Élőben: A Dal 2014 sajtótájékoztató

dal2014Tudósító: Klész Imre

A tegnapi napon érkeztek az első konkrétumok a Dal 2014 Magyar Eurovíziós dalválasztó show-val kapcsolatban. Megtudtuk, hogy olyan presztízse van a verseny harmadik szériájának, hogy „szinte nincs olyan előadó, aki ne pályázna”. Idén is egy előválogató zsűri (10 fős) fogja kiszelektálni a dalokat, három napjuk lesz rá. December 11-én jelentik be azt a 30 dalt, ami január 25-től minden szombaton lesz látható (lesz egy vasárnapi középdöntő is). Lássuk, milyen új információk várnak ránk a mai sajtótájékoztatón!

11:00
A tavalyi rendben lesz megrendezve a verseny, 3 elődöntő, dupla hétvége középdöntővel, majd döntő február 22-én. ByeAlex „digitális kommentátor” lesz, a netes felületen tartja a kapcsolatot a nézőkkel. Kovács Kati váltja Rakonczai Viktort a zsűriben.

11:02
Bő 200 pályázat érkezett be, még pontos szám nincs. Kovács Kati újra érzi a fesztivál hangulatát!

image

 

11:15

A sajtótájékoztató véget ért. Ami érdekesség még, hogy Novodomszky Éva lesz Gundel Takács Gábor műsorvezető partnere, a „Green Room”-ban pedig Harsányi Levente és Rátonyi Kriszta fogja faggatni a versenyzőket. A 10 tagú zsűri a dalokat holnap reggel kezdi el szelektálni. Még ma is várják egyébként, hogy a postán elküldött pályázati csomagok megérkezzenek az MTVA-hoz. Jövő héten szerdán fogják bejelenteni hogy ki az a 30 szerencsés, aki az élő televíziós műsorban is szerepelhet. A rajongók számára ez azt jelenti, hogy innen kezdődik a dalok megvizsgálása a szeptember 1 szabály szerint. Tavaly 3 dalt kellett megbuktatni, mert nem tartották be a szabályokat különféle indokokra hivatkozva.

11:45 (17:55)
A tévés zsűri: Rákay Philip, Csiszár Jenő, Kovács Kati, Rúzsa Magdi. ByeAlex is fog zsűrizni, de sajnos nem sikerült tisztázni hogy pontosan milyen módon vesz részt a pontozásban. Valószínűleg az előzsűri munkájában fog részt venni. A fenti képen szélen a szórakoztató műsorok főszerkesztője foglal helyet.

IMG_1294_500

Comments

80 hozzászólás a(z) “Élőben: A Dal 2014 sajtótájékoztató” bejegyzéshez

 1. Victor avatar
  Victor

  Ezt a Varga Zsuzsa dalt ezzel a szép szöveggel és zenével ki válogatta be? Értem én, hogy színezzük a mezőnyt, de feketével?

 2. tkrisz avatar
  tkrisz

  Izgalmasabb ez a névsor, mint a tavalyi.

 3. Bakancs avatar
  Bakancs

  Én kissé csalódott vagyok a nevekben, bár nem is tudom, mire számítottam igazán.
  A dalok címe is most derül ki egyébként?

 4. Bende avatar
  Bende

  http://hu.wikipedia.org/wiki/A_Dal_(2014) 😉 3dalt 5 tartalékból válasszák ki 🙂

 5. Balázs avatar
  Balázs

  Mi ez a hülyeség, hogy még 5 dal tallonba… Mikor döntenek róla és mi alapján. Miért nem lehet 30 dalt kihirdetni és 5 tallonba???

 6. Valton avatar
  Valton

  mi az a tallon most?

  1. Zoli avatar
   Zoli

   A tallonról még nem hallottam, de öt dal talonba került… Ez arra jó, hogy ha valakit kizárnak (mint tavaly három versenyzőt), nem kell újra agyalni, osztani, szorozni, hanem ott lesz egy lista, ami alapján megmondják, ki ugrik be. 🙂

 7. Valton avatar
  Valton

  Hát amiket eddig lehetett hallani (megjelent dalok), az nem éppen a kiemelkedő minőség