Naptár

2014. május
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2014: A nagy döntő szombaton este

AP4_1381Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv
Internetes közvetítés 21:00-tól: http://www.eurovision.tv/page/webtv?program=102853
A győztes sajtótájékoztatójának közvetítése a verseny után hajnal 01:00-től: http://www.eurovision.tv/page/webtv?program=109653
Elővízió az m1-en 20:20-tól

Szombaton este befejeződik a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál versenysorozata. Két elődöntőben 11 versenydal ki lett selejtezve, az összesen 20 továbbjutó pedig csatlakozott a 6 automatikus döntős országhoz. A verseny folyamán a közönségszavazás és a nemzeti zsűrik szavazásának együttes végeredménye fogja megadni a 2014-es fesztivál győztesét. A második elődöntő befejezése után bő két órával már meg is határozták a döntő fellépési sorrendjét. Magyarország a 21-es szerencseszámot kapta.  A szavazólapunkat aktualizáltuk, letölthető innen!

A szombati döntő rajtsorrendje:

01 Ukrajna Mariya Yaremchuk – Tick-Tock
02 Fehéroroszország Teo – Cheesecake
03 Azerbajdzsán Dilara Kazimova – Start a Fire
04 Izland Pollapönk – No Prejudice
05 Norvégia Carl Espen – Silent Storm
06 Románia Paula Seling & OVI – Miracle
07 Örményország Aram Mp3 – Not Alone
08 Montenegró Sergej Ćetković – Moj svijet
09 Lengyelország Donatan & Cleo – My Słowianie – We Are Slavic
10 Görögország Freaky Fortune feat. RiskyKidd – Rise Up
11 Ausztria Conchita Wurst – Rise Like a Phoenix
12 Németország Elaiza – Is It Right
13 Svédország Sanna Nielsen – Undo
14 Franciaország TWIN TWIN – Moustache
15 Oroszország Tolmachevy Sisters – Shine
16 Olaszország Emma – La mia città
17 Szlovénia Tinkara Kovač – Round and Round
18 Finnország Softengine – Something Better
19 Spanyolország Ruth Lorenzo – Dancing in the Rain
20 Svájc Sebalter – Hunter of Stars
21 Magyarország Kállay-Saunders András – Running
22 Málta Firelight – Coming Home
23 Dánia Basim – Cliche Love Song
24 Hollandia The Common Linnets – Calm After the Storm
25 San Marino Valentina Monetta – Maybe (Forse)
26 Nagy Britannia Molly – Children of the Universe

303 hozzászólás Eurovízió 2014: A nagy döntő szombaton este

  • .

    Azért az nem egy pozitívum, hogy két (sőt, három) hangulatos dallal van a magyar körülvéve, amiből a Svájci ráadásul nagyon jó is.

  • zsomb1ka

    Nagyon örülök a 21. helynek, csak azért látszik kiket favorizálnak… (Molly)

  • Zolecs

    Sorrendem a szombatra:

