagyszerű.
    6. Finnország – Mégha élőben nem is ők a legerősebbek, de nagyon szeretem az alternatív rock műfaját, és a dal egész egyszerűen bejön. Ennyi.
    7. Norvégia – Nagyon kellemes, csendes kis ballada, szimpatikus ember, tetszik.
    8. Hollandia – Igaz, kissé csendes, sőt, talán jellegtelennek is tűnhet a dal egy ilyen fesztiválon, de pont a mássága miatt tűnik ki. Szeretem ezt a stílust, sajátos kis aurát teremtenek az előadók, bájos.
    9. Azerbajdzsán – Maga a dal az egész mezőnyből az egyik kedvencem, Top 3-ban van. De élőben nem annyira tetszett a hang sem és az előadás sem. Ennek ellenére nálam elől van a ranglétrán.
    10. Svájc – Eleinte nem érdekelt ez a dal, de az elődöntőben nagyon megtetszett, és az előadás is bejött. A klip is jó.

    Tetszenek még: Olaszország, Izland, Franciaország, San Marino és Lengyelország.

    Annak viszont kifejezetten nem örülnék, ha Oroszországot és Romániát nyomnák, az orosz egy kifejezetten jellegtelen, unalmas dal, közepes hanggal és előadással, mégha jól is mutatnak az ikrek a színpadon. A román dal pedig szintén „tizenkettő egy tucat” az Eurovízión minden évben van 2-3 három ugyanilyen dal, és nekem túlontúl csillogó és édeskés.

    Röviden ennyi a saját véleményem, gondolom, megosztom én is. 🙂

  • Nagyon várom már a döntőt, mióta én nézem, 2009 óta még szerintem sosem voltunk ekkora ködben a győzted kilétét illetően.
    Szerintem esélyes a győzelemre: Anglia, Ausztria, Svédország (esetleg még Magyarország és Hollandia is). És igazából nem tudom ki fog nyerni mert mindenki ellen fel lehetne hozni 1 olyan érvet, amiért nem valószínű, hogy nyerni fog.

    A személyes véleményem az, hogy 2 dal érdemelné meg a győzelmet, akikre fogok küldeni SMS-t is és remélem, hogy az egyik nyer.
    Az egyik Svédország. Sanna hangja nagyon szép, a fények jól mutatnak, ráadásul ez a dal nekem kimagaslik az idei mezőnyből, szerintem fantaszikus, főleg az utolsó refrén az ami különösen szép.
    A másik Ausztria. Conchita nagyon magabiztosan énekel, a színpad talán a legszebb idén az ő dala alatt, egyszerűen szemet gyönyörködtető. Ezen kívül a dal sem rossz bár kicsit túl klasszikus de én nagyon szeretem.

    Nagyon remélem hogy az egyik kedvencem nyer, de mivel a többi dal közül is sokat szeretek ezért nem fogok szomorkodni egy Angol vagy akár Magyar győzelmen sem 😀

  • Sztbeni

    Hajrá Oroszország! Ez érdemes még elolvasni: http://kuruc.info/r/20/127612/

    • Fox

      Bennem az a kérdés merült fel ,ahogy elolvastam , hogy Conchitát Európa elfogadja , akkor a 17. éves ikerpár irányába (akiknek semmi közük semmihez) miért az ellenkezője történik ?

      • Sztbeni

        Mert ilyen szinten beteg ez a világ. Itt már mindenki lehet minden, akár ilyen szakállas beteg állat is. De orosznak lenni bűn?

      • .

        „szakállas beteg állat”
        Te aztán egy okos, értelmes ember vagy. Kár, hogy mindez csak egy párhuzamos univerzumban igaz.

        (nem, nem értek egyet a kifütyüléssel és nem, nem vagyok se zsidó, se cigány, se meleg, de még csak hazaáruló sem)

      • betoven

        Tökéletesen igazad van Sztbeni „véleményére” adott válaszoddal. Sztbeni talán nem is tudja, hogy Conchita személyiségi pert is indíthatna az ilyen kifejezésekért.

