Naptár

2013. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

ESC 2013: Nemzetközi visszhang Magyarország első próbájáról

Magyarország. PHOTO: OLLE KIRCHMEIER / SVT

Magyarország. PHOTO: OLLE KIRCHMEIER / SVT

Tudósító: Klész Imre
Forrás: Különböző források

Az első szereplés az élő adásban és az első színpadi próba. Ez a két alkalom nagyon meghatározó a delegációk munkájában, hiszen ekkor mutatkozik meg nagyobb közönség előtt egy-egy ország produkciója, amiből mindenki próbál messzemenő következtetéseket levonni. Az otthon maradt nézők, akik nem is szavazhatnak saját választottjukra, csak drukkolni tudnak amiatt, hogy minden flottul menjen. Az old.eschungary.hu ismét összegyűjtötte a nemzetközi sajtó reakcióit a magyar produkcióval kapcsolatban.

Oikotimes
+ Tetszett nekünk a produkció egyszerűsége és a háttérbe vetített képek. Tetszik a dal eredetisége és az előadó stílusa a színpadon. Tetszik a dallama is, de nem az Eurovízióra. A színek sokfélesége jól mutat a monitorokon. De ez minden?
– Nem volt ettől unalmasabb dal ma, bár értjük a mögötte húzódó koncepciót és ötletet. A második elődöntő sok nagyszerű dala után Magyarország inkább nagyon egyszerű és közömbös produkciót hozott. Nehezen tudom elképzelni őket a döntőben.

Eurovision Times
A délelőtt utolsó próbalehetőségét Magyarország kapta. Ahogy az emberek megjegyezték, a háttér egy ledfal, így ezen nem aggódunk. ByeAlex a mókás lényeivel érkezik. A produkció hasonló, mint a Dal című nemzeti döntőben: egy női háttérénekes és egy férfi gitáros van a színpadon, ByeAlex pedig egy mikrofonállvány mögött áll. Fura, alternatív, „indie”, tudjuk ezt nagyon jól, és ez mutatja a dal vidámságát, amit a sajtóközpontban is éreztünk. De az emberek azt is gondolják, hogy nagyon laposak voltak ma. Nem jöttünk izgalomba a produkciótól, a kameraállások gyengék, amik akadályozták, hogy átjöjjön a dal szelleme.
ESC Kaz
ByeAlex-nek látszatra totálisan közömbös minden, fekete pólóban és fekete-sárga sapkában jelet meg. Mellette a gitárosnak is nagyon hétköznapi a szerelése. A másik oldalon egy női háttér vokálos látható. Megkapta a színpadi háttérre is a videóját, a magyar dalszöveggel. Legalább csináltak volna ehhez egy angol verziót. Nem hagytak nyomot bennem.

escXtra
Michael: ByeAlex van a színpadon egy női vokálossal és egy férfi gitárossal, egész közel vannak egymáshoz. Hangilag oké, de egy kicsit laposnak tűnik az egész. Az hogy Örményország után jönnek, egyáltalán nem segíti őket, nagyon felemás érzés egymás után látni őket.
Emma: Magyarország és ByeAlex következik. Kevés energia jelenik meg a színpadon, szó szerint értve mozgás nélkül. A videóból ismert rajzfilm jelenik meg a háttérben, mást nem is lehet elmondani erről a produkcióról. Nagyon nehéz megmondani ebben a pillanatban hogy milyenek az esélyeik, de talán néhány izgalmas dolog megjelenítésével sokkal pozitívabb lenne a fogadtatása.
Rodrigo: Magyarország megtartja az előzetes videóból megismert hátteret, ami nagyon jól néz ki. Másrészről a produkció annyira lapos, amennyire csak lehetséges. Nem tudom eldönteni, hogy az énekes meg van-e rémülve vagy csak egyszerűen hidegen hagyja az egész, mindenesetre nem működik együtt a kamerák mozgásával. Tudva azt hogy ez a dal a közönségszavazástól fog függeni, nem látom, hogyan tudja a szavazásra késztetni az otthon, a tévé előtt ülő közönséget. Esélytelennek tűnik.
Aoife: A második nekifutáskor egy kicsit hamisnak tűnt, ByeAlex és csapata emiatt zavartnak tűnik. Alex a próba felénél már az óráját nézi… mindenesetre nagy tapsot kap a sajtómozi közönségétől.
Alec: ByeAlex produkciója a névtelenség szintjéig le van csupaszítva. Miközben a dolgok egyszerűen kellene hogy működjenek, a dal eléggé leköti, sokat ismétlődik a dallam, és látszólagos érdektelenség jellemzi a művészeket (az órájukat nézegetik a próba közepén!), semmi nem teszi vonzóvá a produkciót. A rajzfilm képei aranyosak a háttérben, de elég „lusta” megoldás.
Ervin: Harmadik nekifutásra kínos hangokat produkál ByeAlex, amikor magasabban akar énekelni. A produkció ugyanaz mint a Dal-ban, de a kameramozgások teljesen másak, ezeken komoly fejlesztést kell véghez vinni!
Michael: Ez ebben a pillanatban egyszerűen nem akar működni. Alex próbál rögtönözni, más hangokat kiadni, de nem kellene. Nem néz ki jól ez a produkció Magyarországtól.
Luke: Egyáltalán nem vagyok biztos Magyarországban. Imádnivaló dal, de a produkció szenved a mozgás hiányától. Jó ritmusa van a dalnak, így Alex is tudna óvatosan mozogni, vagy bármi mást csinálni, ami pluszt adna. Bye, Alex, köszön oda a színpadi menedzser amikor levonulnak a próba végén.

