Eurovízió 2013: Visszatérnek a kerek formák a dalfesztiválra

esc13planTudósító: Szücs Zoltán
Forrás: eurovision.tv

Legalábbis a színpadot illetően mindenképp. A 2013-as dalversenyt több szempontból még titkok köde övezi, ezért az SVT egy érdekes vázlat kiszivárogtatásával próbálta meg csillapítani a rajongók éhségét.

„A lehető legmagasabb kaliberű show-t fogjuk ajánlani a nézőknek, olyan dizájntervezéssel, mellyel az előadók szinte közvetlen kapcsolatba kerülhetnek a közönséggel. Látványos lesz és intim, ugyanakkor teljesen újszerű” – fogalmazta meg gondolatait Martin Österdahl, az Eurovíziós Dalfesztivál ügyvezető producere. Hozzáfűzte, hogy a fontosabb változások közül az egyik az lesz, hogy ülve a helyszínen már nem lehet nyomon követni a rendezvény eseményeit.
„A rajongók hozzák a bulit. Hatalmas részét képezik a műsornak, ők fogják uralni a parkettet. Azért, hogy minél nagyobb élményben lehessen részük, eltüntetjük az üléseket a színpad körül, így hozva közelebb őket a fellépőkhöz.” A hatásra egy kifutóval is ráerősítenek, ami ez eddigiekhez képest is jócskán benyúlik a tomboló tömeg terébe.

A képet vizsgálva az első és legszembetűnőbb régi-új elem, hogy a színpad a szögletes bakui után ismét kör alakú lesz. A rajzon megjelenő feliratok is beszédesek – elárulják, hogy lesz egy úgynevezett kiterjesztett előadói tér, az ezzel kapcsolatos konkrétumok azonban váratnak még magukra.

Comments

12 hozzászólás a(z) “Eurovízió 2013: Visszatérnek a kerek formák a dalfesztiválra” bejegyzéshez

 1. Tanti avatar
  Tanti

  Hasonlít a 2011-es 2010-es színpadra.De ez nem baj,nagyon szerettem azok a színpadokat.

 2. Gabiii avatar
  Gabiii

  Hát ebből se derül ki sok minden, a lényeg a LED mentesség hiányérzet nélküli megoldása, nagyon kíváncsi leszek rá és remélem jól sül el.

 3. Tusán avatar

  Én csak az „intim” jelzőt nem tudom hova tenni.

  1. Zoli avatar
   Zoli

   intim (latin = „legbelső”) Bizalmas, meghitt, bensőséges.

  2. Ariza avatar
   Ariza

   az érdekes lesz, hogy egy 15000 férőhelyes stadionban hogy fogják ezt megoldani

 4. lilla13 avatar
  lilla13

  Nem egy kis kamarateremben zavarják le a versenyt, nem kicsi a színpad sem. Egy nagy színpadon talán igen jól mutatna Szabó Ádám doboz koreográfiája a táncosokkal.

  1. Ariza avatar
   Ariza

   Szerintem ahhoz a koreográfiához már túl nagy lenne a malmői színpad. Tavaly is határozottan azt éreztem, hogy hiába használják ki a 6 fős limitet, a fellépők elvesznek abban a nagy térben.

 5. Zeneszaki avatar

  Az előadóknak be kell töltsék a helyet, főként a hangjukkal.Ott volt tavaly az albán Rona, az egész színpadot betöltötte, pedig egy lépést sem tett.

  1. krobert avatar
   krobert

   +1 de szerintem ez az azerbajdzsániról is elmndható, de én a románnak pl. tul nagynak éreztem pedig ők sokat mozogtak

 6. Molnár Sáska Istvánné avatar
  Molnár Sáska Istvánné

  Pál Dénes és Agárdi Szilvia

 7. Tereziarita avatar
  Tereziarita

  Már tapasztalhattuk, hogy Vastag Tamás, ha csak megáll a színpad közepén, akkor is betölti a teret.

 8. pizsu avatar

  Nagyon jó, tetszik a kör szinpad, nekem a tavalyi nem tetszett, olyan nagy kocka, a 2011- es az nagyon ott volt, valamikor 2005-ben is kör alakú volt, ott érdekes volt, mintha valami űveg alatt gyertya fények égtek volna. 2009- ben is nagyon szuper volt a színpad.