      • Pitbull

        Ha Thomas minden hasonló megjegyzésre nekiállna pereskedni, akkor egy időben kb. 4964163541653410564511463543654684 pere folyna párhuzamosan, és mivel ki sem jönne a tárgyalóteremből, nem lenne ideje szépen elénekelni nekünk a dalát. Szerencsire nem ennyire érzékeny a finom kis lelke…

      • Pitbull

        Szerencsére eszembe jutott a tábla Szerencsi csokim, úgyhogy most jön egy kis szénhidrátbevitel.

      • HunMateo

        Én már nem leszek meglepődve, sőt, már felkészültem Conchita győzelmére, az elődöntős videóját fél nap alatt 400 ezren nézték meg, még a többit fele annyian sem! A melegek alig várják, hogy elkezdődjön a szavazás, és az ő képviselőjükre szavazzanak! És már a zsűriben sem lehet bízni, mert védeni kell a másokat!
        Mert az a szép és jó és menő nyugaton, ha egy szakállas nő énekel. Nem mondom, hogy rossz dal, de 20. helyet érdemelne!

      • Fox

        Ez eddig rendben van , sőt én bírom Conchitát , de ne már ,hogy a 60. ESC -ban ő legyen a tavalyi győztes fellépő 🙁

      • HunMateo

        De sajna nyerni fog, én meg nem nézem többet a műsort többet! Szégyen lesz, csak figyeld!

      • Sztbeni

        Én se nézem akkor, az biztos. És nagyon sokan vagyunk ezzel így. Az EBU meg nagyon durván rá fog b@szni, mert töredékére esik a nevező országok és a nézők száma.

      • Pitbull

        Nagyon fog hiányozni a sok színvonalas és toleráns kommentetek…

      • Erzsi

        Kösz, Pitbull!

      • Sheg Ber Uug

        Csatlakozom.

      • Sztbeni

        Én is a győzelmétől félek. De ha nyer, akkor az Eurovíziónak vége. A normálisabb országok vissza fognak lépni, a nyugatiak meg majd azon versengenek, hogy ki tud aberráltabb fellépőt küldeni. Ez az új európai értékrend. Itt már az egészséges heteró fehér férfi a gonosz. Nem kellett volna engedni, hogy elinduljon.

      • .

        Hozzád képest a fekete lyukak egészen világosak.

      • HunMateo

        Ezt a hozzászólásodat el kéne olvasnia Jan Ola Sandnak és megfontolni, megéri-e nekik Ausztriát kihozni győztesnek!

      • Sztbeni

        Remélem belegondolt ebbe. És attól tartok, ha nyerne, akkor az lenne, amit írtam.

      • Erzsi

        Majd elküldjük neki, nehogy lemaradjon erről a sok okosságról. Még hülyén halna meg …

