Naptár

2013. március
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Magyarország: ByeAlex – Kedvesem


Tudósító: Klész Imre
Forrás: MTVA

Ma este Magyarország befejezte válogató műsorát a 2013-as malmői Eurovízióra. A verseny során a zsűri megfelezte a döntő 8-as mezőnyét, Kállay Saunders András 48, Radics Gigi 44, Vastag Tamás 22, ByeAlex pedig 16 pontot kapott a zsűritől, így ezek az előadók vettek részt a közönségszavazáson. A zsűri egyébként adott pontot Keresztes Ildikónak (8) és Cserpes Laurának (4) is. A szavazáson több mint 244000 SMS érkezett be, a közönség végül ByeAlex-et küldi a malmői Eurovízió második elődöntőjének második felébe. Gratulálunk és sok szerencsét!

580 hozzászólás Magyarország: ByeAlex – Kedvesem

  • Lara Petkins

    Utoljára „szólok” Paracelsus témában.
    Ez oldal nem a gyűlölködésről, egymás és Alex sértegetéséről szól, hanem, hogy támogassuk azt, aki képvisel minket az EV-n. Tudom, szólásszabadság és egyebek… de találhatnál magadnak más fórumot, ahol esetleg vevők a negatív gondolataidra. Ez nem az a hely. (szerintem)

  • angelo

    Én már azon morfondírozok, hogy a vokálba be kellene venni még néhány tagot vagy sem?
    Szerintem a szimpatikus hölgyike hangja nagzon jól passzolt Alex hangjához. Lehet-e ezt még fokozni?

  • Paracelsus

    Úgy hiszem ez a hely és fórum a véleménynyilvánításról szól. Miért kellene csak a pozitív véleményeket megjeleníteni itt?

  • angelo

    Paraceslus itt most már építkezni kell nem, a romboló hozzászólásoknak már semmi értelem!!

  • angelo

    Paraceslus,itt most már építkezni kell, a romboló hozzászólásoknak már nincs semmi érteleme !!

  • Dalida

    Lépjünk már túl ezen a személyeskedésen, egymás sértegetésén! Nem muszáj minden kommentre reagálni. Mindig vannak és lesznek olyanok, akik nem megfelelő (nekünk nem tetsző) formában adnak hangot a véleményüknek. Ha viszont mi nem vesszük fel a kesztyűt, akkor ez a fórum nem válik majd a szitkozódás, egymás ócsárlásának helyszínévé.

  • Lara Petkins

    A hölgyike Wéber Helga és ő vokálozott tavaly a Compact Disconak is. 🙂 Tényleg nagyon szép hangja van és én is el tudom képzelni, hogy kicsit hangsúlyosabb legyen. Tökéletes válsztás volt és van már EV-s rutinja is. 🙂

  • Paracelsus

    angelo <- nagyon szívesen építkeznék csak sajnos nincs alap számomra amire ezt megtehetném

    Dalida <- egyetértek! Én csupán a véleményem osztottam volna meg egyszer, de nagyon sokan rohantak le miatta. Én elfogadom, ha valakinek ez tetszik, de nekem nagyon nagyon nem, és nem értem ezt miért nem lehet elfogadni

  • Zsuzsi

    Eszembe jutott valami Alex daláról,nem is lenne szükség különösebben a fordításra bármilyen nyelvre,mert a szövege annyira költői és körülíró,hogy akár rajzot vagy grafikát lehetne készíteni egyes versszakokról.Ez menne a kivetítőn,persze ha lenne valami hasonló,ha már nem lesz LED fal,így aztán mindenki értené,hogy miről szól a dal.

