Eurovízió 2013: Ciprus és Szlovénia dalbemutatót tart

ESC2013_butterfly_background_sloganTudósító: Ötvös Zoltán
Forrás: eurovision.de – escxtra.com

Eurovíziós szempontból igen mozgalmas hétvége elé nézünk. Lesz minden, amit egy Eurovízió rajongó kívánhat: selejtezők, dalbemutatók, döntők. Rögtön itt van február 14-e csütörtök, Valentin napja. Ezen a napon három dallal gazdagodik a malmői verseny listája, ebből kettő dalbemutató lesz.

16:00-kor Mutatja be Ciprus idei versenydalát. A CyBC már korábban kiválasztotta Despina Olympiou-t, hogy képviselje az országot a májusi versenyen. A dal a „Na Me Thymase” címet kapta, ami magyarra fordítva: Emlékezz rám.

Ma mutatja be a nagyközönségnek a Szlovén Televízió is a választott dalukat. Szintúgy, mint Ciprus, ők is előre meghatározták a versenyzőjüket. A választásuk a Los Angeles-i származású Hannah Mancini-re esett.

18 Comments

Mindkettő ígéretesnek tűnik.
Egy görög nyelvű ballada..hm.. én Christos nótáját is bírtam tavalyelőtt, enyhe túlzás volt az utolsó helyre tenni.

Szlovénia mostanság megtáltosodni látszik, az utóbbi két évben legalábbis igényes dalokat küldtek. Jó, tavaly a molitva lemásolása nem volt szép húzás, de mivel nem értek el sikeres eredményt vele, így nem is zaklattam fel magam 😀

Hajrá! Mindkét országnak drukkolok idén. Ciprus abszolút kedvenc volt tavaly, idén balladáznak egyet görögül, remélem jó lesz 🙂 Szlovénia is női szólistát küld, szóval nálam ez már egy plusz pont.

A ciprusi dal elég unalmas lett sajnos. Kicsit 90-es évek eleje, de ott is inkább a középmezőnyben végzett volna szerintem ezzel a dallal Ciprus. Ráadásul a csaj hangja nem elég erős. Eddig negyedik helyen van nálam az első középdöntőben, összesítve pedig 6.helyen, de lejjebb fog csúszni. 🙁

Nekem szokás szerint tetszik.Nincs bajom vele,de legalább bulikban be tudom majd rakatni 🙂
Asszem nálam középmezőny lesz,kicsit túl zeneietlenre sikerült talán.

A dubstep nálam nagy előny, megvett a ciprusi dal, bár az első pár taktus után hihetetlenül ellaposodik, de akkor is, ami dubstep, dubstep.

Ciprustól sokkal többet vártam volna a név alapján… Piros pont a nyelvért, de nagy fekete a dalért úgy ámblokk.
Rettentő unalmas a dallama, még az énekesnő hangja is unalmasnak hat. :/

Én a versenyig megpróbálom megállni, hogy meghallgassam a dalokat, de ezek alapján, amit írtok, nagy kár, hogy nem a mi elődöntőnkben vannak a ma megismert nóták.

Hát nagyot csalódtam mindkét országban!Egyik rosszabb, mint a másik!Ciprusnál rossz választás a görög nyelv.Sokan mondták, hogy sokkal jobb dalok is lesznek, de a listám még mindig változatlan:
1.)Ukrajna (nagyon jó)
2.)Dánia (nagyon jó)
3.)Izland (Közepes)
4.)Finnország (Közepes

Comments are closed.