      • HunMateo

        Ez a videó már 500 ezernél jár! 😀

      • Sztbeni

        Elképesztő… 🙁

      • betoven

        Legalább 500.000 embernek van ízlése! 🙂

  • libre83

    Megpróbáltam kicsit tudományosan megközelíteni a döntőt, figyelembe véve az indulási sorrendet, a produkciót, és a szimpátia szavazatokat is. 5 tényezőt pontoztam, és szoroztam egy szorzóval, melyet az alapján kaptam az országok, hogy hányadikként lépnek fel holnap.
    Ez alapján a sorrendem (engem is meglepett a dolog):
    1. Hollandia- a produkció jó, a sorszámuk is jó.
    2. Egyesült Királyság- Ami miatt talán nem nyerhet, az az, hogy utolsóként nem biztos, hogy jó szerepelni a showban.
    3. MAGYARORSZÁG- ami miatt talán nem nyerhetünk, hogy szinte mindenkitől kapunk pontot szerintem, de a szimpátia hiánya miatt, nem mindig leszünk a TOP3-ban. A sorszámunk jó, a produkció is jó, ha KSA elénekli úgy, mint az elődöntőben, nem lesz gond. Hajrá ANDRÁS!
    4. Spanyolország- Nem hiszem, hogy a spanyolok szeretnének Eurovíziót rendezni, ezért nem nyomják annyira a dalt, viszont így is az elmúlt évek legjobbja lesz, szerintem.
    5. San Marino- ezen meglepődtem. Amiért talán előre kerülhet, az a sorszáma és a szimpátia, ami Valentinát övezi. De benne van az is, hogy a szimpátia csak addig tartott, hogy bejusson végre a döntőbe.
    6. Málta- A sorszáma segíthet leginkább Máltának, mert a dal szerintem akkor is csak tingli-tangli dal.
    7. Dánia- A TOP10 tuti, mert mindenki „nyalni” fog Dániának, mint házigazdának. A dal maga semmi, azonban a házigazdák mindig jól szerepelnek, ha nem is nyernek.
    8. Olaszország- az olaszok, mióta visszatértek, mindig 10 környékén vannak, a visszatéréskor 2.-ok voltak. Valahogy nagyon nyalnak az olaszoknak, mióta visszatértek a vízióra.
    9. Szlovénia- ebben benne van a szubjektív véleményem is, mert szerintem nagyon jó ez a dal. De szerintem jó ez a produkció, ott lehetnek a 10-ben. Ja, és a sorszáma sem annyira rossz.
    10. Svájc- bolondos, jó produkció. Jó rajtszámmal simán ott lehetnek.
    11. Svédország- a rajtszám nagyon vissza fog ütni Sannának, meg nem hiszem, hogy sokan szeretnének újra svéd győzelmet.
    12. Finnország- a tinilányok és a nem rossz rajtszám segíthet nekik.
    13. Oroszország- a szimpátiát elvesztették, az tuti (szegények, nem ők tehetnek a kialakult helyzetről), azonban a volt szovjet országok szavazatait megkapják, és a sorszámuk sem vészes.
    14. Ausztria- Bár Conchita nagyon népszerű, és a műsorvezetők is nyomják, azonban Kelet-Európa túl prűd ahhoz, hogy nyerjen.
    15. Németország- a dalt, bár nekem bejön, nem túl népszerű, ráadásul az első feles előadás sem dob a helyzetükön.
    16. Montenegro- nagyon korán kell fellépjen, bár a produkció nagyon jó, azonban 1,5 óra után nem tudom, ki fog emlékezni rá.
    17. Görögország- a dal buli, viszont korán is énekelnek, és a produkció sem annyira jó. Nekem az maradt meg, hogy a háttérben egy trambulinos ugrált.
    18. Norvégia- Nagyon hamar kell fellépjen, ez lesz a veszte, ráadásul a produkció sem emlékezetes annyira.
    19. Románia- A korai fellépés miatt kerültek hátra, ráadásul Paula hangja nagyon idegesítő számomra mindenképpen.
    20. Franciaország- idióta dal, az érződik, hogy a franciák tuti nem akarnak jól végezni. Csak nem tudom, ezért minek indulnak egyáltalán.
    21. Lengyelország- korán vannak, és a melleken kívül más nem maradt meg számomra, bár azok szépek voltak.
    22. Ukrajna- a dal annyira nem erős, hogy első fellépőként jobb helyen végezhessen, szimpátia ide vagy oda.
    23. Örményország- a sorszáma sem jó, az előadás kifejezetten unalmas volt, a dal maga jó, de a szimpátia terén is elbukhat Aram.
    24. Azerbajdzsán- a legunalmasabb dal, nem is jó sorszám, és a szimpátia sincs meg. Az egyetlen előnye a dalnak Dilara különleges hangszíne.
    25. Izland- poénnak poén volt bejuttatni őket, azonban ez a stílus első sorban a nyugatiaknak fog bejönni, nem hiszem, hogy sokan emlékezni fognak a dalra a szavazásra, max a külsejük marad meg.
    26. Fehéroroszország- 2. fellépőként nem annyira jó ez a szám, hogy előrébb végezhessen.

  • HunMateo

    A holnapi pontok Ausztriának: biztos nyer sajna 🙁
    12: Uk, Franciaország, Svédország, Németország
    10: Svájc, Dánia, Finnország, Spanyolország, Olaszország, Izrael, Belgium, Norvégia
    8: Magyarország, Izland, Hollandia, Portugália, Görögország
    Ezek szinte biztosak!
    Nekünk meg majd jut pár pont keletről, érzem, egyre romlanak az esélyeink, már csak a jó sorszámunkban bízok!