  • lilla13

    1.
    Néhány hozzászólásból úgy tűnik, mintha soha egyetlen nagyon egyszerű dal sem lett volna világsláger, pedig nem álmodtam, hogy van Tom’s Diner, Wonderwall, és Eric Clapton sem morfondírozott, hogy kiálljon-e eljátszani a Tusla Time-t, valamint a Nirvana sem agyalt, hogy tetszeni fog-e a zenekritikusoknak a Polly, tehát Don’t Worry, Be Happy, mert az is egy igazán egyszerű, fülbemászó dalocska.
    2.
    Egy kedves kis dal a Kedvesem, ami nem az agresszióról, a kirekesztésről, az öldöklésről, a gyűlöletről szól és öngyilkosságra sem buzdít, tehát értelmetlen, nevetséges és szánalmas azt fejtegetni naphosszat, hogy leégünk májusban a botrányosan semmi kis dallal – igen, akkor már jó idő lesz Magyarországon, a tűző napon leégünk esetleg, az unintelligens, egymást blamáló kommentekkel pedig bizonyosan!
    Talán a nagy lázongás egyik oka az, hogy sokan érzik a dalban a lehetőséget? Miért baj, ha benne van, s esetleg jó helyen végez Malmöben? Azt nem kétlem, hogy sláger lesz és az európai rádiók játsznai fogják a Kedvesem c. számot, függetlenül attól, hogy hány pontot dobnak rá különböző országok. Szerintem nagyobb az esély arra, hogy harmadik helyen végez a döntőben, mint annak, hogy csak az elődöntőben hangzik majd el, s kívánom, hogy így legyen!
    3. A stílus: nevezzék hipsternek vagy aminek tetszik, de brutál jól eltalálták!
    Nyugat-Európa fiataljai és fesztiválra járó korosabbjai nem a csövest, hajléktalant, lepukkant toprongyost, stb. látják majd benne, miként némelyik hsz-író, úgyhogy no para! Szépen elvegyül a sok svéd, dán, német, holland, angol, stb. fiatal között! Azon sem kell háborogni, hogy Alex így jelenik meg a színpadon, mert ilyet is sokszor láttunk már a világban. Bob Dylan, Eric Clapton, a Blur, az Oasis, a Nirvana, Bob Geldof, stb. nem úgy tűntek, mint akik fellépés előtt idejük nagy részét felkapott stylistokhoz való rohangással töltik!
    Az olykor ízléses, olykor giccses puccparádén más stílushoz szokott értéktemető celebeknek sem kell aggódni, hogy Alex színpadi megjelenése botrányos lesz és szégyen rájuk nézve, mert a számukra szakadt kinézetet kölcsönző darabok a haute couture cuccokkal árban versengő vagyonokba kerülhetnek, mihelyst egyedi basse couture-ként árulják a nagy divatházak.
    Sok sikert a Kedvesemmel,
    nyugi emberek, sláger lesz a dal!

  • Clusters

    De szánalmasak az emberek. 🙂 Emberek ez egy televíziós showműsör amit élvezni kell, mosolyogni rajta. Nem pedig azon veszekedni hogy ki nyert. Nekem sem az én kedvencem nyert, de hát ez van, el kell fogadni. Felállok mögé és támogatom, mert így helyes. Lehet, hogy nem tetszik a dal, de attól nem kell szarozni. Hajrá Alex, hajrá Magyarország! 🙂

  • Serinon

    Eleinte én is nagyon le voltam törve, sőt, szinte dühöngtem a döntő estéjén, de most már belenyugodtam és örömmel fogok szurkolni Alexnek májusban! 🙂

  • Mona

    Azt tudjátok miért nem lesz ledfal? Mi lesz helyette? Kellenek a kis figurák a háttérben, olyan jó kis mesei hangulatot adtak az egésznek! Olvastam a balerináról is, érdekes lehet, már volt valahol ahol látni lehetett? Lemaradtam valamiről? Jó lenne valami jó kis ELŐADÁST csinálni a dal köré, bár szerintem így is meg fogják jegyezni. Helga hangja tényleg fantasztikus, még lehetne mellette több vokálos is akár. A svéd betét is ütős lehet. Kreatív hozzászólások jöhetnének még, mit lehetne köré tenni!

  • Rita

    Polgár Peti (Class FM – Morning Show) már fel is dolgozta Alex dalát, szerintem fergeteges 🙂
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XpZj9lJY2S4

  • Egy kis múlt a jelenben. „A Magyarországot képviselő négytagú Compact Disco 19 ponttal a 24. helyen végzett Sound of Our Hearts című dalával. A köztévé által Bakuba küldött Csiszár Jenő a döntő előtt úgy fogalmazott: a felhozatal gagyi, egyetlen üdítő kivétel a magyar együttes. A szavazatok jórészt a népek egymás iránti szimpátiájáról szóltak. A szombat esti voksok alapján Orbánék tényleg nagyon elcseszték az országimázst.”

    Ez a 168 Óra Online-n jelent meg, cím: „Magyar betli: a Compact Disco a 24. helyen végzett.”

    Nos, mit rinyál Csiszár, ha a köztévé által (ingyen?)beutazza az Esc-helyszíneit? Talán ott is „szakértőként”?
    Milyen zenei végzettsége van? Melyik dalt tudná előadni? mert a „szakmai zsűrizése” O pontot ért. Bocsánatot kérhetne ByeAlextől a durva BESZÓLÁSA MIATT. Ő milyen módon szokott felöltözni, nevetséges a tudálékossága is.