    26.Ausztria: Most már azt mondom bárki, csak ő ne! Jól énekel, nem vitás..de ha megnyerné, én letagadnám hogy a verseny rajongója vagyok.
    25.Svájc: Annyira zavaró az a sok fény, az énekes pedig rettenetesen idegesítő figura. A dalhoz mondjuk illik a csillaghullás, de na..nem egy győztes szagú dal hogy el is kelljen ezt sütni.
    23.Azerbajdzsán: Érvagdalós dögunalom, sajnos idén a körítés sem tudja előrébb vinni a listámon. Még jó hogy az elején lép fel, mert később bealtatná a jónépet András előtt.
    22.Dánia:Klisé klisé hátán, nem tagadja, ez plusszpont, de mindig is utáltam az ilyen amerikából áthozott műanyagzenét.
    21.Finnország:Nem kellene itt lenniük most, számomra még mindig hallgathatatlan. Rokonság ide vagy oda.
    20.Franciaország: Bohócdal+francia nyelv=0
    19.Örményország: Előadásügyileg gyenge, Aram sem egy tipikus szimpatikus figura. Nagyobb a füstje..
    18.Málta:Semmirekellő statisztadal, meglepett a továbbjutása.
    17.Románia:Az elején a hologram jó ötlet, az tetszett..de utána rájövök hogy mekkora műanyag valójában.
    16.Németország:Futottak még.Hangulatfüggő, van mikor rá vagyok hangolódva.
    15.Izland: A döntőzést nem érdemelték meg. Az előadás förtelmes, de maga a dal az tetszik.
    14.Norvégia:Szép előadás,kicsit unalmas,olyan mint 2010-ben.
    13.Montenegró: Szintén. Rájuk fért a döntő, de nekem van benne némi hatásvadászat, mintha kihasználták volna hogy nincs Szerbia..
    12.San Marino: Örülök hogy bejutottak először, a tavalyi daluk miatt..
    11.Svédország: Igazából csak a túlzott hype, és a dán nyalás miatt zavar..a dal jó, de győztesnek mondani tényleg túlzás.
    ————————————————————
    10.Oroszország: Nem érdemelték meg a kifütyülést.Tetszett a színpadkép, és a „ragyogás” is.Politikai okok miatt nem gondolnám hogy ezt a két kislányt kellene bántani.
    09:Fehéroroszország:Enyhe vigasz hogy tegnap legalább neki sikerült..:) Jópofa, vidám kis dalocska és előadás.
    08.Spanyolország:Hihetetlen hang, elképesztő háttér..érdekes akárcsak Pastora..és most is 19-es a sorszámuk. Odaérhet végülis.
    07.Hollandia: Megnyugtató, kellemes előadás. Külön tetszik ahogy az utat megjelenítik az elején.A fogadóirodák kicsit azért átestek a ló másik oldalára.
    06.Olaszország: A dalt imádom, a színpadkép viszont gyenge a próbák alapján. Kell egy ilyen hang..ha már Mei-t nem értékelték. 🙁
    05.Szlovénia: Nagyon nagyon tetszett. Minőségi előadás, remek hang, színpadkép..megérdemelten lép fel szombaton is.
    04.Görögország: Amennyire ellene voltam az elején, annyira megkedveltem. Érezni lehetett mekkora hangulatot kreáltak tegnap.Bár az elején Ryskikydd kicsit besült..
    03.Lengyelország: Féltem hogy visszatetsző lehet hogy nagyon erotikusra veszik a figurát..Na de na..brutálisan tetszik és Cleo-t nagyon birom 🙂
    02.Magyarország: Párszor visszanézve már nagyon tetszik, és majdnem hibátlan. A közepén volt némi probléma, de a döntőben már tuti nem lesz. Kedvező sorszám, és a konkurenciák többsége hamar lemegy. Minőségi előadás, büszkék lehetünk rá.
    01.Egyesült Királyság: Már a próba alapján is ígéretes, a tűzeső kicsit zavar, hatásvadásznak tűnik, de mivel nem egyedül lesz ilyen..így már elnézhető. Örülök hogy az utolsó sorszámot kapta, vélhetőleg felkerül a pont arra a bizonyos „I”-re. 🙂

    Nos, részemről ennyi. Tudom, kicsit rosszmájú vagyok..de na.. 🙂

    A dobogón szerintem tuti ők lesznek, csupán a sorrend kérdéses:

    Ha reálisan nézem: 1.Ausztria 2.UK 3.Magyarország
    Ha pedig, ahogy érzem: 1.Magyarország 2.Ausztria 3.UK

  • jolci

    A szombati döntőben, csak a fellépő országokból lehet szavazni, vagy más európai országból is? Izraelből vagy Csehországból lehetséges?

  • Fox

    Jelenleg egy Spanyol győzelmet érzek … (de remélem Molly nyer 😀 )

  • schanc

    Ahhoz képest, mennyire fáztam a recapok alapján az idei évtől, azt kell mondjam, jó kis döntő lesz ez!
    András 21. starthelye bizakodásra adhat okot, de két nagyon életigenlő dal közé van beszúrva, ez veszélyes is lehet. Szerintem holnap nem lesz hangi probléma, A Dalban is belebakizott az első előadásba, utána meg hibátlanul lehozta kétszer. Holnap is hozza le hibátlanul kétszer 🙂

  • Fox

    Valaki elmagyarázná , hogy a Lengyel produkcióban Donatan mi a fenét csinál :D?

  • Caedy

    Én szeretem az angol dalt, de szerintem nem járt jól a 26. hellyel, szóval én tőlük nem tartanék. Emlékezzünk csak tavaly az Írek kaptak 5 azaz 5 pontot a 26. rajthelyükkel (Tény, h Molly dala jobb) a végére már elfárad az ember, már arra vár, hogy megnyissák a szavazást 😉 És ugye a mi dalunk már elővette a ‘gyerek témát’ nem mintha Molly dalának lenne köze a mi témánkhoz de talán ez is rosszul jöhet neki.

    Akiktől én jobban tartok azok Spanyolország (nagyon jó Ruth dala 🙂 ) és hát Ausztria (igaz 11. de annyira hype-olják) meg Hollandia (bár ha nem nyerhetünk én odaadnám a hollandoknak 🙂 )

  • Bakancs

    Ahhoz képest, hogy mennyire féltünk mindnyájan ettől az évtől, és az elején azon aggódtunk, hogy az egyik legrosszabb felhozatal lesz az idei, szerintem elég jó kis döntős mezőny állt össze a végére (vagy csak én adtam lejjebb 😀 ).