    • libre83

      Amit írtál, az 17 ország, de a maradék 20 országban elég necces a fogadtatása. Ha kap is a többi országban pontokat, nem hiszem, hogy a top pontokat. Ezért szerintem nem fog nyerni.

    • moisti

      Kizárt dolog Ausztria győzelme,ugyanis a keleti blokk nem fog rá szavazni,ebben biztos vagyok. Szerintem kétesélyes a győztes kérdése : UK vagy Svédország!

    • Bakancs

      Nem hiszem, hogy minden nyugati ország támogatná Ausztriát, nyilvánvalóan nem az egyetlen „nagy kedvenc” idén, szóval biztosan meg fogják szorítani a versenytársak.
      Ne legyetek már ennyire betojva a győzelmétől! 😀

      Szerintem mi pedig éppen nyugatról kapunk pontokat, a modernebb hangzás a keleti országoknak nem biztos, hogy be fog jönni (igen, én is ilyen előítéletes vagyok), egyébként is északról vagy középről szoktak bennünket támogatni leginkább.

      • HunMateo

        Ha nem lenne Chonciha, nekünk mennének ezek a pontok, de ha nyugat európának választani kell egy a melegek jogaiért küzdő szakállas nő és egy a gyermekbántalmazásról éneklő mulatt férfi között, szerintem az elsőt választaná!

      • Bakancs

        Akkor ő kapja a tizenkét pontokat, mi a tízeket, aztán majd más országokban behozzuk a hátrányt 😉
        Vagy ha nem mi, akkor a svédek, a britek, a hollandok, ezek mind népszerűek lesznek nyugaton (legalábbis szerintem), és szépen kiütögetik egymást, de legfőképpen az osztrákokat.
        A győzelemre a mi szempontunkból egyébként sem látok sok esélyt, de az osztrákokéból még kevesebbet.
        Elég akkor kétségbeesned, ha mégsem lesz igazam, felesleges így előre őrölnöd magad. 😀

      • HunMateo

        Oksa, de kiakadhatok ezen a fórumon, ha a sellőszakállasnő nyer? 😀

      • Bakancs

        Szerintem akkor eleve összeomlik a szerver. 😀

      • Erzsi

        Bakancs, honnan ez az óriási türelem benned? Gyógypedagógus vagy?

      • Bakancs

        😀
        Valamilyen oknál fogva egész életemben türelmes voltam (talán túlságosan is), nagyon ritkán hozott ki bármi a sodromból.

        Egyébként jogtanhallgató vagyok, és ott sem túlságosan előnyös, ha valakinek nincs türelme mondjuk több száz oldal tananyag szó szerinti bemagolásához… 🙂

  • BeN

    Látom Ausztria kiverte mindenkinél a biztosítékot, nálam is. Nincs vele bajom, eléggé toleráns ember vagyok. DE! NE hogy már megnyerje, mert a dal nem egy győztes dal! Észak-Európa és Nyugat biztos ad neki pontot, de ha tavaly a finn lezbi csók nem vitte sokra, remélem Koncsi se fog messzire szárnyalni. (max egy 5-10. hely környéke)

  • genyanett

    Mikor lehet tudni, hogy az első elődöntőben hogy és kitől kaptunk pontokat?

  • Tanti

    Ausztriával mint országgal nem szokott szimpatizálni Európa.Egyszer végeztek a top3-ban, 1966-ban Udo Jürgens révén győztek.De ezen kívül egy 4. és pár 5. és 6. hely a legjobb eredményeik.Reméljük a második helynél nem jutnak tovább.Különben is ott van Sanna Nielsen, egy Aram Mp3,egy Carl Espen,egy Molly Smitten Downes (26),egy Dilara Kazimova,a sokotók által nem kedvelt Paula Seling & Ovi duett és nem utolsó sorban Kállay Saunders András is akinek van egy kis esélye a győzelemre ahogy az előtte leírt előadóknak is.
    Összegezve Ausztria nincs akkora előnyben SZERINTEM hogy simán nyerjen.Egyszerűn olyan sűrű az élboly hogy nagyon kicsi az esély az osztrák győzelemre.Győzelem 11-es sorszámmal(idén Ausztria)1973 Luxemburg,1967 Egyesült Királyság.Tehát csak 2 alkalom és már 40 éve nem nyertek a 10+1-es sorszámmal.A statisztika elbírja ezt az évet is.(r-e-m-é-l-e-m)

