Moldova: Aliona Moon – A Million

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GoIWupCRzsA[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Ma este véget ért a nemzeti döntők szezonja, bár egy dalt még egyáltalán nem ismerünk, többet pedig áthangszereltek. Hétfőn kezdődik a delegációvezetők találkozója, így már holnap minden vezető bőröndjében kell hogy lapuljon az összes versenydal, a végleges verzióval. Na de ne szaladjunk ennyire előre, ma este a 14 résztvevő közül a közönségnél második helyezett, de a zsűrinél az első helyre sorolt Aliona Moon nyert “A Million” című dalával. A produkció két szálon is fűződik a tavalyi moldáv versenyzőhöz, Pasha Parfeny-hez: Aliona háttérénekes volt a “Lăutar” című dalban, az “A Million” című dalnak viszont Pasha a szerzője. A dalszöveget pedig Pasha barátnője, Yuliana írta. Sok szerencsét Malmőben!

21 Comments

A millió ballada közül ez a jobbak között van. Remélem jó lesz a hangja élőben. Simán meglehet a döntő. A moldovai NF utolsó félórája a reklámokkal együtt pedig parádésra sikeredett. Rég nem volt ilyen jó hangulatom nemzeti döntőn. 14/37

Nekem nagyon bejön. Ez az első moldáv dal, ami tetszik 2009 óta, szóval örülök. 🙂
És ezzel az első elődöntő összes dalát ismerjük, tehát a sorrendem jelen pillanatban:
1. Szlovénia
2. Hollandia
3. Észtország
4. Szerbia
5. Moldova
6. Ciprus
7. Fehéroroszország
8. Ukrajna
9. Horvátország
10. Oroszország
11. Dánia
12. Ausztria
13. Montenegró
14. Írország
15. Litvánia
16. Belgium

nos,a zene jó,az énekes se rossz,de a szöveg??
könyörgöm pasha,csak mert a barátnőd,miért engedted hogy elrontsa a zenéd -.-‘

mellesleg, miért egy román zene jutott tovább moldovában? X’)
a románok majd ott sírhatnak,hogy miért nem ezt küldték mikor bejut a döntőbe (mert nem egy nagy szám,de ennél rosszabbak is vannak)

Nekem ez nem jön be.
Az első elődöntőben 7 db nő balladával produkció lesz ebből ki fog hullani 2-3. Félek ez az elődöntő teljes mértékben a balkánról és a volt szovjet tagállamokról fog szólni így esélye sem lesz Hollandiának Ausztriának vagy Írországnak (Dánia azért csak beverekszi magát :P). Ne legyen igazam.

Amint megláttam, a tavalyi moldáv produkció ugrott be (ami számomra jópofa és emlékezetes volt), de nem voltam benne biztos, hogy ő az! Hát mégis:)A szám jó-jó, nem tudom a sok női ballada mellett kitűnik-e…

És akkor már csak 2 ország van hátra. Ahogy olvastam Macedónia és Olaszország is hétfőn dönt a dalaik sorsáról. Macedónia kicsit túlpörgette ezt a dalválasztás dolgot érzésem szerint. Nem kellett volna ennyit foglalkozni a negatív véleményekkel, ami az eredeti dalukat illeti, azzal meg aztán pláne nem kellett volna, hogy a görögök mit mondanak. A második dal meg még nagyobb ellenszenvet váltott ki a macedónok körében, így most megint variálnak. Van egy olyan érzésem, hogy ezután a herce-hurca után jövőre tart a macedón TV egy év pihenőt.

a csaj is a dal is a hang is tucat, idegesít végighallgatni is, miközben ezt írom azt várom már mikor ér véget, borzasztó, fejezd már be! jesszus ez sok már, neeeeee, na végre.

röviden ez a véleményem 🙂

She looks like an anorexic Marge Simpson alien!! (youtube komment). Nekem a Marge elfeküdte a frizuráját ugrott be elsőnek! 🙂

Végtelenül unalmas dal…méghogy az első elődöntő az erősebb?? Ebből az elődöntőből Alex minden gond nélkül továbbmenne, ellentétben a saját elődöntőjével… 🙁 Visszatérve a dalhoz, nincs semmi különleges a dalban, ami kiemelné a hasonszőrű dalok közül, meglepne, ha döntőzne (persze, akárcsak Görögország vagy Románia, Moldova is küldhet akármit, általában lenyűgözik a közönséget, amit nem értek, de ez legyen az én gondom).

érdekes zenei megoldás, azt érzem, hogy a dallam sehol nem szakad meg egyértelműen, a refrén meg a versék egybefolynak, aminek két vége lehet: ha jól van előadva, akkor végig a hatása alatt marad az ember, ha meg rosszul, akkor elunja magát az ember. egyelőre az utóbbi áll fenn, majd meglátjuk, hogy változik-e májusig a dolog.

Hát ez nagyon gyenge.Nagyon koppintják a 2012-es azeri versenyző ruháját, a fréza valami borzalom.Nekem Moldova egyedül 2007-ben tetszett, azóta egy normális dalt sem hoztak.
Idén a Top 3-om:
1.)UKRAJNA
2.)GRÚZIA
3.)DÁNIA
4.)Ausztria
5.)Spanyolország
6.)Hollandia
7.)Egyesült Királyság
8.)Németország
9.)Svédország
10.)Azerbajdzsán

Németország,Dánia,Ukrajna,Svédország és Azerbajdzsán az utóbbi 3 évben mindig ott voltak a top tízemben.Nagyon sajnálom, hogy Magyarország és Románia idén nem lesz ott. 🙁

Nem rossz, nem rossz. Az utóbbi három versenyző, akit posztoltak, vele együtt mind jó dalokkal indul. Fejlődünk. Pedig azt hittem, elkönyvelhetem, hogy csupa rossz dal került kiválasztásra. És nem…

Ez nagyon jó dal. Idén nem volt annyi fura dal mint tavaly, sőt nem volt a tavalyi orosz dalhoz vagy a 2007-es ukrán dal hoz hasonló.

Comments are closed.