    Az egész „szakmai zsűri” hozzászólásait/értékelését kellene lefordítani angolra, és mellékelni a nemzetközi Esc felé, hátha jókedvük lesz.
    Én mindezt mennyi pénzért „szakértették”?

  • Gabiii

    Van egy érdekes szavazás velveten még érdekesebb állással! 😀
    Nagyon igaznak tűnik hogy az elégedetlenek mindig hangosabbak. 🙂

    http://velvet.hu/celeb/2013/03/05/euroviziosdalverseny/

  • Csókolom, megérkeztem! – Körbejártuk ByeAlexet

    Ő az a magyar hipszter (bár zsigerből utáljuk ezeket a ráragasztgatós skatulyázásokat), akit néhány napja mindenki ismer. Róla szól a bulvár, címlapokon láthatjuk, és természetesen az összes rádióadó orrba-szájba játssza immáron híres dalát. Megpróbáltunk utánajárni, honnan jött Alex, ki ő valójában, mit csinált eddig, és hogy került a figyelem középpontjába?

    http://vaskarika.hu/hirek/reszletek/6437/csokolom_megerkeztem-korbejartuk_byealexet/

    • Fabiana

      Köszi, nagyon jó cikk.

    • Tényleg jó cikk. Egyrészt öröm, hogy Alex sikerének a határon túl is örülnek, másrészt üröm, ahogy vélekednek a magyarországi „mű-celebek” a győztesről, akit valóban támogatni kell(-ene), nem pedig utálni azért, mert a nép Őt szavazta meg győztesnek. Hajrá Alex! Ne törődj az irigyekkel!

    • Jósoltál, vagy álmodtál? Az a legfontosabb, hogy a magyar szavazóknak Ő tetszett a legjobban. Azt, hogy ehhez mit szól majd a nemzetközi porond a pontozáskor, azt még nem lehet tudni.

      Viszont azt ők is olvassák már most az interneten, hogy a magyar nép milyen buta tud lenni, savazza-gúnyolja azt a győztest, aki elsöprő szavazatokat szerzett a néptől. Próbáljátok ezt tudomásul venni. Nem kell szeretni a dalt, ha nem tetszik, – nekem sem tetszett xy dala/előadásmódja, mégsem szidom, – de annak örülök, hogy többségnek ugyanúgy tetszett, mint nekem.

  • Lara Petkins

    A közönségkedvenc titulus nem légbőlkapott! Alex elsöprő győzelme. 🙂

    http://www.gondola.hu/cikkek/84619-Kivancsi_hany_szavazatot_kapott_ByeAlex__.html

  • angelo

    Az eurovízió oldalaán Alexnak van a második legtöbb kommentje (139) szerbia 144-el az első.
    Tehát sokan foglalkoznak ott is Alexel, ez még jó is lehet…

  • Eniko

    Alex legnagyobb rajongója ,bár ezt a szót ő nem szereti használni, Paracelsus lett 🙂 ugyanis ő foglalkozik Vele a legtöbbet:-)

  • Levi21

    Aki ennyire lehúzza Alexet, nézze meg ezt a toplistát:http://www.youtube.com/watch?v=qaOOfzaGhEc.

    (Először én sem hittem el.)

  • Lara Petkins

    A DAL utáni online adásban Csiszár Jenő is elmondta, hogy több, mint 40%-kal nyert Alex. Vissza is lehet nézni. (Buda Marci beszél vele)

  • SOMTOM

    Szerintem nagyon kellene, hogy a Zoohackeres verziót nyomassuk ide-oda, mert a legtöbb ilyen sorrendes vidiben még az eredeti van, ami sztem nagyon uncsi. Ráadásul az lenne a legjobb, ha olyan verzió lenne studiósban, amin Helga is énekelne.

    A szavazásról… A tehetségkutatósok nagyjából ugyanannyit kaptak, Bye Alex meg kétszer annyit, mint ők…:D:D

  • Mónika

    A zene szubjektív. Mi az egyszerű és mi primitív? Mi a jó mi a rossz?
    Egy ami biztos, hogy már megint jól megvezették az embereket, de hát a médiának ez „dolga”. Mitől lenne egyéniség, mitől lenne természetes Alex. Ha jól megnézzük egy jól összerakott mű képet látunk, csak épp nem a jólfésült benyalt csilivili fajtából.
    A dalon lehet vitatkozni, hogy költői vagy csak blabla egymás mögé rakott szóhalmaz. A dallamon is lehet vitázni, mert igen vannak híres egyszerű zenék még a komolyzenében is. Ám egyben megegyezhetünk, hogy az előadás kritikán aluli. Kivétel a vokalista ő meg túl jó, nagy is lett a kontraszt, ráadásul egy kicsit tulságossan előtérbe is keverték. És ez az álszent magatartás mellé a nagyon szerény kedves ember vizionálása. Szerintem igen csak nagy egó kell ahhoz, hogy egy ilyen produkcióval ki álljon na persze lehet tudta kik állnak mögötte akik tolják a szekerét. Különben meg mekkora reklám is ez, hogy sikerült ennyire megosztani a társadalmat és ez által beszélnek róla. Nem hiszek a mesékben és ez kőkemény üzlet csak mi hisszük, hogy ez véletlen míg az osztó nevet a markában.