    • HunMateo

      Én meg azt is remélem, hogy 2014ben sem törik meg a sorszám elmélet, és nem nyerhet idén sem senki 15. sorszám alatt, mert 2004 óta mindig az utosó fellépők nyernek:
      2005 19es, 2006 17es, 2007 17es, 2008 24es, 2009 20as, 2010 22es, 2011 19es, 2012 17es, 2013 18as és remélem 2014 19/21/26os!

  • eschungary93

    Emberek nem akarok még olajat önteni a tűzre ,de mutatok valamit : http://adal2014.hu/index.php?action=recordView&type=places&id=857146

    • eschungary93

      alulról a harmadik képsorban van a sajtósok és egyéb személyek voksai által leadott szavazatok összessége ,szörnyű végeredmény…

    • Iza

      En ebben nem hiszek, annyi irrealis adat van rajta, ketlem, hogy barmelyik is igy alakulna. (bar azert a 3. helyen…hmm-hmm). En nem foglalkozok az ilyenekkel.

      Ellenben.

      Ott van Nick az egyik kepen *-* :33

    • HunMateo

      Ki lepődik meg ezen, rakják Koncsi alá a lovat rendesen, majdnem 2X annyi pontja van, mint nekünk…

      • borso

        Hát erre aztán végképp nem számítottam… mérhetetlenül szomorú vagyok. Hogyan jutottunk idáig? Mindenhonnan ez a szakállas folyik…. a többiekről semmi…. GUSZTUSTALAN!
        Azért ehhez még sok embernek lesz egy-két szava, akarom mondani szavazata. Jajj bízom az emberekben!

      • Iza

        Mindenki nyugodjon le, nem fog Conchita nyerni. Ezt nem fogja megkockaztatni az EBU. Svajc fog nyerni, es kesz 😀

      • .

        Az nem lenne rossz, de nem fognak. Szerintem ugyan szinte mindenhonnan fognak pontokat kapni, de sehonnan sem sokat.

      • Iza

        Majd meglatjuk. Alamuszi nyuszi nagyot ugrik 🙂 (szerintem.)

  • Jekatyerina

    Én látom rosszul, vagy Hollandia és Magyarország is 4 helyen áll a képen?

  • Pitbull

    Ha Conchitának nem lenne szakálla, hanem kb. úgy nézne ki mint Dana (szakáll nélkül olyasmi lenne), akkor is ennyire ágálnátok ellene?

    Ha nem, akkor ti nem is homofóbók, hanem szakállfóbok vagytok…

  • Rita

    Íme, az escextra véleménye András zsűris előadásáról:

    The ghost city in the backdrop at the start looks really beautiful once again. The moment when he throws the chair away and runs on to the catwalk looks really impressive. András is once again very powerful vocally, and doesn’t miss a single tune. The two dancers interact perfectly with each other, and the moment when the female dancer runs to András, and he pushes away the male dancer looks just perfect. A big applause in the audience!

    • Rita

      Oikotimes:
      Olivier: I’ve always liked András’ song. Well, the message is not that easy to deliver, but the performance is great, flawless and powerful enough to be remembered. “Running” is a great song and some see it as another dark-horse. I couldn’t blame them. Being in the 2nd half of the show could really help Hungary achieve its best result ever! Strong reactions!
      Stefan: I was there when he won A Dal, and since then I just know that he will do well in Eurovision. His song has a true message and meaning, he is good looking, he knows how to sing, he has a perfect performance, all what a wining song should have. I won’t be surprised if he wins the votes of jurors, because he deserves it. In my opinion it all goes down on Budapest, Madrid and Athens.