    Nekem úgy tűnik, hogy az elődöntős kedvencek Svédország, Hollandia, Ausztria és Magyarország lehettek, további két esélyes még Spanyolország és az Egyesült Királyság. Ezen a ponton pedig számomra mindegy, hogy ezek közül melyik győz. Persze vannak olyanok, amelyeket jobban kedvelek (Hollandia), és amelyeknek a győzelmét az előzetes hype miatt ellenzem (Svédország, Egyesült Királyság, Ausztria), de összességében nem leszek túl csalódott a végeredmény láttán. Szerintem. Ki tudja. Az viszont biztos, hogy sem egy svéd, sem egy osztrák győzelem nem kedvezne a versenynek.

  • Rita

    Nagyon tetszik a rajthely, valami ilyesmit képzeltem el (20-ast tippeltem). Zoleccsel értek egyet, Ausztria és UK tuti ott lesz a top3-ban, bennünk nem vagyok biztos, a Wolf Kati-s felsülés bennem is mély nyomokat hagyott DE a mostani előadásunk fényévekkel jobb, szóval azért egy top5-öt én is várok. Sejtettem, hogy Molly lesz az utolsó, olyan jó kis fesztivállezárós hangulata van annak a dalnak 🙂

    A felmerült lehetséges nyertesekről: Spanyolország dala NEM JÓ, csak Ruth hangja szép, bár nekem nagyon sokat kiabál, ez levon az értékéből. Ha előrébb végez, mint Pastora, felforr a vizem, az biztos. Hollandia jó eséllyel top 10 első fele, de nem hiszem, hogy egy ennyire rétegzene annyi pontot halásszon össze, amivel nyerhetnének (DE én nagyon szurkolok nekik, imádom őket!) Ausztria necces, de kérem, ez nem X-faktor vagy Megasztár, és a dal nem érdemel győzelmet. A szöveg szép, de a dal egy zenei klisédömping. Ugyanezt tudom mondani a svédekről, és ráadásul egymás ellen mennek (11. és 13. pozíció), ebből még bajuk is lehet.

    • schanc

      A spanyoloknál szerintem azért a dal nem is rossz, de abban mindenképpen egyetértek, hogy Ruth sokat élvezkedik a saját hangjában (egyébként Pastora élő éneklésével ugyanez volt két éve a bajom – vártam a libabőrt, aztán kiénekelte a dobhártyámat). Szerintem emiatt nem lesz ő top5.

      A Kati-féle történések miatt én is csak óvatosan reménykedek, de most egyelőre nagyon kedvező a csillagok állása számunkra egy jó eredményhez.

      • Rita

        Mit értek az alatt, hogy nem jó. A spanyolok mindig klisés dalokkal jönnek, csak eddig fél Európa nem értette, mert spanyolul volt 😛 , és szövegileg ez a dal egyszerűen taszít. Aláírom, a ritmusa és a dallama nagyon fülbemászó, de a szöveg rémes. És igen, Ruth valóban szereti élvezni a hangját, már az X-faktorban is mondták neki, hogy néha a kevesebb röbb, de ezt azóta sem tanulta meg. Nálam Pastora 2012-ben nyerte az évet a döntő alapján, engem aznap nagyon megtalált.

      • Zoli

        Én sem tartom jó dalnak a spanyolt, engem irritál. Van valami a dallamában is, de az, hogy a nő nem előad, hanem mutatványoz és a bántóbbik módon, az nálam az utolsó öt dal közé küldi a spanyolt az idei listámon. (Na jó, utolsó kettő, igazából a dán és ez az, ami zavar és tíz másodperc is sok belőle.)

  • rocknish

    Tegnapig holland győzelem volt a megérzésem. Most az osztrákokat érzem. Lehet elmarad a nagyon izgalmas pontozás idén is, mert ha ők nyernek, akkor tuti nem 1-2 ponttal. Nem leszek túl népszerű a véleményemmel, de szerintem meg is érdemelné Conchita a győzelmet.

    • Erzsi

      Ezzel a dallal?

    • rocknish

      A dal nálam az utóbbi 1-2 hétben feljött a top 10-be. Előtte se volt vele különösebb bajom. Tegnap kétszer volt olyan érzésem először a verseny során, hogy nyertes produkciót nézek, ebből egy Conchitáé volt. Szerintem abszolút elképzelhető, hogy nyer, az egyik legjobban összerakott produkció volt a számomra. Ne verjetek meg szombaton 😀

      • Erzsi

        Én is szeretem a dalt. Ahogy itt már megjegyeztük: egy kiváló kis James Bond-betétdal. De pont azért, mert ennyire be lehet lőni, nyilvánvalóan egy sor zenei klisére épül, vagyis nélkülözi azt az eredetiséget, amit egy győztes daltól elvárnék. (Most ne kérdezd meg, hogy melyik dalban érzem az eredetiséget, mert nem tudnék rá válaszolni. Talán a litván, vagy a grúz, de ezekből meg a szerethetőség hiányzik.)

