Naptár

2014. május
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2014: Az automatikus döntősök és Magyarország a zsűris próbán

Képernyőkép – 2014-05-10 10:16:05Tudósító: Klész Imre
Forrás: oikotimes.com

Tegnap este elküldték a nemzeti zsűrik a szavazataikat. Lássuk az automatikus döntős országok és Magyarország kritikáit az oikotimes.com-tól, ahol ezúttal Oliver üti meg mindenki mércéjét!

12 Németország
Németország produkciója sem nem jó, sem nem rossz. Olyan semmilyen. Nem hiszem hogy jól szerepelnének egy ilyen erős döntőben. A lányok szépen teljesítenek a színpadon de nem a megfelelő dalt éneklik ehhez. Jelzésértékű lehet hogy a sajtóközpontban sokan ekkor indultak el kávéért.

14 Franciaország
Ez a második vicces produkció a döntőben, a francia energikus trió! A „Moustache” egy vidám dal, az aréna jól fogadja. A színpadra állítás még az izlandinál is színesebb (amennyire csak lehet). Nagyon eredeti a dal, nem lehet megjósolni a végső helyezésüket. Annyi biztos hogy a várakozásaimat felülmúlva sajtóközpontban jobban szeretik a produkciót.

16 Olaszország
Idén egy glam rockkal rukkoltak elő. Emma nagyon profi, hibátlan produkciót nyújt. Egy hónapja imádom a dalt és a produkciója is nagyszerű. A hibája talán, hogy túl olaszos. Viszont ismét egy nagy show-t láthatunk ettől az országtól. A sajtóközpont is jól fogadja.

19 Spanyolország
Micsoda hangja van a spanyol dívának! Micsoda produkció! Micsoda színpadi teljesítmény! Ezek húzzák fel a kissé unalmas és ódivatú dalt. Totál megértem miért emlegetik a favoritok között, még ha nagy meglepetésre kiábrándulnának a rajongói este. Nagy ujjongás a sajtóközpontban amikor Ruth szépen kiénekli a magas hangot. Ez a lány egyszerűen bámulatos!

21 Magyarország
Mindig is szerettem András dalát. Nos, a dal üzenetét nem egyszerű átadni, de a produkció nagyszerű, hibátlan és erőteljes ahhoz, hogy emlékezzünk rá. a „Running” egy nagyszerű dal, sokan különcként kezelik a versenyen, ezt valahogy meg is értem. Azzal hogy a show második felében szerepelnek, ez tényleg segít Magyarországnak ahhoz, hogy új rekordot állítsanak fel az eurovízió történelmében helyezés szintjén! Erős reakciókat kap a végén!
Stefan kritikája: ott voltam a Dal döntőjén amikor megnyerte, és már akkor tudtam hogy jól fog szerepelni az Eurovízión. Dalának igazi jelentése és üzenete van, jól néz ki, tudja miről énekel, tökéletes a produkciója, minden megvan, ami egy győztes dalhoz kell. Nem lepődnék meg ha megnyerné a szűrik szavazását, azért mert megérdemli. Szerintem Budapest, Madrid vagy Athén.

23 Dánia
A házigazda ország előadója a helyi közönség segítségével különleges hangulatot teremt a produkcióhoz. Friss és nagyon fülbemászó is. Egyszerű a színpadra állítás, de ez a dal nem is igényel többet. Lefogadom hogy szombaton az aréna közönsége tűzbe fog jönni ettől. Az arénában nagy, a sajtóközpontban kisebb ujjongás.

26 Nagy-Britannia
Nagyszerű dal, nagyszerű produkció, de a dalt nem nagyon szeretem. Bocsánat ezért. Nem látom győztesnek még akkor sem ha sokan nem értenek velem egyet. Várjuk ki a végét…

 

19 hozzászólás Eurovízió 2014: Az automatikus döntősök és Magyarország a zsűris próbán

  • DinkaDanka

    Viszont ha jól látom a fogadóirodáknál visszaestünk a 7. helyre!! :'( :'( :'(

  • Sztbeni

    Végre valaki normálisan ír Angliárol 😀

  • Az lesz az est kérdése hogy túl tudja-e szárnyalni András Friderika helyezését. Én sajnálom a mi produkciónkban azt, hogy a csodálatos ledfalat a háttérben és a színpadi padlón nem használtuk ki rendesen. Sötét az egész, színek és vonalak vannak minden évben (kivéve amikor ByeAlex grafikus tesója megálmodja az egészet) és mintha egy űrutazás lenne az egész meg egy nagy robbanás, utána meg vérvörös fényben úszik minden. Drukkolok nagyon Andrásnak és bosszankodok a vele kiküldött szakemberek miatt, mert minden ország ledgrafikája látványosabb, részletgazdagabb, és lekörözi a miénket :/ Ha nem sikerül Budapestre hozni a versenyt, szívesen utaznék Varsóba vagy Bécsbe, de még Bukarestbe is jövő májusban 🙂

    • Dalida

      Kívánom, hogy sikerüljön, de csak turistaként, és siess onnan Angliába az Eurovízió 2015-re!

    • rocknish

      Én is ezen gondolkodom már néhány napja, vagyis inkább reménykedem, hogy legalább Friderika helyét behozza. Nincs bajom azzal a dalla, csak már jó lenne nem mindig csak őt emlegetni így 20 év után 🙂
      Amszterdam nem játszik? 😀

    • Én rossz jós vagyok, nagyon ritkán jönnek be a tippjeim. Robeket azzal rémisztgetem már napok óta hogy össze tehetjük a kezünket azért hogy bejutottunk. Ha ennyire negatív vagyok akkor biztos nyerni fogunk :)))

      • .