  • Sheg Ber Uug

    Saját toplista helyett én inkább – pesszimista hajlamomnak eleget téve 😉 – a veszélyesebb ellenfeleket szedném össze, akik ezért vagy azért simán megelőzhetnek minket. (Sajnos elég erős mezőny jött össze, magunknak én egy 7.-8. helyet éreznék reálisnak.)

    Ausztria: nem is az zavar, hogy miközben a toleranciáért áll ki, pofátlanul provokálja a konzervatív embereket, hanem az, hogy a dán házigazdák nyelve ilyen mélyen benne van az úriember/hölgy (nem tudom minek nevezzem) seggében. Undorító volt nézni, ahogy nyalnak neki, hogy kb. ötször annyi ideig beszélgetett a lihegőben, mint bárki más. Már az első továbbjutó kihirdetésekor tudtam, hogy őt mondják majd ki tizediknek. Hánynom kell. Rengeteg szavazatot fog kapni a hű-de-toleráns Nyugattól és a skandinávoktól, pedig a dala alapján nem érdemelné meg, bár jó hangja van amúgy. Top 3-ba várom sajnos.

    Svédország: azt hiszem ezt nem kell részleteznem. Az egyik legnagyobb esélyes, akit ráadásul szintén tolnak a szervezők. Igaz, a rajtszám húzásakor mellényúlt a hölgy, de sebaj, a baráti dánok berakták 13.-nak, tehát a lehető legmagasabb sorszámot kapta. Ezt azért érdemes észrevenni.

    Hollandia: nagyon unalmas szám, de nagyon jön fel és egyre több ember írja hogy rájuk fog szavazni. Top 3-ba szerintem nem fog bejutni, de a 10-be biztos.

    Ukrajna: már egy korábbi kommentemben is írtam, hogy szegény ukránokra, akiknek a gaz orosz medve csavargatja a nemesebbik szervét, biztosan szavazni fog a segítséget jellemzően a szájával adó Európa. Szintén olyan, top 3 esélyes dal, ahol a produkció minősége és a várható eredmény között fényévnyi különbség van.

    Örményország: hiába árasztották el YouTube-ot az örmény kommentelők, Aram nem fog nyerni, de egy top 3 neki is kinézhet. Minket meg simán megelőzhet.

    Románia: ezt a dal kifejezetten utálom, sajnos a legtöbben nem így vannak vele. Bocskorosék ráadásul mindig jól szerepelnek. Szerencsére a rajtszámuk Aramhoz hasonlóan eléggé alacsony, remélem a pontszámuk is az lesz.

    Görögország: ők se szoktak rosszul szerepelni, függetlenül attól mit adnak elő.

    Azerbajdzsán: oké, pocsék és unalmas a dalunk, de hát ha nem akarnak magunktól ránk szavazni a népek, akkor majd egy kis pénzzel megoldjuk, na. Szerencsére van még olajunk.

    Egyesült Királyság: sokan szeretik ezt a dalt, nem is rossz, ráadásul Molly lép fel utolsóként, nagy esélyes ő is. Possible top three.

    Labdába rúghat még: Norvégia, Olaszország.

    Amint látjátok, elég terjedelmes lista sajnos. Ennek fényében, figyelembe véve még néhány meglepetés szereplőt, még a top 10 is megsüvegelendő eredmény lenne… :/

    • anetty

      Én általában,vagyis mindig optimistán állok a dolgokhoz,de totál egyetértek Veled..nagyon jól látod a helyzetet..a kedvenc számom a 7,és azt mondtam az elején,hogy ha Andris bekerül a döntőbe,talán 7.lehet…Igaz sokkal de sokkal jobban szeretném előrébb..jóval előrébb

    • Sztbeni

      Teljesen egyetértek ausztriával kapcsolatban!

  • Klaris

    Azt álmodtam, hogy egy csillogó bronz bross-álarc kombót kaptam Andrástól.Baromira örültem neki.
    (Álom: bármi lehetséges benne+baromság,baromság hátán)
    DE én ezt úgy értelmeztem: harmadik hely? :DD

  • Doresz

    Na, én feladom, az összes hozzászólásom rendszer moderációra vár 🙂 orosz nagymamásan fogalmazva hajrá evribogyi 🙂

    • kecske14

      Van ennek jelentősége, hogy ki hányadikként mondja be a pontokat? a vége úgyis ugyanaz lenne.