negyen_lesznek

113 hozzászólás ESC 2013: Nemzetközi visszhang Magyarország első próbájáról

  • Rita

    Háát, be kell vallanom, nem különösebben örülök a táncosnak, ha tényleg lesz, egyszerűen nekem így első hallásra nem illik a dalhoz. Majd meglátjuk.
    A többiekről: a kedvenceim mind nagyon meggyőzőek voltak, a többi szóra sem érdemes, egyik sem hozta meg a kedvem, hogy rájuk szavazzak.
    A „kritikus”, „szakértő” kommentjei pedig egyszerűen sértőek és önteltek, nem tudom, hogy jön ahhoz, hogy ilyen stílusban nyilatkozzon azokról, akik fenn fáradoznak többek között az ő szórakoztatására is.

  • Geri

    A háttérfal nem LED idén, hanem projektorrokkal vetítik a ‘vászonra’ a videó anyagot

  • Lara Petkins

    Nem baj, hogy egy első próbán nem pufogtatják el az összes puskaport. 😉 Szerintem poén lenne egy balettáncos a színpadon.

  • Mona

    Az első csalódottság után átgondolva a dolgokat, tényleg mit is várunk, hiszen a Dal-ban is ugyanilyen egyszerű volt a szinpadkép, 3 emberrel, de ott falatnyi volt a színpad és megteremtettek egy olyan belsőséges hangulatot, amit itt nem lehetett érezni. Biztos vagyok benne, hogy lesz még meglepetés, ez is egy koncepció része, talán tényleg nem akarják ellőni a poént a táncos lánnyal az elején – legalábbis remélem. Jó lesz ez a végén, ha pedig mégsem jutunk a döntőbe akkor sem kell elkeseredni!

    Inkább szurkoljuk Alexnek és szórakozzunk egy jót a 3 napon, amit már hónapok óta várunk:-)

  • schanc

    Ilyet lehet csinálni, hogy a produkció egy részét az egyik próbán nem tesszük színpadra (már csak a kameramozgások és hasonlók miatt)?

  • BeN

    még jó hogy a mai próbán nem az a vizuál volt, ami majd lesz!

    ezt a fentit Alex írta facebook oldalán egy rajongói bejegyzéshez, és ár nem vagyok jó angolos, az escxtra-s videoban pedig azt mondta h néhány, fontosabb szavak angolul lesznek feliratozva

  • miki16

    Kiváncsi vagyok, ezzel az enyhén „minimalista” bevetéssel meddig jut el az ország, bár eddig soha nem nyert az akire számítottam, vagy szurkoltam….

