Eurovízió 2013: Visszatérnek a kerek formák a dalfesztiválra

esc13planTudósító: Szücs Zoltán
Forrás: eurovision.tv

Legalábbis a színpadot illetően mindenképp. A 2013-as dalversenyt több szempontból még titkok köde övezi, ezért az SVT egy érdekes vázlat kiszivárogtatásával próbálta meg csillapítani a rajongók éhségét.

“A lehető legmagasabb kaliberű show-t fogjuk ajánlani a nézőknek, olyan dizájntervezéssel, mellyel az előadók szinte közvetlen kapcsolatba kerülhetnek a közönséggel. Látványos lesz és intim, ugyanakkor teljesen újszerű” – fogalmazta meg gondolatait Martin Österdahl, az Eurovíziós Dalfesztivál ügyvezető producere. Hozzáfűzte, hogy a fontosabb változások közül az egyik az lesz, hogy ülve a helyszínen már nem lehet nyomon követni a rendezvény eseményeit.
“A rajongók hozzák a bulit. Hatalmas részét képezik a műsornak, ők fogják uralni a parkettet. Azért, hogy minél nagyobb élményben lehessen részük, eltüntetjük az üléseket a színpad körül, így hozva közelebb őket a fellépőkhöz.” A hatásra egy kifutóval is ráerősítenek, ami ez eddigiekhez képest is jócskán benyúlik a tomboló tömeg terébe.

A képet vizsgálva az első és legszembetűnőbb régi-új elem, hogy a színpad a szögletes bakui után ismét kör alakú lesz. A rajzon megjelenő feliratok is beszédesek – elárulják, hogy lesz egy úgynevezett kiterjesztett előadói tér, az ezzel kapcsolatos konkrétumok azonban váratnak még magukra.

12 Comments

Hát ebből se derül ki sok minden, a lényeg a LED mentesség hiányérzet nélküli megoldása, nagyon kíváncsi leszek rá és remélem jól sül el.

Nem egy kis kamarateremben zavarják le a versenyt, nem kicsi a színpad sem. Egy nagy színpadon talán igen jól mutatna Szabó Ádám doboz koreográfiája a táncosokkal.

Szerintem ahhoz a koreográfiához már túl nagy lenne a malmői színpad. Tavaly is határozottan azt éreztem, hogy hiába használják ki a 6 fős limitet, a fellépők elvesznek abban a nagy térben.

Nagyon jó, tetszik a kör szinpad, nekem a tavalyi nem tetszett, olyan nagy kocka, a 2011- es az nagyon ott volt, valamikor 2005-ben is kör alakú volt, ott érdekes volt, mintha valami űveg alatt gyertya fények égtek volna. 2009- ben is nagyon szuper volt a színpad.

Comments are closed.