Naptár

2013. március
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Moldova: Aliona Moon – A Million

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GoIWupCRzsA[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Ma este véget ért a nemzeti döntők szezonja, bár egy dalt még egyáltalán nem ismerünk, többet pedig áthangszereltek. Hétfőn kezdődik a delegációvezetők találkozója, így már holnap minden vezető bőröndjében kell hogy lapuljon az összes versenydal, a végleges verzióval. Na de ne szaladjunk ennyire előre, ma este a 14 résztvevő közül a közönségnél második helyezett, de a zsűrinél az első helyre sorolt Aliona Moon nyert „A Million” című dalával. A produkció két szálon is fűződik a tavalyi moldáv versenyzőhöz, Pasha Parfeny-hez: Aliona háttérénekes volt a „Lăutar” című dalban, az „A Million” című dalnak viszont Pasha a szerzője. A dalszöveget pedig Pasha barátnője, Yuliana írta. Sok szerencsét Malmőben!

21 hozzászólás Moldova: Aliona Moon – A Million

 • Unalmas, az első elődöntőben hallunk majd több ehhez hasonlót.
  Nálam nincs továbbjutóhelyen.

 • msz

  A millió ballada közül ez a jobbak között van. Remélem jó lesz a hangja élőben. Simán meglehet a döntő. A moldovai NF utolsó félórája a reklámokkal együtt pedig parádésra sikeredett. Rég nem volt ilyen jó hangulatom nemzeti döntőn. 14/37

 • force

  Nekem nagyon bejön. Ez az első moldáv dal, ami tetszik 2009 óta, szóval örülök. 🙂
  És ezzel az első elődöntő összes dalát ismerjük, tehát a sorrendem jelen pillanatban:
  1. Szlovénia
  2. Hollandia
  3. Észtország
  4. Szerbia
  5. Moldova
  6. Ciprus
  7. Fehéroroszország
  8. Ukrajna
  9. Horvátország
  10. Oroszország
  11. Dánia
  12. Ausztria
  13. Montenegró
  14. Írország
  15. Litvánia
  16. Belgium

 • Sz

  nos,a zene jó,az énekes se rossz,de a szöveg??
  könyörgöm pasha,csak mert a barátnőd,miért engedted hogy elrontsa a zenéd -.-‘

  mellesleg, miért egy román zene jutott tovább moldovában? X’)
  a románok majd ott sírhatnak,hogy miért nem ezt küldték mikor bejut a döntőbe (mert nem egy nagy szám,de ennél rosszabbak is vannak)

 • Gabiii

  Nekem ez nem jön be.
  Az első elődöntőben 7 db nő balladával produkció lesz ebből ki fog hullani 2-3. Félek ez az elődöntő teljes mértékben a balkánról és a volt szovjet tagállamokról fog szólni így esélye sem lesz Hollandiának Ausztriának vagy Írországnak (Dánia azért csak beverekszi magát :P). Ne legyen igazam.

 • Sanya

  Nekem ez nagyon bejön.100%-os továbbjutó.Moldova idén is kedvenc.

 • aronvi

  Amint megláttam, a tavalyi moldáv produkció ugrott be (ami számomra jópofa és emlékezetes volt), de nem voltam benne biztos, hogy ő az! Hát mégis:)A szám jó-jó, nem tudom a sok női ballada mellett kitűnik-e…

 • force

  És akkor már csak 2 ország van hátra. Ahogy olvastam Macedónia és Olaszország is hétfőn dönt a dalaik sorsáról. Macedónia kicsit túlpörgette ezt a dalválasztás dolgot érzésem szerint. Nem kellett volna ennyit foglalkozni a negatív véleményekkel, ami az eredeti dalukat illeti, azzal meg aztán pláne nem kellett volna, hogy a görögök mit mondanak. A második dal meg még nagyobb ellenszenvet váltott ki a macedónok körében, így most megint variálnak. Van egy olyan érzésem, hogy ezután a herce-hurca után jövőre tart a macedón TV egy év pihenőt.

 • Gabor

  a csaj is a dal is a hang is tucat, idegesít végighallgatni is, miközben ezt írom azt várom már mikor ér véget, borzasztó, fejezd már be! jesszus ez sok már, neeeeee, na végre.

  röviden ez a véleményem 🙂

 • Gabiii

  She looks like an anorexic Marge Simpson alien!! (youtube komment). Nekem a Marge elfeküdte a frizuráját ugrott be elsőnek! 🙂

 • Rita

  Végtelenül unalmas dal…méghogy az első elődöntő az erősebb?? Ebből az elődöntőből Alex minden gond nélkül továbbmenne, ellentétben a saját elődöntőjével… 🙁 Visszatérve a dalhoz, nincs semmi különleges a dalban, ami kiemelné a hasonszőrű dalok közül, meglepne, ha döntőzne (persze, akárcsak Görögország vagy Románia, Moldova is küldhet akármit, általában lenyűgözik a közönséget, amit nem értek, de ez legyen az én gondom).

 • érdekes zenei megoldás, azt érzem, hogy a dallam sehol nem szakad meg egyértelműen, a refrén meg a versék egybefolynak, aminek két vége lehet: ha jól van előadva, akkor végig a hatása alatt marad az ember, ha meg rosszul, akkor elunja magát az ember. egyelőre az utóbbi áll fenn, majd meglátjuk, hogy változik-e májusig a dolog.

 • Lali

  Uncsi, nem is ér több szót.

 • Lina

  A „Never fall in love again” után ez volt a 2. opció nálam. Szép dal. 😉

 • Hát ez nagyon gyenge.Nagyon koppintják a 2012-es azeri versenyző ruháját, a fréza valami borzalom.Nekem Moldova egyedül 2007-ben tetszett, azóta egy normális dalt sem hoztak.
  Idén a Top 3-om:
  1.)UKRAJNA
  2.)GRÚZIA
  3.)DÁNIA
  4.)Ausztria
  5.)Spanyolország
  6.)Hollandia
  7.)Egyesült Királyság
  8.)Németország
  9.)Svédország
  10.)Azerbajdzsán

 • Németország,Dánia,Ukrajna,Svédország és Azerbajdzsán az utóbbi 3 évben mindig ott voltak a top tízemben.Nagyon sajnálom, hogy Magyarország és Románia idén nem lesz ott. 🙁

 • Nem rossz, nem rossz. Az utóbbi három versenyző, akit posztoltak, vele együtt mind jó dalokkal indul. Fejlődünk. Pedig azt hittem, elkönyvelhetem, hogy csupa rossz dal került kiválasztásra. És nem…

 • olsson

  imádom<3 tökéletes dal

 • Sztbeni

  Angolul nem tetszett, de kiderült, hogy románul lesz, így már jó.

 • Ezüst

  Ez nagyon jó dal. Idén nem volt annyi fura dal mint tavaly, sőt nem volt a tavalyi orosz dalhoz vagy a 2007-es ukrán dal hoz hasonló.