Svédország: Robin Sternberg – You

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=imyYbKcpqNw[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Svédország idén előre megjósolhatatlan eurovíziós válogatót tartott idén: a nem győzelmi esélyes Robin Sternberg “You” című dalát küldik a 2013-as eurovízióra a közönség és a nemzetközi zsűri döntése alapján. Gratulálunk!

56 Comments

Írországgal kezet foghatnak, ők ketten küldik a legnagyobb tucatdalokat idén. Ilyenkor sajnálom, hogy több elődöntőn és fordulókon túl vannak, hogy hatalmas energiát fektetnek a nemzeti dalválasztásba a médiumok, aztán sikerül egy ilyen elhanyagolható produkciót küldeni Malmőbe. És hab a tortán, hogy Robin gyakorlatilag a nemzetközi zsűrinek köszönheti győzelmét, mert ha a svédeken múlik, akkor az általam is befutónak vélt Yohio megy. Ők meg aztán top 10-et értek volna el… Robinból lesz egy 14-19. hely.

Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy képesek voltak ezt küldeni, főleg úgy, hogy a svédek Yohiora zavaztak a legtöbben. 15-20. hely így is simán meglesz, (ha nem jobb :S) de én biztos nem szavazok rájuk. Egyre gyengébb ez az idei mezőny…

Hát sztem is tucat, erre én sem gondoltam, hogy szóba jöhet első helyen! Meglepődtem nem gyengén, ezzel messze nem lesznek az elején… :/ Pedig nem rossz dalok kerültek a döntőbe!

Nem ezt vártam, az előadó annyira nem jött be. Viszont a dal nem rossz. Az már látszik, hogy idén az északi országok között fog eldőlni a verseny.

Már kifejtettem a véleményemet, hogy az idei MF egy katasztrófa volt, a győztes is ezt támasztja alá. Egy tucatdal, igazi klisé. A svédek szerintem most alaposan rácáfoltak arra, hogy ők igenis értenek ahhoz, hogyan kell jó dalt választani. Robin pedig szimplán idegesítő. Megértem, h nem akarnak győzni, sőt még az esélyét se akarják megadni annak, hogy a TOP 5 közelébe kerüljenek, de akkor se kéne direkt olyan dalt küldeni, amiből 12 egy tucat. Véleményem szerint 20-26.hely között fog végezni, de ne sírjon majd a svédek szája úgy, mint amikor 2010-ben Anna Bergendahl nem jutott döntőbe. Nálam 15/31, mert vannak ennél pocsékabb dalok is idén.

Nagyon nagyon sajnálom hogy nem Yohio megy. Megjegyzehető jelenség és erős dal. Nagyon drukkoltam és nem…. De ami a legrosszabb hogy nem egy másik jó dalt választottak, hanem egy tucatdalt egy idegesítő énekessel. Ráadásul nem is a svédek miat nyert, hanem a nagyon hozzáértő európai zsűrik miatt. Csak GRATULÁLNI tudok.

Hát nekem is bejön. 🙂 És nagyon örülök neki, hogy nem a YOHIO megy… egyszerűen az az egész produkció számomra vállalhatatlan volt. Amikor megláttam, hogy nem ők nyertek, nagyon örültem. Most komolyan egy Tokio Hotel 2.0-val sem mentek volna sokkal többre, mint Robinnal fognak. Mint láttátij a zsűrit nagyon hidegen hagyta. Szóval. Szerintem jo(bb) döbtés volt így! 🙂
Az én kedvencem Ulrik, David Lindgren és Ralf voltak.

Petra Mede lesz a májusi műsor vezetője. Király. Az ír dal nem tucatdal. Nyáris sláger verzió. JÓ lesz. A svéd győztes semleges, top10. A vigyora érdekes, hangja van. Ők nem akarnak az idén nyerni. Jó verseny lesz.

A lehető legjobbat választották…mi van,van fületek?Nálam eddig Svédország és Dánia vezet!!!Nem tucatzene.A Yohio énekes pedig olyan hamisan énekelt,neki a második helyezés is szép eredmény.

Első MF volt amit megnéztem, merthogy a leg, a fantasztikus, a csodálatos…

Hát nagy csalódás volt. Szerintem mindegyik katasztrófa volt.

És eddig a saját dalunk tetszik a legjobban 🙂

A vicc az egészben az, hogy a svédek nem is Robint akarták küldeni, úgyhogy ne őket hibáztassátok, hanem a nemzetközi zsűrit, amiért elgáncsolták Yohio-t. Bár tökmindegy, ha ő nyert volna, akkor meg az nem tetszene a népeknek. De legalább nem Ulrik, jeeeee… 😀
Robin dala tényleg nem valami nagy dobás, de nem is olyan rossz, vagy jellegtelen, hogy gyengén szerepeljen. Ha nem lenne biztosított a döntő, szerintem akkor is bejutott volna, még a tavalyi második elődöntőből is. (Ellentétben mondjuk a norvégok hazai pályás versenydalával, ha Didriknek elődöntőznie kellett volna, akkor 100%, hogy kiesik.)
Amúgy annyira gyenge az idei nemzetközi mezőny, hogy nálam simán be fog férni a top10-be.

Csatlakozom azokhoz, akik szerint az idei mezőny botrányosan rossz, sikerült alulmúlni az elmúlt éveket, azért ez nem semmi mert az elmúlt 2-3 év sem volt kutya. Utoljára a 2009-es év volt erős, az utóbbi 4 év meg érvagdosós balladák és gagyi tucatpop dalok versenye. Szerintem Robint a zsűri a nagyversenyen is meg fogja menteni, ilyen szempontból logikusabb őt küldeni, mert a külföldiek inkább őt akarták, és úgyis ők fognak májusban szavazni. Az már más kérdés, hogy nálam is ez volt az idei leggyengébb svéd dal, de már megszoktam, hogy az én ízlésem olyan távol áll a közétől, mint Makó Jeruzsálemtől. Ha nem is lesz meg a Top 10 (de az sem kizárt), azért 10-15 hely így is a svédeké lesz szvsz.

