Grúzia: Nodi Tatishvili & Sophie Gelovani – Waterfall

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hUSBPRkdmzI[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

A mai napon volt először látható a televízióban Grúzia jelöltje a 2013-as Eurovzióra. A dalt az Eurovízió svéd slágergyárosa, a tavalyi győztes dalt is szerző Thomas G:son készítette.

28 Comments

Óóó az ilyen dalok a gyengéim 🙂 Szépen, fokozatosan építkezik, majd a végén jön a “katarzis”! Elég profi énekeseknek tűnnek nekem.
A mi kis amatőr duettdalunk elbújhat emögött.

20/5

Tipikus G:son nóta egy kis Quedate Conmigóval megspékelve. Blah. Sima döntő és top 10.
A mi cukormázas duónknak nem sok esélye volna mellettük.

Én nem tudom, hogy miről beszéltek.Ez egy nagyon jó dal.Az Eufória szerzője írta, bár azt meg sem közelíti, de akkor is jó.
1.)Ukrajna (nagyon jó)
2.)Dánia (nagyon jó)
3.)Grúzia (nagyon jó)
4.)Ausztria (nagyon jó)
5.)Németország (jó)
6.)Izland (közepes)
7.)Finnország (közepes)
8.)Írország (közepes)

még egy érv, hogy talán nem Déneséknek kéne indulniuk.
Szeretem őket, nagyon aranyosak, de ez a dal lényegesen jobb! Ismétlem a DAL jobb.
Két duett pedig szinte tuti, hogy nem lesz a döntőben, úgyhogy ők szépen lemosnak majd, ha mi a duettet küldjük.

Most hallgattam meg másodjára, És:
1.)Grúzia
Gyönyörű dal, én a végső győzelmet is megkockáztatnám.Déneséknek esélyük sem lenne velük szemben.Egyedül csak Gigi veheti fel velük a versenyt!

Hát…. nem mondom, hogy rossz, de annyira nem tartom jónak ezt a dalt. Sablonos és csöpögős a dalszöveg, a dallamra pedig még harmadik meghallgatás után sem emlékszem. Egyedül az énekesek jók. Döntőre van esélyük, de nagy eredményre én itt nem számítok.

Nekem igazán tetszik, nagyon szépen hangzanak együtt. Duettnek sokkal erősebbnek tartom, mint Ell és Nikki dalát, többek között azért is mert ők igazán jól tudnak énekelni. Szerintem erős dal, pláne ha élőben is ilyen profi lesz.

Hát fényévekkel jobb mint a mi duett jelöltünk. Itt legalább van valami csúcspont, stabilak a hangok és egyszerűen jó az egész úgy, ahogy van. Pont velük vagyunk egy selejtezőben ha jól tudom… na hát nem tudom mennyi a valószínűsége, hogy mind a 2 duett tovább menne :S Mert ha választani kell 130%-ig ez.

Csatlakozom az előttem szólókhoz… Ha nem akarunk technikai káóóót, nem küldjük Déneséket. Nem szeretem az ilyen nyálas zenét alapvetően, de ez rohadt jó lett!

Az első gondolatom az volt, amikor ezt a dalt hallottam, h oké, ha Szilviéket küldjük, akkor megvan a nagy ellenfél, és ebből a csatából Grúzia kerülne ki győztesen. Unalmasabbra számítottam, de tetszik. 8/21.

Ez a dal nagyon tetszik, de szerintem még mindig a 2010-es a legjobb daluk. De ez is közelít ahhoz a szinthez. Nálam eddig 9/21, de szerintem még feljebb megy.

Nekem eddig nem tetszenek a dalok!
Ilyen év még nem is volt!
Csupa unalmas és gyenge dal!
Tavaly ilyenkor már vagy hat kedvencem is volt!
Már tényleg csak Gigi hiányzik!
Küldjük mi is a legrosszabbat!
🙁
Talán a dán dal egyedül ami hallgatható!

Közepes zene, döntős biztos!
+1 ok, hogy miért vesznének el Dénesék az elődöntőben! (Macedonia is duót küld!)
Különben meg olyan gyenge a nemzetközi felhozatal idén, hogy mi Gigivel akár top 10-15-ben is benne lehetnénk!
Olyan nagy győzelemesélyes ország sincs még, pedig már csak 8-10 ország maradt hátra!
Akik győzhetnek: Ukrajna, Dánia

Elég jó dal, de a magyar duett nekem jobban tetszik. (Lehet nem is Szilviék mennek…)
Az viszont baj, hogy azonos elődöntőben vagyunk velük, ráadásul a 2. felében.

Sokkal jobb mint az Agárdi-Pál. Ezek után nem hinném hogy tanácsos lenne őket küldeni, bár sok esélyt amúgy sem látok rá.

Aki azt mondja, hogy ennél Dénesék jobbak az inkább ne irjon ide semmit. Ez a szám 100% top 10-ben lesz és a top 3-ra is 30-40%-os esélye van.
Dénesék eltörpülnek mellette, ez az szint ahonnan kezdődik az ének tudás.

Már csömöröm van a sablonos duett balladákból, bármilyen különlegesre és hangulatosra is akarták csinálni, így nagyon sokadikként már nem üt. A döntőbe azért elfér, bár a TOP10-be semmiképp sem teszem magamnál, oda lassú dalok csak nagy nagy különlegességgel kerülhetnek nálam, de ez nem az, a tízezredik tucat angolszász balladák is ilyenek.

Lukmataa, egyetértek veled, nagyon gyenge a magyar mezőny, sok összeolvadó szám van, vagy csak azért mert egyszer halgattam meg? Allah adja, hogy ugy legyen. Aki nekem nagyon bejött, az Gáspár Laci dala, na de kiszavaztátok őt.

Én sokkal jobbnak érzem a magyar duettet. A grúz duettet meghallgattam, és nem járta át a szívemet az a szívszorítás, amit a Szilvi-Dénes produkciójánál érzek. Szerintem a grúzoknál jobb a mi versenydalunk, mert van üzenete, szépsége, valamint két szerény tehetséges énekes közvetíti a dalt. Nekem a könnyeimet is előcsalogatta a Szíveddel láss produkció. Ebben a szeretet nélküli világban legalább abban a kétpercben történjen meg a csoda. Csak velünk van esély, hogy felfigyeljenek ránk……, a többiek elvesznek a sok tehetség között….!

Ebben is van pozitívum, mi tagadás. Szép a dal, az énekesek hangja is megfelelő, és jól összepasszolnak. De néhol nem éreztem a dallamnak a „természetes” a zenébe simuló ívét egységesnek, folyamatosnak, és bár elismerem, hogy szép, de nem is annyira maradandó, hogy dúdolgassam magamban.

Comments are closed.