    • Zoli

      Lehet, hogy bennem van a hiba, és nem olvasom elég rendszeresen a fórumot, de olyan bejegyzést, amiből nem a rosszmájúság sugárzott volna, még nem láttam tőled. Miért ne lenne természetes? Ki természetes, ha ő nem? Járjuk csak körül… Egyáltalán, ki a „természetes” zenész? Loreen természetes volt? Nem, ő is egy jól összerakott műkép volt, de nagyon hiteles. Szerintem ez az a vonás, ami kárpótolhatja a természetességet (bocs’ a szóismétlésekért, afféle nyomatékosítás…), nagy gáz pedig csak akkor van, ha mindkettő hiányzik. Én Alex esetében mindet adottnak érzem…

      Azért (is) bukik az elméleted, mert aki álarcot hord, az valamiért azt teszi, legtöbbször megfelelési kényszerből. Alex esetében viszont ilyesmiről nem beszélhetünk, mert akkor egészen máshogy alakította volna a karrierjét is… Mert kinézettel, zenével, üzenettel lehet szembeúszni az árral, viszont a marketing, promóció alapszabályaival nem tanácsos ellenkezni, de ő ezt megtette. Ha azért zenélne, hogy Magyarországon ikon legyen – akár a személyiségét is feladva, valószínű jobban nyomult volna. A „Láttamoztam” és a „Csókolom” is voltak olyan dalok, hogy sokkal jobban fel lehetett volna futtatni őket, de ő nem tette. Forgatott videót hozzájuk, aztán nagyjából kifújt a népszerűsítés. Az Eurovízió után sem az volt az első célja, hogy telepakolja magával a Story magazint… Vastag Tomi, Gigi, Saunders szerinted a bazilikába ment volna az interjú helyett? Vagy a mezőnyből akárkire rá tudnál bökni, akinek nem lett volna fontos kihasználni az adandó publicitást, mert nem a csillogás érdekli, hanem csupán annyi, hogy a zenéjét, karakterét átadja? A verseny előtt viszont kérésemre nekem tök ismeretlenül írt saját maga egy kb. oldalnyi cikket, a tanulmányairól, mert az iskolaújság pályaválasztási különszámához kiszemeltem. Tudod, milyen dumával ment bele a projektbe? „Az oktatás a szívügyem.” Ő mondta. Akkor az, hogy egy országos folyóirat őt magasztalja, vajon miért nem volt szívügye? Akik kitalálnak maguknak egy arculatot, azért teszik, hogy eladják magukat. Akik el akarják adni magukat, azok megragadnak minden adódó reklámfelületet. Láncreakció! Ezt az eszmefuttatást gondolom nem kell folytatnom, ha akartad, megérthetted, mit próbálok magyarázni, ha makacs vagy, és elvből ellenállsz, akkor meg nem strapálom magam. 🙂 Annyiban lehet igazad, hogy talán ráerősítenek a figurára, például a zoknival, amiről nyilatkozta is Alex, hogy gusztustalan, utcán nem is venné föl. Viszont ha neked nagyon szép szemeid vannak, gondolom te is úgy sminkeled magad, hogy azokat minél inkább kiemeld. Ő ezt az egyéniségével tette meg. 🙂
      Ez meg pont nem az a szöveg, amiben egymás mögé pakolnak szavakat. Ha szeretnéd, majd mutatok olyant is, de ez más. Alex talált egy témát, kiagyalt egy csomó egy sorra fűzhető metaforát, ami lehet, hogy sokakat megzavar, és sokak előtt értelmetlenné teszi a verset, de aki nem látott még költői képet, annak Arany álom-allegóriája is egy katyvasz…

    • Mónika

      Hát ha te rosszindulatúságnak veszed amiket írtam lelked rajta. Persze, hogy nagy részint megcsináltak az előadók ezt ki vitatta de szerintem ő is az ennyi. Ha ez rosszindulat akkor…. De látom nem olvastad vagy csak nemértetted amit írtam mert a dalról a dallamról feltételes módban fogalmaztam azon dolgokból kiindulva amiket olvastam. (nem itt) És elnézést, hogy megosztottam a körülöttem élők és az én gondolataimat mert azért elég nagy körben megvitattuk. Ha tudod nyugodtan töröld hidd el megleszek nélküle. És hidd el mind ennek ellenére szurkolok neki, hogy minél jobb helyezést érjen el.