Ahelyett hogy ezt a svéd srácot kritizáljátok, inkább szégyelljétek hogy Magyarország egy nagy rakás szart küldött az ESC-re. Nevetséges.

Szerintem a szar büdös. ByeAlex-szel még nem találkoztam, így megszagolni sem tudtam, úgyhogy vele kapcsolatban nem foglalnék állást…

Eric és Loreen után kész szégyen.Sokkal többet vártam Svédországtól.Szerintem a 2010 és 2011 évek voltak erősebbek.A 2009-es Azerbajdzsán, Izland és Norvégia voltak nagyon jók, talán még Törökország.A többi nagyon gyenge volt.
1.)Grúzia
2.)Ukrajna
3.)Dánia
4.)Ausztria
5.)Spanyolország
6.)Németország
7.)Egyesült Királyság
8.)Oroszország
9.)Írország
10.)Finnország

Sokkal többet vártál Svédországtól?ugyan már…miért kész szégyen?Nekem jobban bejön mint az Euphoria..ízlések és pofonok.Tavaly mindenhol még a csapból is Loreen folyt.Ha viszonyítani akarsz akkor inkább Carolához,ő nagyobb eurovíziós sztár Svédországban,mint Eric vagy Loreen.

Azért az is érdekes hogy pont akkor nyer vigaszágas amikor ők a házigazdák… ez a zsűriszavazás egy vicc volt, tudták hogy a yohio-t le kell pontozni mert a tinik úgyis őt szavazzák meg elsőnek, főleg 10-es sorszámmal.

Mindegy, csak azt akarom ezzel mondani hogy lettek volna itt még jobb dalok is amivel tuti nem nyernének megint.

Csatlakozom azon kisebbséghez, akiknek bejön a dala. Jó kis dal és a srác számomra szimpatikus, mintsem tenyérbemászó. Örülök, hogy nem az Eric Saade-Danny Saucedo hibrid Anton Ewald, valamint Banan ment. Szerintem Robin tipikus példája “a nevető harmadiknak”, hisz ahogy fentebb is kifejtették, hiába szavaztak a svédek Yohio-ra, ha Robin a nemzetközi zsűrinél több pontot kapott. Drukkolni fogok neki. =) Szó ami szó, tényleg volt már ennél jobb svéd döntő is.

Yohio a legrosszabb választás lett volna,2007-ben egy hasonló formációval sikerült beégniük.Nekem is ugyanaz a véleményem Robinról,nem nyálas mint Eric vagy Danny.Svédország ott lesz a top10-ben!!!

Utánakerestem a 2007-es svéd produkciónak és egyetértek, ebből a szempontból Yohio tényleg nem lett volna a legjobb választás. Robin valóban nem nyálas, igaz én szeretem Ericet és Danny-t is, de kettejük ötvözete (Anton Ewald személyében) már sok. x)

Yohio csak dobálta magát a színpadon,az ismétlődő kézmozdulatok,tenyérmutogatás nem jött be neki.Robin egyszerűen a legjobb…mindenben!!!

Ez a srác idegesítő? Kíváncsiságból megnéztem a többség által egekig magasztalt Yohio-t…. Csalódnom kellett! :-)Ha Sternberg idegesítő, akkor nem tudom őt minek lehetne titulálni. Szerintem semmi baj nincs győztes svéd dallal. De Dánia nálam egyelőre magasan vezet..

Nálam Robin toronymagasan a legelső az idei dalok közül, nagyon örülök, hogy ő nyerte meg, annak ellenére, nem igazán számítottam rá (Andra Chansen, ugyebár). Az idei Mello közel nem volt olyan jó, mint a tavalyi, de idén is volt nagyon sok jó dal. Egyelőre a TOP7-embe befér mind az öt északi ország:
1.) Svédország
2.) Dánia
3.) Németország
4.) Ausztria
5.) Izland
6.) Finnország
7.) Norvégia
8.) Egyesült Királyság
9.) Ciprus
10.) Írország

Nálam is ugyanez az első három…de nagyon félő,hogy Dánia fog nyerni.Aminek örülnék,mert egyik szomszédos ország dala sem nyerő,Németo. és Svédország sajnos újra nem nyerhet 🙁

Hm, eltelt egy nap és maradtak a 4. helyen az oddscheckeren, ami azt jelzi, hogy a fogadóirodák szerint a meglepetés ellenére esélyesek a svédek. Nem tudom, jelentéktelen a dal, de kétségkívül mindene megvan ahhoz, hogy jól szerepeljen az Eurovízión. Talán pont az énekes, ami miatt visszafogottan kezeltem, valahogy a gyerek nem tesz túl jó benyomást a színpadi jelenlétével.

Nekem a dal tetszik, az már más kérdés, hogy az énekes nagyon irritál. Ha nem nézem az előadást, csak a dalt hallgatom, akkor szerintem nem rossz dal. Itt csak annyi a probléma, hogy az esc-n látni is fogom.

Kicsit tényleg tucat, de tetszik. Yohio dalát egyáltalán nem szerettem, hihetetlen, hogy ő kapta a legtöbb szavazatot. Én Ulriknak drukkoltam egyébként.
Ez az első alkalom, hogy második esélyes lett a győztes?

Igen, ő az első, aki vigaszágból tudott nyerni. (Van egy olyan érzésem, hogy az utolsó is, látván milyen vegyes vélemények születnek/vegyes érzelmeket vált ki az emberekből.)

Comments are closed.