Franciaország: Amandine Bourgeois – L’Enfer Et Moi

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=d56ZXataaFI[/youtube]Tudósító: Szücs Zoltán
Forrás: rtl.fr – youtube.com
Frissítés 2013.03.17-én: hivatalos videoklippel

Ahogy az már január végén kiderült, Franciaországot Amandine Bourgeois fogja képviselni a malmői dalfesztiválon. A L’Hexagone lakói már régóta várják azt a “messiást”, aki a korábbi évek elkeserítő eredményeit és gyér pontrészesedését olyan dicsőséggel feledtetheti el velük, mint anno tette Patricia Kaas (ESC 2009). Vélhetőleg ezért érezte idén a közvélemény kockázatosnak a viszonylag ismeretlen énekesnő indítását.

Magából a dalból különféle weblapokon ma szivárogtatták ki az első részleteket – délelőtt tíz óra körül a “Spotify” nevezetű oldalon láthatták a premiert a nyugatiak, Magyarországon azonban egyelőre még nem élvezhetjük a portál szolgáltatásait. A szorgalmas rajongóknak hála azonban a Youtube-on hamar megjelent a “L’enfer et moi” című szerzemény, azonban ezt is kellő elővigyázatossággal kellett kezelni – a korábbi hetekben a “L’homme de la situation” néven elhíresült slágert rengetegen hitték az ország versenyszámának, téves híreknek, pletykáknak adva táptalajt. Azt, hogy a most felszínre kerülő videókat érdemes hakni-gyanútlan Eurovíziós füllel hallgatnunk, cikkek egész sora, a dalszöveg és a cím egyezése, no meg maga Amandine honlapja is remekül bizonyítja.

Zeneileg a produkció tipikus franciás szenvedéllyel kecsegtet, ráadásul Nina Zilli után úgy tűnik, a végzet asszonya (stílszerűbben femme fatale) karaktert idén is lesz, aki továbbviszi a mezőnyben. Amandine a pokolról énekel, ahová a mérgező szeretettel eszményített férfit fogja leküldeni. Ő ott el fog tévedni, fuldokolni fog, ha pedig hátranéz, az énekesnőt fogja látni… Persze Amandine szavaival az egész sokkal hatásosabban kifejezhető:

“Afféle fájdalmas szerelemről szól a dalom. Egy nőről, aki bosszút kíván állni, de ezt úgy is felfoghatjuk, mint egy szadomazóba hajló kapcsolatot. Tehát egyik oldalról az egész fájt, viszont szem előtt kell tartani, hogy titokban azért jól is esett. Az egész számot behálózza ez a kétértelműség.”

15 Comments

Mivel egyedül a francia nyelvvel nem vagyok kibékülve,így nagyon jól dalnak kell lennie ahhoz hogy én azt tudjam szeretni.

Sajnos ez nem olyan…érdekesnek érdekes, de nem több.
Ők is valahogy 4-5 évente küldenek olyat amire azt mondom hogy jó.

33/24

Na ez pont az ellentéte a tavalyi daluknak. A tavalyi egy teljes összevisszaság volt, az idei meg hihetetlen egyszerű és egysíkú. A francia nyelv dob rajta valamit, de kétszeri hallgatás után azt kell, hogy mondjam: 21/33.

“A L’Hexagone lakói már régóta várják azt a “messiást”, aki a korábbi évek elkeserítő eredményeit és gyér pontrészesedését olyan dicsőséggel feledtetheti el velük, mint anno tette Patricia Kaas (ESC 2009).”

… és ez idén is csak álom marad számukra.

Tavaly Anggun dala csalódást okozott, de az ideinek sikerült alulmúlni. Bíztatóan indult, de aztán elérkeztünk a refrénhez… Míg hallgattam azon gondolkoztam, mégis hogy sikerült összehozni egy ilyen borzalmasan rút refrént? A vége pedig… teljes K.O.

Nekem tetszik. 😀 Remélem, Amandine élőben úgy fogja hozni a végzet asszonya karakterét, hogy azért nem esik túlzásokba.

szerintem pedig idáig az idei év legjobb BIG 5 dala a francia. néztem felvételeket ahol Amandine élőben énekel, azt mondom, hogy fel lehet kötni a gatyát. alapjáraton imádom az ilyen hangszerelést, kb. az idei osztrákhoz tudnám hasonlítani, csak ez sokkal autentikusabb. 3/36

Imádom ezt a nőt!:D
Meg a hangja,és ahogyan élőben stúdió verzióban énekel,az eléggé szimpatikussá teszi :D.
Szavazni fogok rá,nem is egyszer,mert nagyon elcsábított 🙂

Comments are closed.