        Megverni? Ne viccelj már. Ha ő nyer, simán összezuhanok. Ha az első kómából magamhoz tértem, kitámogathatsz a körútra és tegyél föl az első villamosra. Körtér felé. (Nem leszek magamnál, úgy hogy időben végrendelkezek.)

      • rocknish

        Persze, eredetiséget nézve más a kérdés. Nálam mondjuk az eredetiség nem mindig szempont. Persze van az a szint, ami már nálam is tucat. Minden dal másért működik valakinél. Nálam az osztrák dal eleinte közepes volt, aztán az első élő előadás után elkönyveltem, hogy ez jól megy élőben, pirospont. A pontot az i-re a tegnap tette fel, ahol számomra a dalhoz egy tökéletesen passzoló színpadkép párosult, a hang megint rendben volt. Persze lehet mondani, hogy ez másnál is így volt, azokat miért nem látom nyertesnek… Nem tudom. Ez hatott valamiért. Amúgy csak érdekességképp: apukám abszolút most hall először minden dalt, neki Izrael, Ausztria (úgy, hogy előtte megmutattam neki Conchitát, és már nem is tudom mit mondott rá, talán azt, hogy idióta) és Írország talált be. Első körből Svédország, Oroszország, Ukrajna és Portugália.
        (Én szeretem a litván dalt :D)

        Ha nem is vertek meg, de kirakjátok a fényképemet a bejárathoz, hogy tudják kit nem szabad beengedni 😀

    • betoven

      Nem számít, hogy „túl népszerűnek” tartják-e a véleményedet! A te véleményed, ha te úgy érzed/úgy gondolod, akkor ahhoz senkinek semmi köze. Való igaz, hogy itt egyesek „előszeretettel” kiosztják azt, aki nem KSA-rajongó – mintha nála nem lenne jobb előadás ezen az Eurovízión -, pedig bizony van, nem is 1, nem is 2.

      Szerintem is megérdemelné Conchita a győzelmet, olyan ZENEI előadást nyújtott, melyet a 2 elődöntőben SENKI. 🙂

    • Zoli

      Ne idegesítsetek már föl, ez a vízió, hogy Conchita nyer nagyon fölzaklatott. 😀 Most őszintén! Nem elég kétes így is az Eurovízió megítélése a nem rajongók között? Bele sem merek gondolni, mi indulna el, ha osztrák győzelemmel zárulna az idei verseny… Az egész világ az Eurovízión poénkodna, látom a Facebook-posztokat is, de ami a legszomorúbb, hogy az egész még 100%-osan jogos is lenne. Még azt is el tudom képzelni, hogy a verseny színvonala kicsit visszaesne… Ha egy Patricia Kaas szintű művész lennék, nekem lehet, hogy degradálna elmenni egy olyan versenyre, ahol valaha egy szakállas nő tudott nyerni, ráadásul nem is egy kiemelkedő dallal. A Patricia Kaas szintű művészek meg idénről is nagyon hiányoznak. Ehh…

  • nick06

    Top10 tipp:

    1. Hollandia
    2. Ausztria
    3. Svédország
    4. Magyarország
    5. Egyesült Királyság
    6. Ukrajna
    7. Azerbajdzsán
    8. Görögország
    9. Oroszország
    10. Dánia

    • nick06

      Ez az elmúlt évek legizgalmasabb versenye, az első helyért egyértelműen a hollandok és az osztrákok mennek, de akár a svédek, a britek és mi is beleszólhatunk a végén.

  • betoven

    Hajrá Ausztria, megérdemled a győzelmet!!!

  • .

    Az én sorrendem, szokás szerint – eurovíziótól eltérően – színpadi produkció nélkül:

    01. Finnország
    02. Hollandia
    03. Svájc
    04. Olaszország
    05. Egyesült Királyság
    06. Ausztria
    07. Izland
    08. Málta
    09. Spanyolország

    ———————
    KÖZEPES

    10. Norvégia
    11. Franciaország
    12. Dánia
    13. Magyarország
    14. Románia
    15. Svédország
    16. Oroszország
    17. Szlovénia
    18. Azerbajdzsán
    19. Örményország
    20. Montenegró
    21. San Marino
    22. Lengyelország

    ———————
    ROSSZ

    23. Németország
    24. Ukrajna
    25. Görögország
    26. Fehéroroszország

  • János

    Sok az ellenfél,s egyre nyitottabb a verseny. Az,hogy a mi országunk is esélyes lehet a győzelemre egy hatalmas öröm. Sorozatban pedig 4x szurkolhatunk Magyarországnak a döntőben. 🙂 Egy igazán szép úton indultunk el. 😀

  • Mona42209

    Már nem azért, de Hollandia miért győzne? Aranyos és nyugis szám, de azért nem egy kiemelkedő. Jó a Top 10-ben benne lehet tőlem, de azért nyerni!!!

