Macedónia: Esma & Lozano – Imperija

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=m6fiRA_SYNg[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv – escxtra.com
Eredeti kiadás: 2013. február 28. csütörtök – 12:19

Frissítés: az escxtra.com szerint hatalmas ellenállással fogadta a közönség a macedón zsűri döntését, így legkésőbb a március 18-i delegációvezetők találkozójára új dalt fognak prezentálni. A hírek szerint fülbemászó és ritmusos lesz a dal, a hónap végére készül el a videoklip.

Az eredeti szöveg:

Tegnap este egy több vendéget felvonultató show keretében mutatták be Macadónia 2013-as versenydalát. Egy újabb duett fog szerepelni az Eurovízió idei mezőnyében: Esma & Lozano “Imperija” című dalát hallhatjuk májusban.

33 Comments

Huhhh… ettől az asszonytól biztos hetekig rémálmaim lesznek. A dal nem rossz, főleg az eleje tetszik, de egy erős hangú, szép női énekessel ütne igazán.

Szerintem nem fog döntőbe jutni, a harmadik refrén meghallgatása helyett fognak az emberek kimenni valami rágcsáért a konyhába májusban. Számomra ez egy unalmas dal.

Nekem tetszik. Döntő majdnem garantált.
Egy baj van vele, hogy rontja a döntőbejutási esélyeinket az azonos elődöntőben való szereplés.

Nem az én stílusom, de végre nem egy tucatpopdal, mint egy csomó eurovíziós dal, hanem valami nemzetit is visz bele és ez tetszik.

25 top10et megnézve (Szerbia és Bulgária ezekbe még nincs benne, tehát 26 van)
1.Németország 201
2.Dánia 166
3.Norvégia 160
4.Ukrajna 82
5.Szlovénia 77
6.Macedónia 76

24.Magyarország 9 (egy én, nyolc Rita :D) , ha ezeket nem számoljuk, akkor ugye 0 pont, mint Belgiumnak…

eddig is (majdnem) mindig szerettem amit küldtek,de ezt most oly annyira szeretem,ha jól adják elő élőben,nekem ez az első *.* (ha nem,az ír ryan viszi a pálmát 😉
nagyon tetszik (rongyosra hallgatom)

Akkor valószínűleg azért a visszalépés, mert nem akartak nagyobb balhét. Bár eleve nem kellett volna egy olyan dalt választani, ami a Makedón Birodalomra utal, gondolhatták volna, hogy a görögöknek nem fog tetszeni.

Igen, mert a görögök mindenen problémáznak. Annyit cseszegetik/cseszegették a macedónokat, h ennyit bőven elviselhettek volna.
Szerintem abban az esetben, ha nem közönség választotta ki a dalt nincs azzal probléma, h változtatnak rajta, így sokkal könnyebb dolguk van, nincs mit megmagyarázniuk. Remélem az új dal is lesz ennyire jó.

Igen, az egyik orosz nyelvű oldalról értesültem én is. Azt hittem, hogy ilyet csak az ukránok meg az oroszok tudnak, na de tévedtem. Pedig ez is jó szám volt.

Nemár!Miért kellett visszaléptetni?
Eszem megáll..
Akkor a szavazatom a döntőben nem nekik megy majd,hanem az UK-nak 🙂

Te jó ég! Ilyet meg merne csinálni itthon az MTVA, a fejüket szedné a közönség és a média. De persze egy olyan országban, mint Macedónia, sajnos belefér. Maga a dal sohasem tetszett. Vontatott, megtört dinamikájú semminek tartottam, de ha egyszer kiválasztották, akkor végig kellett volna vinniük. Na mindegy, remélem, hogy jobb dalt küldenek, mint ez volt, ha már a fehéroroszoknak nem sikerült felülmúlni az eredetit.

A cseredal szerintem sokkal rosszabb lett, míg az “Imperija” a 10-be is befért volna nálam, ez inkább a középmezőny végefelé helyezkedik el.

Ez a dal nagyon jó, sajnos nem jutott döntőbe, de nem baj, pedig nagyon érdekes, hogy vibrál a nő hangja.

Comments are closed.