      • BeN

        Annyiból van jelentősége, hogy próbálják úgy megcsinálni a sorrendet, hogy ne rögtön 8. ország után legyen egyértelmű a győztes, hanem csak pl. 28. után 🙂 . Arra törekednek minél izgalmasabb legyen az eredményhirdetés.

    • force

      Tegnap az első megérzésem az volz, h AZB kezdi majd a pontosztást, és bejött. 😀
      Gondolom Ukrajnának és Fehéroroszországnak adnak majd magas pontokat…

      A magyar TOP 3 szerintem:
      8 pont: Azerbajdzsán
      10 pont: Hollandia/Egyesült Királyság
      12 pont: Svédország

    • HunMateo

      Ez megint Ausztria győzelmét sejteti, mertr az első 9 ország Dánia kivételével egyik sem toleráns, szóval majd a 10. ország után fog Conchita az élre állni! 🙁
      2011ben is ez volt, az összes északi ország a szavazás első felében volt ezért vezetett a félidőben Svédország, majd a végén azer győzött…
      A szavazás 1. felében 13 nem toleráns ország van, a 2. félben pedig csak 6!
      Kik a nem toleráns országok: pl. Románia, Lengyelország, Azerbaijan, Örményország, Macedónia, Lettország, stb.

    • BeN

      Nem hivatalos forrásból, de egy román postból, ami leírja, melyik országokban, melyik adón és telefonszámon lehet szavazni. és Albániához, illetve San Marino-hoz: ONLY JURY VOTING.
      Albánia ha jól tudom 2012-ben (akkor nemzeti gyásznap miatt) az elődöntőben, 2009-ben is csak zsűri pontot adtak.

  • guston

    nem kicsit sikerült meglepődnöm a második elődöntőn és az ott kialakult eredményeken, főleg ahhoz képest hogy sok helyen a mai napig azt hallom, hogy nem túl erős az idei felhozatal.
    biztosan meg leszek most nyilvánosan kövezve, de nekem nem igazán jött be a legtöbb euroviziós közösség szempontjából különösen rokonszenves melegbarát izrael versenydala, furának találtam az énekhangot, és a lány veszélyes tóthgabi hasonlósága csak tovább rontotta a helyzetet.
    határán voltam a falnakugrásnak a litván dal hárompercében, és hasonlóan éreztem a politikai békénkért több száz kilométereket utazó lengyel vállveregetőink delegáltjainál is, pasi létemre kényszerültem azt mondani, hogy bakker tessenek normális zeneszámot irni és akkor visszább lehet venni az alapból is szánalmas, de itt már közönségessé fajult telibe dekoltázsmutogatásból.

    macedónia képeslapfilmjére jobban emlékszem mint magára a produkcióra, és grúziából is csak annyi kevéske inger maradt meg, hogy az énekes néninek hang helyett a hajterjedelme a hatalmas, és hogy tetszett a virágos rétet illusztráló szép zöld alávetités.
    valamiért közömbössé vált számomra finnország és norvégia, görögország versenydala pedig ötletileg egy az egyben a sak noel által jegyzett paso koppintása miszterszákszobit feelinggel fűszerezve, a görög banda döntőbe jutásának pillanatában amúgy olyan kinos módon örült maguknak az a riskykidd nevű rapper tag, hogy muszáj volt a képernyőtől elfordulnom.
    talán a legnagyobb csalódást a román dal okozta, kiváltképpen a korábbi róluk szóló mérföldes ódazengések fényében, mert hát kérem ez nem volt más mint egy rosszabb fajta középszerű rádiósláger… én engedelmetekkel kiállitottam nekik az est leggejlebb produkciójának cimét, aki szeretné, az pár szóval megtámogathatja a titulust, kitartott hang ide vagy oda.

    • Erzsi

      Gyakorlatilag mindenben egyetértek veled (bár azért én Izraelt nagyon szerettem és a finneket is, ez utóbbira nincs mentségem), de ha a felsoroltakból egyik sem érdemelte meg a döntőbe jutást, akkor ki ment volna tovább?