    Szerintem a nyertes ezek közül fog kikerülni:

    UK, Svédország, Magyarország, Ausztria, talán Spanyolország

    Talán még ezek is beleszólhatnak:

    Norvégia, Örmények, Svájc

    Benne lesz még a top 10-ben: Ukrajna, Románia, Görögország (bár egyik sem igazán jó szám/előadás)

    • Dalida

      Szerintem sem fog Hollandia győzni, és ugyanígy értékelem a dalukat is. A spanyolokat viszont nem tartom győzelem-esélyesnek: erősen túlértékelt a daluk.

      Ausztriáról már egy másik topicban leírtam a véleményem, de itt is megismétlem a fogadalmamat: ha ezzel a férfi-imitátorral és egy polgárpukkasztó, politizáló produkcióval Eurovíziót lehet nyerni, akkor többé nem nézem a versenyt.

      Norvégia szerintem nem fog beleszólni az első helyezésekbe, annyira azért nem jó a dal és az előadó sem. Nem jósolok top5-öt neki. Svájcnak sem: a fiú csinos (bocs, Iza, nekem is tetszik!), de a dal nem annyira jó. Görögország esetleg bekerülhetne a top 5-be, de ahhoz egy sokkal ütősebb előadás kéne. Akitől én nagyon tartok, az Románia, ezzel a szörnyű giccsel.

  • jolci

    http://www.adal2014.hu/index.php?action=recordView&type=places&id=856993
    Na, ezért kérdeztem,hogy melyik országból lehet szavazni. Szerintem ennek alapján kicsit félreérthető.

    • Robek

      Melyik része a félreérthető??? Nekem egyértelmű. Minden olyan országból lehet szavazni aki idén részt vett az ESC-en. Akkor is ha nem jutott a döntőbe. 37 országból lehet majd holnap este szavazni, de csak a döntőben elhangzó 26 dalra, a műsor végén. Csehországból nem lehet majd szavazni mert idén nem vetek részt az ESC-en. 😉

      • Levi21

        A félreérthető rész: „Fontos: A szombati döntőre már minden európai országból lehet szavazni”

      • Robek

        Jól van no! 😉 Én úgy értelmeztem ahogy akarták írni 🙂 Minden olyan európai (és nem európai) országból akik idén részt vettek

      • Tanti

        Azt írták hogy szombaton MINDEN európai országból lehet szavazni.Szerintem is elég félreérthető.Persze jól tudom hogy csak a résztvevő 37 országból lehet.

  • Mona42209

    Úgy érzem – bár hozzáteszem én nagyon szeretem KSA számát – hogy valahogy a színpadra vitel nem annyira ütős, mint a DAL-ban.

    Nem igazán jók a kamera beállítások, nem látszanak a profi táncosaink és András hanga sem volt 100%. Bár az is igaz biztos mindenki nagyon izgul egy ilyen fellépéskor. Általában a döntőre már jól szokott sikerülni, hiszen már nincs olyan „nagy” tétje a dolognak.

    Nagyon örülnék ha nyernénk, de reálisan azért erre nincs sok esély. Szerintem ha benne lesz a TOP 10-ben annak is nagyon kell örülnünk. Azért abban bízom nem 26. helyen fog végezni, lásd Kati effektus.

    Viszont a pontok bemondásakor azt hiszem lerágom a körmeimet majd izgalmamban!!

    SOK SIKERT A MAGYAR CSAPATNAK 🙂

  • angelo

    Sokan említik itt Ausztriát mint esélyest, de könyörgöm mi a jó ebben???? Én nem mondok semmit mert csak rossz és nyomdafestéket nem tűrő gondolatok jönnének ki belőlem :)))))
    ÉS EBBEN NEKI NINCS SEMMI HIBÁJA, DE ANNÁL TÖBB EGY ORSZÁGNAK AKI EGY ILYEN JELENSÉGET KÜLD KI EGY EURÓPAI DALVERSENYRE!!!!

    Esélyesek a győzelemre: Svédo., UK, Magyaro., Spanyolo.

  • eschungary93

    Szerintem magyar győzelem lesz 🙂

    1. Magyarország
    2. UK
    3. Svédország
    4. Ausztria
    5. Hollandia
    6. Spanyolország
    7. Románia
    8. Norvégia
    9. Szlovénia
    10. Görögország
    11. Ukrajna
    12. Montenegró
    13. Örményország
    14. Svájc
    15. Franciaország
    16. Finnország
    17. Azerbajdzsán
    18. Dánia
    19. Fehéroroszország
    20. Németország
    21. Lengyelország
    22. Málta
    23. Izland
    24. San Marino
    25. Olaszország
    26. Oroszország

  • angelo

    András elődöntős youtubos videója a tegnap esti 80 ezres nézettségről hip-hop 250 ezerre ugrott! http://www.youtube.com/watch?v=Kh0SkbXqAik. Remélem ez jó jel!

