Naptár

2013. december
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Élőben: A Dal 2014 sajtótájékoztató

dal2014Tudósító: Klész Imre

A tegnapi napon érkeztek az első konkrétumok a Dal 2014 Magyar Eurovíziós dalválasztó show-val kapcsolatban. Megtudtuk, hogy olyan presztízse van a verseny harmadik szériájának, hogy „szinte nincs olyan előadó, aki ne pályázna”. Idén is egy előválogató zsűri (10 fős) fogja kiszelektálni a dalokat, három napjuk lesz rá. December 11-én jelentik be azt a 30 dalt, ami január 25-től minden szombaton lesz látható (lesz egy vasárnapi középdöntő is). Lássuk, milyen új információk várnak ránk a mai sajtótájékoztatón!

11:00
A tavalyi rendben lesz megrendezve a verseny, 3 elődöntő, dupla hétvége középdöntővel, majd döntő február 22-én. ByeAlex „digitális kommentátor” lesz, a netes felületen tartja a kapcsolatot a nézőkkel. Kovács Kati váltja Rakonczai Viktort a zsűriben.

11:02
Bő 200 pályázat érkezett be, még pontos szám nincs. Kovács Kati újra érzi a fesztivál hangulatát!

image

 

11:15

A sajtótájékoztató véget ért. Ami érdekesség még, hogy Novodomszky Éva lesz Gundel Takács Gábor műsorvezető partnere, a „Green Room”-ban pedig Harsányi Levente és Rátonyi Kriszta fogja faggatni a versenyzőket. A 10 tagú zsűri a dalokat holnap reggel kezdi el szelektálni. Még ma is várják egyébként, hogy a postán elküldött pályázati csomagok megérkezzenek az MTVA-hoz. Jövő héten szerdán fogják bejelenteni hogy ki az a 30 szerencsés, aki az élő televíziós műsorban is szerepelhet. A rajongók számára ez azt jelenti, hogy innen kezdődik a dalok megvizsgálása a szeptember 1 szabály szerint. Tavaly 3 dalt kellett megbuktatni, mert nem tartották be a szabályokat különféle indokokra hivatkozva.

11:45 (17:55)
A tévés zsűri: Rákay Philip, Csiszár Jenő, Kovács Kati, Rúzsa Magdi. ByeAlex is fog zsűrizni, de sajnos nem sikerült tisztázni hogy pontosan milyen módon vesz részt a pontozásban. Valószínűleg az előzsűri munkájában fog részt venni. A fenti képen szélen a szórakoztató műsorok főszerkesztője foglal helyet.

IMG_1294_500

80 hozzászólás Élőben: A Dal 2014 sajtótájékoztató

 • schanc

  Előre is köszönjük a tudósítást! 🙂

 • Nyee

  Először is köszi,másodszor meg JEEEEEJ a zsűriváltásnak.(tudom,hogy ez azt jelenti,h Rakonczai megint indul és valszeg vmelyik dala nyeri meg,de nem érdekel:D)

 • Valton

  wow!:D
  Na igen. Egyszer szép lenne, ha nem kötelező papírforma lenne….

 • schanc

  Hm…
  Kovács Katinak örülök, bár Rakonczai Viktornak azért jó észrevételei szoktak lenni a dalokkal kapcsolatban.
  ByeAlex „digitális kommentátor” lesz? És nem zsűritag? Walkó Csabival mi lesz? (És ki az az asztal innenső szélén?)

 • Valton

  Tehát kik a zsűrik?:)

 • BeN

  Kovács Katit jó volt bevonni 🙂 én hiányolok a zsűriből egy koreográfust, aki a színpadi megvalósítást figyeli elsősorban. Csiszár elég megosztó, és néha vannak jó hozzászólásai. Magdit imádjuk. 😀

 • schanc

  Érdekes, Gundi nem régen nyilatkozta, hogy A Dalt szívesen átadná valaki fiatalnak. Ezek szerint nem sikerült találniuk új embert.

  Akkor a zsűri idén pontosan hogy fog kinézni?
  – Kovács Kati
  – Magdi
  – Filip
  – Jenő (?)
  – ?

 • Valton

  Walkó Csaba ott van szerintem szélén.