    • Zoli

      Értettem én, hogy feltételes mód, de az már valamiféle megkérdőjelezés, a kérdőjel után pedig szoktak lenni válaszok, én meg ezt biztosítottam. Persze, tiszteletben tartom mindenki véleményét, de már a harminc név kihirdetése óta elég intenzív fanyalgásnak vagyunk a tanúi (részedről is, persze szíved joga, csak egy mérték elvesztésével idegesítő lesz), ezért szúrta csak a dolog a szemem. Persze a szurkolás szimpatikus hozzáállás, erre kell rágyúrni, mindent bele! 🙂 Én is ezt csinálom. 😉

    • Erzsi

      Mónika, a hozzászólásod első részét akár el is tudom fogadni – a vélemény szabad, legyen ilyen is – bár nem értek vele egyet. Még azt is tudom tolerálni, hogy a dalt és a szöveget lehet így is értékelni. Amivel semmiképpen nem értek egyet, hogy „az előadás kritikán aluli.” Miért botrányosabb az, ha valaki tisztában van a képességeivel és egy olyan dalt visz, amelyik nem haladja meg azokat, mint a sok állítólagos hangfenomén teljesítménye, akik küszködtek a tiszta énekléssel. Radics Gigin és Keresztes Ildikón kívül nem emlékszem hibátlan éneklésre, pedig állítólag mind tehetségkutató nyertesek-helyezettek voltak.

      Ami viszont az én mércém szerint igenis kimeríti a rosszindulat fogalmát, az „és ez az álszent magatartás mellé a nagyon szerény kedves ember vizionálása”. Hogy jössz ahhoz, hogy valakinek az alapvető jószándékát megkérdőjelezd? Honnan ez a féktelen bizonyosság, hogy te ismered és helyesen ítéled meg ezt az embert? Mert láttad háromszor a tévében?

      „Igen csak nagy egó kell ahhoz, hogy egy ilyen produkcióval ki álljon” Valóban, a tényeket mindig lehet úgy csoportosítani, hogy az én igazamat támasszák alá. Én azt mondanám, nagy bátorság kell ahhoz, hogy valaki ennyire szembe menjen az elvárásokkal. „Különben meg mekkora reklám is ez, hogy sikerült ennyire megosztani a társadalmat és ez által beszélnek róla.” Ez már paranoia: azért nyerte meg a versenyt, hogy megossza a társadalmat. „Nem hiszek a mesékben” Pedig terápiás jelleggel néha hasznos lenne …

  • Lara Petkins

    Kedves Mónika! Az én barátnőm személyes ismerőse, jó haverja Alexnek. ..és ő valóban ilyen. Évek óta. Pontosan olyan, amit eddig láttunk. Nem kreált, megcsinált sem a kinézete, sem a személyisége. Nála ez nem felvett póz, hogy nem görcsöl rá egy versenyre. Ha úgy gondolod, nem tud énekelni, hallgasd meg pár régebbi projektjét. Ezt a számot ilyenm módon adja elő, más számokat másképpen énekel, jobban kiereszti a hangját. Ha nem tudsz róla semmit, akkor jobban tennéd, hogy nem találsz ki ilyen dolgokat. Ha nem jön be, ne hallgasd, ne nézd, ne érdeklődj utána. Vedd levegőnek. Túl fogja élni. 😉

    • Mónika

      Hallgattam más dalait és nem úgy gondolom…. Nem nézem levegőnek mert nincs jogom mást lenézni maximum nem hallgatom. A kitalációktól meg messze állok mert nem most jöttem le sem a korom sem a tapasztalatom miatt a falvédőről. Ez az én véleményem, szerintem semmi sértő nem volt benne. Mellesleg a „fénylő csillagoktól” sem voltam elragadtatva. De azt elmondanám, hogy mikor berakták a harmincba már megmondtam, hogy ez a dal a döntőben lesz, és nem azért mert annyira oda tartozónak éreztem volna. Rendesen ki is nevettek a környezetemben. Na ennyit a kitalációkról.

  • Fabiana

    Alex máris forgat a svéd stábbal. 😀

  • Archi

    Amig nem latjuk a szavazas eredmenyet, foleg amelyikben az Agardi-Pal duo es o jutottak tovabb , addig szerintem az A-P duo csalodott szavazoi nyertek ezt meg Alexre.