      Jé, egy férfi, aki szerint a lengyel produkció közönséges!!!

      Persze, hogy a leggejlebb. És a kitartott hang a legkínosabb benne.

  • DinkaDanka

    Magyarország pontjait így osztanám ki:

    1 pont: Ausztria
    2 pont: Görögország
    3 pont: Franciaország
    4 pont: Egyesült Királyság
    5 pont: Lengyelország
    6 pont: Németország
    7 pont: Spanyolország

    8 pont: Svédország

    10 pont: Örményország

    12 pont: Finnország

  • guston

    na de persze voltak kellemes élményeim is, a szlovén fuvolista hölgyemény például elbűvölt és a svájci sebalter formáció is megvett kilóra, bár utóbbiak esetében zavart az, hogy a szerintem playbeckelt füttyszólós történet kezdéssel és mindenestül eléggé hasonlit a svéd ola svensson tavaly őszi slágerének darabjaira.
    mindeközben pedig kezdek aggódni ausztria hölgyúr versenyzője, a körülötte kialakult látványos hájpolás és a dánok által köré kiépitett nemdiszkriminálunk és nagyonszeretünk felhajtás miatt, és attól tartok hogy az aggodalmam nem alaptalan.
    tudom jól hogy ez a dalverseny a másként gondolkodók szórakoztatásának non plus ultrája, állitólag az arénák javát ők töltik ki és ezzel nincs is semmi gond, csak amikor egy tudatosan ezt a tényt és a melegtoleranciát meglovagló induló mellé a szervezők is a csütörtökihez hasonló félre nem érthető módon támogatólag beállnak, az szerintem kissé visszatetsző, és nem utolsó sorban a többi versenyzővel szemben is szavazatilag inkorrekt húzás.

    nos több szót nem is érdemel a téma, mert felbosszantom magam… andrással összefüggésben azonban az mindenképpen idekivánkozik, hogy nagyon örülök a huszonegyes sorszámának, esküszöm hogy a sorsolás előtt pont a napokban pedzegettem az itthoniaknak a döntős fellépésünkkel kapcsolatban ezt a számot, de persze lehurrogtak, mondván hogy az már túl meseszerű.
    végezetül még annyit, hogy őszintén kiváncsi vagyok az est legizgalmasabb részénél a mindenhonnan beigért tiz és tizenkét pontokra, nem tudom ki mit gondol, de hogy a behizelgő és módszeresen ravasz örményektől az igéretük ellenére gyakorlatilag még a minimumot se igen fogjuk megkapni, azt akár már most boritékolom nektek.
    majd meglátjuk és persze csalódjunk bennük pozitivan, lényeg hogy úgy tűnik egy remek esti döntő elé nézünk, amihez kivánok mindenkinek tonnányi finom csipszet és ünneplésre okot adó pompás hangulatot.

  • Zolitt

    gyors kérdés, megerősítést kérnék! (9:50-kor mennem kell dolgozni, ezért gyorsan 🙂 )
    az a 15 perc amiben szavazni lehet ma este, az kb mikorra esik a Ti számításaitok szerint?

    • rocknish

      Hááát ha jól számoltam, akkor olyan 22:50 körül kezdődhet majd. Bár ezt korainak érzem, de nekem ennyi jött ki.

  • force

    Az én listám mára (nem tipp) személyes lista:
    1. Svédország
    2. Lengyelország
    3. Spanyolország
    4. Románia
    5. Görögország
    6. Egyesült Királyság
    7. Hollandia
    8. Szlovénia
    9. Montenegró
    10. Ausztria
    11. Franciaország
    12. Ukrajna
    13. Azerbajdzsán
    14. Olaszország
    15. Örményország
    16. Oroszország
    17. San Marino
    18. Magyarország
    19. Dánia
    20. Németország
    21. Svájc
    22. Málta
    23. Norvégia
    24. Finnország
    25. Fehéroroszország
    26. Izland

  • BeN

    Az amúgy mennyire igaz, hogy Albánia és San Marinó csak zsűri szavazatokat közöl majd?