Sztárparádé ma este a görög nemzeti döntőn

greeceTudósító: Klész Imre
Forrás: oikotimes.com
Internetes közvetítés 20:00-tól: http://www.eurovision.tv/esctv/future/?program=74063
http://www.ert.gr/webtv
http://www.youtube.com/madtvgreece
Kábeltévés közvetítés: ERT World (Digi Kábel – digitális vevővel, UPC Kábel – Európa csomag, Invitel Kábel – digitális családi)

Görögország ma este a MAD zenecsatorna segítségével rendez nemzeti döntőt Athénban. Négy fellépő dala közől fogják kiválasztani a malmői Eurovízió résztvevőjét. Már javában zajlanak a főpróbák, rengeteg sztárfellépő fogja színesíteni a műsort. Az est műsorvezetője Despina Vandi szuperdíva és Yorgos Kapoutzides népszerű színművész, a 2006-os Eurovízió görög kommentátora, illetve a 2006-os verseny műsorvezetőinek (Maria Menounos és Sakis Rouvas) szövegírója is volt.

A ma esti döntő versenyzői:
01. Thomais Apergi – One Last Kiss
02. Alex Leon feat. Giorgina – Angel
03. Koza Mostra feat. Agathonas Iakovides – Alcohol is Free
04. Aggeliki Iliadi – Hilies & 1 Nichtes

Az előszavazások szerint a Koza Mostra feat. Agathonas Iakovides duójának, illetve Thomais Apergi-nek van a legnagyobb esélye a győzelemre.

A 180 perces műsor folyamán sok görög és nemzetközi sztár fog fellépni, név szerint: Melisses, VEGAS, Ivi Adamou (ESC 2012 Ciprus), Eleftheria Eleftheriou (ESc 2012 Görögország), Kostas Martakis (görög NF 2008), Eleni Foureira, Demy, Despina Olympiou (ESC 2013 Ciprus), Alexander Rybak (ESC 2009 Norvégia), Ruslana (ESC 2004 Ukrajna), Dima Bilan (ESC 2006, 2008 Oroszország), Marija Serifovic (ESC 2007 Szerbia), Helena Paparizou (ESC 2001 , ESC 2005 Görögország) Vicky Lenadros (ESC 1972 Luxemburg).

151 Comments

Húú érdekes, hogy kérdéses volt az indulásuk az anyagiak miatt, erre meghívnak egy rakás külföldi sztárt…vagy ők ingyen dolgoznak? 🙂
(hozzánk is igazán meghívhatnának valakit akár a 2013-as mezőnyből akár régebbről!!!:)

Nálam:
1. Aggeliki
2. Thomais Apergi
3. Alex Leon feat. Georgina
4. Koza Mostra feat. Agathonas

Bár mind a 4 dalt kedvelem, nem igazán örülnék Koza Mostra győzelmének.

Az én sorrendem:

1.Angel
2.Hilies & 1 Nichtes
3.Alcohol is Free
4.One Last Kiss

Bár egyik sem rossz, valószínűleg az alkoholos dal lesz a befutó. Egyébként szerintem, pont ezzel vihetnék a legtöbbre ezek közül.

Nem semmi a vendégek sora… 🙂 Remélem lesz időm belekukkantani 🙂

Nálam egyik sem igazán nyerő idén… De ha egyet választani kell, akkor legyen az Alcohol is free – bár zeneileg meg Aggeliki. Szóval nehéz döntés… Csak az Angel ne… 🙂

Thomais nagyon hajaz a tavalyi olasz dalra – de Nina felülmúlhatatlan!

Annak ellenére, hogy válság van Görögországban, mégis fellép Alexander Rybak. Hah. Hozzánk miért nem hívja meg az MTV? Félnek a minőségtől?

Ugyan. 😀 Csiszár tavalyi beszólása óta tudjuk, hogy egyedül mi küldünk minőségi dalokat ESC-re, senki más…

Ariza: Erre Rákay-kolléga most hétvégén tett rá még egy lapáttal, amikor A Dal online háttérműsorában kvázi leszarozta az idei malmői versenyt… Ők állítanak egy megugorhatatlan akadályt a jövőbeli magyar előadó elé. Nagy az elvárás, és hát tudjuk, hogy magasról lehet a legnagyobbat esni!

Sajnos én is láttam az ominózus mondatokat… örülök A Dalnak, nem az, de nem kellene ezt csinálniuk, nem áll jól a lenézés.

Tudom, de szerencsére nem a saját fülemmel hallottam, itt olvastam a kommentekben. Csiszár tavalyi megnyilvánulása viszont a mai napig megmaradt bennem, úgyhogy Rákayn se lepődtem meg…

1. Thomai Apergi – One Last Kiss
2. Aggeliki Iliadi – Chilies kai mia nichtes
3. Alex Leon feat. Giorgina – Angel
4. Koza Mostra feat. Agathonas Iakovides – Alcohol is Free

Néztem délelőtt az Eurovízió Facebook-oldalát és meglepett, mennyien szurkolnak az Alex Leonnak és Aggeliki Iliadinak és mennyien nem az egyébként közönségfavorit Koza Mostra-nak és Thomai Aperginek. Talán még meglepetés ér minket ma?

Egyik se győzött meg, nem is a versenyzők miatt nézem hanem a sztárfellépők miatt, de ha választanom kéne, akkor az Angel-t küldeném.

Nekem mindegy,hogy kit választanak a görögök,viszont egy kivétel van,a One Last Kiss nem tetszik,remélem nem az lesz a győztes.A többi 3 dal nagyon jó.

Ha Alexander Moszkvában is ugyanígy adta volna elő a dalát, akkor nem lett volna 387 pontja, és 2010-ben Reykjavíkba utaztak volna a versenyzők.

Az a ciki, ha a másik előadó sokkal jobban énekel, mint a valódi győztes (Gondolok itt a Demy-Dima Bilan-párosra).

Én alapból ignorálom azt a dalt a számomra feldolgozhatatlan nyálfaktora miatt, úgyhogy nem figyeltem. 🙂
De az milyen már, hogy közönség inkább Dima-ért van oda, mint a versenyzőkért? 😀

Comments are closed.