  • Gabiii

    ByeAlex: „még jó hogy a mai próbán nem az a vizuál volt, ami majd lesz!” – facebookról
    Az escxtra interjúban pedig elmondja, hogy lesz angol felirat, ejjha elég fapados volt ez az első próba úgy tűnik 😀

  • Luca

    Hát én mindent meg tudok érteni! Tényleg többet kéne beleadni Alexnek nem csak fapofával ott állnia és azt várni, hogy majd Helga túlénekli de nekem nagyon tetszik az amit ő csinál és mivel a svédek is “megmondták”, hogy tetszik nekik akkor nem értem mit puffognak nekünk!! Az Oikotimes amúgy is mindig lehúz minket ezért nem adok a szavára… Szerencsénkre mi nem olyanok vagyunk akik már annyira túlzásba viszik és nagyon giccses előadásokat csinálnak hanem kis egyszerűt de szerintem néha a kevesebb több…

  • schanc

    Az escnation-ön viszont a tegnapi próbák után mind a 4 blogger döntőbe vár minket.

  • Sandy7

    melyik evben jellemezte nagy mozgäs a mi produkcioinkat,most komolyan? 😀
    csak a különleges hangok szoktäk feldobni…ami most nincs.
    az elmult evekben tele voltunk hamis elöadäsokkal elöben…
    es az sem dob a dolgon,hogy azt a hülye monitort ilyen idiota formära szabtäk – a videot kellene ätmeretezni vagy nem tudom,hogy lehetne ezen gyorsan segiteni,mert hogy fele sem lätszik – komolyan mondom,egyik legbenäbb szinpad amit valaha lättam – a nagy üresseg tätong az irto pici kivetitö felett -.-”
    ösziten,nekem ez az egesz malmö dolog nem jön be :S lapos szämok,rossz elöadäsok, es meg pocsek design is… lehet kihagyom :S

    • Pitbull

      2005-ben azért volt mozgás bőven. Kár, hogy a sötét háttér előtt fekete ruhában táncoló NOX-tagok nem igazán jól látszottak.

  • éééén

    a lapos azt jelenti, hogy lapos. ennyi vót. kész-passz. remélem jövőre azért lesz VALAMI is azon a nyamvadt színpadon!

  • Rita

    Üzenem minden kreatív emberkének, hogy találjon Alex dalához valami mozgalmas színpadképet, ami átadja a dal hangulatát. A legkreatívabb ötletért hátbaveregetés a jutalom.

    • Edd

      Én nem amiatt írok, mert nem tetszik a színpadkép vagy ilyesmi, csak szeretek saját színpadképeket kreálni.
      Szerintem a falon mehetne csak a szöveg, egy sima fekete háttérrel, amin azok a szívek lennének, amik A Dalban is ott voltak az elején. A színpadra pedig elhelyeznénk négy manót, akik jobbra és balra dőlnének.
      Remélem el tudjátok képzelni. Szerintem ez a megoldás is megadná azt a hangulatot, ami a dalhoz illik. Én tegnap gondolkoztam ezen, puszta unalmamban.

    • Rita

      Kár, hogy gyerekeket nem lehet színpadra állítani/ültetni, ők lehetnének a kismanók 🙂

    • Edd

      Én a manóknál arra gondoltam, hogy azok a figurák, akik a klipben is benne vannak. Szerintem azzal lehetne nagyon is fokozni a dal hangulatát. 😀

    • Én korábban azon agyaltam, hogy az aréna tetejéből kellene belógatni a manókat, és a refrénkor a „repülő kamera” a manók között szlalomozva közelítene a színpad felé. A dal végére meg az összes manó leérne a színpadhoz. Beteges ötlet? 🙂

    • Rita

      Beteges ??? Imre, ne viccelj, miért nem Te találtad ki a színpadképünket ?? 🙂

  • Falconnn

    Kövezettek meg, de én nem bánnám, ha nem jutnánk a döntőbe. Azért mert akkor utólag megtanulnák a magyarok értékelni azt, hogy Wolf Kati és a CD is bejutott.
    Ha ezzel be is jutunk a döntőbe akkor is csak épphogy fog sikerülni, és végül újfent a 25-26. hely környékén végzünk, aztán jön majd a „persze, mert a magyarokat mindenki utálja…” kezdetű marhaság. Egyszerűen azért lesz az, ha a vége felé végzünk, mert ez a dal és produkció nem elég jó, nem pedig azért mert utálnak minket.

    • Máté94

      Csak a 25-26. hely is jobb mintha az elődöntőben maradnánk.
      Miért?Ha tegyük fel nem jutunk tovább,akkor szerinted mit fognak írni a csalódott nézők?Nyilván azt,hogy utálnak.