  • ejudit

    Hi!

    Azerbajdzsán, Montenegró, Németország (bár a csaj élőben elég gyenge), Svédország, Spanyolország közül kerül ki idén a győztes.
    Magyarországot azért hagyom ki, mert mi nem nagyon nyerhetünk az ide-oda (politika) szavazások maitt. Ráadásul András elég gyengén énekelt, pedig azt nyilatkozta hogy nem fog izgulni és tessék. A döntőben javíthat!!

    Angelo – ha ez a dalok versenye és elvonatkoztatunk az előadótól, akkor azt mondom hogy nekem is bejön az osztrák dal… de hát… na mindegy is.

    • angelo

      Ha nem voltam eléggé egyértelmű, a dal is nagyon gyenge, sablonos nincs benne semmi eredeti és megfogó.

      • borso

        A mezőny első felében van az kétségtelen, jó a hangja, szép a színpadkép, de a dal maga nem nagy durranás. Koppintás. Teljesen felháborított tegnap, hogy kiemelt figyelmet kapott a műsorvezetőtől. Elfogadom a másságot, de nehogy már ezért nyerjen. Ez az igazi diszkrimináció a többiek kárára. Nagyon rossz érzések keveregnek bennem emiatt.

  • HunMateo

    Nagyon jó a mezőny, egy két dal van, amit útálok csak!
    A győztes esélyesek: Spanyolország, Magyarország, Uk, Svédország és a hányinger Ausztria.
    Spain: Jó hang, jó sorszám, de nem érzem, hogy nyerhet, nem elég ütős! 3-5. hely
    Uk: A hang elmegy, a sorszám szerintem nem kedvező, nyál dal! 2-5. hely
    Sweden: Jó dal, jó hang, jó az egész, ahogy van, de nem nyerhetnek megint, rengeteg ország visszalépne, hála a kicsi sorszámnak! 1-3. hely
    Hungary: a legjobb a sorszam, ütős dal, nem kéne az elcsuklás a végén, szerintem az EBU is jól járna a győzelmünkel! 1-5. hely
    És végül a HÁNYINGER Ausztria, akinek a dala közepes, a hangja idegesítő, csak azért mert transzi még nem kell nyernie! (tudom, hogy sok homokos nézi a műsort, megnyeri majd a közönségszavazást! 🙁 ) Nem kell ennyire toleránsnak lenni, olyan jó volt a műsor, amióta 2011 óta nézem, ne rontsák már el, remélem a rengeteg konzervatívabb kelet európainak nem fog bejönni ez a hányinger, mert maga lesz a botrány a műsorra nézve! Szégyenkeztem a családom előtt, amikor meglátták, hogy egy ilyen műsorban ilyen létezhet! Ha megnyeri, nem nézem többé ezt a műsort, mert ez már túlságosan elfajult!
    Végül egy kérdés: Ha Koncsita tényleg egy szép igazi nő lenne, akkor is megnyerné? mert szerintem nem…

  • ejudit

    Nem fog nyerni az osztrák dal, annyira nem jó. Mi is kiakadtunk amikor láttuk adásban (tavaly nem merték elküldeni, idén már igen). Fura a sógorok ízlése, az biztos…

  • Doresz

    Megvan a top 26-unk 🙂
    Vajon ha mást énekelnek, akkor is ennyire szeretjük őket?
    Minden előadótól választottam egy másik dalt. Jó szórakozást 🙂

