Naptár

2013. március
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Rakonczai: Most már végig kell vinni azt, ami van

rakonczaiTudósító: Klész Imre
Forrás: helyitema.hu

Szerintem nem kell lefordítani ezt a dalt, mert nem lehet lefordítani. Amik számunkra kedvesek ebben a dalban azok lefordíthatatlanok. A kedvesem szó például angolul egészen mást jelent, nem azt, amit nekünk magyaroknak. Sorolhatnám a tücsköt, a délibábot a rozmaringot. Nem kell lefordítani, most már végig kell vinni azt, ami van- magyarázta Rakonczai. – Még jobban rá kell menni arra, hogy ő egy furcsa szerzet. Valaki, akit ledobtak a Föld nevű bolygóra. Nem szabad neki felvenni azt a fajta attitűdöt, ami nem áll hozzá közel, ezt már végig kell vinni. Már semmin nem szabad változtatni, nézzük meg, hogy ez így működik vagy sem.

Folytatás a helyitema.hu-n

10 hozzászólás Rakonczai: Most már végig kell vinni azt, ami van

 • aronvi

  az egyetlen valamit is érő zsűritag…

 • Zsolesz

  Azért ebben van valami, mármint hogy ő kicsit jobban ért hozzá mint a többiek, tavaly is szerintem az ő választása (Biga és a learning to let go) lett volna a legjobb választás… az egy óriási sláger lett. Idén pedig ő Gigit javasolta aki szintén szerintem a legjobb volt. Mostmár kicsit megbékéltem azzal hogy Alex megy majd. De biztosan küldhettünk volna jobbat is. Természetesen drukkolni fogok Alexnak, és anno Magdi dalával sem voltam elégedett, végül pedig TOP 10 lett belőle!

 • Zolitt

  Szerintem pedig mindenképp kell hozzá egy minimum egy angol verzió is! De ha belelendülnek a fordításba, akkor talán egy orosz vagy francia vagy német verziót is csinálhatnának.
  Jó tudom, most biztos sokan azt gondolják, hogy nem vagyok 100-as, de ha promózni akarják, akkor igenis vegyék komolyan a fordításokat is és nyomják orrba szájba mindenfelé még a verseny előtt! Tavalyi példának ott van Zeljko, Ott Lepland. Mind a kettőnek volt min 2 féle verziója a dalának, és színpadra anyanyelven vitték! Mi is bepróbálkozhatnánk ezzel!

 • EsC_BaT

  Nem is tudni szinte soha (főleg az euróvízión), hogy mi lesz az ezévi trent.

 • Linda

  Véleményem szerint ez egy bájos és szerethető gyermekdal, aminek a határokon belül kellett volna maradnia. Az Eurovizio számomra ennél többet és ahogy az a nevében is benne van, Európát és egy magas színvonalú fesztivált jelent, ahol számos szempont érvényesül a rangsorban… A zsűrinek igenis volt felelőssége abban, hogy Alex bekerült a legjobb 4 közé, ezt látva viszont elgondolkodtató az egész felhajtás a válogató körül, hiszen ha a szakavatott zsűri nem teszi világossá az érdeklődő nézők számára, hogy milyen elvárások érvényesülnek egy nemzetközi megmérettetésen, akkor a jövőben is hasonló választások fogják minősíteni kicsi országunkat.

 • Lara Petkins

  „magas színvonal” 🙂

 • guston

  minden tiszteletem kedves olvasók és kommentelők, mintha kicsit lanyhulna a hozzászólási kedv a napokban, de ez érthető, hiszen túl vagyunk egy döntőn. talán túlzottan sűrű is volt eurovizió szempontjából nekünk magyaroknak az elmúlt időszak, és egyúttal nemkevésbé hangos.

  van egy nyertesünk, lettenk veszteseink, de ennek ez a velejárója. ha mindenki egyéni számitását és elvárását nem is tudta kielégiteni a műsor záróadása, én hiszem, hogy azért egy többségi akarat számára kedves végeredmény született.

  bátorkodom ugyanakkor azt is megpenditeni, hogy a szavazásban egy jókora adag dac is volt a nézők részéről. nem tudok viszont még az olykor minden mögött simlisséget vizionalizáló mentalitásommal sem egyetérteni azokkal a véleményekkel, amelyek a szavazatok bundázását hangoztatják.

  túl sokan nem értettek egyet a zsűri gyakorlatilag kimondott végeredményóhajával, és a négyesből kinntrekedtek szavazóbázisa úgymond kollektiv módon csakazértis a kényszerből negyediknek bepottyantott előadó nyertessé szavazásával mutatott fricskát a megmondóembereknek. na meg persze, adódott még ehhez az igazi, kezdetek óta rajongók tömege, én ezt feltételezem.

 • guston

  tudom jól, másoknak is hatalmas rajongótábora volt és van, de a sok kicsi sokra megy elv ezek szerint itt is megdönthetetlennek bizonyult.

  bármi lesz is ezután, szerintem innentől illik egy emberként támogatnunk ezt a fiút, mint ahogy tettük volna ezt radics gigi, vastag tamás, saunders és a többiek esetében hasonlóképpen.

  meg mondom őszintén, a négyesből azért én nagyon hiányoltam cserpes laurát vagy keresztes ildikót, mindketten hatalmasat énekeltek és emlékezetes produkciót nyújtottak, és lehet úgy, megosztottabb lett volna a szavazatok száma. bár, utólag már semmi sem biztos.

  na de, ezt már nem tudjuk meg.

  mindegy is, lényeg hogy én örülök byealex diadalmának, szavaztam is rá, és igazából nekem szimpatikus a srác csapatostól suttogóstól, szubjektiv véleményem szerint pedig alex magyarul kellene hogy előadja odakinnt a dalát.

  végezetül pedig akkor ki is derült, hogy a cikkben emlitett zsűritaggal ezen az ominózus ponton egyezik a véleményem, nyilván az meg már egyéni probléma, hogy sok minden másban nem.

  bakkeh megint sokat irtam, de talán nem feleslegesen.