        „akkor biztos nyerni fogunk”
        +
        „Én rossz jós vagyok”
        =
        nem lesz jó eredmény 🙁

      • HunMateo

        „Nem lesz jó eredmény”
        Tudjuk, hogy neked csak Koncsita tetszik, ha rajtad múlna, Ausztria nyerne 350 ponttal!
        Remélem mind a 20 szavazatodat elküldöd majd a te képviselődnek…

      • rocknish

        Felfogtuk! Hidd el! Conchita nem ember, nem élőlény, hanem valami torzszülött istencsapása. Megértettük elsőre is! Erről szól hetek/hónapok óta az oldal, ha Ausztriáról van szó. Nem azzal van baj, hogy véleményt nyilvánítasz, hanem azzal ahogy azt teszed. És nem csak te, vannak még egy páran. Érdekes módon van olyan, aki logikusan felépített érveléssel képes volt megindokolni, hogy mi a baja Conchitával. Nem értettem velük egyet, de megértettem és elfogadtam a véleményüket. Ti miért nem vagytok erre képesek? Mi vagyunk biztos az elmeháborodottak, hogy a dalt és előadást is képesek vagyunk értékelni, nem ragadunk lett ott, hogy „uhh bzmeg, ennek szakálla van”.

        De ha már ennyire ellen vagy, akkor fejezd ki azzal, hogy leírod kit támogatsz. Ha leírod, hogy hajrá Svédország, hajrá Málta, hajrá Üzbegisztán is megértjük, hogy bizony nem Ausztriának drukkolsz.

      • HunMateo

        Akkor leírom: Hajrá Svédország, Magyarország, Svájc, Spanyolország, Görögország, Ukrajna, stb.
        Azért vagyok kurv@ar ellene, mert ha nem lenne transzvesztita, nem tudna nyerni, mert a dala egy egyszerű James Bond koppintás dal, semmi kiemelkedő nincs benne azon kívül, hogy szakállas nő! Annyira nyomatják, a dalát megnézték már 1 millióan 1 nap alatt… És miért? Mert fura! 2012ben Oroszország is második lett 259 ponttal, ami már simán nyertes, ha nincs ott Loreen! Ezért útálom annyira, mert nem a legjobb a dala, és mégis ő fog nyerni, mert transzi és nincs most itt Loreen! Pozitív diszkrimináció!
        Megértetted?

      • Nem akarok beleszólni, de te és még páran már akkor is utáltátok és ellene voltatok amikor még azt se sokan gondolták hogy döntőbe fog jutni…

      • rocknish

        Látod, megy ez. A stílus is majdnem jó már. Ennek ellenére azt mondom, hogy továbbra is rengeteg fölösleges enerigát fektettek a pocskondiázásba. Úgy érzed, hogy sokkal inkább értékelik majd a szavazók azt, amit képvisel, emiatt nem tudják majd reálisan megítélni a dalt, ami szerinted annyira nem kiemelkedő, hogy gőzelmet érdemeljen. Hidd el, elég ezt egyszer és háborgó hangnem nélkül leírni.

      • Most mi van? Rosszat mondtam? Hol az összefüggés?

      • betoven

        Csupán HunMateo még mindig Conchita személyét sértegeti – na meg azokat, akiknek tetszik az osztrák előadás -, úgy gondolja, hogy csak azért nyer Conchita – ha nyer -, mert transzvesztita.

        Visszatérve KSA színpadi képéhez: sajnos a legigénytelenebbnek tartom a mezőnyben. Olyan, mintha nem látnának térben a „magyar szakemberek”. Sok előadónál csak bámultam a fények, a led-fal + padlóképek dalhoz passzoló összhangját.

      • Clusters

        Mateo, az Eurovíziónak pont az a lényege, hogy tök mind1 milyen a vallásod, bőrszíned, kinézeted, identitásod vagy nemzetiséged, egyek vagyunk. Ha ezt nem tudod elfogadni, akkor nem is értem miért nézed ezt az eseményt.

      • HunMateo

        Ha az ő dala olyan átütő lenne, mint Loreene volt, azt mondanám, hogy oké, de ezen a versenyen így megy: közepes dal + szakállas nő = győzelem

      • Amikor kijött a cikk Conchitáról és a daláról ezt írtad kommentnek első alkalommal:
        „Ausztria pedig egyszerűen szégyen, letagadnám, hogy magyar vagyok, ha minket képviselne ez a beteg valami!”
        Ez nem úgy hangzik mintha a dallal lenne bajod.

      • Clusters

        Egyelőre még a döntő sem kezdődött el, ne legyél már ennyire infantilis. 🙂

      • .

        Gratulálok, nagyon értelmes hozzászólás. Nem tudom, feltűnt-e, hogy 6. helyre helyeztem, azaz már rögtön az első mondatod nem jött be. Csak annyi a különbség, hogy nem zavarna, ha nyerne, mert jónak érzem a dalt és elfogadom, hogy ha úgy akar kinézni, akkor úgy néz ki. Arról pedig ne is beszéljünk, hogy habár a magyar dalt hátrébb (13.) raktam, mégis örülnék, ha nyerne, sőt mitöbb, ha nem lennél teljességgel vak, a 🙁 jelet is észrevetted volna a megjegyzésem mögött, amely amúgy némi szövegértéssel kikövetkeztethetően azt akarta jelenteni, hogy amennyiben egy személy kijelenti, hogy ő olyan rosszul tippel, hogy az ellenkezője jön be, ezért nyerni fog a magyar dal, akkor azt tippeli, hogy a magyar dal nyer és épp emiatt saját állítása miatt nem fog nyerni.