    • Vivi

      Máté, ha nem jutunk tovább a döntőbe, akkor újból kezdődik a majdnem 3 hónappal ezelőtti sárdobálás, erről ne legyenek kétségeid…. nem az lesz, hogy európa utálata miatt nem jutottunk tovább, hanem Alex lesz porig alázva és jönnek majd a megmondó emberek, és közlik, hogy na ugye hogy mekkora sz…r volt az egész, bezzeg ha Gigit/KSA-t/akárkit küldtük volna….

    • Masa-masa

      De hát ha sz.r,nem lehet mást mondani.

    • Vivi

      Nos, Masa-masa, erre csak azt tudom mondani, hogy akkor jövőre majd az „ellentábor” szépen elkezd szavazni a kedvencére utólagos hőbörgés helyett 😀 😀 😀 (amit ugye idén is megtehettek volna….)

    • Masa-masa

      Vivi itt nem az a kérdés, hogy ki „kedvenc”, hanem ki tud énekelni. Ezt józan paraszti ésszel fel lehet mérni kedvenceléssel vagy anélkül is, és nem feltétlen kell az embernek szavaznia, hogy véleményt alkosson.

    • Gabiii

      Nagyon nem az a kérdés, hogy ki tud énekelni 🙂 Az egy szempont. Úristen még mindig itt tartunk? 🙁

    • Masa-masa

      Gabiii mert szerinted mi számít egy jó dalban/zenében? Csak a dallam? Az a hihetetlen, hogy ott tartunk, bármilyen hamis, énekelni nem tudó embert az orrunk alá nyomnak, együk a szemetet, mert nincs jobb. Pedig lenne. És az ilyen dolgokat még szeretik is. Mint például Fluor, akinek hangja nincs, gagyi az egész ember, ahogy a számai is, mégis annyira felkapott, mintha értéket teremtett volna, valami jót. Pedig nem.

    • Vivi

      Masa-masa, ez egy DAL verseny, nem pedig az, hogy ki tudja a másikat leénekelni a színpadról. Tetszik, nem tetszik, ez van. Azzal mindenki tisztában van (szerintem még Alex is), hogy vannak nála bőven jobb hangú énekesek és a hazai válogatón is voltak bőven. Viszont az ő dala volt az, ami a legjobban megérintette a szavazókat, függetlenül attól, hogy pl. Gigi mekkora hangterjedelemmel adta elő a kis klisé gyűjteményét.
      Azt meg kikérem magamnak/magunknak hogy Alexet egy szinten vagy akár csak egy mondatban is említsd Fluor Tomival.
      És Gabiiihoz csatlakoznék azzal, hogy három hónap elteltével talán már ideje lenne túl tenni magatokat ezen a „sokkon”, vagy addig akarjátok rágni a gumicsontot, amíg le nem zajlik a következő hazai válogató? Hát akkor további jó szórakozást kívánok hozzá.

  • gallom

    Sziasztok! Akár miylen borzalmas is volt a főpróba a fogadóirodák sorrendjében jelentősen előre jöttünk már a 23.- ak vagyunk:). Hajrá Alex!

  • Graffy

    Ahányszor meghallgatom, a csodálkozás és az értetlenkedés fog el , hogy hogy küldhettük ezt a szart egy versenyre ?
    ezt most nem rosszindulatból írom ,de amikor sorba egymás után csináljuk a tehetségkutatókat, Megasztár, x factor, voice…
    miért nem vmelyik győztest küldjük ??? tudom a közönség döntött…

    • Vivi

      Most komolyan, legalább három hónap telt el azóta…. tényleg nem lehetett ennyi idő alatt feldolgozni? tényleg ennyire nem zajlik valakiknél az élet?
      Egyébként pont azért nyert Alex,mert az ország nagy részének bőven tele a kiscsizmája, az ilyen olyan legyártott tehetségkutatós sztárocskákból, akiket futószalagon gyártanak és tizenkettő egy tucat belőlük.
      Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy tetszettek volna akkor szavazni, amikor kellett ^^

  • Dani

    Hello! Figyeljétek meg fogtok lepodni mert tovább fog jutni a fináléba! majd meglássátok!! 😀 tovább jutassák a fináléba

  • Gabor

    Nem kérdés ez, hetekkel ezelőtt megálmodtam, hogy a 7. helyen jutunk tovább, szóval ez így lesz! 😀