    Maria Yaremchuk – Со мной опять
    https://www.youtube.com/watch?v=Nv9qrYLjQuQ
    Teo Yuriy Vashchuk (03:00-tól)
    https://www.youtube.com/watch?v=j2OQ1MxUV9s
    Dilara Kazimova – Hometown Glory (Adele)
    https://www.youtube.com/watch?v=jOYZSKLRNW4
    Pollapönk – Girls and Boys
    https://www.youtube.com/watch?v=GnHmEd4sQcQ
    Carl Espen & Josefin Winther – Papps
    https://www.youtube.com/watch?v=mBvpBvg_XbM
    Paula Seling & OVI – Counting Down
    https://www.youtube.com/watch?v=yTfp1F2AERs
    Aram MP3 – Shine
    https://www.youtube.com/watch?v=pa8yUyosMZk
    Sergej Ćetković – Dva Minuta
    https://www.youtube.com/watch?v=yhpJzaVPx6k
    Donatan & Cleo – Teraz Ja
    https://www.youtube.com/watch?v=YIH9GMuFFro
    Freaky Fortune – Our Destiny
    https://www.youtube.com/watch?v=mdXJk4N_M5M
    Conchita Wurst – That’s what I am
    https://www.youtube.com/watch?v=_ni5n097kTs
    Elaiza – Fight against myself
    https://www.youtube.com/watch?v=xNkZTJA42fU
    Sanna Nielsen – Empty room
    https://www.youtube.com/watch?v=bDGdeW6lLD0
    Twin Twin – Je vais très bien
    https://www.youtube.com/watch?v=6a5xix1kzvg
    Tolmachevy Sisters – Prosta
    https://www.youtube.com/watch?v=hBk1Za04O2o
    Emma Marrone – Sarò Libera
    https://www.youtube.com/watch?v=4rGTnVdhu9s
    Tinkara Kovač – Mars in venera
    https://www.youtube.com/watch?v=jhaO4GOMzks
    Softengine – Endless Waterfall
    https://www.youtube.com/watch?v=W9rtCXyL83g
    Ruth Lorenzo – Purple Rain
    https://www.youtube.com/watch?v=oWDhyFqeaEo
    Sebalter – Wake me up
    https://www.youtube.com/watch?v=snlcuCPtn8I
    Kállay-Saundres András – Fly
    https://www.youtube.com/watch?v=_9KKch5ZBrI
    Firelight – Don’t fade away
    https://www.youtube.com/watch?v=xjhnX1UGgp8
    Basim – Jeg vil
    https://www.youtube.com/watch?v=6_yPR90z9x0
    The Common Linnets – Still loving after you
    https://www.youtube.com/watch?v=i1SrQnEooJM
    Valentina Monetta – L’amore verra
    https://www.youtube.com/watch?v=etBal0iG9nM
    Molly – Wicked Games
    https://www.youtube.com/watch?v=H7b4F8cPQ_o

  • Tanti

    Nos olvasom hogy szinte senki nem szeretne Ausztria győzelmet, én se.(pedig a dal szerintem nagyon jó,de az eladó hát…).Ausztria mellet még 25 dal versenyez,többek között mi is, és a végső győzelemre kb. 10 ország esélyes szerintem.Ausztria biztos top10 de ha annyira sűrű lesz az élmezőny mint várjuk vagy mint volt 2011-ben akkor remélhetőleg csökken az esélye.Legyen második ,harmadik,negyedik….de ne nyerjen.Csak lesz olyan versenyző aki megelőzi legalább egy ponttal.

    Tavaly a görögök 6. helyen végeztek a 21-es sorszámmal,hozzon nekünk is legalább hasonló eredményt ez a szám. (vagy jobbat)Hajrá András!HAJRÁ MAGYARORSZÁG!

  • Tanti

    Nos olvasom hogy szinte senki nem szeretne Ausztria győzelmet, én se.(pedig a dal szerintem nagyon jó,de az eladó hát…).Ausztria mellet még 25 dal versenyez,többek között mi is, és a végső győzelemre kb. 10 ország esélyes szerintem.Ausztria biztos top10 de ha annyira sűrű lesz az élmezőny mint várjuk vagy mint volt 2011-ben akkor remélhetőleg csökken az esélye.Legyen második ,harmadik,negyedik….de ne nyerjen.Csak lesz olyan versenyző aki megelőzi legalább egy ponttal.

    Tavaly a görögök 6. helyen végeztek a 21-es sorszámmal,hozzon nekünk is legalább hasonló eredményt ez a szám. (vagy jobbat)Hajrá András!HAJRÁ MAGYARORSZÁG!

  • Tanti

    bocs a dupla kommentért.

  • Isti

    Ennek a sorrendnek örülnék:
    1.Magyarország
    Izrael
    2.Hollandia
    Albánia
    3.Svédország
    4.Egyesült Királyság
    5.Montenegró
    6.Szlovénia
    Írország
    7.Olaszország
    8.Finnország
    9.Oroszország
    Lettország
    10.Norvégia
    11.Izland
    12.Málta
    13.Franciaország
    14.Románia
    15.San Marino
    16.Ukrajna
    17.Spanyolország
    18.Lengyelország
    Portugália
    Észtország
    19.Azerbajdzsán
    Litvánia
    Macedónia
    20.Németország
    21.Görögország
    22.Örményország
    Moldova
    23.Svájc
    24.Dánia
    25.Fehéroroszország
    26.Ausztria
    Belgium
    Grúzia

  • Iza

    Na, most hogy megvannak a sorszamok, illetve lathattuk majdnem minden produkciot, ugy dontottem, keszitek egy kis „Izas” eselylatolgatast 🙂

    Eloszor is, nagyon orulok, hogy szamtalan olyan orszag kerult az elejere, akiket elozetesen jo eselyesnek tartottak. Rosszindulatu vagyok, tudom, de ugy rohogtem, amikor meglattam Romania 06-os sorszamat, utana kozvetlenul Ormenyorszagot 😀 😀 En speciel sotet lonak tartottam Ukrajnat is, de igy minden eselyuk elszallt – szerintem.