 • Valton

  …..és az a hölgy kicsoda, aki másik szélén piros felsőben ül?

 • Peti

  A zsűri eddig is csak négytagú volt, nem hiszem, hogy most öttagú lenne. A szélén meg biztos hogy nem Walkó Csaba ül…

 • schanc

  Köszönjük a kiegészítő infókat a cikk végén! 🙂

 • Nyee

  Tavaly is 5 tagból állt a zsűri…

 • BeN

  a szélén ByeAlex ül 😀

 • Peti

  5 tagú volt, csak én a Walkó Csabát nem számítottam bele.

 • Morgo

  Én nem bánom, hogy Rakonczai szerzőként indul, mert legalább egy dalának tudjuk az előadóját ! Hajrá Antal Timi, hajrá Alive ! 🙂

 • Zoli

  https://www.youtube.com/watch?v=zpIkFMjM__8
  Háhá, már ilyen is van, és még mindig nem értem, hogy mi lesz a feladata konkrétan Alexnek, mármint, hogy zsűrizni fog-e végül. 😀 Legalább van mivel kapcsolatban találgatni… 🙂 Én Csiszár Jenőnek olyan szempontból örülök, hogy szerintem tud nagyon szellemes lenni. Nem baj nekem, hogy nem a legképzettebb szakember, mert abból csak az lesz, mint néha Rakonczai nagyzolásai után, hogy ilyen riff, olyan intonáció, aztán már maga sem érti, miről van szó. Magdinak szerintem vegyesen voltak jobb és rosszabb pillanatai, de összességében emeli a zsűri méltóját. Kovács Katiról – Robi már súgott, hogy ez jó hír, most meghallgattam pár dalát (természetesen újra, mert azért én is ismertem ezeket). Ha finomkodva akarnék fogalmazni (és miért ne akarjak), akkor azt írom, hogy bőven méltó Rakonczai székére, de ez tényleg nagyon békés megfogalmazás. Ahogy néztem a videóin, az volt a benyomásom, hogy ő igazán ismeri az előadóművészet csínját-bínját, ha rajta múlik, biztos egy szuggesztív és jó énekest küldünk. Bízom benne, hogy zeneileg is át tudja kalibrálni majd a fülét a 2014-es hangzásvilágra, de gondolom, képben van. ByeAlexet pedig szeretném látni zsűrizni! Úgy volt, hogy hagyomány lesz, hogy az előző évi győztes beülhet… Engem lenyűgöz Alex értékrendje, tájékozottsága, rálátása, humora, szeretném hallani A Dalban is a megjegyzéseit! Philipnek meg szerintem annyira biztos a neve a zsűriben, mint az enyém a késésnaplóban, de vele sincs bajom, nagyon emberközelinek tartom, vagy csak az idő szépíti meg az emlékeket. 😀
  Tehát nagyon tetszik a zsűri összeállítása, remélem, jövő szerdán is legalább ennyire elégedett leszek a bejutottak listáját látva!

  • Zoli

   Miket le nem írok, amikor sietek… Szóval méltóját=nívóját. 😀

  • Clusters

   Nekem is tetszik a zsűri felállása (egyedül Csiszár nem), de ha ugyanazt fogják csinálni, mint az előző 2 szériában, akkor sok értelme nem volt megújítani. Mert az, hogy egyik zsűritag sem tud értelmes kritikát megfogalmazni („Húú nekem ez nagyon bejött, átjött, kijött stb.”) az egyszerűen nevetséges. Nem azt mondom hogy tűzdeljék tele a monológjukat mindenféle szakszavakkal, de azért ettől többet várnék el. És az sem tetszett eddig, hogy aki „nem volt jó”, annak is 7-8 pontokat adnak, aki meg jó, vagy kiemelkedő 9-10 pont. Nem látom benne a logikát. Ettől függetlenül már nagyon várom a műsört, de ezek kis „apró” hibák nem kellenének bele, és akkor még csak pár dolgot emeltem ki. 🙂

 • Rivgos

  Na, Kovács Kati jó választás volt.

 • Zolecs

  Ezek után Antal Timinek bérelt helye van a döntőben 😀

  Számítottam rá h előbb utóbb kiteszik Rakonczait a zsűriből emiatt. Mindenesetre a szakmai rész hiányozni fog szerintem.
  Jobban örültem volna ha Csiszárt menesztik..elég irritáló személyiség..és még beszélni sem tud sokszor, csak makog.

  Gondolom Alexet nem igazán merték bevállalni..mondjuk nem is tudnám elképzelni ahogy bőven kifejti a véleményét, meglátását egy-egy dallal kapcsolatban.Túl laza ő ahhoz hogy komolyan vegyen egy ilyen zsűrizést.

 • Pitbull

  ByeAlex digitális kommentátor lesz!
  A kommentárjai így fognak kinézni:

  1000001100 101000100000101 10111010110111100 1010001010010

  Vagy valami ilyesmi…

 • Reea

  Igazságtalannak tartom, h ByeAlex nem zsűrizhet a döntőkben.

 • Reka

  Igazságtalannak tartom, hogy ByeAlex nem lesz zsűritag a döntőkben.

 • tkrisz

  Ez a Timi Alive video privát lett. Tud valaki linket, ahol meghallgatható?

 • galacsin

  Tudomásul kell venni , hogy ez egy nagyon nagy üzlet is, hiszen azokat a dalokat fogja játszani a rádió éjjel nappal amelyek bekerülnek a 30-ba. Ezzel jogdíjak járnak a szerzőknek.
  Egy-egy szerző pedig több dallal is indulhat. Nyilvánvaló, hogy nem csak a dalok , hanem az előadók „kapcsolatai” is számítanak a dalok kiválasztásánál.Ha megmutatja valaki a szerzők névsorát, előre borítékolok legalább 20 dalt a 30-ból, anélkül, hogy hallanám őket.Azt olvasom egy 10 tagú zsűri válogatja ki a dalokat. Minden tiszteletem azé, aki valóban a füle alapján dönt, és nem veszi figyelembe a „befolyásoló” hatásokat.
  Mindenesetre kíváncsi vagyok milyen lesz az ismert és ismeretlen szerzők/ előadók aránya?

 • Valton

  Friss info (by Kossuth rádió):
  nevezett dalok száma: 390

 • Erzsi

  Pibull, ez nagyon szellemes volt, hangosan nevettem rajta.

  Én azt is el tudom képzelni, hogy maga Alex kérte, hogy ne legyen benn a zsűriben, nem hinném, hogy ez az ő műfaja lenne. Nem akkora ász ő sem szerzőként, sem előadóként, hogy másoknak ossza az észt zsűritagként. És azt gondolom róla, hogy benne még működik az önismeret annyira, hogy ezzel tisztában is legyen. (Mondjuk egy Csiszárral ellentétben.)

  Nem mondok semmit a zsűrire, szapultam őket épp eleget az előző két évben. Nem hinném, hogy óriási szintemelkedést produkálnának, de őket már legalább megszoktam.

  Nagyon örülünk Kovács Katinak, tényleg a műfaj egyik megkerülhetetlen figurája, ahogy Zoli is írta, amit ő nem tud erről a szakmáról, azt nem is érdemes. De azért, hogy egy kicsit kötözködjek: nincs az előadói szakma egy kicsit túlreprezentálva a zsűriben? Miközben ezerszer hivatkozunk arra, hogy az egy dalverseny, a dalok megméretése. Nem kéne egy zeneszerző a zsűribe? Már csak a minimális szakmaiság látszatának fenntartása érdekében? Nekem nincs bajom Ruzsa Magdival, őt is nagyon szeretjük, de ha Kovács Kati zsűritag, akkor ő felesleges. Szerintem.

 • TNG

  Ruzsát a tavalyi munkássága után csont nélkül kiraktam volna a zsűriből. Botrányosan elfogult és nagyképű nő.

 • BanszegiSisters

  Itt szeretném megragadni az alkalmat és meghírdetni a 2014-es USAVisiót! Jelentkezéseket : Január 31. várok ezen a fórumon : http://www.freeforum.hu/earthvision/topik/46975
  A szabályok és ennek az egész versenynek a leírásáról itt bőven találtok információkat: http://hu.earthvision.wikia.com/wiki/USAVision
  Köszönöm! Remélem sokan jelentkeztek! 😉

 • BanszegiSisters

  vagy : banszegisisters@gmail.com -on lehet jelentkezni 😉