    Aztan a tobbiek. Sanna sorszama nem annyira rossz, de gyozni biztosan nem fog. Conchitanak szerintem teljesen mindegy, hanyadikkent lep fel, ugyis fognak ra emlekezni az emberek, raadasul mivel nagyon jo a produkcioja is, igen eselyes egy top5-re.

    Nehany szo a szemelyes kedvenceimrol : egy vilag tort bennem ossze, amikor meglattam Gorogorszag 10-es sorszamat. Tudom, hogy itt rajtam kivul nem sokan szeretik, de azt el kell ismerni, hogy ez is nagyon sotet lo-szagu volt, igy viszont sajnos eleg eselytelen, hogy a tavalyi eredmenyt felulmuljak. 🙁 Azert remelem a top10 meglesz Nekik.
    En ugyan imadom, de eleg valoszinu, hogy Teo az utolsok kozott jutott tovabb, igy nem is lepett meg a kettes sorszam. Nem igazan tudom megtippelni, hol fog vegezni, talan 12-20 kozott? Nem tudom, de orulok, hogy dontos.
    A finnekert szornyen izgultam, szoval nagyon orultem, hogy tovabbjutottak. A sorszamuk igen klassz, ugy gondolom, kis szerencsevel a top15 meglehet nekik. (ergo ha Topinak jo napja lesz, ugy erzem, csak rajta mulik minden, a tobbi resze rendben van)
    Svajc : brutalisan eros produkcio, Seb hihetetlen, nagyon karizmatikus az egesz. A sorszamuk tokeletes, egeszen biztos vagyok benne, hogy top10-ben lesz.

    Akkor a mezony vegerol. Malta sorszama felhaboritott, ennek a dalnak az elso 5 sorszam valamelyiket kellett volna kapnia, nagyon duhos vagyok, hogy egy ilyen semmitmondo, unalmas dalocska vesz el egy helyet mastol. Ugy erzem, San Marinot szanalombol tettek a mezony vegere, bar mondjuk en mar kezdem megkedvelni a dalt, szoval nem banom. Hollandia meglepett, nem gondoltam, hogy ennyire hatul lesznek, kicsit ugy erzem, mazlijuk volt. Szerintem meglesz a top10, de nem erzem egy gyoztes dalnak. UK. Ez nagyon jo 😀 Remelem, tenyleg igy lesz, es az emberek beleunnak a vegere a produkciokba, raadasul ha Ryan Dolanbol indulok ki, lehet, nem is annyira szerencses ez a sorszam…azert persze meg szamolni kell vele, de igy jelentosen csokkentek az eselyei -szerintem.

    Es vegul Magyarorszag. Kezdem tenyleg ugy erezni, az Egiek velunk vannak. Ez egy brutal jo sorszam, igazabol nem lenne okunk belekotni, de azert egy kicsit megteszem. 😀 Egy kicsit elgondolkodtam azon, hogy talan nem annyira szerencses egy olyan eroteljes es karakteres produkcio utan jonni, mint Svajce, de ugy erzem, ez nem eleg indok arra, hogy ne szerepeljunk jol. Gyozelmi eselyekrol en nem szivesen beszelnek, mert na, de egy 4-8 kozotti helyezesre mindenkeppen szamitok. Hajra Andras!

    Osszessegeben szerintem eleg eros a mezony, ahhoz kepest, hogy az elejen mindenki lebecsulte(koztuk en is), es en egeszen biztos vagyok benne, hogy egy olyan orszag fog nyerni, akire senki nem szamit 🙂
    Toplistat majd kesobb hozok, azt meg nagyon durvan at kell gondolnom 🙂

    • Czigel

      Iza, én kifejezetten imádom a görög dalt, hát ha nyerne, vagy a dobogón lenne, nagyon boldog lennék akkor! 😀

    • schanc

      Az megvan, hogy a továbbjutók húztak, hogy a döntő melyik felébe kerülnek? Ergo Málta sorszáma a second half miatt min. 14, nem lehetett volna az első öt fellépő között. És így tovább.
      Egyébként Máltát ne bántsd, klasszisokkal veri szerintem mondjuk a görögöket…

      • Iza

        Igen, megvan. De ne mondd nekem, hogy a rendezoknek semmi beleszolasuk nincs abba, ki hova kerul. Ne mondd, mert nem hiszem el 🙂
        Egyebkent meg kimondtad a kulcsszot : szerinted. Ennyi.

      • schanc

        Egy szóval nem mondtam, hogy a rendezőknek nincs beleszólásuk a sorrendbe, sőt: mivel a producereket ők válogatják össze (gondolom), lényegében csak rajtuk múlik. De Málta akkor sem kerülhetett volna az első 5 sorszám közé etc. etc. Csak ennyire akartam rávilágítani.